Dog.bg Форуми : Фотогалерия на Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (468 Страници) +
  • « Първа
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на Каракачанското куче

#7041 Потребителят е офлайн   nenakerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 March 2009 - 02:56 PM

Тамьн се беше изчистил форума от разни петко мурджо и други помияри други се появяват

#7042 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 03:02 PM

Показване на мнениетоdandi, в Mar 22 2009, 01:47 PM, написа:

"Бъдещето е непредвидимо-никой не знае какво и как.
Ще поживеем ще видим.
Всеки си е направил избор за себе си.
Колкото и странно да ти звучи-ДА-чобански са дори без стока.
На всеки неговото си му харесва-хубаво или лошо.
Но най-лошото е да качвате и оплювате снимки на кучета за които хората се грижат и обичат
дори и да не отговарят на вашите изисквания-ето това е неприемливо.
Ако не ви харесват-просто си замълчете-не е нужно да наранявате тези хора като ги обявявате за мелези и нетипични.
Жива и здрава."

Вече ти отговорих с предишния пост,относно плюенето.
За чобанските кучета без стока-Кое им е чобанското освен името,кои качества на чобанско куче притежават и са способни да развиват и кои от тях ще предадат на поколенията си.

Ами какво да ти кажа Данди-ние говорим на различни езици.
Не претендирам да съм веща в чобанлъка дори и да сме имали 50 овце и кучета преди доста време.
Искам да ти кажа само едно-кучето го носи в кръвта си-наскоро дадох едно щене на един чобанин няма думи да се изхвали колко е доволен.В момента няма и година но се справя отлично-негови думи.
Казвала съм и пак ще кажа-всяко куче върши това което го научиш-не само чобанските пасат овце.
Разбирам че ти живееш с тях и имаш опит и виждания практически-но това не прави нашите кучета по малко чобански.
Няма нещо което да не може да се приспособи да живее в различен от неговия свят-дали е правилно или не ние хората решаваме-защото кучетата не говорят-те изпълняват.
Когато кучето си е куче и има чобанска кръв и поколението му ще е такова дори и да не е родено в балкана.

#7043 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 March 2009 - 04:41 PM

Няма по добра среда от естествената за всяко едно животно. Дори и една дива роза да вземеш, можеш да я засадиш в къщи, да я облагородиш и да я направиш по хубава според твоето виждане. Но това не значи, че дивата роза не трябва да съществува, пак ако не можеш да се зарадваш на нея, за какво ти трябва роза въобще ?

В тази връзка, моя среща с един овчар. Човека гледа малко стадо, няма куче, израснал на село, после в града, сега живее в родното си село, в което ходя често ...

Давам му цигара и почваме да си говорим ...
Човек, защо нямаш куче ? - след този въпрос следва мълчание и неприятна физиономия.

- Ми утепах го - казва човека.
- Че как така го уби ? Кой го уби ?
- Ами аз го убих, с пушката.
Мълчим ...
- Добре де, що го уби ?
- Ми хапеше бе, момче, хапеше ... мълчим.
Преди, като бях колко теб, баща ми имаше едно куче, голямо, рошаво. Все с овцете ходеше, ама само ги пасеше. Като се отдели някоя, ходи я забира. Сутрин ги извеждаше, като го оставя, се връщах до селото да си свърша друга работа. И малките ги пазеше, и вълната не хапеше ...
Пък туй го взех от развъник, ходих чак до Троян. 250 лева дадох ...
- И как така хапеше ?
- Овцете ги хапеше. Вълна не им остана, едната у беше опощил цялата. На жената скочи, храна му дава. Половината село изяде и не стои при овцете, ами ходи при другите кучета, тръгнем с овцете през селото сутрин, той по дуварите на кучетата скача, се последни да се връщаме, че да ги вържат другите ... и го утепах. С пушката .... мъчно ми беше, ама за какво ми е, се бели правеше. Ходих да се разправям, че пари бях дал, те искаха да го земат, с кучета да се бие ... и го утепах с пушката. Не съм го гледал с други кучета да се бие, хайвана му ...
Мен ми стана мъчно за човека. Викам
- Бе да ти намеря едно овчарско куче, все приятели имам ...
- А, не ща. Аз съм се разбрал с бай ти Мито, от неговата кучка ще взема. Хич ми е не трябва, ама да не съм сам на къра.

#7044 Потребителят е офлайн   mzhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:01 PM

:if_147:

#7045 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:12 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Mar 22 2009, 02:41 PM, написа:

Няма по добра среда от естествената за всяко едно животно. Дори и една дива роза да вземеш, можеш да я засадиш в къщи, да я облагородиш и да я направиш по хубава според твоето виждане. Но това не значи, че дивата роза не трябва да съществува, пак ако не можеш да се зарадваш на нея, за какво ти трябва роза въобще ?

В тази връзка, моя среща с един овчар. Човека гледа малко стадо, няма куче, израснал на село, после в града, сега живее в родното си село, в което ходя често ...

Давам му цигара и почваме да си говорим ...
Човек, защо нямаш куче ? - след този въпрос следва мълчание и неприятна физиономия.

- Ми утепах го - казва човека.
- Че как така го уби ? Кой го уби ?
- Ами аз го убих, с пушката.
Мълчим ...
- Добре де, що го уби ?
- Ми хапеше бе, момче, хапеше ... мълчим.
Преди, като бях колко теб, баща ми имаше едно куче, голямо, рошаво. Все с овцете ходеше, ама само ги пасеше. Като се отдели някоя, ходи я забира. Сутрин ги извеждаше, като го оставя, се връщах до селото да си свърша друга работа. И малките ги пазеше, и вълната не хапеше ...
Пък туй го взех от развъник, ходих чак до Троян. 250 лева дадох ...
- И как така хапеше ?
- Овцете ги хапеше. Вълна не им остана, едната у беше опощил цялата. На жената скочи, храна му дава. Половината село изяде и не стои при овцете, ами ходи при другите кучета, тръгнем с овцете през селото сутрин, той по дуварите на кучетата скача, се последни да се върщаме, че да ги вържат другите ... и го утепах. С пушката .... мъчно ми беше, ама за какво ми е, се бели правеше. Ходих да се разправям, че пари бях дал, те искаха да го земат, с кучета да се бие ... и го утепах с пушката. Не съм го гледал с други кучета да се бие, хайвана му ...
Мен ми стана мъчно за човека. Викам
- Бе да ти намеря едно овчарско куче, все приятели имам ...
- А, не ща. Аз съм се разбрал с бай ти Мито, от неговата кучка ще взема. Хич ми е не трябва, ама да не съм сам на къра.

dog.bg Никога преди не съм Ви виждала да пишете в нашите теми.
Много хубаво сте го написал като приказка.!!!!
Само едно не разбрах-това че не всеки има възможност да отглежда това което иска в собственната му среда проблем ли е.?
Да разбирам ли че след като нямаме овце не е правилно да отглеждаме тази порода.?
Кучето на вашият приятел критерий ли е че всички кучета които не са взети от чобанин са такива-неподходящи за пазачи на стада.?
Да убиеш куче-човешко ли е ???????
Вашето красиво куче в неговата естественна среда ли живее.?
И последен въпрос-ако не останат чобани-какво ще стане с тия кучета ?
Благодаря Ви предварително ако ми отговорите.

#7046 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:24 PM

Дог.бг,това не е единствен случай и на други места са вземани кутрета-овчарски от градски родители-дядото такъв,бабата легенда........но поколението не е.

#7047 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:25 PM

Джоли,истинското природа на овчарското куче,характерът му,се проявявт най-добре там,където е редно то да е-сред стадото. Средата за това е естествена,защото самото куче е на мястото си там. Сред стадото се образуват всички причини,поради което то се нарича овчарско,инстинктите му,характера му,физиката,всичко. Друг е въпроса,че не всички хора имат възможнаст да гледат кучетата си по този начин. няма по-голяма радост да видя овцете и кучетата с тях,това вече е въпрос на кой от какво се впечетлява. Ако обичаш този начин на живот,балкана и животните,няма да се радваш на куче,живеещо в двор. Но това е строго индивидуално. Лишавайки овчарското куче от естествената му страна,ти автоматично го правиш по-меко,по податливо на болести,да не говорим за притъпяване на инстинктите му и характера. Но пак повтарям,всеки си има виждане и убеждения,аз просто споделих моето.
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#7048 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:34 PM

Показване на мнениетоAnna 3, в Mar 22 2009, 03:25 PM, написа:

Джоли,истинското природа на овчарското куче,характерът му,се проявявт най-добре там,където е редно то да е-сред стадото. Средата за това е естествена,защото самото куче е на мястото си там. Сред стадото се образуват всички причини,поради което то се нарича овчарско,инстинктите му,характера му,физиката,всичко. Друг е въпроса,че не всички хора имат възможнаст да гледат кучетата си по този начин. няма по-голяма радост да видя овцете и кучетата с тях,това вече е въпрос на кой от какво се впечетлява. Ако обичаш този начин на живот,балкана и животните,няма да се радваш на куче,живеещо в двор. Но това е строго индивидуално. Лишавайки овчарското куче от естествената му страна,ти автоматично го правиш по-меко,по податливо на болести,да не говорим за притъпяване на инстинктите му и характера. Но пак повтарям,всеки си има виждане и убеждения,аз просто споделих моето.

Абе Ани това е известно на всички-тъпчем на едно място.!!!!!
Кажете ми-ако няма овчари и кучета ли да няма.?
Да ги убием ли да ги кастрираме ли.?
Може ли всеки да си купи ферма и да отглежда кучето си
по този начин-защото така трябва.?
Всички чобани ли да станем-защото чобанско куче без овце не е такова.?
Знам как изглежда кучето
в такава своя среда-но заради това че го обичам-да си купя и овце ли.?
По вашата логика тия кучета дори и за изложби не са-
но всички ги водят-защо.?
Кучета-пазачи-еднакво пазят и ферми и дворове и собственниците си дори
чобански са-ДА-но преди всичко и пазачи.
Не е въпрос до убеждение-а до възможност.!!!!!!!!!

#7049 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:36 PM

Джоли,взимаш 2 вълчета примерно и затваряш едното в клетка в зоопарка(можеш и да го извеждаш на разходка за по час два),другото пускаш в естествената му среда.И започваш да ги изучаваш-кое как се развива и какви са му качествата,как се справя с живота,какви качества притежава,как му служат заложбите на практика.
От кое от двете според теб ще научиш повече,кое от двете ще получи реална оценка.
Така е и с кучетата.

#7050 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:41 PM

Щом си го обичаш ще си го гледаш разбира се,никой не е казал,че няма,но да не се заблуждаваме,че това,което гледаме са овчарски кучета,защото в двора ни,няма какво да го изгради като такова. Аз лично обичам овчарските кучета заради това,което са,за уникалния им характер и предаността им. Възхищавам им се заради духа им,но ако трябва да бъдем точни,в двора си ние имаме разглезени домашни любимци,който въпреки това обечаме. Всяко едно пумиярче,тръгнало със стадото е много повече овчарско куче от тези,които ние отглеждаме вързани или в клетки. И естествено,тези кучета,не могат да родят и обучат куче,което да се справи в балкана,от там идва и недопустимата агресия към овцете и хората,от там идва и неестественото поведение.
User's Signature

#7051 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:43 PM

Показване на мнениетоdandi, в Mar 22 2009, 03:36 PM, написа:

Джоли,взимаш 2 вълчета примерно и затваряш едното в клетка в зоопарка(можеш и да го извеждаш на разходка за по час два),другото пускаш в естествената му среда.И започваш да ги изучаваш-кое как се развива и какви са му качествата,как се справя с живота,какви качества притежава,как му служат заложбите на практика.
От кое от двете според теб ще научиш повече,кое от двете ще получи реална оценка.
Така е и с кучетата.

Абе така е бе хора-но ние експерименти ли провеждаме в края на
краищата или си гледаме кучетата които ни харесват.
Знам кое как и защо-но всичко си има причини.
Зададох ви въпроси-отговорете ми на тях!!!!!!!!!
Или вие четете и пишете само това което на вас ви отърва
едно и също.
Чудя се тия всичките хора които отглеждат
такива кучета какво ще ги правят ако вкарате и закон:

''Чобански кучета трябва и могат да се отглеждат само със стада ''!!!!!!

#7052 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 March 2009 - 05:55 PM

Мале .. като на разпит :aa_002:

Пиша където реша. Преди време, когато в темите се говореша за кучета, пишех и четях редовно. След като изчезна разговора за кучета, предпочитам да не участвам - не се интересувам от това кой или кого е най най по и кой е по по прав.

Да, аз умея да пиша.

Не, разбрали сте ме погрешно - аз не съм ментор или виден "кинолог", който да определя кое е правилно и кое не. Изразявам само личното си мнение в дискусия, която е за овчарските кучета. Всяко нещо, всяко живо същество, което се отглежда извън естествената му среда е проблем. Доколко естествената среда на овчарското куче е стадото, да, с отглеждането му не по предназначение, с промяна на начина му на живот, с заводско развъждане, превръщането му от овчарско в стражево куче или куче за бой - да, аз смятам, че това ще породи проблем.

Не съм казал, че след като нямате овце, не правилно да отглеждате овчарски кучета. Няма нищо лошо в това да има заводско развъждане, но то трябва да бъде с цел - овчарски кучета, а не кучета вързани на двора и бойни кучета, щото са зли. Не зная, аз не съм специалист, но би ми се искало повече хора да правят като вас проверки на поколенията си, като кученцета им отиват в овчари.

Едно куче никога не може да бъде критерий. Но няколко или повече, могат да бъдат и да дадат представителна извадка какво става в породата. За съжаление никой не го прави.

В случая не мога да бъда съдник, лично мен ме потресе това човек да гледа куче и да го убие. По човешко ли щеше да бъде ако го беше върнал в развъдника ? Или да го остави да ухапе жена му, че беше хапало други хора из селото ...

Моето куче е самоед. То живее в естествената си среда - той е селектиран като домашен любимец на основата на древна порода. Не си и помислям, че е абориген или че може да оцелее в такава среда. При селекцията се е променил много, а и тепърва се променя - няма порода, която да стои в едно състояние, освен аборигенните такива, които се гледат в естествена среда. Пример - в породата не се толерира агресия към кучета или хора, такива кучета не се развъждат. И все пак аз с радост търся и откривам снимки на кучета аборигени и сравнявам, дори и на снимки - преди и сега.

Което дава отговор и на последния ви въпрос - ако ги няма овчарите и овцете, тези кучета ще изчезнат, добре може би изчезнат не е най точната дума - ще се променят в посока последващата селекция. Каква би могла да бъде тя, ще зависи от хората, а не от кучетата.

#7053 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:56 PM

Аз ти отговорих,но пак,щом харесваш кучетата си,естествено,че ще си ги гледаш,никой не е задължил другиго да отглежда овчарско куче само с овце,личен избор. казвам ти според мен кое е редно и кое на мен ми харесва,това е лично мнение,всеки избира сам как и какво да отглежда.
User's Signature

#7054 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 06:08 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Mar 22 2009, 03:55 PM, написа:

Мале .. като на разпит :aa_002:

Пиша където реша. Преди време, когато в темите се говореша за кучета, пишех и четях редовно. След като изчезна разговора за кучета, предпочитам да не участвам - не се интересувам от това кой или кого е най най по и кой е по по прав.

Да, аз умея да пиша.

Не, разбрали сте ме погрешно - аз не съм ментор или виден "кинолог", който да определя кое е правилно и кое не. Изразявам само личното си мнение в дискусия, която е за овчарските кучета. Всяко нещо, всяко живо същество, което се отглежда извън естествената му среда е проблем. Доколко естествената среда на овчарското куче е стадото, да, с отглеждането му не по предназначение, с промяна на начина му на живот, с заводско развъждане, превръщането му от овчарско в стражево куче или куче за бой - да, аз смятам, че това ще породи проблем.

Не съм казал, че след като нямате овце, не правилно да отглеждате овчарски кучета. Няма нищо лошо в това да има заводско развъждане, но то трябва да бъде с цел - овчарски кучета, а не кучета вързани на двора и бойни кучета, щото са зли. Не зная, аз не съм специалист, но би ми се искало повече хора да правят като вас проверки на поколенията си, като кученцета им отиват в овчари.

Едно куче никога не може да бъде критерий. Но няколко или повече, могат да бъдат и да дадат представителна извадка какво става в породата. За съжаление никой не го прави.

В случая не мога да бъда съдник, лично мен ме потресе това човек да гледа куче и да го убие. По човешко ли щеше да бъде ако го беше върнал в развъдника ? Или да го остави да ухапе жена му, че беше хапало други хора из селото ...

Моето куче е самоед. То живее в естествената си среда - той е селектиран като домашен любимец на основата на древна порода. Не си и помислям, че е абориген или че може да оцелее в такава среда. При селекцията се е променил много, а и тепърва се променя - няма порода, която да стои в едно състояние, освен аборигенните такива, които се гледат в естествена среда. Пример - в породата не се толерира агресия към кучета или хора, такива кучета не се развъждат. И все пак аз с радост търся и откривам снимки на такива кучета аборигени и сравнявам, дори и на снимки - преди и сега.

Което дава отговор и на последния ви въпрос - ако ги няма овчарите и овцете, тези кучета ще изчезнат.

Първо да Ви благодаря за подробния отговор.
Според мен дори и да няма овчари-кучета ще има-може би няма да се казват чобански-незнам.
Чобанин да вземе куче от града е рядкост-затова аз се радвам че съм дала и мога да го вида в естественната му среда.
Относно боевете-никога и по никакъв начин не съм толерирала този вид определяне на сила и характер на едно куче.
При този тежък начин на живот за животновъдите не смея и да си помисля
след време дали децата ни и техните деца ще знаят и видят истински чобанин-
може би само на снимка.
Компютаризацията която превзе света-едва ли ще създаде чобани.
Отглеждам кучетата като членове от моето семейство а дали и след мен някой ще продължи-това е само въпрос на желание.

#7055 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 06:36 PM

Дог, а ти попита ли овчаря какво го е взел?Сигурен съм че е било голямо и това е било нещо ново за него.Ако го беше взел малко и е било при овцете няма начин да е такова.Всяко куче ще реагира по някъкв подобен начин,когато не е виждало подобни животни.Винаги кучето е важно в начелото на развитието му да разбере кое да, кое не.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#7056 Потребителят е офлайн   nenakerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 06:39 PM

Показване на мнениетоLaikata, в Mar 22 2009, 04:36 PM, написа:

Дог, а ти попита ли овчаря какво го е взел?Сигурен съм че е било голямо и това е било нещо ново за него.Ако го беше взел малко и е било при овцете няма начин да е такова.Всяко куче ще реагира по някъкв подобен начин,когато не е виждало подобни животни.Винаги кучето е важно в начелото на развитието му да разбере кое да, кое не.

Абсолютно точно :ns22:

#7057 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 06:45 PM

Показване на мнениетоnenakerina, в Mar 22 2009, 04:39 PM, написа:

Показване на мнениетоLaikata, в Mar 22 2009, 04:36 PM, написа:

Абсолютно точно :ns22:

Точно и вярно-ДА.
Но иди обясни че щом не е взето от чобанин може да работи с овце.
Моето го взеха на 3 месеца-пуснали са го при овцете и на третия ден само тръгнало с тях.
Но това са хуморески-не може да стане-щото не е от чобански дамъзлък.
Защо ли да спорим-само в КК форума има чобански и истински кучета-нашите са заводски и нетипични за породата.!!!!!!!!!!!!

#7058 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 07:51 PM

Не им обръщайте внимание нали знаете, защо сами си пишат в него и как му викат?Един техеен член ме пита, защо не се регистрирам в техния форум и да водиме някакъв градивен спор.,Казах ,че не виждам никакъв смисъл,защото Седефчев веднага им слага забрана на такива опоненти.Там може да пише и да псува само нашия любим Петко.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#7059 Потребителят е офлайн   nenakerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 07:58 PM

Ако слушаме "компетентната" дьнди примерно питбула трябва дасе отглежда единствено за боеве хьскито да тегли шеини ............. териерите да убиват мишки :bo_014:

#7060 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 08:08 PM

Но това са хуморески-не може да стане-щото не е от чобански дамъзлък.

Това изречение ме наведе на размисъл....мисля,че дамазлъка няма никакво значение. Вашите кучета си го имат генетично заложено. Бих искала да дам пример с друга порода- КО са пак чобани. Да сте виждали стада с такива кучета в България? Съмнявам се,защото вече и в Русия сигурно са рядкост. Повечето се гледат за изложби или по дворовете.
Моите не излизат с животните,но са свикнали от малки с тях и си вършат работата по охраната. Това означава за мен,че дадената порода при подходящи условия ще прояви своите заложби.

• (468 Страници) +
  • « Първа
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни