Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#561 Потребителят е офлайн   maria11111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 04 May 2012 - 12:04 AM

много простичко-сменете доктора.прави се лекарство в клиниката кучето се маже сутрин и вечер,слагат му се чорапки за да не си ближе лапите и така :ae_085:

http://forum.zoomani...p?f=218&t=16294

#562 Потребителят е офлайн   Snineva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 May 2012 - 01:32 PM

Здравейте, не съм чела предните постове, имам малко йорки на 6 месеца е и от вчера сутринта постоянно киха, понякога кашля. Водих го на лекар казаха, че не е болен. Казаха, че може да е от препаратите, с които чистя?! Имали ли сте подобен проблем ?

#563 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2012 - 07:29 PM

Сигурни ли са ветеринарите, че не е кучешка кашлица - вирус? Защото моят Макси като малък така от кашляне, което уж беше от раздразнено гърло, за малко се размина с хронична пневмония..а около месец бяхме на антибиотици и инжекции, при положение, че ако е бил хванат в началото вируса се лекува за няколко дни с хапчета.
И все пак е възможно, да е прашно или да му дразнят препаратите. Моят плъшок киха например винаги, когато се напръскам с парфюм и вдиша от него. Дано е нещо такова - опитайте да изолирате възможните дразнители за известно време и ако продължи да киха и кашля го заведете пак на ветеринар като настоявате да го изследват по-обстойно Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   Snineva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 May 2012 - 08:48 PM

Аз мисля още утре пак да отида по скоро ми се струва да е грип , не ми се чака да стане по сериозно :(

#565 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 12:23 AM

Здравейте ! Моето йорки е на 10 месеца , на два пъти забелязвам в изпражнението, че има по едно малко червейче ли е какво е незнам, бяло и мърда по изпражнението. Много се притеснявам в момента сме в Италия на почивка и незнам какво да я правя, обезпаразитена е всичко е точно, но се появи това нещо. Също така тя е много слаба и няма апетит, храненето е много трудно при нея.. помогнете, кажете какво да правя, какво може да е това ? :(

#566 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 08:43 AM

Обезпаразитете я вътрешно пак! Кога го правихте последно и с какво?

#567 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 12:20 PM

Преди месец с дронтал сироп...

#568 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 12:51 PM

Доколкото чета в нета - сиропът е за бебета (най-вече) и не действа срещу всички паразити. Трябва да го обезпаразитите с друг препарат.
Ако можете - заведете я на ветеринар. Кога се връщате в БГ? Мисля, че щом сте намерили "червейче" в изпражнението - не е хубаво да се бавите много с обезпаразитяването.
Пишете в темата http://forum.dog.bg/...BD%D0%B5%D1%82/ - там по-конкретно могат да ви отговорят.

#569 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 01:06 PM

Ами ще се приберем на 16ти септември.. но ще се опитам тук да купя Дронтал плюс и да и дам... незнаех че сиропа не е толкова ефективен ветеринаря винаги това ни е давал.. :(

#570 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 01:26 PM

Показване на мнениетоdanyyy93, в 20 August 2012 - 01:06 PM, написа:

Ами ще се приберем на 16ти септември.. но ще се опитам тук да купя Дронтал плюс и да и дам... незнаех че сиропа не е толкова ефективен ветеринаря винаги това ни е давал.. :(

Ами то по принцип няма препарат за абсолютно всичко. Затова ми се искаше някой вет да коментира. Хем може да ти каже какво да вземеш, хем как се казва препатара там. Защото аз давам понякога бихелдон, понякога празимек - ама то е бъгарско и кой знае в Италия какъв му е еквивалента.

#571 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 01:50 PM

Ами тук дават Drontal Plus или Drontal Plus XL ,но август месец всички са в почивка чак след 10 дни ще мога да го купя като отворят аптеките. :( Много се притеснявам :(

#572 Потребителят е офлайн   Gabbriella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 08:30 AM

Здравейте!Моето йорки е на 11 месеца,женско.Този месец се разгони.С цикълът му нямаме никакви проблеми,почти не цапа,но от няколко дни има разтройство и много се притеснявам.По принцип се храни само с гранули,от време на време и давам малко от моята храна.Преди няколко дни и дадох и един кокъл,възможно ли е да е от него?По цял ден съм с нея и предполагам,че щях да забележа,ако е лапнала нещо различно от храна.И друг път е имала разтройство,но еднократно,а сега вече продължава 3 дни.Това,което ми направи впечатление е че изпражненията й миришат много силно (когато всичко е наред не миришат изобщо) и също така са много светли - почти жълти.Да добавя и че на няколко пъти ни се е случвало да повръща (скоро не) .В поведението й не намирам особена промяна - пак се радва,когато някой от нас се прибира,върти опашка,скача,иска да играе,да излиза..
И понеже четох предишни постове за мнима бременност (може би започвам да си въобразявам вече) възможно ли е и тя да има?Понеже половият й оргън и зърната й са доста издути,няма мляко..Моля ви за съвет понеже наистина много ми е притеснено :zd_120: Да я водя ли още днес на ветеринар?

#573 Потребителят е офлайн   Gabbriella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 02:08 AM

Понеже никой не ми отговори,вчера я заведох на ветеринар.Каза,че имала хранително натравяне.Премери й температурата и каза,че е нормална.После й би 2 инжекции и й даде нещо оранжево да изпие.След това нямаше разтройство,но от тогава не е ходила по голяма нужда,а по принцип си ходи веднъж на ден.Нещото,което сега ме притеснява е че не иска а лежи при мен,постоянно лежи по пода и под масите.Даже сега вечерта беше под масата в хола легнала да спи,а тя от деня,в който е дошла у дома спи в моето легло или в леглото на родителите ми.При всичките ми опити да я отуча тя е идвала до вратата на спалнята и е скимтяла,докато не й отворя,а сега доброволна отива да спи самичка?Четох,че драстичната промяна в поведението е сигурен признак,че се разболява..

#574 Потребителят е офлайн   viktoriq7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 09:32 AM

Мисля, че е нормално когато не се чувства добре. Заведете я пак при ветеринаря или потърсете мнение и на друг доктор. Успех

#575 Потребителят е офлайн   Snineva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 08:30 PM

Здравейте, опасен ли е имодиума за йоркитата?

#576 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 02:51 PM

Gabbriella кокали на декоративни кучета е много противопоказно да се дават( а пилешки си е направо забранено). Относно спането на земята, в тази жега и аз там бих спала.
User's Signature

Качена снимка

#577 Потребителят е офлайн   Vaseva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 07:37 AM

Здравейте от днес съм член на клуба имам едно малко бебче на 3 месеца което се казва Тери ,но тъй като не съм запозната с отглеждането на куче още повече на Йоркшир надявам се да ми бъдете от полза.Допускам че Тери е погълнал косми от време на време издава странни звуци все едно се дави.Имали храна която се дава за изчистване на косми от организма на кучето?Или като добавка в храната.

#578 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 09:16 PM

Аз лично бих се консултирала с ветеринар. И моята хубавица така правеше,оказа се, че става въпрос за кашлица. Но това е въпрос, който трябва да отнесете към лекуващия ветеренар на кучето.

#579 Потребителят е офлайн   Molina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 05:58 AM

Нашата Моли е на 3 месеца и 8 дни. Много игрива и сладка.
Имам обаче един проблем: Вече три пъти я хващам да си яде акото. Не знам защо го прави и търся помощ!!!

#580 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 08:01 AM

Възможно е ако има вътрешни паразити да прави това.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни