Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#541 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2012 - 04:24 PM

Grandjan_Lina каква храна давате на бебето? Ние имахме същия проблем когато бяхме малки и вет а ни беше дал една лечебна храна на Роял Канин. Кучето ми я яде два месеца и от тогава не е имала проблеми. Потърсете мнение от още един ветеринар. Успех.
User's Signature

Качена снимка

#542 Потребителят е офлайн   Grandjan_Lina Икона

Публикувано: 17 March 2012 - 06:12 PM

Храната е Роял Канин Джуниър,но ние посетихме отново лекарят и сме на хапчета за киселини от 2 дена не е повръщал :) чувства се добре ,чакаме понеделник да бием 3-тата ваксина и на 29-ти да сме на разходка :) Хубав ден!

#543 Потребителят е офлайн   Roxy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 10:23 AM

малко късно, ама и ние го имам този проблем - и при нас е чувствителен стомах, когаот не иска да хапне вечер й се случва рано сутринта да повърне ..
аз за друго искам да попитам - в началото на януари ни откриха демодекоза (май така се пише), която излекувахем, но малката продължава да е цялата зачервена - главата, корема, леко лапките.. обиколихме всички лекари в Бургас и според тях е алергия, и най-добрият (уж) ни даде хипоалергенна храна за малката.. но от нея не виждаме подобрение.. то верно, че трябва да я яде 2 месеца, но снощи например за има няма 5 минути от силно зачервена стана почти сивичка.. и вече не знаем какво да правим и къде да я водим.. кръвните изследвания са добре, игривичка е, носи играчки, хапва сравнително добре..но с тази кожа не е на добре, чеше се по муцуната, по ушите ... съответно те стават на ранички ..
препоръчайте лекар ?

#544 Потребителят е офлайн   Chris_f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 04:53 PM

Здравейте,

Мина доста време откакто не съм писала. Имам проблем - на Кики още не са му паднали тестисите, а вече е на 1год. и 4 месеца. По принцип мислих да го кастрирам, но какво да кастрирам? И другото което е, ветеринарите ми обясни, че ако са в корема, след известно време трябва да му се направи операция - да му отворят коремчето, да търсят тестисите и като ги намерят да ги премахнат.

Малко ми е притеснено... Видях един потребител беше писал по тази тема, но при тях поне имаше тестис, а при нас няма нищо. Даже и не са тръгнали да слизат.... Чакам да "паднат" тия тестиси от 4-ти, 5-ти месец, а то мина година...

#545 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 09:10 PM

Възможно е да става дума за генетично заболяване - Крипторхизъм. Трябва да отидете на ветеринар задължително. За жалост нямам идея относно необходимост от операции и прочие.. Успех! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   maria11111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2012 - 12:57 PM

нчма нужда да чакате повече,моят съвет е да потарсите Д-р Генов http://www.centralve...CFYIu3wodjFVKzw

#547 Потребителят е офлайн   ginger_may Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 04:04 PM

Здравейте, не зная колко е за "Здравни проблеми" въпросът ми, но не намерих по-подходяща тема. Искам да ви питам как реагират вашите йоркита след ваксина, говоря за тези първите три бебешките? На моето днес му поставиха трета и цял ден спи, не ще да стане, болезнено е мястото и е много омърлушена, все пак това не попречи да си изяде всичко и пи вода.. Звънях три пъти на доктора, защото съм голяма паника, но той каза да не се притеснявам, след като не е подута, не кашля, киха и т.н. Но все пак ми е любопитно при вас как беше и за колко време отминава, ако сте имали някаква реакция?

#548 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 07:17 PM

И при нас имаше същите симптоми след ваксините, но всичко отминаваше за няколко часа до ден. Последният път при годишната ваксина само беше по-сънлив..мисля, че е нормално това, което описвате и нямате поводи за притеснение.
User's Signature

Качена снимка

#549 Потребителят е офлайн   allexaaa Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 09:20 PM

Здравейте, доста съм притеснена имам проблем с иначе игривото и послушно йорки. Днес малката разбойничка е доста отпаднала и пишка супер много, сигурно 10-15 пъти, все едно не може да стиска. На какво според вас може да се дължи това?! Бяхме на лекар, той и би инджекции, за перисталтиката, защото и коремчето и беше подуто доста (но се изходи по-голяма нужда) и друга срещу възпаление, но пак пишка през 20 минути. Кученцето е на 5 месеца и половина.

#550 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 12:36 AM

За жалост нямам ни най-малка представа, може да е нещо свързано с пикочните канали/бъбреците? Не знам наистина, но ви стискам много палци да се оправи малечка! Моля Ви заведете я пак на доктор утре и пишете, ако има новини. Късмет и дано не е нищо сериозно!
User's Signature

Качена снимка

#551 Потребителят е офлайн   allexaaa Икона

Публикувано: 27 April 2012 - 08:11 AM

Днес сутринта се събудихме и я изведох навън, изпишка се и се изака, от тогава не е пишкала изобщо, вече е игрива и само търси с някой да се закача. Може би е била настинала нещо..Иначе вчера беше кошмар, пред 15 минути пишкаше, особено вечерта, но да се надяваме че няма да се повтори, а и може би инжекциите са си свършили работата.

#552 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 05:14 PM

Здравейте, имам малък проблем с моето йорки. На 7 месеца е и навсякаде е горе доло добре покрита с хубава козина освен по краката там козината е има няма 1см и малко отгоре и не расте повече..кажете моля какво да правя :(

#553 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 06:41 PM

Гледайте си го и го обичайте. Със или без козина по краката то си е Вашето куче. Всичко опира го генетиката. Ако кучето Ви не е генетично предразположено да има хубава и гъста козина каквато и козметика да използвате, колкото и хубава храна да давате и каквито и там добавки да давате няма да има голям ефект. Да, козинката може да стане по-хубава, да се заздрави и кучето да изглежда добре, но чудеса няма как да станат. Да Ви е живо и здраво кученцето и дано за в бъдеще само екстериора му да ви е кахър.
User's Signature

Качена снимка

#554 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 10:07 PM

Аз ще Ви кажа, да не наричате това проблем. Да, може да е лек "недостатък", но реално не се вглеждайте толкова щом кученцето е здраво, игриво и Ви радва и обича. И моето куче няма заложени данни да бъде с гъста и прекрасна козина, също като вашето няма богато окосмяване по лапите, но смея да твърдя след подстрижка, ситуацията е по-добре и определено се посгъсти козинката на лапичките. Въпреки това аз знам, че никога няма да изглежда като излязъл от изложбен ринг, защото и не сме търсили това. Искахме домашен любимец, предполагам и Вие. Затова полагайте нужните грижи за животинката, а оттам нататък природата си знае работата. Все пак, ако желаете може да опитате с добавки за кожа и козина/ подстрижка /подхранващи балсами и маски или и аз не знам. Но не очаквайте чудеса.
User's Signature

Качена снимка

#555 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 10:38 PM

Да така е аз не се притеснявам че няма козина просто виждам че постоянно си хапе крачетата и вечно са мокри имам чувството че си изяжда козината защото е уръфана.. иначе на други места е просто страхотна.. защо може да се хапе така ?

#556 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 02:29 AM

Това вече е странно наистина...Погледнете има ли зачервяване, обрив, паразити...? Иначе наистина от мокренето и дъвкането се унищожава козината.. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#557 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 06:42 AM

Щом постоянно си гризе лапите не е зле да посетите за всеки случай ветеринар, който да вземе проба от козинката, защото може да се касае за гъбична инфекция. Вижте дали няма някакви петна от долната страна на лапичките или удебелявания. Много вероятно е да няма много козина от дъвченето и щом се премахне проблема (ако има такъв) да порасне :)
Иначе може да опитате да давате малко таблетки с биотин (при мен препарата Петнил имаше супер ефект като цяло за състоянието на кожата и козината, блясъка и т.н.)
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#558 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2012 - 11:32 AM

От 2 седмици и давам Петнил козината и е много хубава но хапането продължава, лекарят каза че няма проблем с кожата или козината, когато реши спира да се хапе и козината израства бързо и много хубава и изведнъж започва да се хапе и става цялата наръфана и проскубана.. :( освен Петнил нещо друго ефективно за козина или не знам и аз.. дано докато свършат 70те таблетки да се оправи козинката по крачетата :(

#559 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 01:45 PM

За жалост, ако не спре да се хапе, каквото и да давате няма да има ефект..Трябва да се установи причината защо го прави..Явно я дразни нещо, а ако е просто поведение - опитайте се да й се карате..Въпреки, че аз лично се съмнявам, че просто така кучето се хапе и дъвче Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#560 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 07:48 PM

Направете си едно изследване за гъбички. И все пак Ви съветвам да не прекалявате със всичките му там добавки, защото кучето Ви е декоративна порода и съм сигурна, че не искате да има проблеми с черния дорб след време. Правете почивка при даването на Петнил, Биотин и тн добавки.
User's Signature

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема