Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#121 Потребителят е офлайн   moonlight Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2008 - 06:07 PM

ПОМОЩ ! Имам бебе йорки което е на 3 месеца . Бяхме на село и аз видях че малкият си играе с нещо  когато се приближих видях че това е отрова за мишки . Веднага му я взех ,но видях че е отхапал част от нея. Тръгнаме на бегом за София , но поради дългото разтояние и задръстването стигнахме до ветеринаря чак след 3 часа . Той каза че няма противоотрова и че може само да му бие витамин С който да свие кръвоносните съдове или нещо от сорта . 
Моля дайте ми някакъв съвет какво да правя :sos:  :(

#122 Потребителят е офлайн   harryzz Икона

Публикувано: 03 July 2008 - 08:49 PM

Здравейте,
искам да попитам правилно ли е да се ваксинира 2 месечно бебе със следната ваксина:
NOBIVAC DHP?

поздрави,
Захари

#123 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 06:58 AM

Да-ваксината е съвсем подходяща.Най-важно е преди да се ваксинира кученцето да бъде прегледано от доктора,да му бъде премерена температурата и да се установи,че кученцето е здраво.Това са изискванията за всяко кученце преди да се ваксинира.
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#124 Потребителят е офлайн   Крисо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 11:06 AM

Цитат

ПОМОЩ ! Имам бебе йорки което е на 3 месеца . Бяхме на село и аз видях че малкият си играе с нещо  когато се приближих видях че това е отрова за мишки . Веднага му я взех ,но видях че е отхапал част от нея. Тръгнаме на бегом за София , но поради дългото разтояние и задръстването стигнахме до ветеринаря чак след 3 часа . Той каза че няма противоотрова и че може само да му бие витамин С който да свие кръвоносните съдове или нещо от сорта . 
Моля дайте ми някакъв съвет какво да правя :sos:  :(

Какво стана тук?
User's Signature

"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."

Качена снимка

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   harryzz Икона

Публикувано: 04 July 2008 - 12:11 PM

Цитат

Да-ваксината е съвсем подходяща.Най-важно е преди да се ваксинира кученцето да бъде прегледано от доктора,да му бъде премерена температурата и да се установи,че кученцето е здраво.Това са изискванията за всяко кученце преди да се ваксинира.

Благодаря за отговора. Ваксината беше направена вече, само питах дали е подходяща за 2 месечно бебе, но може би трябва да обясня по-подробно за какво става въпрос.
Момченцето дойде със направената ваксина NOBIVAC DHP na 26.06. Съответно аз го заведох при ветеринар да го прегледа и да ми разясни за следващи ваксини и т.н. В паспорта имахме лепенка на ваксината подпис и печат на лекаря. Моят ветеринар ме увери, че тази ваксина се прави на големи кучета и е била сложена лепенка в паспорта само за да може кученцето да мине граница. И на 28.06 му направи друга ваксина - NOBIVAC Lepto. НА следващия ден кученцето беше отпаднало не ядеше, повръщаше и имаше разстройство и така до вчера когато сутринта даже не можа да се изправи на крака. Сложиха го на система ( казаха че е обезводнено и отслабнало). Съобщих на ветеринаря днес сутринта след като разбрах от развъдника от където е взето че все пак ваксината (DHP) е била направена - не е била само лепенката и ми беше обяснено, че първо се правело Lepto (на 2 месеца) после DHP(на 3 месеца) .  Днес сутринта бебето е ОК не го бях виждал толкова жив. Надявам се да се оправи и всичко да е наред. Благодаря още един път за отговора.

поздрави,
Захари

#126 Потребителят е офлайн   sweety_vt Икона

Публикувано: 06 August 2008 - 10:05 PM

Здравейте на всички приятели на най-сладката порода - йоркитата  :blink: Имам един въпрос, на който много ще бъда благодарна, ако някой може да ми отговори. Имам йорки на почти 2 месеца, взех го преди 2 дни. Първия ден беше много жизнено - играеше, хапваше, не се спираше на едно място, а втория ден (днес) постоянно лежи, не му се играе и повърна 3 пъти, въпреки че има апетит  :( Защо става така? Какво му има?? Много се притеснявам да не му стане нещо... направо не съм на себе си. Има първа ваксина, другата седмица трябва да му се бие втората. Да го заведа ли на ветеринар.. или какво да направя, моля за помощ!

#127 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 10:26 PM

МИСЛЯ ЧЕ ПЪРВО ГО ПРЕХРАНВАТЕ....
ВТОРО ДОСТА ИГРАЕТЕ И ГО МАЧКАТЕ КОЕТО Е РАЗБИРАЕМО ЗА ПЪРВИ ДЕН.... И ВСЕ ПАК ОТ ФОРУМА НЕ ВЗИМАЙТЕ МНОГО ПОД ВНИМАНИЕ А ГО ЗАВЕДЕТЕ НА ЛЕКАР НЕКА ПРОВЕРИ ЗА ГЛИСТИ И ВИ ДАДЕ СЪВЕТ!!!
УСПЕХ И СЪС ЗДРАВЕ ДА ГО ГЛЕДАТЕ НАЙ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#128 Потребителят е офлайн   sweety_vt Икона

Публикувано: 06 August 2008 - 11:11 PM

Много благодаря за съвета и за пожеланията! Радвам се, че има хора като Вас, които човек може да попита. Още утре ще го заведа на лекар!!!

#129 Потребителят е офлайн   Guard14n Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 10:07 AM

Значи заведохме кученцето на ветеринар и там му сложиха система глюкоза венозно както и няколко инжекции. Казаха че е възможно да е от паразити и кученцето да не е било обезпаразитено. Днес пак го заведохме и го взеха под лекарско наблюдение . Казаха че му е била мн ниска температурата ( 36.4 целзии). Някой има ли представа какво му е на малкото сладурче че с sweety_vt сме адски притеснени.

#130 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 05:22 PM

А какво казва този от който сте го взели? При всеки проблем правилото е да се обръщате към собственика на развъдника от който сте си купили кучето и към ветринарния лекар. Аз лично Ви съчувствам и сигурно не само аз, но нашето съчувствие няма да ви е от голяма полза. Съжалявам. Дано милото да се оправи
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#131 Потребителят е офлайн   Guard14n Икона

Публикувано: 09 August 2008 - 08:56 AM

Ами малкия пискун вече е много по добре. Докторите се справиха отлично и много на време. Било е някакво неразположение от пътуването и смяната на обстановката + това е имало някакви бактерии в стомаха. Сега е много добре и си щъка наляво надясно из нас все едно нищо не е станало  :yahoo: :yahoo: :yahoo: Днес ще го заведа на профилактичен преглед и дано да се възстанови възможно най бързо :)

#132 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 06:02 PM

това е добра новина. да бъде жив и здрав и да не му се налага да ходи при доктор за друго освен за ваксини
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#133 Потребителят е офлайн   Doriana Икона

Публикувано: 15 August 2008 - 01:07 PM

Привет на всички участници във форума! С голям интерес чета темите, които са ми много полезни и Ви благодаря за споделните мнения и съвети. Имам йорки на 1 г. и 8 м., която стана мама преди месец. Родиха ни се две бебчета - момче и момиченце.  :yahoo: На 13-я ден малките плюшчета прогледнаха,  :wub: прекрасни създания са, незнам как ще се разделя с тях  :'( . Моля ви за малко информация относно ваксинирането, на колко дни се поставя първата ваксина и какъв вид трябва да бъде.  :sos: До сега на малките сме давали само течен Дронтал по 0.5 мл, винаги се съветваме с ветеринарен лекар, но живея в малък град и йоркширчетата се броят на пръсти, в този смисъл го казвам, че нашия ветеринарен лекар няма голям опит с кучета от тази порода и всеки съвет ще ми бъде изключително полезен.  Благодаря предварително и Ви желая здрави, игриви и обичливи бижута.

#134 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 04:35 PM

Има доста схеми на ваксинация-не е само една,за да бъде казано точно на този ден трябва да бъде сложена първата ваксина.Ваксините се слагат по преценка на ветеринарния лекар и в зависимост от здравословното състояние на бебетата. Първата ваксина се слага в интервала от 42 до 50 ден,но това си е чисто медицински въпрос и на него отговор тук няма кой да ви даде,освен ако не се включи вет. лекар.Единственото изискване,за да бъде ваксинирано едно кученце е то да е здраво-да не повръща,да няма стомашно разстройство.За това лекаря първо пита това и измерва температурата на кученцето,от там нататък той си знае работата-не подценявайте знанията и труда на докторите,те също участват активно в отглеждането на кученцата-имайте им доверие-това им е работата все пак.
желая ви УСПЕХ!  :blink:
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#135 Потребителят е офлайн   Doriana Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 09:58 PM

Благодаря много за отговора Светла. Разбира се, че винаги се съветвам с ветеринар, но и тук като Вас хора с опит, винаги ще дадат добър съвет.  :blink:

#136 Потребителят е офлайн   glezlata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 06:52 PM

Искам да попитам за добър лекар? И клиника? Като си взема малката трябва да я заведа веднага, нали? За общ преглед... и за съвети... :) Препоръчаха ми някаква клиника близо до ХЕИ! Какво ще кажете? И понеже разбирате... да ме посъветвате за някой лекар или място конкретно :)
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   ilina88 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 07:27 PM

:blink:
Аз от този форум научих за клиниката Джаф и мър,която се намира на Красно село и наистина останах супер доволна :blink:
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2008 - 07:37 PM

Аз съм доволна от Вивавет - срещу военна болница  ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   Крисо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 09:29 AM

http://dog.bg/forum/...board,44.0.html
User's Signature

"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."

Качена снимка

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   glezlata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 10:41 AM

Мдам, благодаря! Аз и този раздел разгледах, но исках мнение от хора с йорки :) Защото и татко е ветеринарен лекар, ама вече не си работи по специалността.. та той ми каза, че ако не си работил много с породата, няма да си толкова наясно с нея  :- Мерсиии!
User's Signature

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема