Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#501 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2011 - 10:42 AM

Много е тежко когато загубиш приятелчето си.... :dh_188:
И понеже знам че до няколко дни отново ще търсите нов любимец искам да Ви дам един съвет НЕ ВЗИМАЙТЕ КУЧЕ НА КОЕТО НЕ СА НАПРАВЕНИ ВСИЧКИТЕ ВАКСИНИ ИНАЧЕ РИСКУВАТЕ ДА УБИЕТЕ И НАЙ-ЗДРАВОТО КУЧЕНЦЕ !!!
Една ваксина в среда със зараза не дава 100% гаранция .... особено при диагноза парвовироза !!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#502 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 14 July 2011 - 04:31 PM, написа:

Показване на мнениетоdanyyy93, в 14 July 2011 - 10:55 AM, написа:

Mnogo mi e mychno ;( jal mi e che nemojah da i pomogna a snoshti beshe mnogo zle edva dishashe ;(
Nemoga da spra da placha vypreki che beshe v men samo 11 dni a mnogo se privyrzah beshe mnogo igriva i milichka ;( Tova e mnogo gadna bolest ;(

Още веднъж съжалявам.

Коварното в случая е постъпката на онзи от когото сте взели кученцето.

Ако не беше постъпил коварно и беше Ви казал истината, че кученцето не му е поставена ваксина, Вие щяхте да имате избор.

Скривайки този толкова важен факт и възползвайки се от Вашето незнание е постъпил безотговорно и жестоко.

Вие публикувахте само снимка на кучето и казахте, че е зле и аз Ви отговорих какво му и какво трябва да се направи при тази ситуация.

Ако желаете и други хора да не изпитват това, което Вие изпитвате в момента, напишете от къде сте взели кученцето.

Това няма да притъпи болката Ви, но Вашето мъниче ще Ви е благодарно там където се намира, да помогнете да няма други с неговата съдба и да има повече стопани споделящи дълги, щастливи съвместни години със своите кученца.

Сега имате избор. Този форум и всички негови потребите ли Ви го предлагат.

Kuchenceto ne e vzeto ot Bylgariq.. ot Italia go kupih v ponedelnik pristignahme ot tam i vchera se sluchi ;(

#503 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 05:15 PM

Mnogo mi e mychno ;( jal mi e che nemojah da i pomogna a snoshti beshe mnogo zle edva dishashe ;(
Nemoga da spra da placha vypreki che beshe v men samo 11 dni a mnogo se privyrzah beshe mnogo igriva i milichka ;( Tova e mnogo gadna bolest ;(

Още веднъж съжалявам.

Ако не беше постъпил коварно и беше Ви казал истината, че кученцето не му е поставена ваксина, Вие щяхте да имате избор.

Скривайки този толкова важен факт и възползвайки се от Вашето незнание е постъпил безотговорно и жестоко.

Вие публикувахте само снимка на кучето и казахте, че е зле и аз Ви отговорих какво му и какво трябва да се направи при тази ситуация.

Ако желаете и други хора да не изпитват това, което Вие изпитвате в момента, напишете от къде сте взели кученцето.

Това няма да притъпи болката Ви, но Вашето мъниче ще Ви е благодарно там където се намира, да помогнете да няма други с неговата съдба и да има повече стопани споделящи дълги, щастливи съвместни години със своите кученца.

Kuchenceto ne e vzeto ot Bylgariq.. ot Italia go kupih v ponedelnik pristignahme ot tam i vchera se sluchi ;(

#504 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 05:18 PM

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 15 July 2011 - 10:42 AM, написа:

Много е тежко когато загубиш приятелчето си.... :dh_188:
И понеже знам че до няколко дни отново ще търсите нов любимец искам да Ви дам един съвет НЕ ВЗИМАЙТЕ КУЧЕ НА КОЕТО НЕ СА НАПРАВЕНИ ВСИЧКИТЕ ВАКСИНИ ИНАЧЕ РИСКУВАТЕ ДА УБИЕТЕ И НАЙ-ЗДРАВОТО КУЧЕНЦЕ !!!
Една ваксина в среда със зараза не дава 100% гаранция .... особено при диагноза парвовироза !!!!

Da kazaha mi veche no az vse oshte ne smeq da si vzema drugo pone za sega ... Ot mnogo godini mechtaq za kuche i nakraq kogato go poluchih se sluchi tova i sega me e strah da vzema drugo .. na iskam da prejiveq syshtoto neshto ;( Mnogo mi e tyjno i tejko nemoga da se osyznaq oshte ;( postoqnno e pred ochite mi i vse oshte ne smeq da vzema drugo ;(

#505 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2011 - 09:11 PM

Показване на мнениетоdanyyy93, в 15 July 2011 - 03:15 PM, написа:

Още веднъж съжалявам.

Е това направо ме изумява! Знаем за измамите в Словакия, Чехия, Унгария, Сърбия, Гърция, Кипър, но за първи път чувам за Италия за толкова години.
Да разбирам ли, че сте го взели от легитимен развъдник в Италия?
В Европейския съюз легално не е разрешено да се изкара куче, което няма 3 обезпаразитявания, 2 ваксини и ветеринарно заключение, че може да бъде транспортирано от точка А до точка Б
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#506 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 11:43 AM

Найстина е учудващо от Италия .... на мен се наложи преди седмица да изпращам две кученца в Рим . На бъдещата собственичка преди да вземе кученцата и поискаха копие от паспортите с всичките ваксини да са направени плюс ваксина за Бяс правена 21 дена преди да влезнат кучетата в страната. Чак тогава дадоха съгласие и дори жената взе само едното а другото остави за началото на август защото нямаше 21 дена от ваксината ...
А сега излиза че към нас са строги а там не си гледат работата :eg_033:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#507 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2011 - 01:17 PM

Ne e ot razvydnik v Italia. Tam kydeto bqh az v pochti vseki magazin za jivotni ili kakto sa tuk Zoo magazinite prodavat kuchenca i kotenca i az si kupih ot neshto podobno samo che chuveka ima magazin i atelie za poddryjka na vid na kucheta i otdelno ot tova razvyjda . Bebetata bqha rodeni na 24ti mai az go vzeh moeto na 04.07.2011 ... i sled tova vsichko ok i nakraq ne iskam da komentiram .. Teji mi napravo .. synuvam q synuvam postoqnno samo da si zatvorq ochite i e pred men ... tova e ujasno tolkova malko syshtestvo da si ide bez da e storilo na nikogo nishto... ;( Ne go pojelavam na nikogo..

#508 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 02:34 PM

Показване на мнениетоdanyyy93, в 16 July 2011 - 11:17 AM, написа:

Ne e ot razvydnik v Italia. Tam kydeto bqh az v pochti vseki magazin za jivotni ili kakto sa tuk Zoo magazinite prodavat kuchenca i kotenca i az si kupih ot neshto podobno samo che chuveka ima magazin i atelie za poddryjka na vid na kucheta i otdelno ot tova razvyjda . Bebetata bqha rodeni na 24ti mai az go vzeh moeto na 04.07.2011 ... i sled tova vsichko ok i nakraq ne iskam da komentiram .. Teji mi napravo .. synuvam q synuvam postoqnno samo da si zatvorq ochite i e pred men ... tova e ujasno tolkova malko syshtestvo da si ide bez da e storilo na nikogo nishto... ;( Ne go pojelavam na nikogo..

Повечето от нас много добре разбират болката Ви. Изживяли са го същото. Няма думи за успокоение. Болката се притъпява, горчивия спомен остава завинаги.

Значи и в добрата, стара Италия се навъдили фермите и разможителите. Е това е то като една цивилизована държава с вековни традиции и правила си отвори границите и неоконтролируему почна да пуска аборигени, само негативни неща може да прибави към имиджа си.

Ако и Вие като повечето потребители не ни бяхте открили със закъснение, щяхме да Ви препоръчаме проверени развъдници в Италия или в която и да е точка на света.

Но, уви каквото имало да пати глава то става.

Всъщност за мое най-голямо съжаление отново съм права.
Взели се кученцето твърде малко на възраст.
Много е желателно до 49 ден да се храни и от майка си, така укрепва имунната му система.
Взели сте го без нито една ваксина.
И е трябвало на 3-4-я ден след като го вземете да му поставите първата ваксина, като преди това е трябвало 7 дни назад да е обезпаразитено, до 3-та ваксина е трябвало да живее в много добра хигенна обстановка, тъй като вируса на паравирозата и параинфлуенцата се пренася и от хората.

Има и още нещо установено от институтите занимаващи се с изследване на заболявания по животните.

Установено е, че през последните 3 години вируса на паровирозата мутира, което води до това, че атакува и сърдечно-съдовата система и са нараснали случаите на кучета излекувани от паровироза или минали я в лека форма, след 2-3 месеца да умира от сърдечни проблеми при това без да са давали някакви симптоми преди това.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#509 Потребителят е офлайн   bebelia Икона

Публикувано: 19 August 2011 - 04:08 PM

Здравейте приятели,

имам прекрасно йорки на 8 месеца. От известно време забелязвам, че доста често се облизва сякаш има сухота в устата. Някой имал ли е подобен проблем с кученцето си и имам ли повод за притеснение

#510 Потребителят е офлайн   BebZi_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 07:46 PM

Някой знае ли колко горе долу е едно рязане на нокти тъй като ме е страх да го направя сама..
Извинявам се, ако пиша в неправилната тема, но погледнах няколко страници назад и нямаше подобна..

#511 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 07:57 AM

Показване на мнениетоBebZi_, в 06 September 2011 - 05:46 PM, написа:

Някой знае ли колко горе долу е едно рязане на нокти тъй като ме е страх да го направя сама..
Извинявам се, ако пиша в неправилната тема, но погледнах няколко страници назад и нямаше подобна..

okolo 5 leva
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   BebZi_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 11:08 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 07 September 2011 - 05:57 AM, написа:

okolo 5 leva

Благодаря за отговора. Всеки ветеринар ли може да го прави? Можете ли да препоръчате някой в София?

#513 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 09:20 PM

Показване на мнениетоBebZi_, в 07 September 2011 - 09:08 PM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 07 September 2011 - 05:57 AM, написа:

okolo 5 leva

Благодаря за отговора. Всеки ветеринар ли може да го прави? Можете ли да препоръчате някой в София?

Eми би трябвало да може всеки. То ега ти ветеринара, ако не може нещо толкова елемантарно да направи. Аз ходя във Вет Медикъл Асистънс, кв. Иван Вазов, ул Ярослав Вешин бл 16 А, понеделник - почивка, вторник-петък от 15 до 20, събота и неделя от 9,30 до 12
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   glezlata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 09:52 PM

Здравейте!
Отдавна не съм писала във форума, но мисля, че можете да ме посъветвате най-точно от личен опит :)
Имам йоркшир, женски, на 3 години и 2-3 месеца. Преди около 6 месеца започна да накуцва с едното краче. С дясното. След месец започна да накуцва с лявото, като проблема с дясното отмина от самосебе си... Заведохме я на ветеринар, той постави диагноза луксация на пателата. Раздвижи двете крачета и се усещаше как на десния крак се измества при движение. Каза,че е първа степен. Направихме рентгенова снимка, без да упояваме кучето, виждаше се луксация на ляв крак,но снимката не е мн добра, защото тя не беше съвсем неподвижна. Лекарят ни препоръча операция, защото нещата могат само да се влошат, а в по-тежка степен операцията е значително по-трудна и изисква рязане на костта евентуално и тн и тн. Аз уча медицина и съм пред авършване, така че имам доста добра представа за нещата...изчетох 2-3 учебника по ветеринарна медицина,само частта с луксацията... и все пак не мога да преценя дали да я оперирам..за жалост не съм ветеринар и определено не съм безпристрастна. Вие какво бихте препоръчали? Интересното в случая е,че симптомите се появиха, когато тя беше на 2 год и половина,което е в противоречие с учебниците.. И освен това куца с ляв крак, на снимката се вижда луксация на ляв крак(лекарят каза,че това е от ъгъла на изместване,не е реално), на физикалния преглед се напипва луксация на десен крак...Той предлага операция на десен крак... а тя всеки ден куца с левия... доста съм объркана :dh_188:
Моля за помощ!
Благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка

#515 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 05:07 AM

Показване на мнениетоglezlata, в 05 October 2011 - 07:52 PM, написа:

Здравейте!
Отдавна не съм писала във форума, но мисля, че можете да ме посъветвате най-точно от личен опит :)
Имам йоркшир, женски, на 3 години и 2-3 месеца. Преди около 6 месеца започна да накуцва с едното краче. С дясното. След месец започна да накуцва с лявото, като проблема с дясното отмина от самосебе си... Заведохме я на ветеринар, той постави диагноза луксация на пателата. Раздвижи двете крачета и се усещаше как на десния крак се измества при движение. Каза,че е първа степен. Направихме рентгенова снимка, без да упояваме кучето, виждаше се луксация на ляв крак,но снимката не е мн добра, защото тя не беше съвсем неподвижна. Лекарят ни препоръча операция, защото нещата могат само да се влошат, а в по-тежка степен операцията е значително по-трудна и изисква рязане на костта евентуално и тн и тн. Аз уча медицина и съм пред авършване, така че имам доста добра представа за нещата...изчетох 2-3 учебника по ветеринарна медицина,само частта с луксацията... и все пак не мога да преценя дали да я оперирам..за жалост не съм ветеринар и определено не съм безпристрастна. Вие какво бихте препоръчали? Интересното в случая е,че симптомите се появиха, когато тя беше на 2 год и половина,което е в противоречие с учебниците.. И освен това куца с ляв крак, на снимката се вижда луксация на ляв крак(лекарят каза,че това е от ъгъла на изместване,не е реално), на физикалния преглед се напипва луксация на десен крак...Той предлага операция на десен крак... а тя всеки ден куца с левия... доста съм объркана Качена снимка
Моля за помощ!
Благодаря предварително!

Можете да отидете във Ветеринарно-медицинския факултет, да направите по-добра снимка там и да поискате мнението на проф. Аминков, той е специалист в тази област. При всички случай е добре да се вземат няколко мнения на ветеринари, които са специалисти-ортопеди. Пишете на потребител anabell, тя ми беше споменала за още един добър ветериар в София, които разбира от ортопедия, но не се сещам за името му и къде се намира.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   Danni_my angels Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 14 November 2011 - 04:58 PM

Здравейте, вече се представих в "Добре дошли", но все пак... :) Моята малка принцеса се казва Моли и е на 2 месеца и 10 дни. Моля Ви да ми дадете съвет какво да правя. Още, когато я взех, по цялото гръбче имаше люспички, като пърхот. Кожичката й се белеше и имаше крусти. Жената, от която я взех ми каза, че с къпането щяло да се оправи. Купих пяна за къпане, която е без отмиване както и гребенче. Хубаво я разресвам всеки ден и 2 пъти и слагах от тази пяна, но нещата не се оправят. Има само по гръбчето и главичката. По коремчето няма. Според Вас от какво би могло да се получава това, дали наистина са просто крустички и пърхот или би могло да бъде и някакъв вид дератологичен проблем. Самата й кожичка не е зачервена или наранена отдолу, просто се бели и на места има корички. Ветеринарят, при когото ми казаха да водя кученцето оине докато му сложи последната ваксина, ми каза да не се тревожа, че нямало страшно и щяло да отмине, но все пак, ако бих могла да направя нещо за да "мине" по-бързо... Не съм я къпала още с водичка и шампоан, защото не било препоръчително докато е още толкова мъничка. Прикачена снимкаПредвариелно благодаря на всички, които биха могли да дадат съвет и да ми помогнат. :rc_036:

#517 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 06:26 PM

Показване на мнениетоDanni_my angels, в 14 November 2011 - 02:58 PM, написа:

Здравейте, вече се представих в "Добре дошли", но все пак... :) Моята малка принцеса се казва Моли и е на 2 месеца и 10 дни. Моля Ви да ми дадете съвет какво да правя. Още, когато я взех, по цялото гръбче имаше люспички, като пърхот. Кожичката й се белеше и имаше крусти. Жената, от която я взех ми каза, че с къпането щяло да се оправи. Купих пяна за къпане, която е без отмиване както и гребенче. Хубаво я разресвам всеки ден и 2 пъти и слагах от тази пяна, но нещата не се оправят. Има само по гръбчето и главичката. По коремчето няма. Според Вас от какво би могло да се получава това, дали наистина са просто крустички и пърхот или би могло да бъде и някакъв вид дератологичен проблем. Самата й кожичка не е зачервена или наранена отдолу, просто се бели и на места има корички. Ветеринарят, при когото ми казаха да водя кученцето оине докато му сложи последната ваксина, ми каза да не се тревожа, че нямало страшно и щяло да отмине, но все пак, ако бих могла да направя нещо за да "мине" по-бързо... Не съм я къпала още с водичка и шампоан, защото не било препоръчително докато е още толкова мъничка. Прикачен файл Molly.JPGПредвариелно благодаря на всички, които биха могли да дадат съвет и да ми помогнат. Качена снимка

Пуснете й проба и ще разберете какав е проблема. А ветеринаря Ви дали не е пропуснал урока в който се учи, че ваксина се слага само на абсолютно здраво куче? При Вас явно не е точно така. Кучето Ви има дерматологичен проблем за който може да има много причини, за да се установи точната се прави изследване.
От кой град сте? Не любопитствам, просто тук можем да Ви пратим при проверени ветеринари.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#518 Потребителят е офлайн   Danni_my angels Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 14 November 2011 - 07:44 PM

Много Ви благодаря!!! От София съм.

#519 Потребителят е офлайн   Snejana123 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 02:54 PM

:re_037:

#520 Потребителят е офлайн   Snejana123 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 02:54 PM

Здравейте!!!
Искам да попитам на каква възраст е нормално да паднат тестисите на мъжките.Имам си момченце на 7м и половина,но днес забелязах,4е има само един тестис в торбичка.Не знам дали е нормално и до кога се изчаква?
И двата в отделни торбички ли са?

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема