Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#521 Потребителят е офлайн   justcrazy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2011 - 04:02 PM

Здравейте имам Кане Корсо Италияно от Събота 26.11.2011 казва се роки и аз имам подобен проблем с паровирозата кученцето е на 65 дни от 2 дена повръща, не яде, пие много малко вода, и има разтройство човекът от когото взех роки сам му е слагал първите 2 имунизаций той ми каза че си е оставил 1 за него и то има подобни проблеми въпросът ми е ако паровирозата е хваната по средата на стадия колко % има шанс да оживее.

#522 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 04:24 PM

Моят съвет е да го заведете в тази клиника .... най -големи шансове да го излекуват има там !

http://www.centralvetclinic.com/

Успех!!! :ae_085:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#523 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 10:04 PM

Показване на мнениетоSnejana123, в 02 December 2011 - 12:54 PM, написа:

Здравейте!!!
Искам да попитам на каква възраст е нормално да паднат тестисите на мъжките.Имам си момченце на 7м и половина,но днес забелязах,4е има само един тестис в торбичка.Не знам дали е нормално и до кога се изчаква?
И двата в отделни торбички ли са?

На 7 месеца по принцип би трябвало да са паднали и двата. Изчаква се до 1 г. Ако и тогава не се случи значи кучето е с криптохизъм. Има медикаментозно лечение, има и оперативно, но всичко е според зависи. Медикаментозното сте на възраст да го започнете. Еми това с "торбичката" не знам как точно да Ви го обясня, външно е една, но вътрешно не точно. Не става с думи да се обясни. В учебника има снимки на напречен разрез и е по-лесно да се разбере.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#524 Потребителят е офлайн   Snejana123 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 10:54 PM

Благодаря Ви много!!!
Да ви попитам,ако знаете в какво се изразява медикаментозното лечение?
[/quote]

На 7 месеца по принцип би трябвало да са паднали и двата. Изчаква се до 1 г. Ако и тогава не се случи значи кучето е с криптохизъм. Има медикаментозно лечение, има и оперативно, но всичко е според зависи. Медикаментозното сте на възраст да го започнете. Еми това с "торбичката" не знам как точно да Ви го обясня, външно е една, но вътрешно не точно. Не става с думи да се обясни. В учебника има снимки на напречен разрез и е по-лесно да се разбере.
[/quote]

#525 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2011 - 09:02 PM

Здравейте :) Купих си йорки преди 1 седмица беше доста болничко.. но сега за щастие е добре. Сега имаме нов проблем днес цял ден забелязвам че избягва да си движи предната лява лапичка... стъпва плахо на нея и накуцва..когато се протяга изпъва всички лапички без тази утре сме на ветеринар но аз много се притеснявам..не е падало.. не скимучи като го пипам по лапичката :( какво може да му има дали може да е счупена :(

#526 Потребителят е офлайн   Розинка Икона

• *Dog whisperer*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs
Публикувано: 24 December 2011 - 12:16 AM

щом не е падало,да не я е изкълчило някак :((
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#527 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2011 - 12:26 AM

незнам като пипам лапичката не реагира никак не я боли явно..нооо когато ходи куца и не стъпва сигурно на нея.. :(

#528 Потребителят е офлайн   potatobook Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 December 2011 - 09:47 PM

Здравейте, приятели на Йоркито,

Обръщам се към Вас с молба за съвет.

Имам женско йорки на 1 година и 10 мес. От може би една седмица е някак си различна - не е игрива, както обикновено; по-кротка е - може да си внушавам, но на мен ми изглежда тъжна и вяла; спря да се храни както обичайното, няма апетит, повръща (2 пъти за седмица), успявам да я прилъжа единствено с някои от продуктите, които обикновено се ползват за наградки; преди, щом подуши някои определени "човешки" храни, се побъркваше по тях, скачаше, молеше се, лаеше, а сега не им обръща никакво внимание; спи почти по цял ден.

Лекарят, при който я водих, твърди, че щом все пак хапва нещо, най-вероятно става въпрос за каприз и няма причини за притеснение.

Аз обаче се тревожа - не знам дали това е някакъв естествен период от растежа на кученцето или наистина с нея става нещо.

Моля, посъветвайте ме. Дали да не се обърна към друг лекар? То и това е проблем... в Бургас не знам към кого да се обърна.

Благодаря Ви предварително.

#529 Потребителят е офлайн   silasq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 02:26 PM

Здравейте!Имам проблем с моето йорки и ще се радвам да чуя вашето мнение.Миналата седмица ,както беше много игрив,забелязах как започна да залита.Не си владееше задните крачета,падаше,ставаше.Страшна гледка беше за мен.А и не беше ходил по голяма нужда няколко дни.Веднага го заведохме на доктор,сложи му 3 инжекции и каза че до 4 часа трябва да се оправи,в противен случай да отидем пак.Оказа се че проблема е в жлезата на дупето която трябва да се чисти всеки месец(незнам името й).Оправи се за около 4 часа,изпи гликозата която ни даде доктора и всичко изглежда на ред.Научен е да ходи в банята до тоалетна,но сега понеже е пораснал възможно ли е да иска на вън да си свърши работата.?Живея в къща и го пускам за малко на вън да се поразходи в двора,да се изпишка и т.н.Но акането се оказа проблем,залепва му акото за козината и неможе да изпадне.Избърсвам го с хартия и после в банята.Мисля че е от това че е много рядко,но днес не беше много рядко и пак същия проблем.Приятеля ми иска да му подстриже козиНата на дупето,аз не му давам.Да не би наистина да трябва да се подстригва в тази област?

#530 Потребителят е офлайн   vita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 05:28 PM

Можете да го постригвате , ако според вас това е проблема , и ако няма да ходи на изложби . За залитането едвали е от жлезата , и категорично не сме съгласни , че всеки месец без повод трябва да се почиства жлезата .
User's Signature

ВЕТЕРИНАРЕН КАБИНЕТ " VITA " гр.СОФИЯ жк."НАДЕЖДА" бл.172 вх Д ( на гърба на магазин " ЗОРА " )

тел 02 / 4 27 34 67 и 0887 11 89 67

За нас е удоволствие да работим за вас !
www.vitabg.com

#531 Потребителят е офлайн   silasq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 08:17 AM

Благодаря ви за отговора,но може ли малко повече информация от какво може да се получи проблема с крачетата и залитането.Предполагам че причините могат да бъдат много,но все пак...Ще го заведем на друг ветеринар в понеделник,да чуем друго мнение.Беше ни обяснено, че ако не се почиства жлезата може да доведе до осакатяване на краиниците.И да го водим през 1-2 месеца за това.

#532 Потребителят е офлайн   vita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 09:34 AM

Ако е малко на възраст най-често от ниски стойности на глюкоза се получават залитания , гърчове .... Но трябва да се изследва и нервната система ако се повтаря често .
User's Signature

ВЕТЕРИНАРЕН КАБИНЕТ " VITA " гр.СОФИЯ жк."НАДЕЖДА" бл.172 вх Д ( на гърба на магазин " ЗОРА " )

тел 02 / 4 27 34 67 и 0887 11 89 67

За нас е удоволствие да работим за вас !
www.vitabg.com

#533 Потребителят е офлайн   silasq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 02:11 PM

На 10 месеца е.Само веднъж имахме този проблем,но ме притеснява че не е редовен с акането-по веднъж на 2-3 дни,а и много рядко като консистенция.Вчера повръща 3 пъти,акото му беше много тъмно и рядко с много силна миризма.Мисля си че има връзка това със залитането,не е приложено правилното лечение може би.От малък град съм и тук "добрите"ветеринари не са много,а и колко са добри е друг въпрос.Страхувам се да не ми объркат кученцето,за това пиша тук.Благодаря ви предварително.

#534 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 09:36 PM

Silasq Вие всъщност с какво храните кучето? Аз не съм доктор и не мога да се изкажа компетентно,но абстрахирайки се от залитането, в случай че то не е свързано с диарията и повръщането може кучето Ви да има гастроинтестинално заболяване. Кажете от кой град сте, за да Ви препоръчаме ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

#535 Потребителят е офлайн   silasq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 08:07 AM

Храня го с роял канин джуниар.В началото само с нея,но вече много време я отказва или яде много малко от нея.Давам му от храната която ние ядем,не от всичко-предимно месо.Не съм спряла да му давам от гранулите,но не изяжда количеството си за деня и иска от нашата храна.Знам че не е правилно и мисля за вариянта- да му давам витамини,а да го храня с приготвена домашно храна.От Ямбол съм.

#536 Потребителят е офлайн   malomira Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:obicham mnogo kuchencata

Публикувано: 12 March 2012 - 11:14 AM

dobqr den iskam da popitam kucheto mi kato ima cip i kade moga da razbera kadee.izgubila sqm go

#537 Потребителят е офлайн   ginger_may Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 11:41 AM

Здравейте, имам йоркширски териер на 65 дни, преди три дни го обезпаразитиха вътрешно и докторът каза да следя за глисти в изпражненията, което ми се стори лесна задача, тъй като съм гледала много други кучето, но все едри породи и не попитах за подробности.. Та, седя и се взирам ли взирам в акитата на кученцето и не виждам нищо особено като бели петънца или нещо като червейчета.. Трябва ли да гледам по-внимателно и за нещо друго? Много ще съм благодарна, ако ми отговорите!

#538 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 06:35 PM

Показване на мнениетоmalomira, в 12 March 2012 - 11:14 AM, написа:

dobqr den iskam da popitam kucheto mi kato ima cip i kade moga da razbera kadee.izgubila sqm go

Мисля, че грешно разбирате идеята на чипа. Това не е GPS предавател, чрез който да може да следите кучето си. За жалост..щеше да е прекрасно, ако беше..В момента може да се надявате, че кучето ще бъде намерено от добронамерен и съвестен гражданин и ще бъде заведено на ветеринар. Въпросният ветеринар ще може чрез чипа да може да идентифицира номера му и евентуално в коя ветеринарна клиника е бил поставен. След това може да се свърже с въпросната клиника, която би следвало да има вашите контакти.

Както виждате не е много надеждна система..Затова бих Ви посъветвала да търсите кученцето максимално активно, да публикувате обява във фейсбук групи, да разлепите в района където се е загубило и най-вече да не се отчайвате! Качена снимка

https://www.facebook...nimalLiberation

http://forum.dog.bg/...B5%D0%BD%D0%B8/

Успех и дано намерите кученцето! И все пак споделете къде го загубихте, отличителни белези, на каква възраст е, как се казва? Може някой от форума да успее да помогне..За кой град става дума?Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 11:47 PM

Показване на мнениетоginger_may, в 12 March 2012 - 11:41 AM, написа:

Здравейте, имам йоркширски териер на 65 дни, преди три дни го обезпаразитиха вътрешно и докторът каза да следя за глисти в изпражненията, което ми се стори лесна задача, тъй като съм гледала много други кучето, но все едри породи и не попитах за подробности.. Та, седя и се взирам ли взирам в акитата на кученцето и не виждам нищо особено като бели петънца или нещо като червейчета.. Трябва ли да гледам по-внимателно и за нещо друго? Много ще съм благодарна, ако ми отговорите!

Мисля, че няма какво друго да следите..все пак би следвало както при големи породи да се забележат, така и при по-малки.. дори на фона на размера на изпражнението според мен, ако има паразити биха били по-забележими?! Може и да греша, но това е моята логика..
User's Signature

Качена снимка

#540 Потребителят е офлайн   Grandjan_Lina Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 03:03 PM

Здравейте!Имам бебе йорки Ролс Ройс на 19март ще става на 3 месеца.Малкият е много лаком,игрив и красив като баща си Версус,който живее с моята майка.От 3 седмици Ройс е в новият си дом при мен и приятелят ми.От 1 седмица се събуждам сутрин към 4-5 часа от задавянето и повръщането на Ройс.Повърнатото е жълта слуз,която няма миризма,няма следи от нещо погълнато и храна няма.Той се храни,игране,спи,ака,пишка където трябва,проявява интерес към всичко,няма симптоми да е болен или изял нещо.Посетихме вчера лекаря и той каза,че му няма нищо!Тази сутрин също се събудих от повръщането му и започвам да се тревожа.С баща му Версус също сме имали проблеми с повръщането, като започва да повръща не пие вода, не играе,не яде докато не се оправи,а малкият е точно обратното.Мама казва,че е нормално,защото е бебе,но никоя от нас не си спомня Версус да е повръщал като бебе.Ако имате идея какво може да е,моля пишете,ще се радвам да чуя и други мнения :) Хубав ден!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема