филмът "Земляни"
Публикувано: 25 May 2008 - 11:51 PM
Не знам защо е такава реакцията... Казваш на някого "интензивното стопанство е зверство, не го подкрепям/й" и получаваш отговори от типа:
1.Ама ние сме си хищници;
2.Без месце не мога;
3.Тези животни съществуват, защото ги ядем;
4.А ти не носиш ли кожени обувки;
5.А га яде кюфтетата не плака, а;
И т.н. ОК - нямам нищо против. Но какво общо има това с интензивното стопанство? Всеки е свободен да яде месо - но защо да го яде от тези инквизирани създания? Има и други начини за отглеждане на селскостопански животни - подкрепете него.
Напълно съм съгласна с мнението на Дени - нещо повече, смятам, че човек е длъжен да знае. А после ако направи отново избора да се храни с тази отрова /защото не може да е полезно тялото на някой живял и загинал в толкова жестоки страдания/ - е, няма какво да се прави.
Иначе в лагерите на смъртта е направен огромен медицински напредък - това оправдава ли ги? Ако се абстрахирам от тона на Манус - той всъщност казва това, което и ние, но го дразни, че ние стоим уж като на страната на морала или каквото и да е.
ПП Впрочем, на български би трябвало да е Земянин, без Л. Л-то идва от това, че сме чели толкова много научна фантастика на руски /където планетата е Земля/, че така си е останало.
1.Ама ние сме си хищници;
2.Без месце не мога;
3.Тези животни съществуват, защото ги ядем;
4.А ти не носиш ли кожени обувки;
5.А га яде кюфтетата не плака, а;
И т.н. ОК - нямам нищо против. Но какво общо има това с интензивното стопанство? Всеки е свободен да яде месо - но защо да го яде от тези инквизирани създания? Има и други начини за отглеждане на селскостопански животни - подкрепете него.
Напълно съм съгласна с мнението на Дени - нещо повече, смятам, че човек е длъжен да знае. А после ако направи отново избора да се храни с тази отрова /защото не може да е полезно тялото на някой живял и загинал в толкова жестоки страдания/ - е, няма какво да се прави.
Иначе в лагерите на смъртта е направен огромен медицински напредък - това оправдава ли ги? Ако се абстрахирам от тона на Манус - той всъщност казва това, което и ние, но го дразни, че ние стоим уж като на страната на морала или каквото и да е.
ПП Впрочем, на български би трябвало да е Земянин, без Л. Л-то идва от това, че сме чели толкова много научна фантастика на руски /където планетата е Земля/, че така си е останало.
Публикувано: 26 May 2008 - 04:51 AM
Не успях да изгледам целия филм, но това което изгледах ми стигна. Та ми изниква един въпрос - каква е алтернативата, която се предлага? Щото всички тук вкъщи си имаме любимци, които без месо биха се поболели, така че все под някаква форма трябва да го купуваме....Плюс това мисля,че пълния бойкот е неприложим......Та понеже не съм се интересувала има ли някакъв начин да се разбере това, което купуваме как е добито и съответно да подкрепяме по-малко варварското отношение? Както каза manus, необходим е контрол, но аз от своя страна какво бих могла да направя, в качеството си на ужасена от филма? Нещо приложимо в ежедневието...Иначе само си пеем...

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 26 May 2008 - 06:53 AM
не, Инсулт, не си ме разбрала. не те питам дали носиш ти кожени дрехи или не ядеш ли месо. питам какво щеше да стане ако никой преди теб не беше го правил. още щяхме да сме по дърветата в саваните. изобщо нямаше да има цивилизация.
и разбира се че общо взето мнението ми не се различава от вашето. не ми е приятно да гледам как се убиват животни по зверски начин. просто позицията "не на месото, не на лекарствата" е пълна глупост. ако един човек може без месо и на хомеопатия, за човечеството това е неприложимо. аз за себе си знам че не мога, и за съжаление нямам къща със собствено стопанство от където да си набавям тези неща. живеем в общество и с риск да се повторя мисля че ролята на обществото трябва да бъде да контролира.
и разбира се че общо взето мнението ми не се различава от вашето. не ми е приятно да гледам как се убиват животни по зверски начин. просто позицията "не на месото, не на лекарствата" е пълна глупост. ако един човек може без месо и на хомеопатия, за човечеството това е неприложимо. аз за себе си знам че не мога, и за съжаление нямам къща със собствено стопанство от където да си набавям тези неща. живеем в общество и с риск да се повторя мисля че ролята на обществото трябва да бъде да контролира.
Публикувано: 26 May 2008 - 07:03 AM
Манус, аз вече ти отговорих на този аргумент - много страшни неща са помогнали на хората да еволюират - това прави ли ги усемстни в днешни дни? Яденето на деца, избиването на цели нации, инквизицията, световните войни... Не е въпроса дали ще ядеш месо - просто намери месо, което не е от тези места.
Инсомния, аз купувам месо и кашкавал от една еко-ферма близо до Септември. Хората идват до София няколко пъти в месеца и носят каквото предварително си им поръчал. Вярно, понякога няма тъкмо това, което искаш, но не е голяма болка. Хоп във фризера и въпросът е решен. Сирене и мляко купувам от Била, Елемаг и Пикадили - био. Естествено, че не можеш радикално да спреш да се ползваш от благата на интензивното стопанство. Но не е невъзможно и има варианти.
Инсомния, аз купувам месо и кашкавал от една еко-ферма близо до Септември. Хората идват до София няколко пъти в месеца и носят каквото предварително си им поръчал. Вярно, понякога няма тъкмо това, което искаш, но не е голяма болка. Хоп във фризера и въпросът е решен. Сирене и мляко купувам от Била, Елемаг и Пикадили - био. Естествено, че не можеш радикално да спреш да се ползваш от благата на интензивното стопанство. Но не е невъзможно и има варианти.
Публикувано: 26 May 2008 - 07:51 AM
Аз съм потресена.. до сега само бях чувала за зверщината и безмилостното убиване на животни, за наша "угода".. отказвам се да ям месо, защото болката, която ми причиниха тези 30 минути гледане е непоправима!
Мразя този свят и злощастните хора в него!!!
Жалко, че нямам село, в което да живея подобаващо :(
Писна ми от тази алчност и проява на господство в хората! .. искам да живея като нормален човек, а в свят като този, мога само да сънувам и мечтая, че съм свободен човек :( :'(
Мразя този свят и злощастните хора в него!!!
Жалко, че нямам село, в което да живея подобаващо :(
Писна ми от тази алчност и проява на господство в хората! .. искам да живея като нормален човек, а в свят като този, мога само да сънувам и мечтая, че съм свободен човек :( :'(
Публикувано: 26 May 2008 - 10:03 AM
Извинявам се че съм пуснал нова тема по въпроса, без да видя, че е пускана преди.
Според мен трябва всеки да го изгледа, за да сме наясно какви неща стават. Има много гадни сцени, но колкото повече хора знаят за тях, толкова по-реален шанс има нещо да се промени. В крайна сметка много от нещата се случват, защото на хората не им пука.
Според мен трябва всеки да го изгледа, за да сме наясно какви неща стават. Има много гадни сцени, но колкото повече хора знаят за тях, толкова по-реален шанс има нещо да се промени. В крайна сметка много от нещата се случват, защото на хората не им пука.
Публикувано: 28 July 2008 - 04:32 PM
Изгледах го до момента в който се зачекна темата с кожите.. не можах повече.. Най съм потресена от хората, които го работят това, всеки ден, и даже се вижда как със злоба лека вършат зверствата си.. за съжаление, колкото и да ни се иска, няма какво да направим според мен.. за мен е ок да погледаш живатно на село,да поживее доволно из ливадите година-две-три или по малко, и да го заколиш.. но тази масова практика в заводите.. не е правилна, ен трява да са така нещата..

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 31 August 2008 - 04:06 PM
Цитат
а някой представя ли си света без всичко онова постигнато на гърба на животните... съгласен съм че не трябва да се превръща смъртта в забавление и избиване на нечии комплекси, но... представете си какво щеше да е без месото, без кожите, без лекарствата, без всичко онова което по един или друг начин вече е постигнато по този начин.
приказките за бойкот са много готини, ама са пълна глупост. трябва контрол, а не бойкот.
приказките за бойкот са много готини, ама са пълна глупост. трябва контрол, а не бойкот.
Както сам каза вече е постигнато...но трябва да се спре!Вече 5 години живея без кожи,без месо и без нищо произведено от месо и се чувствам по-добре от всякога.Извинявай обаче вече не живеем в пещери имаме се за разумни същества,а какво правим...Днес вече има алтернатива на убииствата заради кожите.Обаче продължаваме...кажи ми едно нещо ако автомобила ти не е със салон от естествена кожа какво ще ти стане...А?Ако якето ти е от изкуствена кожа няма да отцелееш ли?!?!?Ако не ядеш месо няма да умреш,но го правиш...от жив човешки егуизъм...не става въпрос конкретно за теб,почти всички хора го правят...за съжаление... :'(