Западно-сибирска Лайка
Публикувано: 12 August 2008 - 03:19 PM
Az sym nova vyv foruma i imam nujda ot malko poqneniq. Nadqvam se da mi pomognete za da moga da se priobshtq kym vsichki lubiteli na krasivite laiki. Az imam jenska laika ot razvydnika na Svetla Ivanova - kazva se Ciktoriq i e na 2 g. Prikachvam malko neini snimki. Ochakvam da mi pishete - shte vi byda mnogo blagodarna :)
Публикувано: 12 August 2008 - 10:33 PM
Публикувано: 13 August 2008 - 12:10 PM
Цитат
моите поздравления за "сватбата"! :blink: очакваме с нетърпение новото попълнение и ще се радваме да гледаме повече снимки. за съжаление нямам актуални снимки на младоженеца, но обещавам да почовъркам собственикът му да ми изпрати ;)
Публикувано: 13 August 2008 - 12:15 PM
ако можеш да пишеш на кирилица ще ни улесниш. аз не разбрах името на твоята лайка. разкажи ни повече за нея
поздрави, Славените
Публикувано: 13 August 2008 - 12:21 PM
Публикувано: 13 August 2008 - 12:26 PM
жалко, че са омешали така твоята лайка :rolleyes: на каква възраст е сега?
Публикувано: 13 August 2008 - 12:32 PM
Ще следя темата защото ми е много интересна тази порода и искам да науча повечко за нея ,а и да видя по кои признаци приличаме на лайката :blink:
Публикувано: 13 August 2008 - 02:02 PM
Много се радвам, че ми писа - независимо, че пишете рядко - все пак е нещо, което ще ме приобщи към малкото ви и както виждам сплотено семейство! С името на моята лайка стана малко объркване, за което се извинявам. В бързината и еуфорията покрай регистрирането ми във форума съм пообъркала една буква и това стана повод за дружен смях - но уви нямаше как да поправя грешката.....та сега ще се възползвам от възможността да го направя :) Моята лайка се казва Виктория а не Сиктория :) просто една объркана буквичка. Както написах преди Вики е от развъдника на Светла Иванова. Искам тук да изкажа огромната си благодарност на Светла за прекрасната лайка която имам благодарение на нея. Тя промени коренно живота ми. Виктория е на 2 г. и вече има няколко периода на разгонване - обмислям варианта да има поколение но за съжаление не мога да намеря подходящ баща. Искам той да е като нея и задължително да е бял. Ако някои има мъжки - моля пишете ми, за да осъществим контакт.
Публикувано: 14 August 2008 - 09:36 AM
в общи линии хората, които веднаж са имали лайка, остават завинаги влюбени тази порода.
в момента не разполагам с хубави снимки в стойка на лайки, за да има нагледен материал за външния вид на кучетата, но като ми остане време ще направя и кача снимки на лайки в стойка, за да се виждат по-ясно глава, крайници общ формат - движения и характер - на картинка - няма как.
Публикувано: 14 August 2008 - 09:52 AM
www.ndbkc.com - това е страничката на клуба, която също може да ти бъде полезна.
за намирането на подходящ жених за Вики с бял цвят в момнта ще е малко трудно. проблемът е,че има всъщност не малко лайки у нас, обаче собствениците им не са членове на клуба и си ги развъждат както те преценят и за огромно мое съжаление от това породата само губи и то много. пресен пример е кученцето на dardaron: прабаба му е била лайка, ама в него от лайката вече няма много.
от миналата година си контактувам с едни хора в едно родопско село, които са си донесли западносибирска лайка от Украйна, женска, но докъде стигна издаването й на родословието - днес не знам. а кучето им има родословна справка, която съм виждала с очите си и дано да прегърнат идеята за чистопородно развъждане.
голяма болка е всъщност и факта, че всички мои лайки, които са при ловци и си работят, всъщност не са изведени и веднаж на изложба и въпреки, че са родословни кучета - нямат родословни поколения, а оттам пада популацията и генетичният материал е вече недостатъчен за наистина качествено развъждане.
да се надяваме да се появят нови стопани с лайки.
Публикувано: 14 August 2008 - 12:49 PM
зсл-то на снимката онагледява добре, но все пак трябва да се има предвид че не всички лайки изглеждат по този начин.
това, което е написано на първо място е целта на развъждачите. ще се постарая следващата седмица да кача и други снимчици
Публикувано: 29 September 2008 - 04:50 PM
разкажи ни повече за твоята лайка: откъде е? от кои родители е? ако имаш снимки - давай! :blink:
Публикувано: 27 October 2008 - 10:32 AM
Арон