Dog.bg Форуми : Западно-сибирска Лайка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Западно-сибирска Лайка

#161 Потребителят е офлайн   MARTINIKA Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 August 2008 - 03:19 PM

Zdraveite priqteli !
Az sym nova vyv foruma i imam nujda ot malko poqneniq. Nadqvam se da mi pomognete za da moga da se priobshtq kym vsichki lubiteli na krasivite laiki. Az imam jenska laika ot razvydnika na Svetla Ivanova - kazva se Ciktoriq i e na 2 g. Prikachvam malko neini snimki. Ochakvam da mi pishete - shte vi byda mnogo blagodarna :)

#162 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2008 - 10:33 PM

Страхотна порада спор няма  :wub:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#163 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 12:10 PM

Цитат

Vanda of Snow Shine Story и Amor Slavena Von Brandorf,очакват бебета в края на лятото :blink:

моите поздравления за "сватбата"! :blink: очакваме с нетърпение новото попълнение и ще се радваме да гледаме повече снимки. за съжаление нямам актуални снимки на младоженеца, но обещавам да почовъркам собственикът му да ми изпрати  ;)

#164 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 12:15 PM

MARTINIKA , добре дошла! ние не пишем често и сме доста малко семейство, но пък без западносибирки не живеем!  :blink:

ако можеш да пишеш на кирилица ще ни улесниш. аз не разбрах името на твоята лайка. разкажи ни повече за нея
поздрави, Славените

#165 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 12:21 PM

Здравейте.Страхотни кучета много ми харесват.Моето кученце има малко в кръвта си от лайката /баба му е лайка/ и честно казано напоследък доста се измени и ако не са сините му очи повечко ми прилича на лайка отколкото на хъски  ;D Незнам като порасне на какво ще прилича  ;D.Исках да прочета малко за стандарта на породата ако може  да ме насочите много ще съм ви благодарна  ;)
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 12:26 PM

имам желание да публикувам стандарта на породата, обаче от доста време самите руснаци не го публикуват в FCI. това, което имам е всъщност стария стандарт и е на немски - ще ми трябва време да го преведа и публикувам.

жалко, че са омешали така твоята лайка  :rolleyes: на каква възраст е сега?

#167 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 12:32 PM

Ами то за омешването го разбрах в последствие,тъй като кученцето ми е подарък и не се интересувах каква порода е просто много ми хареса.Макс е на 3.5 месеца и първоначално си мислехме,че е хъски, но  след това разбрах,че майка му е наполовина лайка наполовина хъски.
Ще следя темата защото ми е много интересна тази порода и искам да науча повечко за нея ,а и да видя по кои признаци приличаме на лайката :blink:
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   MARTINIKA Икона

Публикувано: 13 August 2008 - 02:02 PM

Здравей Slavena,
Много се радвам, че ми писа - независимо, че пишете рядко - все пак е нещо, което ще ме приобщи към малкото ви и както виждам сплотено семейство! С името на моята лайка стана малко объркване, за което се извинявам. В бързината и еуфорията покрай регистрирането ми във форума съм пообъркала една буква и това стана повод за дружен смях - но уви нямаше как да поправя грешката.....та сега ще се възползвам от възможността да го направя :) Моята лайка се казва Виктория а не Сиктория :) просто една объркана буквичка. Както написах преди Вики е от развъдника на Светла Иванова. Искам тук да изкажа огромната си благодарност на Светла за прекрасната лайка която имам благодарение на нея. Тя промени коренно живота ми. Виктория е на 2 г. и вече има няколко периода на разгонване - обмислям варианта да има поколение но за съжаление не мога да намеря подходящ баща. Искам той да е като нея и задължително да е бял. Ако някои има мъжки - моля пишете ми, за да осъществим контакт.

#169 Потребителят е офлайн   esciman_sam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 08:47 PM

Ето една снимка на прекрасния Amor Slavena Von Brandorf

#170 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 09:36 AM

esciman_sam, действително Амор е много готин: и като характер и като екстериор. все пак той е покрил изискванията за шампион на България, но не знам, дали собствениците му имат шампионския сертификат. знам от собствениците му, че откакто е с тях животът им с него е по-хубав. това им е първата западносибирска лайка , а имат и дратхаар или курцхаар - не съм много сигурна. доколкото ги разбирам обаче няма да им е последната лайка.
в общи линии хората, които веднаж са имали лайка, остават завинаги влюбени тази порода.

в момента не разполагам с хубави снимки в стойка на лайки, за да има нагледен материал за външния вид на кучетата, но като ми остане време ще направя и кача снимки на лайки в стойка, за да се виждат по-ясно глава, крайници общ формат - движения и характер - на картинка - няма как.

#171 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 09:52 AM

MARTINIKA! радвам се за Вас! действително белите лайки на Сметла Иванова са нейна запазена марка в БГ! тя обожава кучетата и е прекрасен човек и развъдчик. ще бъде много жалко ако Виктория, която е сестра на Ванда на esciman_sam си остане неизвестна за кинологията. според мен ще е добре ако си от София да отидеш на някоя и друга сбирка на клуба на Сверните кучета.

www.ndbkc.com - това е страничката на клуба, която също може да ти бъде полезна.

за намирането на подходящ жених за Вики с бял цвят в момнта ще е малко трудно. проблемът е,че има всъщност не малко лайки у нас, обаче собствениците им не са членове на клуба и си ги развъждат както те преценят и за огромно мое съжаление от това породата само губи и то много. пресен пример е кученцето на dardaron: прабаба му е била лайка, ама в него от лайката вече няма много.
от миналата година си контактувам с едни хора в едно родопско село, които са си донесли западносибирска лайка от Украйна, женска, но докъде стигна издаването й на родословието - днес не знам. а кучето им има родословна справка, която съм виждала с очите си и дано да прегърнат идеята за чистопородно развъждане.
голяма болка е всъщност и факта, че всички мои лайки, които са при ловци и си работят, всъщност не са изведени и веднаж на изложба и въпреки, че са родословни кучета - нямат родословни поколения, а оттам пада популацията и генетичният материал е вече недостатъчен за наистина качествено развъждане.
да се надяваме да се появят нови стопани с лайки.

#172 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 10:51 AM

Здравейте искам да ви попитам това, което пише в този сайт тукможе ли да се приеме като стандарт на породата или просто е обща характеристика?
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 12:49 PM

да, това е стандартът до сега. когато бъде официално публикуван на страницата на FCI ще видим какви промени има.
зсл-то на снимката онагледява добре, но все пак трябва да се има предвид че не всички лайки изглеждат по този начин.
това, което е написано на първо място е целта на развъждачите. ще се постарая следващата седмица да кача и други снимчици

#174 Потребителят е офлайн   Stefan P. Икона

Публикувано: 15 September 2008 - 05:58 PM

Здравейте всички.Имам женска западно-сибирска лайка на три години,на която търся съпруг.Основният цвят е бял, като на гърба е леко рижава :blink:

#175 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 04:50 PM

Здравей Стефан П.!
разкажи ни повече за твоята лайка: откъде е? от кои родители е? ако имаш снимки -  давай! :blink:

#176 Потребителят е офлайн   wotchman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 10:32 AM

здравейте на всички привърженици на породата.Радвам се ,че мога да намеря съмишленици в този сайт.Аз също съм горещ почитател на породата и ловувам с тези кучета.Харесвам ги не само като екстериор но и като ловна порода, темперамент,характер.публикувам няколко снимки и на моите ловни другари.
Арон

#177 Потребителят е офлайн   wotchman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 10:37 AM

Женската ми Норка
Норка :wub:

#178 Потребителят е офлайн   wotchman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip