Публикувано: 25 June 2007 - 02:11 PM
Харесвам кучетата тип "БУЛ", не са виновни кучетата и не виждам защо трябва да се налага забрана за тях?! bl) Според мен трябва да се наложи забрана за собствениците!!! Наистина всеки, който иска да притежава такова куче трябва да преминава през някакви тестове, за да се прецени дали е годен да има "бул", какъвто и да е. Не са виновни кучетата, а стопаните. В моя вход има един питбул, който е на седем месеца, наистина не ми е приятно като се засечем, защото лае на поразия, но мисля, че е от страх или просто се лигави като излиза, никога не е нападал кучето ми, да чукна на дърво, даже моят, който е пудел, надраснал размерите си, веднъж го ухапа за ухото, защото онзи му скачаше да си играе, а понеже моят вече не е първа младост и не си пада толкова по игрите. Моето куче е винаги на каишка, пит-а никога не е на повод. Има и немска овчарка, която налита само на малки кучета, вече е убила четири кученца, няма да говоря за котетата всяка пролет, които не успяват да стигнат до мазетата и да скочат вътре. (love) Тази овчарка два пъти разкъсва кучето ми, буквално, първият път му разпори гърба, втория го сдави за главата. (love) Стопанката й си седи в градинката и си пуши цигарата, а когато й кажеш да си извика кучето, което лети към твоето, те поглежда лениво и казва: "Аз да не съм му пъдарка, то не хапе!" (love) И от това нехапане, четири кучета от дребните породи ги няма.
Така че въпросът не опира до породата. Аз бих бил доволен и на това да се спазва законът за водене на каишка и по-опасните кучета с намордник и наистина да има хора, които да следят за това, а не такива като горепосочената да си развяват байрака. NNN
Виновни са само стопаните на кучетата, които едно на ръка, че не мислят за собствените си любимци, и второ - не мислят за кучетата на останалите, оставете кучетата, не мислят за хората или за малките деца, което е най-лошото.