Ето темата във вет кабинет.
Течащи очи
Публикувано: 15 February 2008 - 09:42 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 February 2008 - 10:41 PM
Цитат
Но при нас нямаше и какво да се лекува - просто няма нищо нередно в очите.
АМи и при нас нямаше нищо "живо" нередно в смисъл на бактерии, но има (следва глупаво описание) малки бели точици, грапавини по лигавицата на окото, долния клепач по точно +ципата, които изчезнаха при лечение с антибиотик. След спиране - всичко по старому барабар с "точките". Ако някой е гледал рибки и са хващали "гъбички" - същите точки са в очите му, като при рибките като се гледат в по-студена вода и "гъбясат".
С това обяснение не съм много за ветеринарен кабинет, ама ще пиша и в тамошната тема. За сега съм решила, че няма смисъл да блъскам кучето с какво ли не, включително антибиотици, поради течащи очи. Явно при него е генетично обусловено :(
Публикувано: 16 February 2008 - 11:28 AM
Прочетох и другата тема сега.Аз какво разбрах за моя случай- не е от породатата ,не е от косми ,не е храната...а е за Марш на доктор.На мен не ми пука ,че кафенее под окото нещо там загрозяващо- важното е да не е причината здравна- а се убеждaвам, че май е.Ще ходя в понеделник на очен вет и ще пиша какво.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 16 February 2008 - 01:14 PM
И аз това исках да знам - каква е причината?! А не да лекувам симптоматика. Ама не се откри разрешение на проблема, нито "болестотворен" причинител и съм малко по-убедена от преди, че е само козметично с генетична обусловеност. Дори да се повлиява от кортизон/антибиотици - не искам заради нещо подобно да му причинявам по-голяма вреда, примирих се. Все още се чудя, възможно ли е да е в реда на нещата да му текат очите ако е здрав обаче?!