С каква храна е необходимо да се храни котето ви?
Публикувано: 03 February 2008 - 11:50 AM

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 03 February 2008 - 12:24 PM
Публикувано: 03 February 2008 - 12:35 PM
Нищо...на нас винаги ни пробутват мерителни чашки и те после си седят в шкафа ;D
Публикувано: 03 February 2008 - 07:36 PM

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.
Публикувано: 03 February 2008 - 07:41 PM
Публикувано: 03 February 2008 - 07:55 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 20 February 2008 - 04:26 PM
Преди 2-3 месеца взехме от приятелката ми 8 месечно мъжко коте заради сина ми. Страшно бързо порасна. (Котето, де ;D) Прилича на малък тигър. :namigam: Оранжево е, на раета.
Не иска нищо да яде освен суха храна. Приятелката ми го е хранела само с гранули от 2,20лв/кг. Ние купихме от тях, но ги смесихме 2/1 с гранули уискас.
После пак направихме така, но прибавихме и малко гранули против болести на пикучните пътища.
Бих искала да попитам, има ли проблем ако така смесваме храните?
Все е гладен. Сутрин измервам 120гр. гранули в една чаша и му ги даваме по малко докато си легнем -сутрин, към 17,30ч, около 21ч и към 23ч. Нормално количество ли е?
Малко скъпичко ми се вижда да купувам само специализирани храни.
Какво ще ме посъветвате?
Публикувано: 20 February 2008 - 05:42 PM
Специализираните храни не са толкова скъпи. Препоръчвам ви Роял Канин, Пурина Проплан, Хилс, Профилум. Цените им са в рамките на около 10лв за килограм. Реално погледнато ако се храни с такава качествена храна, котката има нужда от 80гр дневна дажба. Т.е. за месец това прави около 2,3 - 2,4 кг. Т.е. за да храните котарака си с качествена храна и за да сте сигурна в здравето му, ще трябва да отделяте по около 20-22лв на месец за котарака. Това не е голяма сума, а реално с тези пари осигурявате възможно най-качествената и пълноценна храна за котарака си. Осигурявате му здраве. А то е най-ценно.
Публикувано: 20 February 2008 - 09:21 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 20 February 2008 - 10:38 PM
Публикувано: 21 February 2008 - 06:52 AM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 21 February 2008 - 09:49 AM
Та, въпросът ми е следният: Дали не се дължи на имунидефицит? Така казаха като дъщеря ми завъди гъбички на ръчичката. Давахме изопринозин. И хранехме по схема. На котките дава ли им се нещо специално за повишаване на имунната защита? Има ли такава храна или е само ветеринарна диета. Днес като ходим при вета за инжекция ще питам, но искам да чуя и вашето мнение.

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.
Публикувано: 21 February 2008 - 10:30 AM
Успех с борбата... :blink:
Теми за микозата и борбата с нея - на доста места из форума вкл. и в тема *Ветеринарен кабинет*, използвайте търсачка!

Публикувано: 21 February 2008 - 12:04 PM

Записах имената на храните и ще купя някоя от тях.

Що се отнася за телешкото, не може ли да е конско?

И по колко грама на седмица трябва да яде котето?
Поздрави!
Публикувано: 21 February 2008 - 08:24 PM
Дневната дажба за вашето коте може да е около 80-100гр телешко месо. Вие вече решавате според възможностите си колко често да му давате през седмицата. Успех! Ще видите колко ще бъде щастлив и доволен котарака ви, ако го храните правилно, и ще ви радва дълги години! :blink:
Публикувано: 21 February 2008 - 11:49 PM
-задължително присъствие - 1 порция на ден - телешки шол. Вини не яде месото, ако не е смляно на кайма в магазина/ няма да ви откажат тази услуга!/
-гризки - Хилс или Карокат / момента във Варна се изсипват един куп марки - коя от коя по-"Супер", но трябва и да се чете, и да се разбира.../
-по график седмичен : извара, пилешко/домашно приготвено:аз лично слагам и морков!/, варено яйце-жълтък!, мляко, пастетчета, саламчета../естествено, котешки!!! ;D/
Тов не означава, че го ограничаваме - опитва това, което иска - домат, сирене, баница, броколи, краставици, тиква варена....
Всеки си знае хищника!!!! :P
Публикувано: 22 February 2008 - 12:20 AM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.