Dog.bg Форуми : С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

#181 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 22 February 2008 - 09:16 AM

Може да й даваш отвреме навреме телешко месце, тя няма да се разсърди  ;D Аз на моя му давам освен телешкото и варено пилешко, много го обича. Също витамини с таурин и биотин и едни рибки на Беафар с протеин. За персийска котка Роял Канин е перфектна храна. Persian 30 върши идеална работа. Може да се дава също от сериите за здрава и красива козина, и от серията за отстраняване на погълнати космени топки. Мисля, че имаше дори специални храни за кастрирани женски и отделно за кастрирани котараци. Много е важно при кастрираните котки да се внимава котката да не напълнее, понеже това почти 100% води до диабет. За съжаление е такава статистиката. Така, че ако случайно котката напълнее е добре да премине на храна light, с по-ниско съдържание на калории. Изварата наистина е полезна, но трябва да е обезсолена добре. Моя котарак отказва да яде всякакви котешки консерви, пастети и т.н.

#182 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 11:13 AM

аз разбрах всичко написано до тук, но...моята маца отказва да яде абсолютно всичко освен нейните си гранули - РК...друго не иска...никакво месо, и нищо друго...
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#183 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 March 2008 - 03:21 PM

Аз хубаво прочетох всичко, но така и не разбрах:
1. Ако се храни котето само с гранули, няма ли опасност от запушване, от камъни и т.н.?
2. Защо да не се дават пастети, кайми, консерви от РК или друга добра компания?
3. Освен това съм чувала сурово месо да не се дава нито на котки, нито на кучета, защото като са си хищници, се пробужда звяра в тях като ядат сурово и кръв. Освен това не мога да съм сигурна колко добре се замразява месото, че да се убият разни гадини. Така че ще повторя един въпрос от по-рано, който така и не получи отговор - каква е разликата дали ще се дава сварено или сурово? И няма ли рискове даването на сурово месо?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   Cheetah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:59 PM

моята котка хапва храна от консерва на Darling, но и давам и на гранули (знам от ветеринар, че гранулираната трябва да е от време на време, иначе е вредна). Хапва си и сиренце, варени яйца, месце... ония ден саламче си отмъкна гадинката  :blink: Гледам да и разнообразявам менюто.... обича много пастет  ;)

има едни гранулирана храна, която е с някакви добавки за предпазване на бъбреците на мачочите... но не помня повече...

#185 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 12:01 AM

Мисля, че някъде в началото пише за консервите, колко не са полезни. Има гранули и гранули. Моля, четете толкова много се изписа!
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#186 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2008 - 11:31 AM

Ами точно защото изчетох всичко и съвсем се обърках  :rolleyes: Затова си мисля, че ще е добре да се отговори на такива въпроси, които написах. Сигурна съм, че и други са чували такива мнения и е хубаво веднъж завинаги да се изяснят. То хубаво консервите да не са полезни, ама ако РК правят такива, надали ще ги направят лоши или  :huh:

А да не забравя, къде в София има такива магазини, където да продават суха храна на чувалчета? В моя квартал няма такива магазини, а и не съм виждала такива магазини. Моля запознатите да споделят, ако имат желание. Благодаря предварително.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   linkamlinka Икона

Публикувано: 10 June 2008 - 05:03 PM

Здравейте!На 8 юни си купихме персийско коте. То е на 2 месеца и половина моля ви кажете ми по колко пъти на ден да го храня и с какво?Купихме си от маг. гранули ROYAL CANIN и накакъв пастет(това ни препорача продавача) но то яде само гранули не е ли вредно да яде само такова?И до кой месец трябва да се дават?А бе общо взето нищо не разбирам моля накой да ме просвети ааааа и за ваксината също като направи 3 месеца ли трябва да се бие и за какво е тя офффффф много са въпросите ми ама ако ми отговори някои ще сам много благодарна- благодаря предварително  :(

#188 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 05:16 PM

Ако гранулите да Роял Канин, Хилс или друг вид качествени храни няма проблем. По принцип 1-вата ваксина е на 3-я месец, но най-добре се консултирайте с ветеринар. Ако искаш прочети тук от темите има много неща, които ще ти бъдат полезни
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#189 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2008 - 08:21 PM

В този ред на мисли - в България има вече Натурална гранулирана храна: IAMS Nature's Wellness
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2008 - 09:47 AM

http://www.wings-bg....y_food_for_cat/
http://www.wings-bg....unkies_for_kat/

#191 Потребителят е офлайн   mafiata_96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 10:30 AM

аз като си взех котката ми казаха да я храня само с меки неща докато е бебе (някакви консерви). Ама като я заведохме на ветеринар ми казаха, че на Royal Canin има бебешки гранулки и като й взехме от тях сега ги хапва с удоволствие и няма проблеми. Малко по-малко ще я приуча и от други храни да си хапва. Леля ми като разбра, че имаме котка ни донесе малки опаковки от различни марки да й даваме на писанка и от което и хареса най-много с него ще я храним  ;D

#192 Потребителят е офлайн   Nynaeve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2008 - 10:01 AM

Привет!

Имам един въпрос за храната на моето коте. Мъника ще го взимаме след 14-18 дни, но до тогава ще бъдем на море и искам да я купя докато не сме тръгнали. Въпроса ми е как трябва да се съхранява котешката храна? Искаше ми се да му я купя сега, защото ще го взимаме от София веднага може би след морето и искам да съм готова. С тези горещини обаче незнам дали е разумно да оставя гранулките толкова време на стайна температура. Пък и мисля да се запася с 2 килограма от Royal Canin и Hills за малки котета и се чудя дали няма да се развалят за това време?
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2008 - 03:53 PM

Хилса го продават в пакети и със сигурност му няма нищо. Роял Канин има също в пакети, но по-малко количество.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2008 - 07:14 PM

има и 2 кг пакети РК, но не съм сигурен дали е от всички видове. по принцип неразопакован пакета може да се съхранява според срока на годност доста време, а след отварянето някъде около 2 месеца. мисля че нямате проблеми с храната ;)

#195 Потребителят е офлайн   Pixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 12:24 PM

Здравейте всички,
искам да попитам: как се разпознава качествената храна? По някакъв начин отбелязан ли е класа на опаковката? Ние храним Тигра с РК, тя много си ги обича. До сега й купувахме за малки котенца, но сега стана на една годинка и й взех РК за капризни котки, толкова бързо не я бях виждала да яде  ;D И понеже за големи котки храните са повече, искам малко да разнообразя ежедневието  :blink: Купих й Адванс, защото тук бях чела, че е качествена. (Пурина Про План не обича), виждала съм много други храни, които са скъпи и в доста луксозни опаковки, но не смея да купувам, като не ги знам. Та като видя някоя такава, как да позная, с какво качество е?  :blink: Благодаря предварително!
User's Signature

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams

#196 Потребителят е офлайн   Nynaeve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2008 - 01:50 PM

Мерси за информацията! Роял Канина вече разбрах, че е в малки количества и си поръчах един пакет за след седмица. Така вече котето си има всичко  :blink:. Хилса ще го взема заедно с котето.

Тъй като доста четох тия дни за храни Pixie разбрах, че на високия клас храни, както и на по-добрите средни класове съставките са описани подробно. В по ниския клас се пише например само местни субпродукти, какъв процент има в храната и не са конкретно описани.
Иначе в сайта на пловдивското фелиноложко дружество има доста информация за класовете храна и как да ги разпознаем.
Информацията ми е от форума и от сайта, ако има и друго ще ми е интересно и аз да разбера  :blink:.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 07:27 PM

Храните са 3 основни класа: "икономичен", "премиум" и "супер премиум. Супер премиума са най-качествените и по-скъпи съответно. На самия пакет би трябвало да пише, а може да питате и продавачите. Пурина има и висок клас, но мойте не я харесват. Аз пробвах различни видове висок клас, но мойте са си харесали РК и Хилс и друго не искат.
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   orientexpress Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 08:36 PM

Моят котан Хилс-а въобще не го и помириса,храня го с Р.К. въпреки,че и него го яде с половин уста и му се цупи,ама няма как.Сега съм си поръчал да ми донесат Р.К от Германия да видя дали ще има някаква разлика, понеже си имам един много капризен малък калпазанин,а и съм чувал,че храната продавана тук доста се различавала от тази продавана из Евро страните в което няма как да бъда сигурен докато не се пробва.Опитвал  съм и с Про План,но от него задължително се подрискваме и аз си настоявам за Р.К.
Интересно ми е когато навършат годинка дали би могло да се прави микс от няколко вида Р.К-например за капризни + 1,2 вида от профилактичната серия и т.н...?

#199 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 09:06 PM

Мойте ядат Хилс за малки и консервите им, умират за тях. Аз им правя микс с различни видове РК и Хилс, не мисля, че е проблем. Незнам за качеството тук, но преди няколко дена купих 300гр. храна РК за бебета и майки къркачки и мойта котка повърна и се подриска. Махнах храната и се оправи.
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2008 - 08:48 AM

Пък ние минахме на Профилум.Съни направо я обожава тази храна,а и на е толкова скъпа,колкото РК.Някой ми беше казвал,че и тя е супер-премиум клас и аз затова реших да опитам с нея :blink:.

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни