Dog.bg Форуми : Помощ! Училища за кучета?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Училища за кучета? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   svetulka Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 04 June 2007 - 12:07 PM

Здравейте мили любители на кучета!

Много ще ви бъда благодарна ако споделите с мене от къде бих могла да получа информация за учлища за кучета в района на София. Ако споделите и ваши наблюдения за типа на обучение и качество също ще съм ви много благодарна.
Как се организират обикновено такива курсове - колко пъти седмично, или ако е с пансион как точно става?
Наистина съм притеснена и не знам към кого да се обърна за съвет - наистина е проблем за мен намирането на такава информация.

Имаме 8 месечна мъжка немска овчарка и спешно трябва да бъде възпитана. Става дума за обикновено възпитание за послушание и социализация. r)

Много ви благодаря!
nok

#2 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2007 - 12:16 PM

Привет.Погледни тази тема Учи;ището на dog.bg b) Няма да ти казвам отзиви.Като прочетеш темата ще се убедиш сам/а 1super

#3 Потребителят е офлайн   svetulka Икона

Публикувано: 04 June 2007 - 12:52 PM

Благодаря за тази информация - обмисляме я сериозно!
Все пак ми се искаше ако е възможно да получа инфо ако все пак имате някакви други наблюдения, инфо за платени школи дали можете да ми кажете или това не се счита за етично в този форум? В смисъл ако имате положителни наблюдения върху даден метод на възпитание и коя школа предлага такъв... да речем обучение с пансион - не знам как точно се нарича (извинете ме!) - оставяш кучето и си го взимаш възпитано... нещо от рода... (знам че много хора не го одобряват - това е само пример). r)

#4 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2007 - 02:01 PM

Няма такова нещо -оставяш кучето си и си го вземаш възпитано.Единственото, което бихте постигнали с този вариант е кучето да слуша този който се е занимавал него ,а вас да не ви отразява.Още повече за този вид школи досега не съм чула нищо добро-освен че ви вземат парите резултат нулев.За да постигнете послушание трябва да имате изградена връзка с кучето,той да ви приема за лидер ,да ви уважава и респективно да ви слуша.Училището на dog.bg както сте прочели е място на което хората и работят с кучетата си и се забавляват.Надали има по-добър вариант от това.Вие си преценете 1super

#5 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 02:33 PM

Училището на dog.bg се води от mil_. Може да прочетете из форума темите, по които е писала и където засяга дресура и възпитание. Аз лично я уважавам изключително много. Не съм ходила на нейното училище, но няма нещо, което да е писала за възпитание и да не съм го изчела и предала на други нуждаещи се хора.

Наистина на училище се учите какво ВИЕ трябва да направите и КАК да го правите заедно с кучето си, за да ви слуша то, за да имате връзка по между си, за да станете тандем и да се разбирате винаги. Прочетете темите, по които е писала mil_ и непременно посетете нейното училище. В България няма човек със сертификат за дресьор. Подобна школа е лъжа и измама. Не върши никаква работа и може да задълбочи проблемите само между вас и кучето.

Бих дала за пример в дресурата клуб СИРИУС. Но това са хора, събрани от интереса към един чудесен начин за контакт с кучето си - спортна дресура. Там също вие самите сте тези, които трябва да работите с кучето и да работите усърдно. Може ако желаете да отидете и погледате, да погоеворите с тях. Всяка събота и неделя се събират преди обяд зад музея Земята и хората.

#6 Потребителят е офлайн   svetulka Икона

Публикувано: 04 June 2007 - 03:01 PM

Благодаря много за информацията! Наистина не мисля, че е добре да се оставя кучето на някой друг да го обучава - беше просто пример.
Моля да ме извините, но нямам много опит.
Благодаря много отново! super best

#7 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 June 2007 - 04:59 PM

Благодаря на всички за милите думи и препоръките, но съм длъжна да кажа следното:
Нашето училище не е професионално.
На всеки със задълбочен интерес към обучението препоръчвам да се обърне към професионалист (варианта пансион го изключвам).
Работила съм с Румена Кънева и Лидия Томова. Първата води тренировки в група, втората - индивидуални. И двете неща имат предимства и недостатъци, които многократно съм обяснявала. Според мен най-добре е първо да се изкара курс индивидуални тренировки, а след това - в група.
Засега всички професионалисти, които познавам, работят по контрастния метод, по него работим и ние.
Мога да ви дам координати на лични, тъй като не са ме упълномощили да публикувам във форум техни данни.
Иначе няма нищо неетично, ние не сме конкуренция на професионалистите. Всеки е свободен да препоръча треньор, който му е допаднал.

#8 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 06:03 PM

Бих казал само браво на mil_ !!! Искам да попитам за такова училище като нейното във Варна дали има ? Или нещо подобно ?
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   svetulka Икона

Публикувано: 05 June 2007 - 09:13 AM

Благодаря много за информацията, mil_! Точно от такава имах нужда! super best
Искам да попитам горе-долу колко често се провеждат такива курсове за обучение - по ваши наблюдения, и колко средно прoдължава 1 курс?
На мене лично ми се иска да направиме всичко възможно нашето кученце да е добре възпитано.
nok

#10 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2007 - 10:45 AM

Тези "курсове" обикновено се провеждат събота и неделя - когато хората се разберат, че им е взаимно удобно. За продължителността, зависи от напредъка. Бавният напредък не значи "лош ученик", значи по-голяма нужда от внимание и занимание. Като се понаучите всъщност продължавате да ходите, защото ви е приятно да сте в компанията, да си играе кучето ви, да се учите и вие постоянно, да се веселите всички b)

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2007 - 12:29 PM

При Руми тренировките са 4 пъти седмично, като ходите когато имате възможност. При Лидия - както се разберете. Базово трябват около 30 урока.
Но нещата най-вече зависят от това колко и как ще работите с кучето през останалото време - в ежедневието. Дори 4 пъти седмично не са достатъчни - трябва да се работи всеки ден по малко дори тогава, когато вече можете да наречете кучето си добре обучено. В обучението на кучето много по-трудната и съществена част е обучението на стопанина и това го знае всеки треньор. Ако вие не въведете показаното от треньора и наученото в ежедневното си общуване с кучето и не го превърнете в норма и навик ще се получи така, че кучето ще слуша на тренировките, но не и на вашата поляна.
Успех!

#12 Потребителят е офлайн   ммееччоо Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 03:42 AM

извинете че се намесвам в темата чак сега но според мен някои нешта не са савсем така.незнам зашто отричете обучението с пансион но аз мисля че това е добър вариант. истина е че ку4ето ще слуша дресьора но да не забравяме 4е това му е работата и е нормално.истината е че ку4ето има един господар и ако това си ти ще те слуша и теб. мисля 4е е глупаво да се карат хора които не разбират от дресура да си учат кучетата сами. ако ставаше така всеки ще чете книжки и щте си дресира любимеца и професията треньор на ку4ета май става ненужна.

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 July 2007 - 12:13 PM

Цитат

извинете че се намесвам в темата чак сега но според мен някои нешта не са савсем така.незнам зашто отричете обучението с пансион но аз мисля че това е добър вариант. истина е че ку4ето ще слуша дресьора но да не забравяме 4е това му е работата и е нормално.истината е че ку4ето има един господар и ако това си ти ще те слуша и теб. мисля 4е е глупаво да се карат хора които не разбират от дресура да си учат кучетата сами. ако ставаше така всеки ще чете книжки и щте си дресира любимеца и професията треньор на ку4ета май става ненужна.

Защото толкова , колкото има да учи кучето, толкова имат да учат и стопаните. Грешките във възпитанието са обикновено от незнанието на стопаните, кучето се поправя бързо - стопаните имат да учат доста.
Куче, обучено на пансион без стопанина е прахосване на пари и евентуално (зависи от пансиона) - стрес за кучето.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   ммееччоо Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 07:31 PM

не съм съгласен. нодил сам на така наречените училища в почивните дни например зад музея "ЗЕМЯТА и ХОРАТА" и първото което ми направи впечетление е че така ми огледаха кучето все едно че съм дошъл да го продавам и този метод с лакомствата ми е супер смешен, а наи интересното беше че един от инструкторите не можеше да овладее собственото си ку4е когато то види друго.

#15 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2007 - 07:41 PM

ммееччоо, извинявайте уважаеми ама какви ги бръщолевите?!
Като ви харесва давайте си кучето друг да ви го обучава- ваша воля, ваш избор!

Все едно да си купите кола и да дадете на инструктора да я пробва как вози, а после да седнете зад волана без да умеете да шофирате и да очаквате колата ви да запали, да тръгне както е, когато инструктора е зад волана!?
Като не знаете какво да правите кел файда, че имате автомобил.

Точно затова е треньора за да научи стопанина, да му покаже как да тренира сам кучето си, как да гради взаимоотношения, как да прави правилни и ефективни корекции.
Ако не знаете как се прави това какъв е смисъла, че кучето ви е обучено от друг човек?!
Не треньора, а после вие ще искате да съжителствате с кучето ви, нали така?
И предполагам, че бихте искали да живеете нормално с управляемо и контролируемо животно, нали така?
А това -"как става" -може само треньор с опит да го покаже на един стопанин.

Това е екипна работа.
Най- вече стопанина и кучето му се обучават (първо стопанина!).
"Кучетата се обучават, а стопаните се научават как да правят това"
Аз също съм ходила на въпросното място зад музея "Земята и Хората" и не съм виждала в живота си по- добре обучени кучета от на треньорите там!
Даването на "хапка"на гладен стомах се нарича "мотивация".
При различните кучета "мотивацията"би могла да е различна.
А вие можете да се смеете и да плещите колкото си искате, но един съвет - не го правете публично достояние.
Успех с даването на кучето ви на "пансион друг да го обучава"вместо вас, а когато кучето ви избяга или ухапе някого или вас - сърдете се на себе си..
n)

#16 Потребителят е офлайн   ммееччоо Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 09:22 PM

извинявай Dury но всеки има право на мнение,а и мисля 4е за това са форумите. Колкото до това кое куче къде и колко е обучено и дали хапе или не може да поспорим защото най вероятно мойто е по-добре обучено в "смотаните" пансиони и не се нуждае от мотивация на гладно.Неискам да обиждам никой просто чрез форумите човек обменя имформация.
п.п. Сравнението с кола не беше сполучливо. d)

#17 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2007 - 09:35 PM

Желая ви успех!
Нямам какво повече да ви кажа!
Със здраве!
l)

#18 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 July 2007 - 10:57 PM

ммееччоо, много грешите. Разбира се, че всеки има право на мнение, но вие отричате правото не на мнение, а на постижения - Клуб за спортна дресура Сириус имат много такива.

Разбира се, че пансиона е за предпочитане пред нищо. По добре би било ако един стопанин, не може или няма време да се занимава с собстевното си куче, да го даде на инструктор - по добре едно възпитано куче повече, от едно некотролируемо куче, което не може да бъде спряно по никакъв случай.

За стотен път ще повторя - Клуб за спортна дресура Сириус НЕ Е УЧИЛИЩЕ ЗА КУЧЕТА ! Това е спортен клуб, в който се гонят и се се търсят успехи в спорта с кучета, покриване на нормативи за различни дисциплини. Спортната дресура не е за всеки и изисква пълно единение между човек и куче, един дух в две тела, едно желание в две глави, единство между човек и куче. Не бъркайте това с възпитанието - двете неща имат общо, но са коренно различини като цел и като постижения.

При обучение в пансион или дистанционно, без присъствието на стопанина, кучета лесно ще се научи да изпълнява командите на инструктора. В същото време, когато го върнат на човека, ако той е с по мек характер, или не толкова на ти с кучетата, то цялото това възпитание ще отиде на вятъра - кучето трябва да се възпитава всеки ден. Именно това се избягва при посещението на училища или специализирани клубове за - там се възпитава и човека, и кучето, търси се и се изгражда начина на комуникация между двамата, взаимното възпитание.

За мотивацията на гладно - няма такава мотивация. Глада не е мотивация за кучето, това е демотивиращ фактор за него, то не трябва да е супер гладно, а да не е нахранено примерно от вечерта. Бъркате похвалата и наградата от стопанина с храната - това са коренно различни неща. Едно такова куче се храни нармално с най добрата храна, която може да си позволи човек, но не яде преди тренировка.

Относно методите на Сириус - всяко година тези хора проваждат семинари с най добрите инструктори от цял свят. Скоро отново имаше семинар с Иван Балабанов. Това са методи, по които се обучават кучета за високи спортни постижения - те не са за всеки и не са за всяко куче.

Това е основната разлика - не става дума за "смотани" или не смотани пансиони, пак казвам - по добре едно обучено куче, отколкото некотролируемо, да, в този случай и пансиона може да помогне, ако стопанина няма желание, време и възможност да работи с своето куче. Всяко куче може да отида на пансион и да се възпита, но не всяко куче може да покрие изисквания за IPO, и то водено от своя стопанин - наградата е удоволствието от постижението и е оценка за труда на двамата, на тандема човек - куче.

#19 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 08:39 AM

Много е лесно да се приказва-особено дистанционно по форумите.Трудно е да излезеш на полигона и да покажеш това,което показва Ники или дори всеки един обикновен член на Сириус.Когато излезеш и покажеш,че си по-добър всички ще ти кажат евала!
Между другото-клуб Сириус прави всяка година състезания,които са отворени-заповядайте и покажете,че сте по-добри. 1super
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   ммееччоо Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 12:53 PM

Виждам че всички сте много задружни и говорите едно и съшто, но ако погледнете темата ще видите че става въпрос за общо послушание а не за спортна дресура.Никой не отрича постиженията на Сириус просто не ми хареса отношението на инструкторите с изключение на прецедателя и това че ги тренират с лакомства. мисля че кучето трябва да изпълнява и без тях.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни