Dog.bg Форуми : Дирофилариозата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дирофилариозата

#141 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:One More Dog Blog
    http://oshteedin.blogspot.com/

Публикувано: 21 May 2011 - 06:25 PM

Здравейте!
Нашият ветеринар ни препоръча ADVANTIX на Bayer. На брошурата пише, че е против кърлежи, бълхи, пясъчни мухи и комари. Това беше първото третиране срещу ектопаразити на малката Чери. Надявам се всичко да е наред :D

#142 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 23 May 2011 - 12:24 PM

Прочетете цялата тема и ще видите,че само адвантикса не е достатъчен :smile:
П.П.Аз бих сменила вета...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#143 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 12:29 PM

Здравейте,
Бих искал да се включа в коментара по темата за комарите, дирофилариозата и репелентното действие на продуктите за кучета. Не може да се каже, че даден продукт нацяло защитава кучето от ухапване от комари. Може да се постигне само ограничено действие срещу комарите, в резултат на което да се намали броя на ухапванията на кучетата, но това не означава че ухапвания няма да има. В САЩ, където проблемът с дирофилариозата при кучетата е може би най-сериозен, като се има предвид разпространението на заболяването, не се говори за нито един продукт с репелентно действие, които може да защити кучетата от дирофилариоза (www.heartwormsociety.org ).
Продукти с репелентно действие срещу комари се използват и при хората, но в листовката на тези продукти ясно е написано, че продължителността на активност е около 4 часа.
Не бива стопаните на кучета да вярват, че има продукт който да защити домашния им любимец напълно от комарите и съотжетно от заболяването. Единственото решение е кучетата да се обезпаразитяват редовно с препарат със системно действие или с други думи таблетки, спот-он форми или инжективни препарати, които действат на микрофилариите на дирофиларията. Всичко друго е игра на ”Руска рулетка” и непрофесионализъм.
Човекът в България, който най-много се занимава с проблемите свързани с дирофилариозата и е най-добрия специалист в страната за това заболяване е д-р Милен Костадинов от Пловдив. Бих искал да му благодаря, че даде съгласието си да му задавате въпроси относно заболяването и неговата профилактика:
Ветеринарна клиника НОВЕТ-Kaменица
ул. ”Арх. Камен Петков” № 58
4017 Пловдив
тел.:+359 32 622296
novet1@yahoo.com

#144 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 18 October 2011 - 06:28 PM

Търся ИМИТИЦИД стерилен прах съдържа 50.0 mg melarsomine dihydrochloride и 33.75 mg glycine USP, производител: Merial
Ако някой има идея от къде да закупя, моля дя пише, търся вече повече от месец и нещо, и едвам намерих две ампули, а ми трябва още една.
Моля ви, става въпрос за куче вече на 9 години, а времето тече...
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#145 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 07:11 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 18 October 2011 - 06:28 PM, написа:

Търся ИМИТИЦИД стерилен прах съдържа 50.0 mg melarsomine dihydrochloride и 33.75 mg glycine USP, производител: Merial
Ако някой има идея от къде да закупя, моля дя пише, търся вече повече от месец и нещо, и едвам намерих две ампули, а ми трябва още една.
Моля ви, става въпрос за куче вече на 9 години, а времето тече...

oт гърция или турция.
направихте ли първата доза?

#146 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 October 2011 - 07:37 PM

Вчера един приятел е проверил от Атина до тук, всички клиники по пътя, и няма...в Турция също няма.
Не е направена все още нито една инжекция, бият се една след друга, а ние нямаме пълната доза, няма как да започнем лечението.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#147 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2011 - 09:52 PM

Поръчка по интернет от възможно най-близката локация, където може да се намери, за да дойде по-бързо....
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   zeidda Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 11:11 PM

Здравейте
виждам, че последното мнение е от преди година. Интересува ме дали има нови лекарства за лечение? Прочетох за "ефекта" на арсена и ме хвана страх. Предстои ни лечение. Надявам се, че вече има нещо ново и по-добро.

#149 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2012 - 11:44 PM

Показване на мнениетоzeidda, в 31 March 2012 - 11:11 PM, написа:

Здравейте
виждам, че последното мнение е от преди година. Интересува ме дали има нови лекарства за лечение? Прочетох за "ефекта" на арсена и ме хвана страх. Предстои ни лечение. Надявам се, че вече има нещо ново и по-добро.

Последното мнение е от преди няма и половин година, и не няма нищо ново....
User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 07:16 AM

Бих искала да попитам кое е по-подходящо да се прилага - даване целогодишно на Ивермектин или само в месеците април/май - септември/октомври?

Аз давам на моето куче три препарата. Адвантикс за външно обезпаразитяване, Дронтал за вътрешно + Ивермектин. Предстои да направя тест за дирофилария, защото последно давах ивермектин октомври. Тук обаче прочетох, че тестът не е 100% сигурен. Може би тогава е по-добре профилактиката да се извършва целогодишно?

#151 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 09:35 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 01 April 2012 - 06:16 AM, написа:

Бих искала да попитам кое е по-подходящо да се прилага - даване целогодишно на Ивермектин или само в месеците април/май - септември/октомври?

Аз давам на моето куче три препарата. Адвантикс за външно обезпаразитяване, Дронтал за вътрешно + Ивермектин. Предстои да направя тест за дирофилария, защото последно давах ивермектин октомври. Тук обаче прочетох, че тестът не е 100% сигурен. Може би тогава е по-добре профилактиката да се извършва целогодишно?

Екстра си с тази схема. :ba_025:
Абсолютно достатъчно е превенция април-октомври.Няма смисъл от целогодишна профилактика, естествено ако не живееш в някоя зона, в която целогодишно е бъкано от кръвосмучещите гадове комарски.

п.п.Хайде народе, ВРЕМЕ Е да се задействат всички и да започнат абсолютно наложителната и задължителна превенция :mg_062: .
Колкото повече хора разберат това, толкова повече здрави кучовци, усмихнати стопани и респективно липса на теми от сорта на.."Моля помогнете, кучето ми е болно от Дирофилария"(Червеи в сърцето :dh_188: ).
Повярвайте ми на никой не пожелавам любимото му четириного да се разболее от тази толкова отвратителна и коварна болест.Да не обяснявам, колко е скъпо и несигурно лечението после и , че в България НЕ се продава и колко трудно се намира необходимото лекарство.Действайте да са ви мирни главите. Успех на всички загрижени и отговорни стопани. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#152 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 10:00 AM

От толкова четене никъде не срещнах обосновано мнение кое е по-добро и по-безвредно за кучето - Ивермектин или Адвокейт...
Аз съм се спряла на две схеми за обезпаразитяване:
1) Адвантикс + Адвокейт
2) Адвантикс + Цестал/Дронтал + Ивермектин

Но кое е по-доброто?

#153 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 10:27 AM

mimi8376
Съветвам те да се довериш на втората посочена от теб схема, поради простата причина, че първата е невъзможна за изпълнение.И двата посочени от теб продукта са spot-on ампули, които се нанасят 1 път месечно външно и по пътя на логиката, няма вариант да ги слагаш едновременно, а да ги редуваш ще обезмислиш всичко.Хем ще си в риск от кърлежи, хем от комари.

п.п.Абсолютно ми се иска да подчертая за ивермектина...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА консултация с доверения ветеринар, по отношение как и колко.Успех :ae_085:
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 10:40 AM

Ако примерно на 1-во число от месеца се сложи Адвантикс, а на 15-то Адвокейт, и това се прави ежемесечно, няма да се слагат едновременно, а също така ще предпазват и за кърлежи и за дирофилариоза...

По-скоро въпроса е коя от двете схеми е по-малко токсична...

#155 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 11:05 AM

Не мога да ти отговоря на този въпрос, поради един куп причини.Не съм информирана дали въобще има вариант и колко е токсичен, да се слагат 2 ампули в един и същи месец.Аз лично никога не бих направила подобно нещо, естествено до момент в който доверените ми ветеринари не ми кажат, че няма проблем.А те искрено се съмнявам, че някога ще ми кажат подобно нещо.

И тъй като наистина ми се иска тази година за сефте да се избегне поредната безмислена дискусия по темата в стил ...Какво има и какво няма като качествени превентивни продукти в България...ще помоля някой ветеринар да вземе отношение по въпросът зададен от теб.Освен това те съветвам да си проведеш един сериозен разговор с твоят доверен ветеринарен доктор(моля те гледай да е от тези, които са наясно, Не омаловажават и Не отричат, че в цяла България ИМА Дирофилария) и вследствие на този разговор вземете решение, кое е най-доброто за кучо. :ae_085:
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 April 2012 - 03:02 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 01 April 2012 - 10:27 AM, написа:

mimi8376
Съветвам те да се довериш на втората посочена от теб схема, поради простата причина, че първата е невъзможна за изпълнение.И двата посочени от теб продукта са spot-on ампули, които се нанасят 1 път месечно външно и по пътя на логиката, няма вариант да ги слагаш едновременно, а да ги редуваш ще обезмислиш всичко.Хем ще си в риск от кърлежи, хем от комари.

п.п.Абсолютно ми се иска да подчертая за ивермектина...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА консултация с доверения ветеринар, по отношение как и колко.Успех :ae_085:

:ba_025:
Аз лично прилагам целогодишно.
Вече лекувам болно от дирофилария куче и пожелавам на никого да не се случва.
И както знаете "парен каша духа" предпочитам да съм възможно най-сигурна, а лично аз съм виждала единици комари и през зимата /в София/ та претпочитам да не рискувам.
НО наистина е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА консултация с ветеринар, най малкото защото има породи кучета на които инвермектин не им понася.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#157 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 02 April 2012 - 07:17 AM

има нещо,което се пропуска:за да може ларвата да стане готова за заразяване,трябва денонощната температура да е над 18 градуса,иначе най-много комари има в северните страни.
Има си и български препарат-Празимек Д,който си действа,приложен през месеците април-октомври.Съгласен съм,че няма продукт с достатъчно надеждно репелентно действие.

#158 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2012 - 08:21 AM

Дали няма вече внос на Хартгард и в България? За този Празимек Д доста лоши неща съм чела. Ивермектина пък предполага ежемесечно ходене до клиниката за теглене и точно дозиране, което също не е удобно.

#159 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 03 April 2012 - 08:32 AM

......"доста лоши неща".......това е пълна глупост,ако имате някакви доказателства в тази насока,то ги напишете тук,в противен случай се получава оплюване на един работещ български ветеринарен продукт........пък защо ли,"глупавите" гърци го купуват,като си имат Хартгард на таблетки в Гърция?Лицензиран препарат с минимум странични действия е и препарата Стронгтхолд,използвайте го него ,или ако искате да сте съвсем модерни използвайте Адвокейт! всичко опира до финансови възможности и смятам,че никоя фирма вносител не е толкова "тъпа",та да внася продукт,който дори няма да издържи ценовата конкуренция на Празимека.

#160 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 12:48 PM

И мен ме интересуват лошите неща за Празимек Д, други, освен, че е противопоказен за коли, бобтейл, австралийска овчарка. Не знам от колко години ползваме него, не съм броила. С какво, например Дронтал е по-добър, или безопасен?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »