Dog.bg Форуми : Дирофилариозата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дирофилариозата

#41 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2007 - 04:48 PM

Опасна ли е за хората?
Давам на кучето си Празимек - Д веднъж на два месеца. Достатъчно ли е това или има нужда и от Ивермектин?
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#42 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 09:40 AM

Случаите на дирофилария в България стават все повече. Тази дни при разговор с вета ни разбрах, че вече има заболели кучета и в София - досега беше известно, че основно се среща в Пловдивска област, но явно вече никъде не е безопасно с тези промени в климата.
Добрата новина е, че вече има внос на Стронгхолд в България, а съвсем скоро и на Революшън, макар че доколкото знам са абсолютно идентични и разликата е само в търговското наименование.
Аз вече накапах кучо със стронгхолд, тъй като пътувахме до Варна и околните курорти тези дни, а вета ме предупреди точно като този на мила, че комарите по морето тази година разнасят дирофилария.
Взимайте мерки овреме, че е много страшно заболяването. s)

#43 Потребителят е офлайн   Yasna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 03:33 PM

Здравейте, отдавна издирвам отзиви от хора, които са ползвали Стронгхолд/Революшън/Селамектин (имената са на един продукт, но варират в зависимост от това дали е за европейския или американски пазар) на Пфайзер или Адвокат на Баер, според това, което съм чела за тези продукти те са толкова добри и безвредни, та чак не е истина (пуста параноя, ама едната куча е бебе на 4 месеца, а другата вече е над 10 годишна "баба" и не ми се иска да си правя експерименти с тях w) ). Преди по-малко от месец питах за Стронгхолд в добре зареден магазин за домашни любимци в София, но даже не бяха чували за него. Ще съм благодарна, ако получа повече информация за това дали наистина са толкова ефикасни и безвредни и дали се прилагат в комбинация с други лекарствени средства, за да е по-ефикасна борбата с вътрешните паразити и в частност дирофилариозата,

#44 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 June 2007 - 04:16 PM

Направили сте грешка. Зоомагазините нямат право да продават никакви противопаразитни средства. Единствените места, на които можете да намерите такива продукти /и този предполагам/ е някоя подобре заредена ветеринарна клиника. На същото място можете да получите компетентен съвет от ветеринарен лекар, който много по-добре от обикновенните собственици на кучета може да ви обясни плюсовете и минусите на препарата.
Аз лично се замислям с тези дъждове напоследък дали не взема на моето куче.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#45 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 07:10 PM

Стронтгхолд е официално на пазара в България от 11.05.07 г. Косултирайте се с "личният" лекар на дом. си любимец за неговите схеми на приложение

#46 Потребителят е офлайн   Yasna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 12:30 AM

Samotna, Dani, благодаря ви за бързите отговори, разбира се, че ще се консултирам с лекар, но ми се искаше да си подготвя "домашното", за да не губя времето на лекаря с глупави и неадекватни въпроси r) . Теоритично, повечето неща за Селамектин са ми ясни, но тъй като продуктът явно е съвсем отскоро на пазара в България ми беше интересно какво сочи практиката и по-специално какъв би бил коментарът на хора, които са го прилагали по-дълго време (в руски сайтове собственици се оплакват, че не действа при всички видове кърлежи, а само върху определени видове), дали има някакви специфични проблеми при използването му, които не са упоменати в листовката и т.н.
Преди да погледна тук имах само бегла идея, че дирофилариите са малки и сравнително безобидни глисти, които евентуално могат да доведат до леки сърдечни и белодробни смущения, но това, което видях направо ме втрещи bl) и ме накара да се разбързам в намирането на подходящо средство за защита на домашните ми любимци.

#47 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 07:13 AM

Стронгхолд предпазва в продължение на един месец от бълхи, дирофилария, ушна краста и саркоптидна краста, но не и от други видове краста и от кърлежи.
Може да се комбинира с фронтлайн, адвантикс и дуовин. Специфични проблеми при използването му няма.

Единственият недостатък за който аз се сещам е, че излиза ужасо скъпо за ползване при по едри кучета. На мен лично ми излезе към 75лв. накапването на кучо с комбинацията от стронгхолд и фронтлайн, а процедурата траябва да се повтаря всеки месец - поне през летния сезон.
За стопани с две и повече кучета, предполагам, че ще е направо непосилно финансово. Особено, ако са по-едрички кучетата.

#48 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 June 2007 - 10:47 PM

Всъщност точно защото препарата е от скоро на пазара надали можеш да събереш достатъчно мнения. И лекарите са точно затова. Те трябва да знаят за този препарат всички плюсове, минуси, да ви предупредят за всичко, свързано с него. Нито един въпрос не е глупав, губещ време или не на място, щом става въпрос за живота на домашните ни любимци. Лекарите са длъжни да отговорят на всякакви такива въпроси, това им е работата.
Всъщност колко е приблизителната цена на този препарат?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#49 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 June 2007 - 12:07 PM

Както и при другите "пипети" зависи от теглото на кучето, а и предполагам няма фиксирана цена. За 30-40кг куче е ориентировъчно тридесетина лева. Аз имам наблюдения само за тази "категория". На море или в Пловдивска област не бих стъпила без накапване, че са доляма гадост тия паразити s)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#50 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 June 2007 - 02:16 PM

Аз съм от Пловдив и мога да ви кажа, че наистина проблема е сериозен. Все пак имайте предвид, че досега поради различни причини в другите градове не се диагностицираше. Откакто започна диагностицирането се установи, че и в много други градове в България положението не е много розово. Стронгхолд наистина ще ви свърши работа, но трябва да го употребявате всеки месец, а е скъп. Не забравяйте, че не предпазва от кърлежи, а те също са не по-маловажен проблем.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#51 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 June 2007 - 10:12 PM

А между Стронгхолд и Адвантикс кой е по-подходящ според вас.

#52 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 10:38 PM

Аз лично препоръчвам комбинацията Фронтлайн + Празимек или Фронтлайн+Празимек+Скалибор. Стронгхолд ползвам само при едномесечни палета с цел да бъдат предпазени докато станат на възраст да може да се използват други продукти.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 June 2007 - 11:16 PM

Благодаря .
А този Скалибор скъп ли е ? Иначе първите две части на схемата -Празимек+Фронтлайн я спазвам, но ме интересува може ли да предизвика някаква алергична реакция Скалибор или Адвентикс.

#54 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 04:23 AM

Относно Празимек-Д искам да попитам,възможно ли е кучето да има непоносимост към това лекарство. Слетобяда дадох на кучо три таблетки, съответно за трийсетина килограма живо тегло и привечер повърна на два пъти. Направи ми впечатление че и друг път е повръщал след приемане на хапчета за вътрешно обезпаразитяване, като предния път бяха други - ако не се лъжа дронтал (или нещо подобно се казваха).
Изобщо тези лекарства за вътрешно обезпаразитяване имат ли някаква обща за всички съставка, която в този случай се оказва дразнеща за организма на кучето ми?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#55 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2007 - 01:05 PM

Относно празимека имам наблюдения, че трябва да се дозира точно. Куче, тежащо 27кг е правило проблем след даване на три таблетки. Дронтал не ползвам и затова не мога да ви кажа нищо за него. Ако разсъждаваме за общите неща между двата препарата, това е прациквантела, но за съжаление той се намира в почти всички противопаразитни таблетки. В такъв случай бих ви препоръчал да давате Поливеркан, а да предпазвате животното си от дирофилариоза или със Стронгхолд или с Айвомек-инжективна форма.
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 08:15 PM

D-r Koko. благодаря за разяснението worthy
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#57 Потребителят е офлайн   wild Икона

Публикувано: 13 June 2007 - 08:53 PM

Извинявам се,но не ми стана съвсем ясно за малките кученца. Това е цитат от инструкциите на Stronghold за Канада
Cautions:
Do not use selamectin in animals allergic to it. Do not use on puppies or kittens under 6 weeks of age. Use with caution in sick, weak or underweight animals. Do not apply to wet hair. Dogs should be tested for existing heartworm disease prior to using selamectin.

А това са част от страничните му ефекти
Side Effects:
Side effects when using selamectin may include temporary hair loss, loss of appetite, drooling, vomiting, diarrhea, drowsiness, rapid breathing, increased heart rate, and muscle tremors.

Малко ме карат да се колебая дали е съвсем безопасен за кучета. Ниска доза ивермектин веднъж месечно ми звучи по-разумно и по-безопасно. Да не споменавам, че е десетки пъти по-евтино.

#58 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2009 - 09:30 AM

Имам въпрос - допустимо ли е съчетаването на каишките "Килтикс" на "Байер" със Стронгхолд ?
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#59 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2009 - 11:15 PM

Доктори, айде моля ви, дайте точни дози на ивермектин, съчетано с другите медикаменти за обезпаразитяване. Две седмици вече разпитвам всички известни ми ветове за схена на обезпаразитяване с висока ефективност. Няма ли по-евтин вариант от селамектин и скъпа каишка заедно с таблетки за хелминти?
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 09:02 AM

Айде моля:)

Dosage
Heartworm preventative (dogs): 6 µg/kg PO every 30 days. Microfilaricide (dogs): 50 µg/kg PO 2 weeks after adulticide therapy. Ectoparasite therapy: 200-300 µg/kg IM, SC, PO. Endoparasites: 200-400 µg/kg SC, PO weekly. Demodex therapy: 600 µg/kg/day PO for 60-120 days.

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни