Ваксините
Публикувано: 05 June 2007 - 10:10 AM
1. ваксина - P(Парвовироза) - 42 - 45 дневна възраст
2. ваксина (Парвовироза, Гана, Хепатит, Параинфлуенца, Лептоспироза) - 60-80 дневна възраст
3. ваксина (Парвовироза, Гана, Хепатит, Параинфлуенца, Лептоспироза, Бяс) - 90-112 дневна възраст
Ревксинация:
Ежегодно на датата на 3.ваксина
Мисля че това е достатъчно изчерпателно.Явно като го пиша с по едно изречение стават обърквания и не става много ясно какво съм искал да кажа b)
Публикувано: 11 June 2007 - 08:11 PM
Това са всички ако мога да ги нарека защити, които кучето в момента притежава.При това положение мога ли да го извеждам вече навън ?
Мерси
П.С.Ако не може да се извежда какви са опасностите за него ако попадне навън?
Публикувано: 11 June 2007 - 08:56 PM

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 11 June 2007 - 10:17 PM
Цитат
Това са всички ако мога да ги нарека защити, които кучето в момента притежава.При това положение мога ли да го извеждам вече навън ?
Мерси
П.С.Ако не може да се извежда какви са опасностите за него ако попадне навън?
bl) НЕ - КАТЕГОРИЧНО НЕ!. Последици - болести и смърт. Гадна смърт от много гадни болести. Преди да си вземе куче, рибки, цветенце дори - човек първо се интересува, купувеа литература, чете, пита запознати... Този въпрос ме изпъва с огромно безпокойство... bl) s)
Публикувано: 21 August 2007 - 01:39 PM
Имам въпрос свързан с алергичните реакции след ваксиниране. Става въпрос за мопс на 2 месеца и 5 дни, 2.200 кг.
Има следните ваксини (преписвам ги от паспорта му):
BIOCAN PUPPY - P
vaccine against Distemper and Parvovirosis
Biocan Puppy - D
vaccine against Distemper and Parvovirosis
Вчера отидохме да му бият следващата ваксина, както си е по-разписание, а именно
NOBIVAC DHPPI
NOBIVAC LEPTO
Бихме я в 19ч. вечерта... Към 20 след като се нахрани и си поиграхме,
започна да му се подува устата... трудно дишаше ...
И потърсихме бърза помощ... оказа се, че е направил алергична реакция...
Биха му инжекция, която обаче неутрализира ваксината.
Лекарят ни информира, че такова нещо радко се случва ... може би 1
на 50 кученца... И ние се оказахме "щастливците"...
Моля Ви посъветвайте ме какво да правя сега... Да сменям ли ветеринаря и кога
да опитам пак с ваксините. За мое щастие... въпреки преживяното кученцето не е в шок.
Благодаря за отговорите предварително
Публикувано: 21 August 2007 - 05:56 PM
Публикувано: 22 August 2007 - 09:12 AM
Цитат
Здравейте....
Много Ви благодаря за отговора... Смесването на ваксините според лекарката се наложи поради факта, че от предишната ваксина на малкия му се е образувала мъничка точица... нещо като бемчица... но без характерната окраска... Поради това лекарката реши да смени ваксината.
След като говорих с нея вчера по телефона тя ми обясни, че трябва да изчакаме още 2 седмици и тогава да бием отново ваксината... Мен ме притеснява единствено факта, че кучо няма да е защитен.... Само това и че ще закъснеем с първото излизане с 2 седмици.
И още един въпрос.... ако настоявам ваксината за Лептоспирозата да се бие по-късно (както Вие препоръчвате след като кучо навърши 8-9 месеца) ще може ли да излизаме преди това?
Може би е важно да отбележа, че живеем в Чехия и не знам дали не е опасно.... Просто не знам... Излишно е да обяснявам, мисля, че наистина искам най-доброто за моя кучо.
Благодаря Ви много....
Публикувано: 23 August 2007 - 02:43 PM
Публикувано: 22 September 2007 - 11:41 PM
Публикувано: 08 October 2007 - 08:42 PM
Имам женски шар пей на вече 57 дни. Първата ваксина й е била на 21.09 (Primodog)
Втората ваксина ни беше на 4.10 (тя тогава беше на 53 дни) - на лепенката й пише Eurican DHPPi2
Интересува ме Eurican DHPPi2 различно ли е от Eurican DHPPi+L ???
Тъй като в описанието на "Eurican DHPPi", което намерих, не е включена лептоспироза:
EURICAN DHPPi®
A combined live freeze-dried vaccine against canine distemper, infectious canine hepatitis, canine parvovirus and canine parainfluenza virus type 2.(източник)
Освен това, лекарката там ми каза да отидем за третата след 2-3 седмици (т.е. когато малката е на 67-74 дни). Добре де, ама аз долколкото зная от преди, третата ваксина се бие на третия месец?? Ясно ми е, че схемите за ваксинации са само примерни и няма една утвърдена, но - при вас как беше?
Публикувано: 10 October 2007 - 09:07 PM
Примодог
Еурикан ДХППи
Еурикан ДХППи+Л
Еурикан ДППи+ЛР

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 23 October 2007 - 09:22 PM
Имам някакви подозрения, че ветеринарът ми ме подвежда с някой неща и реших да се посъветвам с Вас. Та ситуацията е следната; Немско овчарско куче на 2 месеца и 3 дена с 3 ваксини(последната е от днес 23.10.07) и аз вече съм спокоен, че няма да давам пари за ваксини и ще мога спокойно да му се радвам на кученцето. Не че ако трябва няма да ги давам парите, и ако и се бият дори още 10 ваксини няма да и се радвам, но мисля, че е нормално да се съмнявам. И ветеринара казва, че има още една ваксина(Май каза 2, но не се вслушах добре), която е за нас-т.е. против болест, която има симптомите от рода на; обриви по ръцете и окапване на косата...
ТА искам да ми кажете дали е задължителна тази ваксина и дали д-ра не си прави майтапи с мен... :-

Публикувано: 07 November 2007 - 02:54 PM
www.vetbg.com
Ако не и тук във форума има лекари, нека ти отговорят. :blink:
Публикувано: 07 November 2007 - 03:00 PM
Цитат
www.vetbg.com
Ако не и тук във форума има лекари, нека ти отговорят. :blink:
Мисля, че е крайно некоректно във всеки ваш пост да давате линк, в знак на благодарност към вашите лекари (и в този и в другия форум).
В повечето постове се задава въпрос към лекарите, посещаващи форума, а не се пита "моля, препоръчайте ми лекар".
За тази цел има залепена тема, в която вече сте се разписали.
Моля, проявете разбиране и коректност.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 November 2007 - 11:58 AM
Виртуалното пространство е неприкосновено и колкото по-рано го разберат ползвателите и модераторите, толкова ще е по-голяма ползата за всички !!!!!
Публикувано: 11 November 2007 - 10:15 PM
Публикувано: 12 November 2007 - 11:55 AM
Схема за ваксинация
Автор Ветеринар Татяна Гетова
Примерна схема за ваксинации
1. DHP - м/у 42 до 45 ден
2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс
30-40 ден Р
40-45 Р + corona или DP или DP+CORONA или DHP
50-60 ден DHP; DHPPi ; DHPL ; DHPPiL ;DHPPiL+ CORONA
70-90 ден DHP +L; DHPPi +L ; DHPPi+ L+ CORONA
6 месец Rabies ; DHPPiLR ;DHPLR ; LR
Ваксинацията за бяс е задължителна и според българското законодателство кучетата и котките трябва да се ваксинират всяка година.