Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#101 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 June 2007 - 10:10 AM

Схемата за ваксинация посочена ми от нашия ветеринарен лекар :
1. ваксина - P(Парвовироза) - 42 - 45 дневна възраст
2. ваксина (Парвовироза, Гана, Хепатит, Параинфлуенца, Лептоспироза) - 60-80 дневна възраст
3. ваксина (Парвовироза, Гана, Хепатит, Параинфлуенца, Лептоспироза, Бяс) - 90-112 дневна възраст

Ревксинация:
Ежегодно на датата на 3.ваксина

Мисля че това е достатъчно изчерпателно.Явно като го пиша с по едно изречение стават обърквания и не става много ясно какво съм искал да кажа b)

#102 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2007 - 10:23 AM

Точно такава е схемата.

Може и аз да не съм те разбрала, mishe b)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#103 Потребителят е офлайн   peci07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 08:11 PM

Здравейте.Може ли да се извежда куче малко над 2 месеца, с 1 еаксина,напръскано със специален ветеринаромедицински спрей против бълхи и кърлежи и отделно с нашийник против насекоми,бълхи и кърлежи?
Това са всички ако мога да ги нарека защити, които кучето в момента притежава.При това положение мога ли да го извеждам вече навън ?
Мерси
П.С.Ако не може да се извежда какви са опасностите за него ако попадне навън?

#104 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 08:40 PM

Кучето започва да се извежда навън 10-14 дни след 3-тата ваксина.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#105 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 08:56 PM

Бълхите и кърлежите не са проблем. От тях кучето няма да умре. Проблем са гана и парвовироза, които са смъртоносни болести за кучето. Твоето все още няма ваксина срещу тях, което означава, че вероятността да се разболее е изключително голяма. Заразата се предава при контакт със замърсена почва, трева и т.н., а бездомните кучета са достатъчно много, за да я пренасят. Така че, ако искаш да предотвратиш смъртоносна болест на кученцето си, не го извеждай навън преди да са минали и трите ваксини. Правилото е извеждане 10 дни след третата ваксина! Няма нужда да рискуваш!
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#106 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 10:17 PM

Цитат

Здравейте.Може ли да се извежда куче малко над 2 месеца, с 1 еаксина,напръскано със специален ветеринаромедицински спрей против бълхи и кърлежи и отделно с нашийник против насекоми,бълхи и кърлежи?
Това са всички ако мога да ги нарека защити, които кучето в момента притежава.При това положение мога ли да го извеждам вече навън ?
Мерси
П.С.Ако не може да се извежда какви са опасностите за него ако попадне навън?

bl) НЕ - КАТЕГОРИЧНО НЕ!. Последици - болести и смърт. Гадна смърт от много гадни болести. Преди да си вземе куче, рибки, цветенце дори - човек първо се интересува, купувеа литература, чете, пита запознати... Този въпрос ме изпъва с огромно безпокойство... bl) s)

#107 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2007 - 01:39 PM

Здравейте,
Имам въпрос свързан с алергичните реакции след ваксиниране. Става въпрос за мопс на 2 месеца и 5 дни, 2.200 кг.
Има следните ваксини (преписвам ги от паспорта му):
BIOCAN PUPPY - P
vaccine against Distemper and Parvovirosis
Biocan Puppy - D
vaccine against Distemper and Parvovirosis

Вчера отидохме да му бият следващата ваксина, както си е по-разписание, а именно
NOBIVAC DHPPI
NOBIVAC LEPTO

Бихме я в 19ч. вечерта... Към 20 след като се нахрани и си поиграхме,
започна да му се подува устата... трудно дишаше ...
И потърсихме бърза помощ... оказа се, че е направил алергична реакция...
Биха му инжекция, която обаче неутрализира ваксината.
Лекарят ни информира, че такова нещо радко се случва ... може би 1
на 50 кученца... И ние се оказахме "щастливците"...
Моля Ви посъветвайте ме какво да правя сега... Да сменям ли ветеринаря и кога
да опитам пак с ваксините. За мое щастие... въпреки преживяното кученцето не е в шок.
Благодаря за отговорите предварително

#108 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 21 August 2007 - 05:56 PM

схемата за ваксинация е нормална,но аз лично предпочитам да не се смесват ваксините на различни фирми производители.Алергичната реакция най-вероятно се дължи на съдържащата се във ваксината лептоспироза/или нейният стабилизатор-адювант/,поради което се предпочита ваксинацията на с/у тази болест да става на по-голяма възраст/поне трябва задължително да са минали 8 седмици/.Не е нужно да се сменя лекаря.Моят съвет е на три месечна възраст да се пропусне лептоспирозата във ваксината и тя да се направи след като мопсчето навърши 8-9 месеца.Все пак при първоначалните ваксинации,лично аз винаги избирам ваксини на една и съща фирма,понякога различните фирми имат различни фирмени тайни..........знае ли човек? r)

#109 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 09:12 AM

Цитат

схемата за ваксинация е нормална,но аз лично предпочитам да не се смесват ваксините на различни фирми производители.Алергичната реакция най-вероятно се дължи на съдържащата се във ваксината лептоспироза/или нейният стабилизатор-адювант/,поради което се предпочита ваксинацията на с/у тази болест да става на по-голяма възраст/поне трябва задължително да са минали 8 седмици/.Не е нужно да се сменя лекаря.Моят съвет е на три месечна възраст да се пропусне лептоспирозата във ваксината и тя да се направи след като мопсчето навърши 8-9 месеца.Все пак при първоначалните ваксинации,лично аз винаги избирам ваксини на една и съща фирма,понякога различните фирми имат различни фирмени тайни..........знае ли човек? r)

Здравейте....
Много Ви благодаря за отговора... Смесването на ваксините според лекарката се наложи поради факта, че от предишната ваксина на малкия му се е образувала мъничка точица... нещо като бемчица... но без характерната окраска... Поради това лекарката реши да смени ваксината.
След като говорих с нея вчера по телефона тя ми обясни, че трябва да изчакаме още 2 седмици и тогава да бием отново ваксината... Мен ме притеснява единствено факта, че кучо няма да е защитен.... Само това и че ще закъснеем с първото излизане с 2 седмици.
И още един въпрос.... ако настоявам ваксината за Лептоспирозата да се бие по-късно (както Вие препоръчвате след като кучо навърши 8-9 месеца) ще може ли да излизаме преди това?
Може би е важно да отбележа, че живеем в Чехия и не знам дали не е опасно.... Просто не знам... Излишно е да обяснявам, мисля, че наистина искам най-доброто за моя кучо.
Благодаря Ви много....

#110 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 23 August 2007 - 02:43 PM

По принцип,това което са ви обяснил не е съвсем така......Проблемът е,че в медицината/включително ветеринарната/,не винаги две и две прави четири.За да купират алергичната постваксинална реакция колегите са използвали кортикостероид/аз лично бих използвал друго средство,което няма неблагоприятно действие в/у имунната система/ и са ви предупредили ,че това лекарство ще блокира имунният отговор,предизвикан от ваксината,но въпросната ваксина е съставена от две части едната от тях се състои от живи/отслабени вируси/,които живеят и се размножават известно време в тялото на вашето кученце,тоест те ще дразнят по-дълго време имунната му система, отколкото е действието на лекарството.Ваксината с/у лептоспирозите е убита и по принцип дава по слаб имунен отговор/по кратък имунитет-6месеца/.Ако приемем,че причината за алергията е именно въпросната съставка,то следва да приемем,че на възраст 8-9 месеца вашето куче няма да е алергично към нея и тя ще може да бъде извършена.При належащо по-ранно ваксиниране/повишен риск от заболяване/,ваксинацията се прави по преценка на лекуващият лекар.

#111 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2007 - 11:41 PM

Тук май липсва информация, че има вид рак предизвикван от ваксинтие. Доста едностранна тема.

#112 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2007 - 08:42 PM

Имам следния въпрос:

Имам женски шар пей на вече 57 дни. Първата ваксина й е била на 21.09 (Primodog)

Втората ваксина ни беше на 4.10 (тя тогава беше на 53 дни) - на лепенката й пише Eurican DHPPi2

Интересува ме Eurican DHPPi2 различно ли е от Eurican DHPPi+L ???

Тъй като в описанието на "Eurican DHPPi", което намерих, не е включена лептоспироза:
EURICAN DHPPi®
A combined live freeze-dried vaccine against canine distemper, infectious canine hepatitis, canine parvovirus and canine parainfluenza virus type 2.(източник)

Освен това, лекарката там ми каза да отидем за третата след 2-3 седмици (т.е. когато малката е на 67-74 дни). Добре де, ама аз долколкото зная от преди, третата ваксина се бие на третия месец?? Ясно ми е, че схемите за ваксинации са само примерни и няма една утвърдена, но - при вас как беше?
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 October 2007 - 09:07 PM

Лекуващия ви лекар е избрал схема с четири ваксинации. В това няма лошо, но аз считам, че примодог трябва да се бие само в региони с повишена опасност от заболяване от парвовирусен гастроентерит. Така както сте започнали схемата ваксинациите са следните:
Примодог
Еурикан ДХППи
Еурикан ДХППи+Л
Еурикан ДППи+ЛР
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#114 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 09:22 PM

Здравейте  ;)
Имам някакви подозрения, че ветеринарът ми ме подвежда с някой неща и реших да се посъветвам с Вас. Та ситуацията е следната; Немско овчарско куче на 2 месеца и 3 дена с 3 ваксини(последната е от днес 23.10.07) и аз вече съм спокоен, че няма да давам пари за ваксини и ще мога спокойно да му се радвам на кученцето. Не че ако трябва няма да ги давам парите, и ако и се бият дори още 10 ваксини няма да и се радвам, но мисля, че е нормално да се съмнявам. И ветеринара казва, че има още една ваксина(Май каза 2, но не се вслушах добре), която е за нас-т.е. против болест, която има симптомите от рода на; обриви по ръцете и окапване на косата...

ТА искам да ми кажете дали е задължителна тази ваксина и дали д-ра не си прави майтапи с мен... :-
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 02:54 PM

За съжаление не мога да помогна с отговор , но ето то координати на лекари, които си разбират от работата , питай ги, и нека това не звучи като реклама, но аз съм много доволна от тях, познавам ги 10 год., много са опитни ще ти кажат, може да им се задават въпроси.
www.vetbg.com
Ако не и тук във форума има лекари, нека ти отговорят. :blink:

#116 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 November 2007 - 03:00 PM

Цитат

За съжаление не мога да помогна с отговор , но ето то координати на лекари, които си разбират от работата , питай ги, и нека това не звучи като реклама, но аз съм много доволна от тях, познавам ги 10 год., много са опитни ще ти кажат, може да им се задават въпроси.
www.vetbg.com
Ако не и тук във форума има лекари, нека ти отговорят. :blink:

Мисля, че е крайно некоректно във всеки ваш пост да давате линк, в знак на благодарност към вашите лекари (и в този и в другия форум).
В повечето постове се задава въпрос към лекарите, посещаващи форума, а не се пита "моля, препоръчайте ми лекар".
За тази цел има залепена тема, в която вече сте се разписали.
Моля, проявете разбиране и коректност.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#117 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 03:24 PM

Давам го ,защото някой може да иска  и друго мнение, нищо повече.Не искам ни най- малко да обиждам лекарите пишещи тук.Извинявам , се ако се тълкува така,не е знак на благодарност,а желание за помощ.Още веднъж се извинявам  за това. :(

#118 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 November 2007 - 11:58 AM

На българския народ отвътре му идва някой постоянно да му налага нещо, пък били те и безсмислени правила, да не говорим за такива във форум....!!!!!!!!
Виртуалното пространство е неприкосновено и колкото по-рано го разберат ползвателите и модераторите, толкова ще е по-голяма ползата за всички !!!!!

#119 Потребителят е офлайн   rendel Икона

Публикувано: 11 November 2007 - 10:15 PM

здравей те!Аз си имам ново куче Кавказка овчарка и тъй като преди 14години гледах куче бебе нещата доста са се променили .Прочетох за хилядите ваксинаций , но никъде не видях тази с която е ваксинирано моето, а имено novolak казаха ми че била комбинирана какво е мнението ви за нея и каква ваксина трябва да му сложа и кога .Ваксината е бита на 16.10,2007г .кучето е родено на 06.09.2007г.Надявам се да ме просветите.

#120 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 11:55 AM

Ето намерих една примерна схема за ваксина .

Схема за ваксинация       
Автор Ветеринар Татяна Гетова     
Примерна схема за ваксинации

1. DHP - м/у 42 до 45 ден

2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата

3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец

4. RABIES - на 6-тия месец

5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс

30-40 ден Р
40-45 Р + corona или DP или DP+CORONA или DHP
50-60 ден DHP; DHPPi ; DHPL ; DHPPiL ;DHPPiL+ CORONA
70-90 ден DHP +L; DHPPi +L ; DHPPi+ L+ CORONA
6 месец Rabies ; DHPPiLR ;DHPLR ; LR

Ваксинацията за бяс е задължителна и според българското законодателство кучетата и котките трябва да се ваксинират всяка година.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни