Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#361 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2009 - 06:54 PM

Според мен причината е, че много бързо е бита ваксината. Скори имах инцидент и се наложи да ми сложат против тетанус. Бие се подкожно както ваксините при кучетата. Получи ми се същото топче и обяснението беше, че по-бързо е инжектирана самата течност. Стоя ми повече от две седмици това топче, като след около десетия ден започна много бавно да намалява и изчезна. Ако е това няма страшно - ще се разнесе скоро :smile:

#362 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 July 2009 - 07:27 PM

Дано някой специалист ми даде отговор,на 26 май ни се родиха 2 момиченца мини пинчери на 10 юли ни е направена 1 ваксина,но преди малко забелазах едното акото беше като плунка на човек и имаше кръв(дано не е това което си мисля).Обаждам се на наща ветка но не ми се вдига телефона и за това от тук търся помощ,много ми е притеснено

#363 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2009 - 08:31 PM

Показване на мнениетоArchiball, в Jul 12 2009, 06:12 PM, написа:

Здравейте.Вече имаше такъв пост,но не и отговор,затова аз пак ще питам.След трета ваксина (DH(A2)PPi/LR) na Virbac) кучо има подуто топче отсрани,където е бита ваксината.Минаха 4 дена,топчето е все там.Кога ще се разнесе.Разтривам го всеки ден.Благодаря предварително!

Кой ви каза да го разтривате? Попитайте лекар ако тук не ви отговори такъв.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#364 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 12 July 2009 - 11:15 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jul 12 2009, 09:31 PM, написа:

Показване на мнениетоArchiball, в Jul 12 2009, 06:12 PM, написа:

Здравейте.Вече имаше такъв пост,но не и отговор,затова аз пак ще питам.След трета ваксина (DH(A2)PPi/LR) na Virbac) кучо има подуто топче отсрани,където е бита ваксината.Минаха 4 дена,топчето е все там.Кога ще се разнесе.Разтривам го всеки ден.Благодаря предварително!

Вета ми каза.Надявах се тук някой от докторите да каже.Утре ще се обадя на моя.Вярно е, че Арчи доста се бунтува докато му я слагаха.Няма никакви други симптоми на проблем (примерно алергия)
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#365 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 13 July 2009 - 09:03 AM

Показване на мнениетоsuzana, в Jul 12 2009, 05:27 PM, написа:

Дано някой специалист ми даде отговор,на 26 май ни се родиха 2 момиченца мини пинчери на 10 юли ни е направена 1 ваксина,но преди малко забелазах едното акото беше като плунка на човек и имаше кръв(дано не е това което си мисля).Обаждам се на наща ветка но не ми се вдига телефона и за това от тук търся помощ,много ми е притеснено

Идете на лекар да се тества и лекува....!
Не отлагайте!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#366 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 09:21 PM

здравейте , имам йорки и същият проблем ......... преди седмица бихме трета вакина , и сега забелязах че на мястото на убождането има подутина около 1,5 см даметър като топче е
утре ще говоря с ветеринаря , но като че ли знам какво ще чуя - че ваксината дава реакция , дайте съвет някой на когото се е случвало вече
кученцето е леко неспокойно , сега до преди два дни спинкаше повече и яде по малко ----тази ваксина заразява ли животинчето с бяс като другите за изграждане на антитела или вкарва такива ........... кога ще се махне подутото , дайте съвет моля

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 09:24 PM

Цитат(Archiball @ Jul 13 2009, 12:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bushkata @ Jul 12 2009, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Archiball @ Jul 12 2009, 06:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Вета ми каза.Надявах се тук някой от докторите да каже.Утре ще се обадя на моя.Вярно е, че Арчи доста се бунтува докато му я слагаха.Няма никакви други симптоми на проблем (примерно алергия)

не е от бунтуването , ние не мръднахме и за секундчка докато я биха и пак има подуто , пиши какво ти е казал ветеринаря и аз ще говоря с моя

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 11:01 PM

Цитат(Molibaby @ Jul 26 2009, 10:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

не е от бунтуването , ние не мръднахме и за секундчка докато я биха и пак има подуто , пиши какво ти е казал ветеринаря и аз ще говоря с моя

Аз го водих за този проблем с подутината и ми казаха,че е нормално и за десетина дена ще се разнесе,но било грешка масажирането,аз не съм разбрала явно.Той доктора казал за момента да му го разтрия,пък аз какво съм разбрала...ама моя си е грешката,от това се е подуло още повече.Сега вече я няма тази подутина.Там мястото е болезнено за кучето за това е нормално да е по сънливо и да не му се играе.Не го пипайте.Арчи цял ден беше като сърдит,бягаше от мене.Сега всичко е наред.Ако до десет дена не се махне,тогава им бият някаква инжекция отгоре за да спадне,но това било в краен случай.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#369 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 09:35 PM

Цитат(Archiball @ Jul 27 2009, 12:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Molibaby @ Jul 26 2009, 10:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз го водих за този проблем с подутината и ми казаха,че е нормално и за десетина дена ще се разнесе,но било грешка масажирането,аз не съм разбрала явно.Той доктора казал за момента да му го разтрия,пък аз какво съм разбрала...ама моя си е грешката,от това се е подуло още повече.Сега вече я няма тази подутина.Там мястото е болезнено за кучето
за това е нормално да е по сънливо и да не му се играе.Не го пипайте.Арчи цял ден беше като сърдит,бягаше от мене.Сега всичко е наред.Ако до десет дена не се махне,тогава им бият някаква инжекция отгоре за да спадне,но това било в краен случай.

днес и аз ходих и ми казаха същото като на тебе , май ще почакаме , аз се шашнах че са ни били някаква много евтина ваксина като я проверих в нета , а в действителност не беше никак евтина........ и реших че е от това , но явно проблема е общ
дано не се стига до втора инжекция

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 10:37 PM

Аз пак имам въпросче.След третата ваксина на мопс кога да ходя пак и за каква ваксина.Питам,защото в първата клиника ми бяха изготвили някаква програма и след третата бебешка има някакви други:Лаймска ваксина,Кожна ваксина ляво и кожна дясно,които ништо не ми говорят.Благодаря за отделеното време,предварително!И мопса е на 4 месеца.
User's Signature

Качена снимка

#371 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2009 - 08:42 AM

Цитат(Archiball @ Aug 2 2009, 09:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пак имам въпросче.След третата ваксина на мопс кога да ходя пак и за каква ваксина.Питам,защото в първата клиника ми бяха изготвили някаква програма и след третата бебешка има някакви други:Лаймска ваксина,Кожна ваксина ляво и кожна дясно,които ништо не ми говорят.Благодаря за отделеното време,предварително!И мопса е на 4 месеца.

И нашата схема беше същата , но ние направихме само лява и дясна/каквото и да ЗНАЧИ , НО ЗА ЛАЙМска отказахме -беше над 50 лв., а и без това външно го обезпаразитяваме със скъп препарат и кърлежи въобще не ни наобикалят,а тази ваксина е евентуално ако го ухапе кърлеж да не се разболее от лаймска болест/,тези след задължителните 3 са пожелание на собственика на кучето .
п.п. Гледам сте от Варна да не е клиниката в цветния квартал?

Аз имам друг въпрос , колко време преди годишната ваксина кучето трябва да се обезпаразити?

#372 Потребителят е офлайн   mera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 05:39 PM

Привет на всички които обичат домашни любимци!Имам си кученце но незнам каква марка ваксини да ползвам .Вие какви бихте ми препоръчали.Не можах да разбера какви са тези кожни ваксини отляво и отдясно за какви болести са?

#373 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 08:30 PM

Цитат(БРУНО @ Aug 6 2009, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Archiball @ Aug 2 2009, 09:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>

И нашата схема беше същата , но ние направихме само лява и дясна/каквото и да ЗНАЧИ , НО ЗА ЛАЙМска отказахме -беше над 50 лв., а и без това външно го обезпаразитяваме със скъп препарат и кърлежи въобще не ни наобикалят,а тази ваксина е евентуално ако го ухапе кърлеж да не се разболее от лаймска болест/,тези след задължителните 3 са пожелание на собственика на кучето .
п.п. Гледам сте от Варна да не е клиниката в цветния квартал?

Аз имам друг въпрос , колко време преди годишната ваксина кучето трябва да се обезпаразити?

Да,да именно там ходихме,ама вече не.А дали може да споделите какъв е този препарат за кърлежите?
User's Signature

Качена снимка

#374 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2009 - 01:46 PM

Здравейте, на всички ! Кучето ми е ваксинирано ,със следните ваксини :
Родева на 4 май
30.06.09 -DHPPL
20.07.09-DHPPL2
20.08.09-DHPPL2-LR вскичките са на фирма Merial . Трябва да спонема ,че кучето ми беше болно от парвироза ,затова се забавиха ваксините. След третата ваксина забелязах ,че има подутина вече трети ден и ми направи впечетление -ветеринаря я би много бързо . И последния ми въпрос е : Дали е бита ваксина против бяс,защото не спонема нищо за нея и каза че се видим до година пак wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#375 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2009 - 06:20 PM

Цитат(minkmink @ Aug 23 2009, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, на всички ! Кучето ми е ваксинирано ,със следните ваксини :
Родева на 4 май
30.06.09 -DHPPL
20.07.09-DHPPL2
20.08.09-DHPPL2-LR вскичките са на фирма Merial . Трябва да спонема ,че кучето ми беше болно от парвироза ,затова се забавиха ваксините. След третата ваксина забелязах ,че има подутина вече трети ден и ми направи впечетление -ветеринаря я би много бързо . И последния ми въпрос е : Дали е бита ваксина против бяс,защото не спонема нищо за нея и каза че се видим до година пак wb_052.gif

Не съм вет.лекар.но доста поразпитвах около тези ваксини и мога да споделя моя опит.За подутината аз писах вече по-назад,не се претиснявай,нормално е.И да имаш за бяс- този буквичка R на третата ти ваксина означава бяс.Така че,дано наистина се видите с доктора си чак догодина!!!
User's Signature

Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2009 - 06:28 PM

Archiball,благодаря ти много ! Малко ми олекна, на душата ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#377 Потребителят е офлайн   mera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 10:00 AM

Миналата седмица си ваксинирах кучето с ваксина nobivac puppu dp на фирма интервет.Попитах доктора за тези кожни ваксини които се поставят от ляво и от дясно но той незнаеше.Може ли някой да ми обясни какви са тези ваксини? smile.gif

#378 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 10:27 PM

колко време след симптоми на неспецифично неразположение може да се постави годишната ваксина?
става въпрос за еднократно ходене по-голяма нужда с рядка консистенция без други съпътстващи симптоми.

#379 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 October 2009 - 11:15 PM

Цитат(4afi @ Dec 12 2005, 10:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чета в паспорта на ЧАФИ--EuricanDHPPI-LR---на и-то има малка 2 в горния ъгъл.Чафи е пинчер и това е ваксина веднъж в год.Има и други правени като беше бебе--Parvodog-P---това добри ваксини ли са или да взема да убия доктора. NNN чафи

Не не са добри - убий го ама гледай повече да се мъчи
:)))

#380 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:sport

Публикувано: 17 October 2009 - 10:23 PM

Ако не е публична тайна, бихте ли казали какви са приблизителните цени на

BIOCAN PUPPY - P
Biocan Puppy - D

NOBIVAC DHPPI
NOBIVAC LEPTO

както и колко струва ваксинирането. Ако е много скъпо да взема сам да си го ваксинирам, споко, уча медицина, но хуманитарна.
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни