Ваксините
Публикувано: 12 July 2009 - 06:54 PM

Публикувано: 12 July 2009 - 07:27 PM
Публикувано: 12 July 2009 - 08:31 PM
Archiball, в Jul 12 2009, 06:12 PM, написа:
Кой ви каза да го разтривате? Попитайте лекар ако тук не ви отговори такъв.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 July 2009 - 11:15 PM
bushkata, в Jul 12 2009, 09:31 PM, написа:
Archiball, в Jul 12 2009, 06:12 PM, написа:
Вета ми каза.Надявах се тук някой от докторите да каже.Утре ще се обадя на моя.Вярно е, че Арчи доста се бунтува докато му я слагаха.Няма никакви други симптоми на проблем (примерно алергия)
Публикувано: 13 July 2009 - 09:03 AM
suzana, в Jul 12 2009, 05:27 PM, написа:
Идете на лекар да се тества и лекува....!
Не отлагайте!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 July 2009 - 09:21 PM
утре ще говоря с ветеринаря , но като че ли знам какво ще чуя - че ваксината дава реакция , дайте съвет някой на когото се е случвало вече
кученцето е леко неспокойно , сега до преди два дни спинкаше повече и яде по малко ----тази ваксина заразява ли животинчето с бяс като другите за изграждане на антитела или вкарва такива ........... кога ще се махне подутото , дайте съвет моля
Публикувано: 26 July 2009 - 09:24 PM
Вета ми каза.Надявах се тук някой от докторите да каже.Утре ще се обадя на моя.Вярно е, че Арчи доста се бунтува докато му я слагаха.Няма никакви други симптоми на проблем (примерно алергия)
не е от бунтуването , ние не мръднахме и за секундчка докато я биха и пак има подуто , пиши какво ти е казал ветеринаря и аз ще говоря с моя
Публикувано: 26 July 2009 - 11:01 PM
не е от бунтуването , ние не мръднахме и за секундчка докато я биха и пак има подуто , пиши какво ти е казал ветеринаря и аз ще говоря с моя
Аз го водих за този проблем с подутината и ми казаха,че е нормално и за десетина дена ще се разнесе,но било грешка масажирането,аз не съм разбрала явно.Той доктора казал за момента да му го разтрия,пък аз какво съм разбрала...ама моя си е грешката,от това се е подуло още повече.Сега вече я няма тази подутина.Там мястото е болезнено за кучето за това е нормално да е по сънливо и да не му се играе.Не го пипайте.Арчи цял ден беше като сърдит,бягаше от мене.Сега всичко е наред.Ако до десет дена не се махне,тогава им бият някаква инжекция отгоре за да спадне,но това било в краен случай.
Публикувано: 27 July 2009 - 09:35 PM
Аз го водих за този проблем с подутината и ми казаха,че е нормално и за десетина дена ще се разнесе,но било грешка масажирането,аз не съм разбрала явно.Той доктора казал за момента да му го разтрия,пък аз какво съм разбрала...ама моя си е грешката,от това се е подуло още повече.Сега вече я няма тази подутина.Там мястото е болезнено за кучето
за това е нормално да е по сънливо и да не му се играе.Не го пипайте.Арчи цял ден беше като сърдит,бягаше от мене.Сега всичко е наред.Ако до десет дена не се махне,тогава им бият някаква инжекция отгоре за да спадне,но това било в краен случай.
днес и аз ходих и ми казаха същото като на тебе , май ще почакаме , аз се шашнах че са ни били някаква много евтина ваксина като я проверих в нета , а в действителност не беше никак евтина........ и реших че е от това , но явно проблема е общ
дано не се стига до втора инжекция
Публикувано: 02 August 2009 - 10:37 PM
Публикувано: 06 August 2009 - 08:42 AM
И нашата схема беше същата , но ние направихме само лява и дясна/каквото и да ЗНАЧИ , НО ЗА ЛАЙМска отказахме -беше над 50 лв., а и без това външно го обезпаразитяваме със скъп препарат и кърлежи въобще не ни наобикалят,а тази ваксина е евентуално ако го ухапе кърлеж да не се разболее от лаймска болест/,тези след задължителните 3 са пожелание на собственика на кучето .
п.п. Гледам сте от Варна да не е клиниката в цветния квартал?
Аз имам друг въпрос , колко време преди годишната ваксина кучето трябва да се обезпаразити?
Публикувано: 13 August 2009 - 08:30 PM
И нашата схема беше същата , но ние направихме само лява и дясна/каквото и да ЗНАЧИ , НО ЗА ЛАЙМска отказахме -беше над 50 лв., а и без това външно го обезпаразитяваме със скъп препарат и кърлежи въобще не ни наобикалят,а тази ваксина е евентуално ако го ухапе кърлеж да не се разболее от лаймска болест/,тези след задължителните 3 са пожелание на собственика на кучето .
п.п. Гледам сте от Варна да не е клиниката в цветния квартал?
Аз имам друг въпрос , колко време преди годишната ваксина кучето трябва да се обезпаразити?
Да,да именно там ходихме,ама вече не.А дали може да споделите какъв е този препарат за кърлежите?
Публикувано: 23 August 2009 - 01:46 PM
Родева на 4 май
30.06.09 -DHPPL
20.07.09-DHPPL2
20.08.09-DHPPL2-LR вскичките са на фирма Merial . Трябва да спонема ,че кучето ми беше болно от парвироза ,затова се забавиха ваксините. След третата ваксина забелязах ,че има подутина вече трети ден и ми направи впечетление -ветеринаря я би много бързо . И последния ми въпрос е : Дали е бита ваксина против бяс,защото не спонема нищо за нея и каза че се видим до година пак

Публикувано: 23 August 2009 - 06:20 PM
Родева на 4 май
30.06.09 -DHPPL
20.07.09-DHPPL2
20.08.09-DHPPL2-LR вскичките са на фирма Merial . Трябва да спонема ,че кучето ми беше болно от парвироза ,затова се забавиха ваксините. След третата ваксина забелязах ,че има подутина вече трети ден и ми направи впечетление -ветеринаря я би много бързо . И последния ми въпрос е : Дали е бита ваксина против бяс,защото не спонема нищо за нея и каза че се видим до година пак

Не съм вет.лекар.но доста поразпитвах около тези ваксини и мога да споделя моя опит.За подутината аз писах вече по-назад,не се претиснявай,нормално е.И да имаш за бяс- този буквичка R на третата ти ваксина означава бяс.Така че,дано наистина се видите с доктора си чак догодина!!!
#379 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 06 October 2009 - 11:15 PM
Не не са добри - убий го ама гледай повече да се мъчи
:)))
Публикувано: 17 October 2009 - 10:23 PM
BIOCAN PUPPY - P
Biocan Puppy - D
NOBIVAC DHPPI
NOBIVAC LEPTO
както и колко струва ваксинирането. Ако е много скъпо да взема сам да си го ваксинирам, споко, уча медицина, но хуманитарна.

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..