Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#541 Потребителят е офлайн   Самотно КУЧЕ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2013 - 02:17 AM

Показване на мнениетоZartosht, в 02 September 2013 - 04:32 PM, написа:

Показване на мнениетоСамотно КУЧЕ, в 02 September 2013 - 06:41 AM, написа:

Zartosht харесвами написаното може ли по-подробно по въпроса

Естествено, че може, но:

1. Информацията е само на английски език.
2. Информацията е достъпна само при пълна и подробна регистрация.
3. Достъпът е след одобрение от моя страна.

Забележка: За личните си изследвания в областта на аджувантите не мога да пиша. Опитите извеждам в момента и не мога да ги коментирам. Само ще кажа, че в резултат на третирането експерименталните животни най-накрая ще умрат.

Ако сте съгласен (а) на поставените условия пишете тук, аз ще намеря начин да Ви пратя линк.

Съгласен(а) съм,но не съм добрър(а) с англиския.Благодаря ви.
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.
Аз не успях да съм нейния човек ...Качена снимка

#542 Потребителят е офлайн   Самотно КУЧЕ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2013 - 02:26 AM

Показване на мнениетоZartosht, в 02 September 2013 - 04:41 PM, написа:

Показване на мнениетоD-r Koko, в 02 September 2013 - 09:45 AM, написа:

Благодарение на същите тези "ваксини убийци" в момента една от болестите, взели най-много човешки жертви е изчезнала. Става въпрос за едрата шарка. Бесът в развитите страни също е ограничен до минимум, а на места и изчезнал пак заради същите ваксини. Може да говорите каквото си искате, но засега по-добро средство от масова активна имунопрофилактика за ограничаване на някои от смъртоносните болести няма.

D-r Koko, ще си позволя отново да поместя част от свой коментар, направен малко по-горе, а именно:

"...ваксините имат своето място и роля, но те не са нито панацея, нито имат ползата, която им се преписва от много хора, имащи пряко отношение към ваксинирането – фармацевтична промишленост, лекари пропагандиращи поставянето и т.н. "

Занимавам се с кучета от повече години, отколкото може да допуснете. Винаги съм ги ваксинирал, но винаги съм търсил друг подход..

1. Ваксинирането на възраст, която препоръчват вет. лекари не е логически обоснована. Напротив. Ранното ваксиниране убива внесения в приплода имунитет от майката.

2. Пожизненото ваксиниране е абсолютно безсмислено - мисля, че да го обяснявам на лекар, ще е обидно. Намирам логика единствено при ваксинирането против бяс, но с условности - само за кучета, изложени на риск!

3. Най-важното поне за мене - лишаването от социален контакт на кученцето според безумните твърдения, че то трябва да бъде изолирано в жилището незнам си колко седмици, докато трае курса на ваксиниране. Това също не желая да коментирам. Правил съм го, не съм бил разбран и да изпадам отново в положението на самоговорещ си, не желая.

П.П. Пропуснах да добавя, така-информативно:

В момента имам 6 кучета. Най-младото е на 2 години, най-възрастното - на 12. Само 2 от тях от момента на раждането до сега са под мое наблюдение. Останалите са намирани болни, изхвърлени, някои от тях осакатени. Нито едно от кучетата не е ваксинирано никога! Слава Богу - живи са и от вирусни заболявания никога не са били атакувани.

Преди години имах кавказка овчарка. Няколко дни след ваксиниране (мисля, че беше с пентадог) даде симптоми за парвовироза. И умря от парвовироза.

Имах Ризеншнауцер. Ваксиниран с лептораб. Умря от лептоспироза.
да ли е възможно на лични или както ви е удобно
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.
Аз не успях да съм нейния човек ...Качена снимка

#543 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 September 2013 - 06:56 AM

Показване на мнениетоСамотно КУЧЕ, в 03 September 2013 - 02:26 AM, написа:

да ли е възможно на лични или както ви е удобно

В профила Ви няма опция за изпращане на писма или на лични съобщения.

Посочете E-mail, на който да Ви пиша.

#544 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 03 September 2013 - 08:27 AM

Майчиния имунитет намалява и изчезва към 38ия ден от раждането. Ранната ваксинация има за цел именно да намали до минимум прозореца, в който кученцето е с нисък майчин и недотам висок собствен имунитет. Самата ваксинация смятам, че всички знаят че е заразяване с умаломощен или мъртъв патоген. Той не предизвиква заболяване, но натоварва имунната система. През периода на натоварване животното е в имунен стрес и е по-податливо на заболявания. Поради тази причина се ограничават "социалните" контакти, за да ограничим възможността да се предадат други болести, към които кучето би било устойчиво при нормални обстоятелства, но в момента не е.
А по отношение на лептоспирозата - Първо със сигурност не сте ваксинирали двукратно годишно срещу нея, а имунитета трае точно 6месеца и второ тази болест се лекува доста успешно за три-четири дни. Факт.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#545 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 03 September 2013 - 08:41 AM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 03 September 2013 - 08:27 AM, написа:

тази болест се лекува доста успешно за три-четири дни.

то точно за толкова дни умря.

Няма място за коментар. Говоря за време, когато лекарите, единственото което направиха, а и едва ли знаеха какво друго да направят, е да му поставят системи.

Кучето бе ваксинирано точно както трябва (отново според указанието на ветеринарите).

Долу горе същата бе историята и с пентадог. Поставяне на ваксината - 3-4 дни след това разтройство, спазми, напъни за повръщане, кръв и т.н. И отново за 3-4 дни - смърт.

Отново вметка в страни от основния коментар:
Най-доброто средство за обезпаразитяване против кръгли червеи бе пиператрин.
Дронцитът току що се бе появил и са продаваше "изпод масата" само на "наши хора".

#546 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 03 September 2013 - 03:23 PM

Отлично знам за кое време говориш след като още е имало Пентадог. Както и да е. Погледнато в световен мащаб от ваксините има несравнимо повече полза от колкото вреда.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#547 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 03 September 2013 - 03:35 PM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 03 September 2013 - 03:23 PM, написа:

от ваксините има несравнимо повече полза от колкото вреда.

Относително. Всичко на този свят е относително.

#548 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2013 - 07:00 AM

То като говорим за онези времена, аз пък имам точно обратното преживяване...
Тогава още нямаше ваксини в България. Носеха се тайно през границата, най-често от Гърция. Как са се съхранявали един господ знае, но това е друга тема. Докторите не знаеха какво да ги правят...
Та, купихме си кученце на два месеца и малко. Бяхме си взели ваксина за него (кой да ти знае, че има схеми за ваксиниране...), но ни казаха, че трябва да се сложи на тримесечна възраст. Ваксината беше поливалентна, "Дурамун", без бяс.
Чакахме да стане на три месеца нашето кученце. Точно когато щяхме да го водим да го боцкат, се почна с повръщане, разстройство, кръв... Парвовирозата отнесе душичката ни за няколко дни, въпреки борбата на доктора, който (сега го оценявам) направи наистина всичко възможно и много повече, отколкото дори и днес правят някои ветеринари.
Взехме си друго кученце, сестричка на починалото (доколко разумно е било при условие, че е вероятно кученцето да е било заразено при търговеца....); наши приятели се съгласиха да го гледат десетина дни, докато ваксината "хване". Ваксинираха кученцето и... чакахме.
Мисля, че дори едва изчакахме тези прословути десетина дни, нищо чудно и на деветия да сме си го взели.
Е, кученцето не се разболя. Въпреки, че днес, когато знам какви простотии сме правили, ме втриса направо, една ваксинка с парвовироза в състава беше напълно достатъчна да предпази животинката, въпреки попадането й за дълъг период в наситена с вируса среда...
--
Мога да разкажа и други, по-скорошни случки; включително една история с няколко кучила бебета, едните от които ваксинирани с една марка ваксина, а другите - с друга. Та, едните се изпоразболяха от нещо, което днес предполагам да е коронавирус (нямаше тогава бързи тестове все още...), а при тях живееше и кученце от другото кучило, полагаемо на мъжкия. То си остана здравичко (в неговите двечки ваксини влизаше и коронавирус, познайте марката), въпреки вилнеещата около него епидемия.
Сещам се и за една история с гана, тук във форума отпреди няколко години - купено кученце, което умира грозно от гана (заразено още в развъдника, най-вероятно). В последствие си купуват ново кученце, трикратно ваксинирано по съответната схема на марката и, да чукнем на дърво, то и до днес, доколкото знам, си е живо и здраво.
И тъй нататък...
Та: всеки с опита си.
И хич не сте прав, че е "относителна" ползата от ваксините. "Относителна" е по-скоро вредата от тях и то не точно в смисъла, който Вие влагате, според мен...
Наскоро излезе една много хубава книга по темата за фармацевтиката:
"Капаните на фармацевтиката" - Бен Голдейкър
Хубаво написана, на достъпен език, съдържа извънредно ценни прозрения как ни въртят на малкото си пръстче големите зли компании за лекарства.

#549 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 04 September 2013 - 03:28 PM

Показване на мнениетоshifter, в 04 September 2013 - 07:00 AM, написа:

И хич не сте прав, че е "относителна" ползата от ваксините. "Относителна" е по-скоро вредата от тях и то не точно в смисъла, който Вие влагате, според мен...

От къде започнахме, докъде стигнахме.

Ако я караме в същия дух рискуваме да изпаднем в безсмислена полемичност. Включването ми по темата за ваксините във форум, в който не съм специалист, започна поради съвсем друга причина.

Всеки е свободен да отстоява мнение или позиция. То може да се базира както на знания и компетентности, така и на незнания и невежество.

Не отричам ваксинирането, но имам резерви относно някои ваксини, срокове и продължителност на поставяне и т.н. Идеята ми бе съвсем друга и именно с нея започнах коментарите си на 31 август с първото си включване по темата.

#550 Потребителят е офлайн   liika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 08:57 PM

Моля за съвет от компетентно лице.
Става въпрос за 3 месечно коте,което има вероятност да бъде осиновено в Германия,но се изисква ваксинация за бяс.Да АМА.Мен ме е шубе,тук четох че тази ваксина била убита,дотук добре,но възможно ли е по някакъв начин котето или аз(след одраскване) да се разболеем от болестта,след ваксинация?
Коя ваксина препоръчвате като най-качествена?И Уместно ли е да се слага на три месечно коте,което преди малко повече от месец е претърпяло кръвозагуба след инцидент?

#551 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 12:25 PM

Не, няма шанс "от ваксинация" да се хване бяс - реално шансът е да не се стигне до изграждане на имунитет, което, понеже няма да се правят тестове за антитела, не е от значение; или котето да понесе тежко ваксинацията (което е по-неприятният вариант).
Що се отнася до кръвозагубата и влиянието й - това вече може да каже ветеринар; в зависимост от общото състояние на котето и евентуално след кръвна картина.
Но ако котето е имало инцидент, операции и т.н., пило е антибиотици и прочие, то може да има и други условия (да не е "клинично здраво" и годно за ваксиниране все още).

#552 Потребителят е офлайн   liika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 08:16 PM

Какво ще рече да я понесе тежко....алергична реакция?
Ако да,до колко време се проявява тя след биене на ваксината?
Не не е имало операция,пи антибиотик,но мина повече от месец от тогава,и сега си е здравичко,търчи като бясна :ab_041:

#553 Потребителят е офлайн   Maggie! Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 07:10 PM

Здравейте! Вчера заведох малкото си чихухуа (на 3 месеца) за втора ваксина и от вчера е много стресирана, не иска да си играе, плаче с без причина или когато я докоснем, ходи с подвита опашка. Държала се е така само първия ден вкъщи. Иначе има апетит, пие вода и ходи до тоалетна нормално. Трябва ли да се притеснявам?

#554 Потребителят е офлайн   udopam Икона

Публикувано: 25 October 2013 - 04:11 PM

Здравейте на всички!Нов съм тук и моля за съдействие от Ваша страна!Имам от скоро малък разбойник-кане корсо!Роден е на 22,08,13,първата му ваксина е Nobivac Parvo C от дата 09,10,13,втората беше вчера 24,10,13(така пишеше в паспорта)Nobivac DHPPi и проблема е че никъде не виждам буквата "L"-Лептоспироза?Трябва ли пак да ходя до вета за да я инжектира(в паспорта пише по-схема или DHP+Lepto или DHPPi+Lepto за 2-та ваксина),или "Lepto" може да е на трета ваксина,поне тук видях че почти при всички присъства и на 2-ра и 3-та ваксина(изчетох всички въпроси и мнения,без пропуск и мисля че доктора нещо я е пропуснал)?И още нещо,според вета 3-та ваксина "можело"да се инжектира след две седмици.Въпроса ми е не кога може,а кога според Вас е най-добре за трета ваксина?Благодаря предварително за отговорите Ви.

#555 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2013 - 07:28 AM

L трябва да има на втората лепенка (зависи от фирмата-производител). ИМА и ваксини без лептоспирози в състава, тази би могла да е такава. Кажете каква е марката.
Ако няма бяс, третата ваксина може да се постави 14-15 дни след втората. Бесът е решаващия елемент, изискващ минимум 90 дни възраст.
Но: всичко зависи от марката, която даденият ветеринар използва.
Пример: схемите на "Файзер", които дават ваксиниране през 20 дни трикратно, с три еднакви поливалентни ваксини.
Всяка марка, като цяло, си има предиства и недостатъци; няма "универсална" схема.
Ето примерно на Еурикан шишенцата - там лептото е задължителният разтворител:
Качена снимка
На Нобивак е без лепто, ето такова синичко; лептоспирозите там са по схема чак в третата ваксинация, ако не се лъжа:
Качена снимка
Има и други марки, примерно Вирбак (там също е с лепто комбинацията)

#556 Потребителят е офлайн   udopam Икона

Публикувано: 28 October 2013 - 04:23 PM

Здравейте shifter и благодарности за отовора!Мрката е Nobivac,както бях писал по-горе!А,това е от паспорта,незнам дали ще мога да прикача файловете:

Обадих се на вета да го питам дали не сме я забравили въпросната Лептоспироза,той се зачуди и каза че не било проблем да се сложи след две седмици,заедно с третата ваксина!Попитах го не трябва ли след около месец,като е по-схема,оговора му беше че нямало проблем!И сега незнам какво да правя???

#557 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2013 - 06:18 PM

За схемата за ваксиниране срещу лептоспирози (щото те реално са два щама...) всичко зависи от обстановката, ветеринарния лекар и схемата НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.
За справка: от мрежата - схема за ваксиниране на Нобивак
В нашата държава има висока опасност от заразяване както от парво, така и от гана (да преведем - не сме "бяла" страна без улични кучета...); доказана лептоспироза... не че няма, но не се среща често при домашните кучета, заплашени са по-скоро ловните кучета и кучетата в селските райони (където има достъп до застояла вода, до плъхове и мишки и т.н.). Защо докторът ви е взел решение да не включва лепто в схемата... той си знае.
Ако търсите отговор на въпроса дали може да се постави третата ваксина 15 дни след втората, отговорът е: да, може.

#558 Потребителят е офлайн   udopam Икона

Публикувано: 29 October 2013 - 12:48 AM

Още веднъж-Благодаря за отговорите!Все още имам съмнения относно това че не му инжектира въпросната "лептоспироза"на втора ваксина ама.......Днес последно като се чухме с вета,ми каза че след две седмици като му слoжим и "Lepto",нямало смисъл да слагаме тази за бяс-Rabies???Нея трябвало след 6-ти месец,иначе забавяла растежа на малчугана,а аз изчетох всичко за ваксините тук във форума,и мнението на повечето е че няма проблем на трета ваксина да се слага и тази за бяс!Казвам му че има схема в паспорта и че няма смисъл да откриваме "топлата вода",ама той си знае неговото!Също ми каза че подхождам много лековато и мога да навредя на кученцето ако не му давам калций(било задължително за големите породи),това за калция всеки път ми го повтаря,но аз нямам намерение да му давам!Храня го с храна с която много от вас дават на подрастващи кученца и казват че има всичко необходимо в нея!

#559 Потребителят е офлайн   lidiq_rasheva Икона

Публикувано: 29 October 2013 - 08:41 AM

Здравейте, много ви моля за съвет- преди месец брат ми даде мини-пинчер-сега е на около 6 месеца.за съжаление не ми остави паспорта, от последното ходене на ветеринар си спомня , че му бил казал като навърши 6 месеца да му се бие ваксина с-у бяс.
аз ходих при друг ветеринар и той ми обяснява , че на 45 ден се биела, после на 100-ния - годишна-един вид смята, че годишната ваксина му е бита и предлага да му сложи някаква друга с-у 7 заболявания, а ако искаме и с-у бяс-8 заболявани, безпокоя се трябва ли да му поставяме ваксина с-у бяс (какво ше се случи ако вече е било имунизирано).
много ви благодаря предварително.

#560 Потребителят е офлайн   Vikis82 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2013 - 07:40 AM

Показване на мнениетоtrenertg, в 26 January 2005 - 11:11 AM, написа:

схеми на ваксинация
1. DHP - м/у 42 до 45 ден
2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс

30-40 ден Р
40-45 Р + corona или DP или DP+CORONA или DHP
50-60 ден DHP; DHPPi ; DHPL ; DHPPiL ;DHPPiL+ CORONA
70-90 ден DHP +L; DHPPi +L ; DHPPi+ L+ CORONA
6 месец Rabies ; DHPPiLR ;DHPLR ; LR

изброих различните кобинации на ваксинални схеми - всеки лекар преценява според обстановката и конкретния случай колко и как да ваксинира
ваксинацията за бяс е задължителна и според българското законодателство кучетата и котките трябва да се ваксинират всяка година

Какво се случва , ако се закъснее с първата ваксина поради паразити и т.н.Взех си кученцето на 32 дни - човекът от, който го взех каза че е обезпаразитено , но аз като си го взех пак го обезпаразитих , но 7 дни след обезпаразитяването точно дни преди да трябва да се ваксинира му намерихме теня в акото и доктора каза , че неможе да му бие ваксина и пак му даде за обезпаразитяване.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни