Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#561 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2013 - 10:22 AM

Ваксина се бие само и единствено на здраво и обезпаразитено куче. Излекувайте тенията и чак тогава сложете ваксина. Иначе "файда" от ваксината няма да има никаква! Не се притеснявай, ако ви е първа годишна ваксина (кучето е между 3 и 6 месеца), просто не извеждайте кучето навън и няма да имате проблем.

Показване на мнениетоudopam, в 29 October 2013 - 12:48 AM, написа:

Още веднъж-Благодаря за отговорите!Все още имам съмнения относно това че не му инжектира въпросната "лептоспироза"на втора ваксина ама.......Днес последно като се чухме с вета,ми каза че след две седмици като му слoжим и "Lepto",нямало смисъл да слагаме тази за бяс-Rabies???Нея трябвало след 6-ти месец,иначе забавяла растежа на малчугана,а аз изчетох всичко за ваксините тук във форума,и мнението на повечето е че няма проблем на трета ваксина да се слага и тази за бяс!Казвам му че има схема в паспорта и че няма смисъл да откриваме "топлата вода",ама той си знае неговото!Също ми каза че подхождам много лековато и мога да навредя на кученцето ако не му давам калций(било задължително за големите породи),това за калция всеки път ми го повтаря,но аз нямам намерение да му давам!Храня го с храна с която много от вас дават на подрастващи кученца и казват че има всичко необходимо в нея!

На едното ми куче бихме ваксина за бяс на 3 месеца. Порасна гигант, даже извън стандарта на породата (то така или иначе си е хъскиподобно). Няма зависимост между ваксина и разтеж.
Вече в няколко твои мнения, забелязвам, че нямаш доверие на този ветеринар. Моя съвет е - смени го! Може да е най-добрия от най-добрите, но щом не е заслужил доверието ти - потърси някой, на когото да се довериш. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#562 Потребителят е офлайн   Vikis82 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2013 - 11:53 AM

Благодаря за инфото Качена снимка

#563 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2013 - 02:50 PM

Здравейте!Искам да Ви попитам трябваше да правим годишната ваксина на нашето куче на 06.11,но се разболя и ни казаха да я отложим до към 15-16.Проблем ли ще е това и какъв е максималният срок,с който може да я отложим?

#564 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2013 - 05:24 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 11 November 2013 - 02:50 PM, написа:

Здравейте!Искам да Ви попитам трябваше да правим годишната ваксина на нашето куче на 06.11,но се разболя и ни казаха да я отложим до към 15-16.Проблем ли ще е това и какъв е максималният срок,с който може да я отложим?

Ваксина НЕ се бие на болно куче (вътрешни паразити, болест, настинка, разстройство, повръщане и т.н.). В противен случай, едно че няма да има ефект от ваксината, друго че ваксината може да влоши нещата. Пак казвам:
ВАКСИНА СЕ БИЕ САМО НА ЗДРАВО И ОБЕЗПАРАЗИТЕНО КУЧЕ! :mg_062:

Не се притеснявайте за сроковете, по-важното е кучето да оздравее. Ако е първа ваксина за бяс, просто не трябва да излиза навън и да има контакт с други кучета, препикани треви, акота от всевъзможни животни и мръсотии. Ако ви е втора, трета, пета ваксина за бяс, също няма страшно - за бяс важи повече от 1г. (мисля, че 3г.). Другите болести, които са включени са или на 3-6 месеца, година, две години. За по-точни данни, нека се включат ветеринарите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#565 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2013 - 07:18 PM

Добър вечер. Съседа ме помоли да пиша тук , защото няма рег. тук :md_064: . Има две кучета с по една ваксина . Едното на 5 другото на 1 и половина. Имат по една ваксина досега не са били болни от нещо , но имат по 1 ваксина. Сега по наш съвет с на брат ми ще им слага другите ваксини .
Другата година или сега да ги слага т.е януари или сега ?! Останалите 2 или и 3те трябва да се бият?

#566 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 04:37 PM

Ваксина НЕ се бие на болно куче (вътрешни паразити, болест, настинка, разстройство, повръщане и т.н.). В противен случай, едно че няма да има ефект от ваксината, друго че ваксината може да влоши нещата. Пак казвам:
ВАКСИНА СЕ БИЕ САМО НА ЗДРАВО И ОБЕЗПАРАЗИТЕНО КУЧЕ! :mg_062:

Не се притеснявайте за сроковете, по-важното е кучето да оздравее. Ако е първа ваксина за бяс, просто не трябва да излиза навън и да има контакт с други кучета, препикани треви, акота от всевъзможни животни и мръсотии. Ако ви е втора, трета, пета ваксина за бяс, също няма страшно - за бяс важи повече от 1г. (мисля, че 3г.). Другите болести, които са включени са или на 3-6 месеца, година, две години. За по-точни данни, нека се включат ветеринарите.
[/quote]
Благодаря за отговора!Втора годишна ваксина ни е,т.е.миналата година на 06.11 му бихме първата годишна+тази за бяс.Сега кучо е добре,лекарите ни казаха да отложим до към 15-16,но притеснението ми беше,че може би тогава ще ми се наложи да отсъствам от града и не знам дали ще успеем.Затова примерни като се върнем към 26-27 и тогава отидем,дали ще бъде проблем?

#567 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2013 - 12:30 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 12 November 2013 - 04:37 PM, написа:

Благодаря за отговора!Втора годишна ваксина ни е,т.е.миналата година на 06.11 му бихме първата годишна+тази за бяс.Сега кучо е добре,лекарите ни казаха да отложим до към 15-16,но притеснението ми беше,че може би тогава ще ми се наложи да отсъствам от града и не знам дали ще успеем.Затова примерни като се върнем към 26-27 и тогава отидем,дали ще бъде проблем?

Няма да е проблем. При нас първата годишна ваксина (DHPPiLR) беше септември 2012г. По препоръка на предишния ни ветеринар сложихме една без бяс (DHPPiL) февруари. Този септември отивам при новия ни вет за ваксина, но той ми препоръча да изчакаме, защото само преди няколко месеца сме били и я отложихме за февруари. Обясни ми, че ваксината за бяс е около 3г, тази за лепто, мисля, че за 1г., гана за 2г, парвоинфлоенца за 3-4 месеца (не помня с точност, така че може и да бъркам "годността"). Идяета ми е, че всичките шест болести, включени във ваксината (+бяс R) са за различен период от време, а срока 1г. е хубаво да се спазва (а и по закон трябва да се слага всяка година), до колкото се може, но е условен. Ветеринаря може да прецени рисковете от заразяване (в зависимост от града и клиничните случаи) и да препоръча реваксинация, или отлагане на ваксинацията, или пък поставяне на ваксина само за някои болести. Т.е. ако имате доверие на вашият лекар - послушайте го. Не е фатално да се изчака седмица-две. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#568 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2013 - 12:36 PM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 11 November 2013 - 07:18 PM, написа:

Добър вечер. Съседа ме помоли да пиша тук , защото няма рег. тук :md_064: . Има две кучета с по една ваксина . Едното на 5 другото на 1 и половина. Имат по една ваксина досега не са били болни от нещо , но имат по 1 ваксина. Сега по наш съвет с на брат ми ще им слага другите ваксини .
Другата година или сега да ги слага т.е януари или сега ?! Останалите 2 или и 3те трябва да се бият?

Отидете на ветеринар (по-скоро, ще е по-добре) и той ще ви каже. 100 ваксини наведнъж ще направите беля. Надявам се нямате намерение да ваксинирате сами... Посетете ветеринар и не рискувайте да сложите вирус (ваксина) във вече болно куче.
Щом не са боледували е хубаво да им се напави преглед, както рутинно се прави преди ваксинация. Като се установи, че са здрави (и вътрешно обепаразитени) може да им се постави по една годишна ваксина и после догодина пак и т.н. всяка година занапред.
Никакъв смисъл, даже е опасно и всеки ветеринар ще ви каже, че не трябва да се слагат 2-3-5 ваксини. Наваксването е излишно, каквото са пропуснали - такова. Имали са късмет, че са здрави. Хубаво сте направили да ги посъветвате да отидат на ветеринар! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   Джак Икона

Публикувано: 19 November 2013 - 11:49 AM

Здравейте, от 16.11.2013 година съм горд собственик на малко Джак ръселче. Родено е на 24.09.2013 година. Като го взех ми дадоха паспорт и там пише че му е направена първа ваксина на 1.11.2013 г. Заведох го на ветиринар защото имаше бълхи, а и да го прегледа. Момичето каза, че кученцето е много хубаво, че трябва да се обезпаразити външно и вътрешно и когато погледна паспорта ми каза, че трябва да му се сложи и втора ваксина. Тъй като не бях добре запознат се съгласих да му направи нужните интервенции. Обезбаризити го вътрешно с някаква паста, външно с Front line combo и му сложи втората ваксина. Вечерта му се подуха малко очите, но поспа и се оправи. Консултирах се с приятел завършил ветиринарна медицина и той ми каза, че не бива да се правят всички интервенции на веднъж и че не е добре за кучето. До тук добре ... значи сменям ветиринара които според думите му едва не ми уби зверчето. Радвам се че сега е по-добре.
Яви се обаче и друг проблем: приятелката ми получи същата вечер (поне според нас алергична реакция ) изразяваща се в дразнене на гърлото, гадене и не добро дишане. В същото време от нея знам че е имала кученце (болонка ) и е нямала проблем с него. Тук въпроса ми е възможно ли е да е получила алергия от препаратите на кучето, примерно ако го пипала и е пушила цигара или нещо от сорта без да си измие ръцете ? Или примерно кученцето от всички тези интервенции на веднъж да е почнало да отделя някакви секрети които дразнят човек?

Второто ми питане е : Закупих му някакъв шампоан които намалява отделянето на секрети дразнещи алергични хора . Мога ли да го къпя или е твърде малко за такава интервенция и може ли то да е алергично към такъв шампоан?

И трето ми питане :) : Понеже щяхме да го гледаме в квартирата и там нямаше да имам проблеми, но поради така стеклите се обстоятелства го занесох при баща ми. Сега като сме там кученцето си е пуснато на свобода в апартамента да се разхожда, ходим след него да чистим, мъчим се да го научим къде да се облекчава и т.н. Но понеже още ходи навсякъде вечер докато спим го затваряме в банята. Сложил съм му легълце купички с вода и храна. Общо взето заспива около 21 часа и се събужда около 4 сутринта и скимти аз ставам и му обръщам внимение. Но понеже през деня и двамата сме на работа а аз се прибирам по - късно от баща ми ( и не искам да натоварвам човека с това да му чисти след като се прибере) кученцето през деня го изкарваме на южната тераса на която е огрята от слънце през по-голямата част от деня. Сутришните температури са около 7 градуса. По обяд пращам се прибирам да му сипя вода и да му дам храна. Вечер отново го пускаме вътре, играя си с него стремя се да го уморявам за да може да си спи спокойно. На терасата му сложил кашон с одеала и е покрит отгоре, има си дупка да илиза и да се разхожда естествено. Гледам че сутрин си е вътре после се разхожда. Мисля да му сложа някаква дървена колиба която да е изолирана. Въпросния ми приятел ветиринар, каза че не е хубаво така но за момента мисля някакви варианти. Не искам да махам кученцето ( много ми харесва и искам да си се грижа за него) . Като го научим да се сдържа и да ходи там където трябва няма никакъв проблем да си е вътре в апартамента. И преди съм имал куче и си беше абсолютен член на семейството и никога не съм го ограничавал да не влиза тук и таме и си спеше където иска. Мисля и сега да е така въпроса е да науча зверчето да ходи на предвиденото място. Като го гледам бързо се учи, а и аз чета как да го обуча. СЪответно като стане още по студено няма да го държа на терасата, тогава ще си е вътре, но за сега се възползвам от слънцето.
Та въпроса ми е има ли вероятност да му стане нещо и да се разболее от това че е на терасата?

Публикувам въпросите си тук тъй като имам питане относно интервенциите които му бяха извършени от въпросната ветиринарка.
Моля да бъда извине за хилядите си въпроси но смятам че можете да ми отговорите компетентно на тях.
Благодаря ви предварително!

#570 Потребителят е офлайн   навигатор Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2013 - 06:02 PM

Здравейте!

Регистрирах се тук, защото имам въпрос, който отдавна ме тормози и до сега не съм намерила смислен отговор.
Относно ваксинирането на домашните кучета....
Чела съм много информация за ваксините - колко вреда могат да допринесат как разболяват здрави деца. Ако моят син беше малък, никога вече нямаше да го подложа на имунизация - 100 %!!!!
Та искам да питам, не е ли логично щом ваксините при хората носят такъв висок процент риск, повече вреда отколкото полза и за мен нямат никакъв смисъл, то тогава не важи ли това и за домашните кучета????
Моето куче е на три години, взехме го от приют в България ( ние живеем извън нея). Сега му предстои ваксинация и да си призная, ако имам възможност бих отказала.
Намрих в един друг форум следната имформация - повече за противобясната ваксина:

Причината да напиша този пост е че аз съм на 43 години и имам 3 ваксинации, може и да са 4, а кучето ми до момента има общо документирани 43 (четиресет и три ваксинации) което ми се вижда ...... ненормална работа.
Реших да проверя как стоят нещата с противобясната ваксина в развитите страни. Оказа се че местните закони както и у нас за годишната реваксинация против бяс се определят като невежество и алчност (комерсиална). Според редица изследвания куче ваксинирано с противобясна ваксина изгражда имунитет за период от 7 години. На самата листовка на ваксината пише че е за период от 3 години, но се препоръчва ежегодно.........???? В развитите европейски страни и в 49 щата от САЩ реваксинацията е на 3 години, изключение прави щата Алабама, но в момента тече процедура и там ще бъде въведена тригодишната.
Мнението на WSAVA (Световна асоциация на ветеринарните лекари..........)
Е че подобно ПРЕВАКСИНИРАНЕ не води до нищо добро.
А лекар ветеринар със специалност имунология сравнява имунитета с бременността; Или е имунизирано или не е. Ежегодната реваксинация не засилва имунитета по никакъв начин.
След ваксинация против бяс, вашето куче може да вдигне температура, да е неразположено и дори да получи опасен за живота анафилактичен шок. Непосредствени реакции до дни или дори месеци след ваксиниране включват изброените подолу нежелани реакции, и много други.
Агресия или разрушително поведение . Циклична тревожност. Обсебващи принудителни поведения (като преследване опашки или облизване лапи и др.) Припадъци и епилепсия . Автоимунни заболявания . Алергии. Кожни проблеми .Храносмилателни смущения . Мускулна слабост. Хранене с неподходящи материали. Фиброкарциноми на мястото на инжектиране.
Не се ваксинира за бяс при следните случаи.
Кученца по малки от 4 месеца
Кучета, реагирали отрицателно на ваксиниране в миналото
Болни домашни любимци, особено куче с рак или автоимунно заболяване
Преди, по време или след операция, химиотерапия или други основни медицински процедури
В рамките на 3-4 седмици на други ваксини и едновременно с имплантация на микрочип.
Ако вашето куче получи нежелани реакции след ваксинация в повечето случаи вашия вет няма да направи връзка с ваксината и няма да уведоми производителя официално. Противобясната ваксина не е тествана за безопастност от никого, като изключим тестовете на самия производител, които не са независими. Може да изискате от лекаря да документира това състояние и при следваща ваксинация и повтарящи се симптоми да пожелаете освобождаване от задължителна реваксинация по мед. причини.
В БГ по прицип бяс няма. Има по около един случай годишно около който се вдига страхотен шум и паника без дори да е потвърден.Някой вет от РВМС открива умряла лисица и се почват едни акции едни чудесии, едни повсеместни ваксинации на бездомни кучета и т.н. Изливат се едни много пари и след три дни всичко е точно. Леко ми е съмнително. Имам приятел с Йоркширски териер който живее в центъра на София на Раковска и всяка година го реваксинират против бяс-егати риска. Като говорим за риск самите ветове трябва да се ваксинират против бяс, като най рискова група от професии-ЕЖЕГОДНО разбира се, но май не го правят......защо ли? Имам и друг случай когато на един приятел кучето 10 дни след ваксинация полудя, а беше такава блага душица, но лекарката каза че е изключено да е от ваксината и след няколко дни го приспа (положението беше найстина страшно).
Така че както казва един колега; За бога братя ваксинирайте, но не всяка година и не на всяка цена.
Когато уведомих мои приятели ветове за тези факти те споделиха че може и да е така, но има закон който са длъжни да спазват. Очевидно опираме до солидно лоби на вносител и производител който ветовете се стремят да спазват с ентусиазъм.

Това още повече ме кара да си задавам въпроса ЗАЩО кучето трябва да се реимунизира ВСЯКА година??? Струва ми се лудост.....
Какви са рисковете, ако откажа тази реимунизация?

Много ще се радвам, ако не сме сметнете за параноичка и получа някакъв отговор.

Поздрави!

#571 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 08:04 AM

Джак, не е опасно, че са поставили първата ваксина на втория месец, ние също бяхме така. Каква ваксина са ви сложили сега?Предполагам е или DHPPi или DHPPiL. Kолко време има между двете ваксини? Сменете лекаря, щом му нямате доверие.
Приятелката ти може да е направила реакция към някои от съставките на Фронтлайн. Сега не е нужно пак да се обезпаразитява външно, може би чак февруари пробвайте с Адвантикс и вижте как ще се чувства приятелката ти до тогава и след това.
Не го къпете още. Изчакайте пролетта. Малко е кученцето и ще настине. Ако се изцапа ползвайте влажна кърпа.
Не мисля, че на Джак Ръселче ще му е добре на терасата, а и е бебе. Колкото и да е тежко сега, здравето на кучето ви е по-важно. Ако беше хъски... даже и тогава бих била против бебе да е на терасата, края на ноември.
Как по-точно го обучавате да ходи по нужда и къде? Нали знаете, че кучетата имат вроден инстинкт да не акат там, където спят и ядат. Доколкото разбирам и в банята и на терасата спи и яде. Къде очаквате да ходи по нужда?
Моят съвет е, махнете леглата и купите от банята и терасата. Оставете кучето да спи вътре и до вас. Оставяйте банята отворена винаги, за да може да я ползва за тоалетна. Когато го видите, че се облекчава там му дайте наградка. Може да ползвате памперс с капки, или вестници, и ги оставете в банята.
Кученцето е бебе, има нужда от хора, от внимание, не го затваряйте и игнорирайте... Никой не го заслужава. Знам, че ще бъдете добри стопани, стига да искате. :wub:

Навигатор, единственото вярно, което прочетах от брътвежите на цитираната от Вас госпожица, е че ваксината за бяс е валидна 3г. Първо: как кучето й е с 43 ваксини? Да не е някакво куче за рекордите на Гинес и е на 40 години? Ако ваксините се правят всяка година е невъзможно. При нас хората има задължителни ваксини, когато сме бебета, които са животоспасяващи и задължителни. Дали майка ви е мрънкала, или направо е отишла, за да не рискува?
Риск? Значи имате два избора. Да рискувате кучето след ваксинация да има леки неразположености и хиперактивност за кратко (евентуално да направи алергична реакция, която е възможна едно на хиляда). Или да рискувате да се разболее от една от болестите, за които не е ваксинирано и да умре. Вие избирате за какво да рискувате.
Ежегодната ваксина не включва само бяс. Тя съдържа ваксина срещу Гана, Инфекциозен хепатит, Парвовироза (дотук все бързо смъртоносни болести), Парвоинфлуенца, Лептоспидоза и Бяс. Ако не ви пречи да нарушите закона, слагайте всяка година ваксина без бяс, за останалите 5 болести (DHPPiL), а на всеки три години тази с бяс (DHPPiLR). Но тази схема трябва да се консултира с ветеринар.
Поздравления за това, че сте прибрали куче от приют! Това заслужава уважение. Разбирам, че се притеснявате, което ви прави отговорни. Грижете се за кученцето си, намерете ветеринар, на когото вярвайте и слушайте съветите му! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   навигатор Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 05:48 PM

MiSs KiSs, сърдечно благодаря за бързия, компетентен и логичен отговор!!!

#573 Потребителят е офлайн   навигатор Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 10:16 PM

Не знам как да си редактирам написано вече мнение. Исках само да добавя друга статия, която намерих по темата:

Официално: Ваксините причиняват рак и при животните:

http://www.otizvora.com/2012/03/4087/

#574 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 21 November 2013 - 10:59 PM

Ох, хора стига с тези глупости....Мис Кис Ви е отговорила подробно.Иначе и аз се зачудих какви са тези 43 ваксини? :ud_009:
п.п.някак си това писане ми напомня на един друг потребител...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#575 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2013 - 09:34 AM

Показване на мнениетонавигатор, в 21 November 2013 - 10:16 PM, написа:

Не знам как да си редактирам написано вече мнение. Исках само да добавя друга статия, която намерих по темата:

Официално: Ваксините причиняват рак и при животните:

http://www.otizvora.com/2012/03/4087/

По темата:
Пак повтарям, имате право да избирате за какво да рискувате!
Вариант едно: слагате ваксина (евентуални последици: рак (??? относно статията мога да поспоря доста), алергична реакция, неразположеност)
Вариант две: не слагате ваксина (възможни последици: Гана, Инфекциозен хепатит, Парвовироза, Параинфлуенца, Лептоспироза, Бяс). Умишлено директно поставям линкове, за да се запознаете със заболяванията, някои от тях имат летален изход до 24ч.

Извън темата:
Навигатор, виждам, че четеш, че се притесняваш и искаш да направиш възможно най-доброто. Следващите ми думи ще бъдат отправени към теб, като човек към човек. Предполагам нямаш деца. Защо го предполагам? Защото се притесняваш истерично за кучето си. Аз действам по същият начин. Обаче ваксините са един съвсем нищожен проблем. Има още хиляди болести по кучетата, за които няма ваксина. Има още милион рискове за живота и здравето им. Когато ти е писано да се удавиш няма да се обесиш...
Хубаво е да правиш всичко по силите си, но дори тогава, никой, никога не е застрахован. Единствено ще ни остане утешението "аз направих каквото мога". Евтаназирахме предишното ми куче, защото беше на 17-18 години и вече всички болести го хванаха. Мъчихме да го лекуваме 1г., само защото искахме съвестта ни да е чиста, че сме направили всичко възможно. Но срещу правилата на живота всички сме безсилни...
Та само мога да кажа: радвайте се на всеки миг заедно, направете каквото е нужно, но без да излизате извън границите на чистия разум.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#576 Потребителят е офлайн   навигатор Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2013 - 10:57 AM

MiSs KiSs, имам син.
Голям е и е минал времената, когато му слагаха задължителните ваксини. Ако от сегашна гледна точка трябваше точно в този момент да го водя на ваксинации, НИКОГА нямаше да го направя.
Моя близка приятелка има внучка, която на 2 години беше увредена точно от ваксини....установиха и автоимунно заболяване и самите лекари признаха причината.
На друга моя приятелка преди години, кучето и ей така от нищото още в млада възраст остана без козина и до края на живота си ходи голо и цялото в струпеи ...По онова време нямаше кой знае колко компетентни ветеринари, но една от възможните причини за това, което така и не установиха какво е, беше пак увреждане при ваксинация....

Не знам какво да мисля и кой е правилният избор. Не съмн параноичка, но много чета. Нашето "момиче" сега просто ПРАЩИ от здраве - лъскава козина, супер кондиция, вече година е при нас, никога не се е наложило до сега да я водим на ветеринар. Просто не знам какво би станало, ако сега я подложа на това. Тук ( сред българите, имам предвид), мнението за холандската ветеринарна медицина не е много добро. Много хора казват, че доста лекари гледат ако не могат да разберат проблема на животното, прас инжекцията и заминава " под дъгата".

#577 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2013 - 04:43 PM

Сега разбирам защо толкова се притеснявате. Но доказаната смърт от ваксини е в много по-малък процент от доказаната смърт от неваксинирането...
Казвала съм го по-горе 100 пъти, но пак да си кажа: ваксина се слага на ЗДРАВО и обезпаразитено куче.
Направете тестове за болестите, които съдържа ваксината. Това ще ви даде гаранция, че кучо не е заразено и рисковете намаляват. Ветеринаря да направи пълен преглед - температура, дишане, сърце, зъбки, очи, уши и каквото се сетите. Дайте 3-4 дни преди ваксинацията обезпаразитяващи, за да сте сигурни, че няма паразити. След всичко това рисковете намаляват. Остава единствено да си осигурите 24ч. след ваксинацията да има някой покрай кучето, за да следи за подуване около муцунката и очите (алергична реакция). Ако това стане, отивате при вета, бие му инжекция и кучето си е пак добре.
Само едно последно ще питам: как ще се чувствате, ако кучето се разболее от някоя болест, за която не е ваксинирано?
Имам такива познати, които не ваксинираха кучета бебета. Твърдяха че не е опасно, събираха ги с други кучета, а когато хайванчетата си заминаха ни гледаха с наведена глава. Как да кажеш на този човек "нали ти казах"...

За финал ще помоля да прекратим беседата тук, ако искате нещо друго да обсъдим, ще се радвам да ми пишете на лично.
:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#578 Потребителят е офлайн   Vman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2014 - 03:27 PM

Такам ... собственик съм на Питбул(Спартак)който има вече навършени 4 месеца .В отлично здраве е и е духовит и нямам никакви проблеми с него .Та въпроса ми е ,дали е ГОЛЯМ проблем това и ще има ли последици .Попринцип не го извеждам ( имам малко дворче и го пускам там .Рядко и за много кратко след което му мия лапите ) Също така гледам и да не "изяде" нещо потенциално заразно .Та просто от любопитство питам : Каква схема ,ще трябва да се приложи за ваксините или ... общи ли ,ще са или пак 3 по дати ? Ще навредят ли по някакъв начин ?( както ме наплашиха коментари по горе в темата за ваксините ) и трябва ли да предприема други мерки (Освен ,че е ясно да отида при първа възможност на вет ) за да опазя кучето си ?

#579 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2014 - 05:32 PM

Показване на мнениетоVman, в 09 January 2014 - 03:27 PM, написа:

Такам ... собственик съм на Питбул(Спартак)който има вече навършени 4 месеца .В отлично здраве е и е духовит и нямам никакви проблеми с него .Та въпроса ми е ,дали е ГОЛЯМ проблем това и ще има ли последици .Попринцип не го извеждам ( имам малко дворче и го пускам там .Рядко и за много кратко след което му мия лапите ) Също така гледам и да не "изяде" нещо потенциално заразно .Та просто от любопитство питам : Каква схема ,ще трябва да се приложи за ваксините или ... общи ли ,ще са или пак 3 по дати ? Ще навредят ли по някакъв начин ?( както ме наплашиха коментари по горе в темата за ваксините ) и трябва ли да предприема други мерки (Освен ,че е ясно да отида при първа възможност на вет ) за да опазя кучето си ?

Правилното е да отидете на ветеринар. Това е било първото ви задължение още, когато сте взели хайвана!
Навън пикаят и акат стотици животни, гълъби и гарги прехвърчават и разнасят бактериите от тях, бъцилите се полепват и по обувките ви. Как смятате, че ще го опазите с "наблюдение" от вируси и зарази, които издържат и на 100 градуса по Целзий, които се пренасят и по въздушно-капков път? Шанса да се разболее и умре за по-малко от 24 часа е над 80%!
Ваксините е малко вероятно да дадат странични ефекти, а страничният ефект от неваксинирането е бърза смърт!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#580 Потребителят е офлайн   Vman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2014 - 12:02 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 09 January 2014 - 05:32 PM, написа:

Показване на мнениетоVman, в 09 January 2014 - 03:27 PM, написа:

Правилното е да отидете на ветеринар. Това е било първото ви задължение още, когато сте взели хайвана!
Навън пикаят и акат стотици животни, гълъби и гарги прехвърчават и разнасят бактериите от тях, бъцилите се полепват и по обувките ви. Как смятате, че ще го опазите с "наблюдение" от вируси и зарази, които издържат и на 100 градуса по Целзий, които се пренасят и по въздушно-капков път? Шанса да се разболее и умре за по-малко от 24 часа е над 80%!
Ваксините е малко вероятно да дадат странични ефекти, а страничният ефект от неваксинирането е бърза смърт!

Ясно ... значи нищо от което да съм изленадан .Определено ми е приоритет да го заведа на ветеринар и да се погрижат за душицата .Колкото до 80-те % за 4 месеца .... бая късметлия е тогава ! Мерси за отговора .

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни