Ваксините
Публикувано: 27 February 2006 - 07:35 PM
По простата причина, че практически всички заразни заболявания се предават не само по въздушно-капков път и пряк контакт, но и чрез урина, изпражнения, паднали косми и т.н.
Казано с други думи, достатъчно е бебето да стъпи там, където е пишкало парвовирозно куче..... bl)
И, впрочем, другият важен момент е да няма достъп бебето до уличните обувки на хората и помещението, където те се държат, а самите хора да не влизат с обувките отвън при него. Иначе: достатъчно е човекът да стъпи там, където е пишкало/акало болно куче и..... bl)
Именно за това в най-добрия случай кученцето може да се изнася на ръце навън, за да свиква с шумовете, но не бива да общува с никого и, естествено, да ходи по земята.

Публикувано: 03 March 2006 - 08:25 AM
Цитат
Добре е реваксинацията да се направи с ваксина на друг производител (Интервет, Форт додж, Мериал).
Здравейте!
Докладвам за развитието на ваксините в нашия случай. nok След Вашите препоръки отидохме до окръжния град и там реваксинирахме кучето. Ето последователността:
NOBIVAC PUPPY DP, 12.01
Biocan DHPPi 28.01
NOBIVAC DHP + LEPTO, 11.02
NOBIVAC DHPPi+ LEPTO , 28.02.
Май месец ще е ваксината против бяс.
д-р Гъдуларов, Vabank, бих искала да чуя вашето мнение, надявам се този път всичко да е наред.
Кога мога да го извеждам на разходка, ветеринаря ни каза след 2 седмици, след толкова ваксини не може ли да спестим някой-друг ден. bl)
Ето го и самия кандидат за разходки:
Публикувано: 03 March 2006 - 08:29 AM
Ето го и самия кандидат за разходки:
Прикачени файлове
-
P2140031.JPG (74.27K)
Брой сваляния: 1199
Публикувано: 03 March 2006 - 08:53 AM

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 11 October 2006 - 07:15 PM
питам,защото имам приятелка с куче родено на 24.06.2005г
ими само три(ако не ме лъже паметтта)ваксини и вчера ме попита кога била следващата!?тя НЕ си води кучето на лекар,вече сигурно от близо ГОДИНА!!!!! bl)
Публикувано: 11 October 2006 - 08:14 PM
Публикувано: 12 October 2006 - 12:18 PM
зависи от това как е преценил ветеринарния лекар моментното състояние на кучето , зависи от обезпаразитявания и др неща -
ветеринарния лекар избира схемата според епизоотичната обстановка в момента и клиничното състояние на кучето
Публикувано: 12 October 2006 - 01:00 PM
P.S.
Ако го има по-нагоре, моля мод да го изтрие!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 13 October 2006 - 01:50 PM
не че аз разбирам много от животни,но поне знам много повече от нея най-малко защото щом се върна от училище и сядам пред компа и направо тук!!!и чета по цял ден и всеки ден а чета много книги-абе тя само ми си прави на разбирачка и си оправдава щото кучето и е на 1год и 5 месеца а има две ваксини само!!!
Публикувано: 13 October 2006 - 09:00 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 17 October 2006 - 11:27 PM

Публикувано: 05 January 2007 - 08:29 PM
Публикувано: 05 January 2007 - 09:09 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 11 February 2007 - 01:48 PM
18.12 Nobivac Puppy DP,
08.01 DHP,Lepto,
08.02 DHPPI,Lepto
Нашия лекар каза 2 седмици,но малката разруши апартамента,толкова енергия има. oleeee
Вторият е,кога се слага ваксината за бяс?