Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#121 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 12 November 2007 - 12:24 PM

Nowolak  поне в Канада не съм срещал. И не съм чувал.
Най-вероятно са от пъпи серията

#122 Потребителят е офлайн   rendel Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 November 2007 - 09:34 PM

Цитат

Nowolak  поне в Канада не съм срещал. И не съм чувал.
Най-вероятно са от пъпи серията

ваксината която му е бита  е  Nobivac puppy колко време след нея трябва да му бия друга ваксина и каква?

#123 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 10:26 PM

Когато са  сложили ваксината на кучето са му направили и паспорт. На някоя от първите страници в паспорта обикновено има препоръчителните схеми за ваксинация - виж там. Стандартно втората ваксина се слага две седмици след първата, третата три седмици след втората, а бяс месец до три след третата.

#124 Потребителят е офлайн   mavrici Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2007 - 04:00 AM

ИСКАМ САВЕТ СЕГА ЗНА4И МОИТО КУ4Е Е КАРАКА4АН ИЛИ ТАКА НАРЕ4ЕНОТО БАЛГАРСКО ОВ4АРСКО КУ4Е НА 2 ГОДИНИЕ НЯКАДЕ КАМ 70,80 КИЛА Е СЕКИ ПАТ КАТО ГО ВОДА ПРИ ГП-ТО ГО ВОДА САС ТРАХ НЕДАВА ДАМОСЕ ПРАВИ НИ6ТО ВИЖДАМ МНОГО ЗОР ПРИ ВАКСИНИТЕ НЯКОИ МОЖЕЛИ ДА ДАДЕ НЯКАКВА ИДЕЯ НЕ6ТО ДА ПОАСВЕТВА КВО ДА ПРАВА  :sos: :sos: :sos: САС6ТО ТАКА НАМОРНИК ДУМА ДАНЕСТАВА

#125 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 02:24 AM

Здравейте ! Понеже имам доста задръжки относно човешките ваксини се колебая да поставя такива и на кучето си ( мини пинчер ) . Бихте ли ми казали какви са сраничните реакции след ваксинация и рисковете при евентуално не ваксиниране ? Ако реша да не ваксинирам , може ли болеста за която се ваксинира да се "хване" навреме и да се излекува ?
Благодаря !

#126 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2008 - 10:54 AM

Ти като не се ваксинираш дори да хванеш грип ще ти мине. За опасните болести със сигурност си ваксинирана като малка. Но ако не си ваксинираш кучето и случайно се разболее от тези заболявания вероятността да умре е много висока. Ваксинирай го!
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#127 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 01:48 PM

Здравейте!Искам да Ви попитам относно ваксините...моето куче е на 3 години и няколко месеца и скоро ще му правя годишната ваксина.Въпроса ми е дали има васкини които не са качествени...въпроса е малко глупав,но до сега не съм се интересувала тооолкова много точно от ваксината-досега сме били само НОВИБАК и са ми казвали,че са най-добрите(които имат)Въпроса ми е дали наистина е така и дали има други по-добри?Не че не съм доволна,но искам най-доброто за кучето ми.Другото което исках да Ви попитам е дали ваксината за бяс се бие отделно или е включена в годишната?До сега,не си спомням да сме били за бяс(освен като по-малко).Благодаря предварително. ;)
User's Signature

Вани и Лори

#128 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2008 - 05:46 PM

Няма лоша ваксина, има лошо съхраняване на ваксината. Беса е част от поливалентната годишна ваксина. Каква марка ще избере е предпочитание и лично виждане на всеки лекар. Аз работя с Еурикан, защото досега не ми се е случвало куче ваксинирано с такава ваксина да се разболее от някое от заболяванията срещу които съм го ваксинирал. Може и при другите фирми да е така, но не виждам смисъл да изпробвам.
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 11:38 PM

От скоро си имам кучка, възрастна е, поне така пише на паспорта и...тя и породата и не е много ясна... Ама вет-а каза, че нещо с паспорта не било в ред... Но главното, което ме притеснява е това, че според него не е ваксинирана от много дълго време. Само две ваксини са отбелязани... Ваксините могат ли да се наваксват или си кара така на доизживяване...?
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 January 2008 - 11:43 PM

Ваксини не се наваксват, но нищо не пречи да я обезпаразитиш и след това да я ваксинираш. Мислех, че вет-а ти го е казал. Няма значение на колко е години.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#131 Потребителят е офлайн   karlis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 11:16 PM

:sos: Здравейте, имам много голям проблем!!! Имам кученце, което на 14.02.2008г. ще направи 3 месеца и все още няма никаква ваксина,защото имаше здравословни проблеми!!! Много съм притеснена от този факт!!! Моля за съвет как да постъпя какви ваксини да слагам,на коя фирма и по каква схема на ваксинация?  Много ще съм благодарна,ако ме посъветвате,защото вече съм доста изплашена! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
User's Signature

http://www.facebook....143081692411801
facebook : Полина Тахова
tel: 0878 828 809

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 03:39 PM

Който е лекувал кученцето и има поглед върху здравословното му състояние ще ви направи най-подходящата схема. Не се притеснявайте излишно, ваксини се слагат само на здраво куче и с оглед на това може да се варира със схемите.

#133 Потребителят е офлайн   djuliana djulina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 10:05 PM

здравейте имам  въпроси проблем ли е да се ваксинира женско куче когато е разгонено отразява ли се това на кучето тъи като съм чувала че ако бременно куче  се ваксинира прави аборт това мит ли е или бабени приказки и колко дни след годишна  ваксина може да се запложда благодаря ви предварително

#134 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2008 - 10:31 PM

Когато кучето е бременно ваксинацията не предизвиква аборт. Но не предизвиква и нищо друго, дори имунитет, тъй като през този период животното е в стадий на имунен толеранс за да не изхвърли плодовете, които по своята същност са чужди организми. Моя съвет е да почакате да свърши разгонването и ако не сте я заплодили ваксинирайте. Ако сте я заплодили ще се наложи да чакате докато отбие малките.
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   djuliana djulina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 11:05 PM

Благодаря д-р Коко въпроса които пак не разбрах ако днес се бие годишна ваксина а след два дни кучката се пусне на мъжкар ще има ли проблем за кучето и за кученцата благодаря още веднъж

#136 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2008 - 11:25 PM

Няма да има никаква полза от ваксинацията. Иначе на кучката и кученцата няма да им стане нищо.
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   djuliana djulina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 11:51 AM

Благодаря д-р Коко моля да ми обясните защо няма смисал от ваксината няма да изгради имунитет когато се заплоди ли моля да одговорите  мисля че ще е интересно за всички и ако може до се включат и други лекари да дадат мнение

#138 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 13 February 2008 - 12:20 PM

....защото имунният отговор няма да е същия на този хормонален фон...Нали е достатъчно неразбираемо...!? ;)
Ваксинирайте я по-късно, когато е бременна вече. Така даже ще отложите 1-вата ваксина на малките максимално дълго...Има едни тест лентички и те показват точно до кога, но антителата са с доста голям титър, по- дълго време след отбиването
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#139 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 01:15 PM

Докато кучето е бременно няма разлика дали ще му сложите ваксина или инжекция с дестилирана вода. То няма да изгради имунитет. Изчакайте да се родят и отбият кученцата и тогава го ваксинирайте.

#140 Потребителят е офлайн   djuliana djulina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 03:00 PM

от вчера до днес се консултирах с 3 ма ветеринари които казват че едното с другото няма нищо общо и кучето ще изгради имунитет а тук ми одговорихте също 3 ма доктори и мненията ви се разминават повтарям още веднъж женското куче е разгонено на 8 мия ден от разгонването и бихме ваксината а след два дни планираме да я пуснем на мъжкар понеже стана на въпрос кое е правилно и какви ще са последиците а знам че тук във форума има големи специалисти заради това се обърнах към вас но виждам че и тук се разминават мнения благодаря на всички но е хубаво да обяснявате мнението си по простичко за да е разбираемо защото съм сигорна че това ваше мнение ще го прочетът още много хора които имат женски кучета а и мъжки ако заплождат и се ваксинират има ли проблем мисля чее доста важно да се обосновете защо не може или защо нее желателно и необходимо ли щее след като роди и си изгледа кученцата пак да я ваксинирам и сега по ваше мнение кучето щее изложено на опасност от заразяване ли :rolleyes:

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни