Ваксините
Публикувано: 22 August 2008 - 11:11 PM
Публикувано: 23 August 2008 - 09:07 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 29 August 2008 - 09:37 AM
Ваксините действат ако са от съответния вид гъби, освен това се и дозират според теглото на животното (когато се гони лечебен ефект).
Профилактично се прилагат в стандартни дози, на всеки 6-8 мес., но пак повтарям: само срещу отделни видове (известни са над 38 вида Дерматофити !).

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 29 August 2008 - 10:06 AM
Вчера отидохме при ветеринаря, защото видяхме че на едното ушенце на кучо има 2 малки пъпчици, огледахме го и имаше две подобни на пъпчици убразувания и в задната част на коремчето (точно до гениталиите/кучо е мъжки). Доктора го видя, попита имал ли е допир с котки (кучето не е излизало от две седмици, освен когато излиза до тоалетна), но не е срещало котка и така каза, че това са гъбички, даде ни едно кремче да го мажем сутрин и вечер и каза, че по-нататък, може да му сложим ваксина. Спомена нещо, че вероятно е стафилококова инфекция, но че след кремчето всичко ще е ок и толкова.
Публикувано: 25 September 2008 - 07:42 AM
Публикувано: 26 September 2008 - 10:36 AM

Във всеки човек живеят и се борят доброто и злото. В наши ръце е изборът-кое да победи...Най-верният съюзник в тази битка е Любовта!
Публикувано: 26 September 2008 - 10:52 AM

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info
Публикувано: 03 October 2008 - 07:09 PM
Цитат
Иначе повечето фирми препоръчват реваксинация специално за бяс да се прави на 2 или 3 години (зависи от фирмата).
--
Имам тихо подозрение, че "над 6 м." привичката е останала от соц-времената, когато единствената ваксина в наличие беше руска, с тежки последствия за организма и с тежки странични ефекти, при нея в указанията това беше изрично условие - кучето да е над 6 м.
Макар че, от друга страна, по "онова" време съм си водила кучетата на ваксинация в държавната клиника и с клепач не са мигнали след "беса"...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 October 2008 - 04:00 PM
Публикувано: 26 October 2008 - 10:07 PM
Цитат
Към долния пост :palec:
Аз го писах по-скоро като инфо за четящите.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 November 2008 - 10:17 PM
Тя е следната:
13.06- Nobivac puppy DP
28.07-Leptoferm C-I +Canine Distemper-Adenovirus Type2-Parainfluenza-Parvovirus Vaccine(Pfizer)
04.08-Canigen DH(A2)PPi/LR (Virbac)
04.08- Rabigen mono (Virbac)
Благодаря предварително.