Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#301 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 November 2008 - 01:09 AM

Не разбирам от ваксини грам, но някъде беше споменато, че е грешка да се ваксинира кученцето с различни ваксини... Това вярно ли е и каква роля играе за изграждането на имунитета на кученцето към въпросните болести?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#302 Потребителят е офлайн   YanaYaneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 11:01 AM

Извинявам се за лаишкия си въпрос, но все пак искам да чуя мнение и от лекарите, които пишат във форума. Поставя ли се ваксина за Лептоспироза на котка? И ако евентуално се постави, има ли риск за живота и здравето на котката?
User's Signature

Във всеки човек живеят и се борят доброто и злото. В наши ръце е изборът-кое да победи...Най-верният съюзник в тази битка е Любовта!

#303 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 December 2008 - 11:53 AM

Не ми е известно котешките ваксини в България да съдържат валенция срещу лептоспироза.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#304 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 12:39 PM

И аз с въпрос към лекарите във форума. Голямо куче-т.е минало възраст за пълна ваксинална схема, поставена му е първа ваксина на Интервет . Необходима ли е реваксинация след 14 дни(май беше)  за изграждане на по-добър имунитет? Ако е така тя се пада на 16ти. На 19ти лети за чужбина. Полетът би ли създал някакав проблем в случай на реваксинация.Ще пътува под карантина без паспорт,така че и без това ще бъде подложен на всевъзможни изследвания,както и ваксина за бяс при пристигане. Как бихте постъпили Вие.Благодаря!

#305 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 01:04 PM

Та понеже стана въпрос за пътувания ако може и аз да попитам нещо. На нова година смятам да пътувам извън българия и искам куч с мен. Ваксини ще си има и 3-та, но тогава кучи ще е на 3 месеца и половина. Много ли ще му дойде път до Гърция с кола? И трябва ли да има вакс. против бяс?

#306 Потребителят е офлайн   Siss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 12:34 PM

Аз съм малко притеснена по отношение на поставените ваксини на моя кучо, той е на 7 месеца, а го имам от един месец и сега ще ви напиша реда на поставените му ваксини, роден е на 05.05.2008.
  - 15.06.08 - Nobivac Parvo-V A020B01 Intervet
  - 09.07.08 - Nobivac DHP A020D01 Intervet
  - 18.11.08 - Canigen DH(A2) PPi/LR Vibrac

Трета ваксина е доста позакъсняла, поставих я веднага щом го взех, 6 месеца милото животинче беше живяло в зоо магазин, много ми дожаля за него. В момента е като прероден в нас, много е активен, жизнерадостен и любвеобилен. Кажете ми ако обичате има ли място за притеснение по отношение на ваксините и ако има какви мерки да предприема. Благодаря предварително!

#307 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2008 - 11:25 AM

на моито куче тъи като изпуснахме 1 ваксина направо му биха 2. Това значи ли че като не му е бита 1 може да се разболее от тези болестите.

#308 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 08:29 PM

Имам един въпрос - какво мислят лекарите тук за ваксините на зайчетата? Да се правят или не, защото толкова различни мнения чух, че не знам какво да правя. Вие какво смятате? Благодаря!

#309 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2008 - 12:42 AM

Нашето куче след всяка ваксина се чувстваше зле поне 2 дена ,(сега е на 7 месеца).След последните лява и дясна кожни ваксини беше най-зле, но слава богу се оправи .Защо е така,сега ще ме е страх като му поставят следвцащата,а тя е Лаймска ваксина -искам да попитам някой знае ли дали е задължителна и дали може и без нея да караме . :rolleyes:

#310 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:05 AM

Здравейте! Съжалявам, че и аз ще ви занимавам с моите въпроси, но все пак много ще съм благодарен ако някой ми отговори. Вчера си взех кученце - хъски. То е на 38 дена, преди 2 дни за последно е сукало от майка си, но са го захранвали и с гранули. Попитах ветеринар кога трябва да му се бие първата ваксина, а той ми каза, че трябва да минат поне 12 дена от както е отбито малкото, т.е. да го заведа на 25-ти. Тогава, обаче, ще е станало на 51 дена, а тук пишеше в началото на темата, че трябва да се постави на 42-45-тия ден. Според вас да послушам ли ветеринаря или да потърся друг ветеринар? И друго странно нещо ми каза - през първите 4 месеца се биели ваксини и през този период не бива да излиза навън, а аз съм виждал стотици малки кученца да си излизат без проблем... вие как мислите?
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 January 2009 - 01:23 AM

Всичко ви е казал добре лекаря.
Жалко, че вие не сте го знаели преди да си вземете куче.
Все пак - дано наваксате,тук има много писано за всичко, което ще се сетите тепърва.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#312 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:52 PM

Благодаря за отговора! Значи всичко е наред. Относно писаното във форума - снощи до 3:00ч. четох... :)
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 10:05 PM

Здравейте на всички!
Най-напред да се представя, тъй като съм нова тук - от София съм и имам немска овчарка на 3 месеца и клепоух зайко на 9 месеца.
Сблъсквам се с един сложен за мен казус, пък и получих вече две различаващи се мнения. Става въпрос за овчарката,между другото девойка, нарекохме я Кийра. Та взехме я в събота, с паспорт, в който са вписани две обезпаразитявания и две ваксини с непосредствено предстояща трета ваксина, която отложихме заради смяната на дома и стреса и т.н.
Drontal puppy - 08.11.2008 и 21.11.2008.
Nobivac puppy DP - 15.11.2008
Nobivac Lepto, Nobivac DHP - 05.12.2008.
Това са ваксините и обезпаразитяванията по паспорт. Друг е въпроса дали наистина са направени, не познавам хората, които са ги правили и нещо малко съм недоверчива. Пък може и да са.
Днес дадохме Drontal plus и в изпражненията виждам малки бели точици.
Вет.лекар, до който се допитах, каза да дам след 10 дни още веднъж Drontal и след това ще мислим за ваксината. Друг ветеринар категорично каза, че ваксината трябва да се направи след 3 дни, а следващо обезпаразитяване да се направи след 14 дни. И така останах в пълно недоумение какво да правя в случая.
Извинявам се за дългия пост и моля за мнение и съвет.
Хубава вечер на всички!

#314 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 January 2009 - 02:00 PM

Може ли някой да отговори на горния пост?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#315 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 03:45 PM

Цитат

Нашето куче след всяка ваксина се чувстваше зле поне 2 дена ,(сега е на 7 месеца).След последните лява и дясна кожни ваксини беше най-зле, но слава богу се оправи .Защо е така,сега ще ме е страх като му поставят следвцащата,а тя е Лаймска ваксина -искам да попитам някой знае ли дали е задължителна и дали може и без нея да караме . :rolleyes:

И на моя никой не отговори  :(

#316 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2009 - 04:40 PM

Цитат

Цитат

И на моя никой не отговори  :(

Единствената задължителна ваксинация е срещу бяс. Останалото е въпрос на личен избор и отговорност.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2009 - 04:51 PM

Цитат

Здравейте на всички!
Най-напред да се представя, тъй като съм нова тук - от София съм и имам немска овчарка на 3 месеца и клепоух зайко на 9 месеца.
Сблъсквам се с един сложен за мен казус, пък и получих вече две различаващи се мнения. Става въпрос за овчарката,между другото девойка, нарекохме я Кийра. Та взехме я в събота, с паспорт, в който са вписани две обезпаразитявания и две ваксини с непосредствено предстояща трета ваксина, която отложихме заради смяната на дома и стреса и т.н.
Drontal puppy - 08.11.2008 и 21.11.2008.
Nobivac puppy DP - 15.11.2008
Nobivac Lepto, Nobivac DHP - 05.12.2008.
Това са ваксините и обезпаразитяванията по паспорт. Друг е въпроса дали наистина са направени, не познавам хората, които са ги правили и нещо малко съм недоверчива. Пък може и да са.
Днес дадохме Drontal plus и в изпражненията виждам малки бели точици.
Вет.лекар, до който се допитах, каза да дам след 10 дни още веднъж Drontal и след това ще мислим за ваксината. Друг ветеринар категорично каза, че ваксината трябва да се направи след 3 дни, а следващо обезпаразитяване да се направи след 14 дни. И така останах в пълно недоумение какво да правя в случая.
Извинявам се за дългия пост и моля за мнение и съвет.
Хубава вечер на всички!

Кучето трябва да е обезпаразитено и след това ваксини.
User's Signature

Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 08:51 PM

Благодаря на д-р Бобадова!
Само че за мен не става по-ясно. Това, че преди ваксината трябва да е обезпаразитено кучето ми е ясно. Само че случая не е от съвсем обичайните. Най-вероятно за мое спокойствие и както ме посъветва добра позната (благодаря й) ще дам изпражнения за изследване.

#319 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2009 - 09:24 PM

Чудесна идея:)
User's Signature

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 January 2009 - 10:17 PM

Ще се опитам аз да ви разясня. Няма медикамент, който да унищожава яйцата на паразитите. Следователно ако при обезпаразитяване видите в изпражненията глист или членче на тения трябва да давате отново през период 7-14дни дотогава докато вече нищо няма. Копропробата, стига да е изследвана както трябва също би помогнала в случая. Дотогава животното е болно от ендопаразитоза, а както вече доста пъти тук ветеринарните лекари сме ви обяснявали болни животни не се ваксинират.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни