Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#441 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 August 2010 - 12:52 PM

Един въпрос за годишните ваксини.Миналата година я сложихме точно на датата от по предната година.Тази година обаче на датата вета ни няма да го има.В такъв случай може ли седмица преди или седмица след датата и кога е по добре?

#442 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 06:14 PM

Показване на мнениетоЛола, в 16 August 2010 - 12:57 PM, написа:

Един въпрос за годишните ваксини.Миналата година я сложихме точно на датата от по предната година.Тази година обаче на датата вета ни няма да го има.В такъв случай може ли седмица преди или седмица след датата и кога е по добре?

и двете са възможни. обезпаразитете и една седмица след това ваксинирайте. ако искате елате пак при нас в ст. загора. ще се радвам да видя прекрасния ви бигъл и вас. :re_037:

#443 Потребителят е офлайн   marry Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 02:00 PM

Здравейте, имам следния проблем. На нашия мъник, който е роден на 26.06., вече са направени първите две ваксини (втората беше вчера, на 30.08.). За третата докторът определи дата към 20.09., но се налага да пътувам зад граница и единственият ми изход е да го оставим на хотел-пансион. Ще има ли според вас проблем, ако направим третата ваксина няколко дни по-рано, за да минат поне 5 дни от оставянето му на хотел?

#444 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 11:26 AM

Здравейте,искам да се консултирам с вас,от около седмица имам куче на 1г и 2м. заведох го на дргият ден на вет. датата за годишната ваксина беше 1.12.2010 а той искаше да я постави още на същият ден,това беше краят на август,да я изтеглел.Аз знам,че тя се поставя винаги на една и съща дата.Накрая като видя,че не се съгласявам ,пак се направи на чукнат и ни записа за 18.11.2010. Немога да разбера схемите му... До такава степен се притеснявам,че просто незнам какво да правя.....
User's Signature

Парис :)
Качена снимка
Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 07:25 AM

Възможно ли е след поставяне на годишна ваксина като страничен ефект да се получи често уриниране? Не започна веднага,може би около 24 часа след това.Нищо друго не е променено,няма и други признаци.

#446 Потребителят е офлайн   Русалка с нефритени очи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 03:40 PM

Относно датите ветеринари са ми казали, че ваксината действа и година и половина , тъй че точната дата едва ли е от значение.........................При мен обаче сега има друг проблем - вчера сложихме ваксина, направи реакция от нея - стана вял, а днес дори мисля, че е със завишена температура. Някой ако знае да ми каже нормално ли е такава реакция?

#447 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2010 - 11:12 PM

Здравейте. Много се притеснявам, тъй като ни предстои ваксина след няколко дена.
Кученце е осиновено преди почти година, между 3 и 4 годишно е и трябва да й се постави DHPP. Миналата година, преди да я взема, са й поставяли подобна + лепто. За съжаление нямам никаква информация какъв е бил ефектът и как я е понесла.
Молбата ми към ветеринарните лекари е само да ми кажат какви точно странични ефекти да очаквам. Ваксините ще се поставят в събота. Ако се случи нещо вечерта или в неделя, денонощната клиника е доста далече и е хубаво да имам представа за кое трябва да се изстреляме незабавно и кое ще си мине само. Дотук разбрах за летаргия, липса на апетит, повръщане, които минавали на следващия ден.

Още един въпрос - има ли смисъл да слагаме Бордатела (мисля, че нещо подобно се води) - BORD? Доколкото разбирам, е противогрипна ваксина, а аз съм противник на човешките такива, защото се разболявах след всяка. Спрях да ги слагам и вече 6 години не съм имала проблем. Интересува ме дали ситуацията е подобна при кучетата?

Благодаря

#448 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 09:20 PM

Моля за съвет !
Към края на месеца ще ми докарат 38-40 дневна акита ину. С ветеринярят коментирахме вариянт за слагане на гама глобулин и серум против гана и паравироза, заради стреса от климатизирането и контакта с хъскито ми и след две седмици да започнем ваксините. Объркана съм ! Кой е по-добрият вариянт за кучето ? Моля за вашето мнение ! Предварително благодаря !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#449 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 December 2010 - 06:03 PM

На 38-40 дни кучето е прекалено малко. За негово добро е да стои още с майка си. Това е най-добрият вариант. И докато е все още с майка си да се сложи поне една, най-добре две ваксини. Иначе стрес, серуми и голямо ново куче и прочие наистина могат да му дойдат в повече. Говорете със собственика на майката.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#450 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 10:04 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 21 December 2010 - 03:08 PM, написа:

На 38-40 дни кучето е прекалено малко. За негово добро е да стои още с майка си. Това е най-добрият вариант. И докато е все още с майка си да се сложи поне една, най-добре две ваксини. Иначе стрес, серуми и голямо ново куче и прочие наистина могат да му дойдат в повече. Говорете със собственика на майката.

Много благодаря !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#451 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 02 January 2011 - 10:23 PM

Когато взехме кучето беше на 4месеца,ветеринаря му постави ваксина която се поставя като трета...трябваше да се постави една след един месец(която беше на 22 септември)...лошо ли е,че толкова се е закъсяло с ваксината или.....попитах ветеринаря и той каза да я отведа на 20 януари....и че нямало проблем...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 02:08 PM

Ако може някой опитен да ми каже за какво са тези ваксини:DHPPI2,DHPPI2 diluent...

Ветеринара ги остави у дома и каза да ги прибера в хладилника... така и направих .. обаче днес ми стана любопитно точно за какво са... обаче от тези съкращения нищо не разбирам ... и на първата страница прочетох, но ....

Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 March 2011 - 04:33 PM

Боже каква безотговорност /от страна на ветеринаря ви де/. Аз не бих рискувала да поставям на кучето си такива ваксини, камо ли пък от такъв ветеринар... но това е извън въпроса...

Съкращенията са за стандартните болести, Гана, Парвовироза и прочие, има ги изредени, би трябвало и в тази тема да ги има.

П.п. разбира се, има ги на първа страница, ма кой да прочете:
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 05:38 PM

За 2ри път ми правиш впечатление, че не си никак компетентна, но все гледаш да се намърдаш някъде ... Ти като си толкова отговорна и разбираща, защо не станеш ветеринар...Ако беше и по внимателна ... щеше да прочетеш или поне запомниш целия пост и да видиш, че в действителност съм прочел първата страница ...DHPPI2, ясно!Ама я ми кажи сега като много знаеща що за животно е DHPPI2 diluent...

НЕ бери грижа за ветеринара ми ... докато аз получавам качество от първа ръка и плащам за 2-ра ваксина 8 лева вместо 20 или 25 както ги таксуват 99% от ветеринарите, такива като теб си плащат като попове ...

Попитах точно и ясно... за какво е DHPPI2 diluent... не виждам да си ми отговорила ... това си е спам ..
User's Signature

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 March 2011 - 02:14 PM

Пък ти ако беше КОМПЕТЕНТНА, за разлика от мен, щеше да си направиш труда да пуснеш думичката в един речник и да видиш, че тя не значи нищо друго, освен РАЗРЕДИТЕЛ. Т.е. ваксината ти е на две части, суха и разредител. Сухата се смесва с разредителя непосредствено преди поставянето на ваксината и се поставя така.
Може би ти си тази, която първо трябва да чете по-внимателно, а не аз.
Аз понеже съм толкова отговорна и разбираща съм станала, каквото трябва да стана.
И поради същата причина си "плащам като поп" но поне знам, че ваксината не е с изтекъл срок, съхранявана е правилно, направен е истински преглед преди поставянето й и нямам съмнения дали ще създаде необходимия имунитет.
Предният ми пост целеше да ти помогне, да те предпази от евентуална грешка, която може да струва здравето на кучето ти. Очевидно, обаче, си от хората които си мислят че всички останали лъжат за да изкарат повече пари, само ти си хванала някаква "далавера". Ок, твоя си работа, твое си кучето, твоя си отговорността.
Но ми прави лошо впечатление как вървиш из форума, пускаш теми и постове, в които хем искаш мнение, хем не зачиташ какво ти е споделено. Твоя си работа. Само не очаквай след това компетентните да ти отговарят.
Успех в гледането на кучето, дано не му докараш някое заболяване покрай далаверите.
User's Signature

#456 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 02:35 PM

Цялата работа идва от там, че имам приятел ветеринар който се грижи за кучето ми .. и мога да те уверя, че ваксината която ще слага на кучето ми е "по-прясна" от всяка друга която са слагали някога на животните ти... баш "далавера" съм намерил ... Нужно ли беше горе да ми обясняваш колко "некадърен" и "съмнителен" бил доктора... Просто ти казвам ... стани ти ветеринар... :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 March 2011 - 02:41 PM

Не съм казала, че е некадърен, а безотговорен. Никой отговорен ветеринар няма да ти даде ей така ваксина и да разчита на твоята отговорност да я съхраняваш правилно, и после да се подпише в паспорта, че е поставил правилно и качествено съхранява ваксина.
И аз имам приятели ветеринари и въпреки това си плащам ваксината и я поставят в кабинета, където те сами си носят отговорността за съхранението й. За някакви си 10-20лв не рискувам здравето на което и да е от животните ми.
И пак ти казвам, станала съм, каквато е трябвало да стана ;)
User's Signature

#458 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 March 2011 - 02:41 PM

пък аз ще Ви помоля да не разводнявате темата която е важна за ваксините-кой бил спец,кой бил тарикат и по колко плащал за ваксини.
Моля МОД да разчисти ненужните мнения,включително и моето! :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#459 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 March 2011 - 02:45 PM

А пък аз да ти споделя, че мненията СА по темата за ваксините. Спорът как се поставят, съхраняват и т.н. не е извън нея ;) В крайна сметка за ваксини става въпрос, не за обучение, нали.
User's Signature

#460 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 March 2011 - 02:47 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 18 March 2011 - 12:45 PM, написа:

А пък аз да ти споделя, че мненията СА по темата за ваксините. Спорът как се поставят, съхраняват и т.н. не е извън нея ;) В крайна сметка за ваксини става въпрос, не за обучение, нали.

поста ми не е насочен към теб
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема