Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 23 February 2007 - 11:41 PM
Публикувано: 26 February 2007 - 11:50 PM
Цитат
А ти от Русе ли си?Ако си-пиши в темата за Русе в общия форум! b)
Публикувано: 02 March 2007 - 08:38 PM
От днес съм щастлив собственик на ротвайлер като всички вас. Кучето ми е точно на 31 дни мъжко с характерните за породата белези от добри родители. В котилото бяха 10 кучета 5 женски и 5 мъжки. Кутрето което избрах като държах да бъде мъжко само си доиде при мен и си го взех.
Ще ви бъда безкрайно благодарен за всякаква информация относно отглеждане възпитание и всякаква информация макар дребна но полезна за да може малкия Хектор да расте както подобава.
Първият ми въпрос е от колко месеца като цяло трябва да започна убочението на кучето тъи като според мен то си е още бебе и му е рано. За сега все още го храня само с мляко и веднъж дневно гранули за кучета бебета разтопени в млякото.
Още веднъж благодаря на всеки който ще ми помага в този период в който кучето не се различава по нищо от едно малко бебе. Да се славят имената на кучетата ви.
Прикачени файлове
-
bebe.JPG (130.19K)
Брой сваляния: 54
Публикувано: 03 March 2007 - 09:53 AM
Публикувано: 03 March 2007 - 12:34 PM
Не го хранете с прясно мляко-има специални кучешки млека.Скоро може да премине изцяло на суха храна-само че задължително за бебета и подрастващи-каквато и марка да изберете.Толкова малко кученце трябва да се храни поне 5 пъти на ден
Обърнете се към ветеринар,за да ви направи схема за обезпаразитяване и ваксинация.
Публикувано: 03 March 2007 - 02:32 PM
Поздрави на всички d)
Прикачени файлове
-
IMG_0541.jpg (68.52K)
Брой сваляния: 56
Публикувано: 03 March 2007 - 05:54 PM
Цитат
Не го хранете с прясно мляко-има специални кучешки млека.Скоро може да премине изцяло на суха храна-само че задължително за бебета и подрастващи-каквато и марка да изберете.Толкова малко кученце трябва да се храни поне 5 пъти на ден
Обърнете се към ветеринар,за да ви направи схема за обезпаразитяване и ваксинация.
Приятелю изобщо не е остър тонът с който говориш притова че си абсолютно прав че палето трябваше да е при маика си още месец. Проблемът идва от това че майката отслабна 23 кг след раждането и нямаше кърма да изхрани 10 кученца. Кърмеше ги максимум веднъж дневно. Момчето което ми поадри кученцето ги кърмеше с биберон. Именно затова ме помоли да взема кученцето по рано защото колкото по малко останат на главата на маиката толкова е по голям шанса за всички те да оцелеят. Още преди да взема кучето вчера първо отидох до ветеринар който ми записа час за идния петък за обезпаразитяване и седмица след това на 45-ият ден първа ваксина. Така или иначе не смятам да изкарвам палето на вън преди третия месец това е канон за всяко едно куче независимо от породата. Що се отнася до храненето имам чуството че яде повече от мен b) храня го само с мляко но истинско не е от магазин взимам си го от млекарите сутрин варя го оставям го да истине на стаина температура и му го давам. На обяд взимам средите от две филий хляб и правя попара. Кучето е като прахосмукачка да е живо и здраво.
Моляте не ме стресираи че няма да оцелее защото само за денонощие се привързах към него като към детенце. Ще се старая да правя всичко възможно за да порасне здраво и силно кучето.
Пиши ми пак ако се сетиш нещо важно или каквото и да е уважавам мнението на хората с вече натрупан опит.
Публикувано: 03 March 2007 - 07:28 PM
Не се стресирай, че няма да оцелее. Наистина кученцата трябва да стоят по-дълго с майката, но понякога е невъзможно. Така стана и с моето куче. Взех го на 28 дневна възраст. Почти от самото раждане майката искаше да изяде кученцата. С нея са прекарали много малко време. През почти цялото и всяко едно денонощие те бяха разделени, за да се предпазят малките. Явно просто не ги искаше.
Та виждам,ч е и при теб явно си има причина. Грижи се добре за кученцето и го обичай. Трябва да си изградиш някаква схема за храненето на кученцето. Посъветвай се с някой опитен кучкар какво точно да даваш на толкова малко бебе. Помня, че давах на моя разни смесени кашички, но съм забравила вече какво точно съдържаха.
И за да те успокоя, моето 28 дневно кученце стана едно нормално и здраво куче.
Гледайте се, обичайте се и успех!

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 03 March 2007 - 09:55 PM
Съжалявам за острия тон-така описано положението е по-различно.
Няма смисъл от попарата с мляко.Ако държиш да даваш мляко го заквасвай.Хлябът не му е нужен ако ще храниш с гранулирана храна.Можеш да захраниш и с 100% телешка кайма сварена и размесена с вода,за да е на каша,след това постепенно да накисваш гранули към нея и накрая да остане само на гранули.Кученце на 2м вече може да е изцяло на суха храна за бебета.
Мисля,че е добре да даваш калций допълнително-попитай лекаря кога да започнеш и по колко.
Следи го как се държи-здравото бебе яде с апетит и е игриво-забележиш ли промяна в поведението се консултирай бързо с лекар.И не влизайте при него с обувки от улицата.
Пожелавам ти успех d)
Публикувано: 04 March 2007 - 03:01 PM
N41979
кучето е на 2 години и се намира в Пловдив! може да го видете на: http://www.street.bg/users/rex_2_year/
szkazan@hotmail.com
Прикачени файлове
-
DSC07565.JPG (62.02K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 04 March 2007 - 06:41 PM
Прикачени файлове
-
070211_144754.jpg (52.41K)
Брой сваляния: 61
Публикувано: 04 March 2007 - 06:44 PM
Прикачени файлове
-
070303_141018.jpg (66.83K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 04 March 2007 - 09:58 PM
Наште кучета са набори май. r) И моят пес след 14 дена живот и здраве ще празнува първи рожден ден.Как е положението при вас слушате ли се?
Някой може ли да ми каже колко горе долу трябва да тежи мъжки рот на около годинка?Вчера се премерихме от любопитство .Висок е 67см. и тежи 41кг.Изглежда ми малко слабичък ,но незнам .

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +