Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1161 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2007 - 03:17 PM

Благодаря, Рамон също ще стане ного хубав.Сега е малък и за това те ядосва .Моята малка женска Тара също много ме ядосва ,в повечето случеи прави каквото си поиска.Като й се скарам тя започва да бяга и се държи като луда.Прощавам й обаче ,зашото това е от възраста. d)

#1162 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 10 April 2007 - 04:38 PM

Цитат

хора здравейте мисля че и преди сам ви питала ама пак ште питам моя рамон вече е на 6 мес и като го искарвам много се опава а като го пусна от каишката хуква като луд и като го викам не идва, та вапроса ми е как мога да го накарам да не се дарпа , да идва като го викам и като му дам команда да лае тои да изпалнява ако може някой да ми помогне много 6те се радвам и добре ли изглежда за жазраста си?

Здравей!
За опъването да ти кажа-повечето хора използват строг нашийник за тази работа, но аз не удобрявам строг нашийник на куче, което не е навършило поне 9 месеца, за това можете да пробвате с душач, като не оставяте кучето да се дърпа и души, а в момента в който се дръпне вие го "сецвате" рязко и му казвате не. Предполагам при първите опити веднага щом се освести кучето от "сецването" ще тръгне пак да се дърпа-и трябва отново да последва рязко дърпане. И така докато не завърви нормално.
А за послушанието просто трябва да убедите кучето, че когато дойде при вас са най-интересните неща на света. Било то чрез наградка с храна или игра. Просто трябва винаги да го награждавате така, че на кучето да му хареса повече от всичко. И не го връзвайте след като сте го повикали с команда-свързва командата с връзване и отказва да идва.
И изглежда голямо сладурче b)
Надявам се да съм помогнала-само искам да кажа,ч е не съм специалист, това е каквото съм научила b)
Успех!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1163 Потребителят е офлайн   nordgard Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2007 - 04:40 PM

Здравейте.Вчера ходихме на лекар за разтройството.Оказа се ,че е от смяната на храната.Сега имаме опашка и много се чудя дали да я режа.Дайте акъл.
User's Signature

С КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ЗАПОЗНАВАМ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОБИКВАМ КУЧЕТО СИ !

#1164 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 06:31 PM

някави коментари за моя:)

#1165 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 07:01 PM

Здравей!
За опъването да ти кажа-повечето хора използват строг нашийник за тази работа, но аз не удобрявам строг нашийник на куче, което не е навършило поне 9 месеца, за това можете да пробвате с душач, като не оставяте кучето да се дърпа и души, а в момента в който се дръпне вие го "сецвате" рязко и му казвате не. Предполагам при първите опити веднага щом се освести кучето от "сецването" ще тръгне пак да се дърпа-и трябва отново да последва рязко дърпане. И така докато н е завърви нормално.[QUOTE][/QUOT
мерси много предполагам че 6те ми помогне информацията само за тези каишки които душат като се опава кучето не мога да на меря в тоз моя град ама иначе за исването при мене прилагвам го с вкусотии но тои като излезем не го интерисува ядене ами само да се набяга наволя .абе обшто зето знам си че трябва много тарпение докато кучето ми стане обучено и послушно b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#1166 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 08:38 PM

Цитат

Ами от снимка не може да се добие много реална представа ,но кученцето наистина е слабичко.Това не зависи обаче само от храната , а и от ген,физически натоварвания.Можеш да му даваш допълнително витамини,можеш и да си позволиш да даваш малко по-вече гранули от това ,което е написано на опаковката като грамаж.Много разходки и тичане,винаги ,когато имаш време.Предполагам даваш и калций и общо взето това е ,което мога да те посъветвам .Надявам се да помогне. super best

#1167 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 12:24 AM

Здравейте на всички.Сигурно ви е писнало,но да си кажа и аз имам ротвайлерка.На 2 години.Най-страхотното създание.Не ми е първото куче.Имам една 14 годишна пекинезка.И така на въпроса...когато пекинезката ми беше млада неведнъж се опитвахме да я заплодим,но тя е изключително злобна,разглезена и не даде на мъжкия-той беше голям красавец.
Незнам прокълната ли съм,или просто нямам късмет историята се повтаря и с моята ротвайлерка-Матига.Не дава на нито един мъжкар.
Сигурно е рано да се отчайвам,понеже това и е първия опит,но все пак...разгонена е от 28 март,на 5 я заведоме да се запознаят с първия мъжкар,но нищо не стана.Съгласна съм било е рано,ама вече е 11,водихме я и при друг -същата работа(втория не го хапеше ,но само си играеха).
Подготвила съм се ,че много хора тук ще ме критикуват,че не опазвам породата...(мойта кучка не е клубна),но е много красива,а и отсега има кой да вземе кученцата,няма да ги оставя да улицата.Дори са все близки хора,за да може ,ако след време преценят,че не могат да се грижат за тях ,аз да си ги взема.
Живеем в къща ,място-много,способна съм да ги изхранвам и т.н.
Имам само една молба...ама огромна worthy !!!
Ако има някои,които е от Пловдив или района и има мъжки ротвайлер за се свърже с мен.Ще бъда безкрайно благодарна.
И също така,ако някои знае нещо по въпроса или защо мойта муцунка е толкова стисната и не дава на никои да ми пише.Все пак си оставям тел.0885/188743-Дияна
Предварително благодаря!!!

#1168 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:46 AM

Цитат

Цитат

Ами от снимка не може да се добие много реална представа ,но кученцето наистина е слабичко.Това не зависи обаче само от храната , а и от ген,физически натоварвания.Можеш да му даваш допълнително витамини,можеш и да си позволиш да даваш малко по-вече гранули от това ,което е написано на опаковката като грамаж.Много разходки и тичане,винаги ,когато имаш време.Предполагам даваш и калций и общо взето това е ,което мога да те посъветвам .Надявам се да помогне. super best

много противоречиви мнения и за калция и за разходките. от мноог места чувам- давай му калции, доктора и някои хора казват недей. за разходките, да не скачал, да не бягал много да не товари ставите и така. аз не му давам калции, знам, че проблема е в храненето му- доктора казва сега в момента да му давам по 400 грама, а за неговата възраст трябва да е 550 горе долу. бил много едър/висок/ и щял да наддаде след няколко месеца, като достигне максимална височина

#1169 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 11 April 2007 - 09:38 AM

Kalina22,защо не отидете при друг доктор?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1170 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 11:32 AM

между другото немога да се сетя кои даваше на кучето си постоянно калции но ветеренаря ми каза че ако му се дват постоянно може да му спре растежа дали е така как мислите? bl) bl) bl)
User's Signature

Качена снимка

#1171 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2007 - 11:47 AM

Относно калций:

link

link

и въобще:
search

Като цяло завишените нива на калций вредят толкова, колкото и липсата/занижено ниво. Ако храните със супер-премиум храна не би трябвало да има дефицит, йа да сте сигурно пуснете изследвания. При растежа на кучето ви играят роля много фактори, някои от които са изброени по-горе.
Имате ли наблюдения върху родителите?
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1172 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 01:06 PM

При ротвайлерите, както и другите едри породи кучета растежът в началото е много интензивен.Това е куче , което на 2мес. примерно тежи 5 кг.а на 4 мес. вече е достигнало 20кг.Този интензивен растеж натоварва костите.Калцият се дава на 10 дни ,редуващи се с 10 дни почивка.Бягането и скачането по никакъв начин не могат да навредят на кучето ти.Биха му навредили тежки физически натоварвания като например влачене на тежести и други такива,които не са препорачителни мисля поне до 10 мес. възраст.Разходките и тичането не само ще укрепят тялото ,а и ще направят кучето ти уравновесено и спокойно.И моят съвет е смени вета си. Явно не е много на ясно точно с тази порода. super best

#1173 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 03:14 PM

yoki, ти погледна ли линковете?

Калцият не се дава по тази схема на всяко куче, независимо от това как се храни и развива! Най-добре е да се пусне изследване, нищо сложно не е, за да се установи при конкретното куче има ли дефицит или не.

Има добри храни приспособени за нуждите на точно такива бързо израстващи породи - ако кучето си набавя всичко нужно от тях (което може да се разбере от при въпросното изследване), всичко което допълнително му се добавя разваля баланса и дава отражение. Как - има примери в посочените линкове от 'ветеринарен кабинет'.
User's Signature

Качена снимка

#1174 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:10 PM

ахам значи от коментарите разбрах че е наи добре д се направи каравна картина но проблема е че в тос малак ямбол няма дори един ренген за кучета пак кво остава да искам да му правят и кравна картина абе обшто взето скапана работа r) a) r)
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:22 PM

е между другото нали на 6 мес рота ми трябва да тежи около 3о 40 поне така ми каза ветеринаря ето о6те една снимка от която не може да се прецени колко кила е но нямам друга

Прикачени файлове

• Прикачен файл  jkl.jpg (202.23K)
    Брой сваляния: 276

User's Signature

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:26 PM

Рентгените и в София са малко, но кръвната картина не е кой знае какво, питай лекара си за всеки случай. Т.е този на кучето.
User's Signature

Качена снимка

#1177 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2007 - 04:32 PM

Kalina22, аз се сблъсках със същия проблем когато кучето ми растеше - не получих еднозначен отговор да добавям ли калций в храната или не.
Единственият отговор е профилактичен кръвен анализ калций/фосфор, не мисля, че и за най-забутания лекар е проблем да вземе кръв, а тя може да се изследва и в хуманна лаборатория.
Другият начин е: давай храна от висок клас и наблюдавай непрекъснато: походка, постав на лапите, клякат ли китките, разтварят ли се пръстите, накуцва ли. Ако гризе мазилки, яде пръст - има недостиг на калций.
За разходките - в подрастващия период е вредна преумората. Ако кучето започне да ляга и да показва признаци на умора - значи разходката му е в повече, в такъв случай и бягане и скачане могат да навредят, просто костната система не е укрепнала. Преди година - никакви силови натоварвания като катерене, теглене ва тежести и пр.
За храненето - докторът е прав, че по-добре недохранен, отколкото прехранен, няма по-лошо нещо за подрастващо едро куче от прехранването. Маса ще добие като му дойде времето и без прехранване.
ПП: Проверих няколко таблици на храни от висок клас за подрастващи кучета, за 6-месечен ротвайлер препоръчваната дневна дажба е около 450 г.

На прима виста докторът ти си е в час и ти дава правилни съвети.

#1178 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 07:51 AM

Цитат

Kalina22, аз се сблъсках със същия проблем когато кучето ми растеше - не получих еднозначен отговор да добавям ли калций в храната или не.
Единственият отговор е профилактичен кръвен анализ калций/фосфор, не мисля, че и за най-забутания лекар е проблем да вземе кръв, а тя може да се изследва и в хуманна лаборатория.
Другият начин е: давай храна от висок клас и наблюдавай непрекъснато: походка, постав на лапите, клякат ли китките, разтварят ли се пръстите, накуцва ли. Ако гризе мазилки, яде пръст - има недостиг на калций.
За разходките - в подрастващия период е вредна преумората. Ако кучето започне да ляга и да показва признаци на умора - значи разходката му е в повече, в такъв случай и бягане и скачане могат да навредят, просто костната система не е укрепнала. Преди година - никакви силови натоварвания като катерене, теглене ва тежести и пр.
За храненето - докторът е прав, че по-добре недохранен, отколкото прехранен, няма по-лошо нещо за подрастващо едро куче от прехранването. Маса ще добие като му дойде времето и без прехранване.
ПП: Проверих няколко таблици на храни от висок клас за подрастващи кучета, за 6-месечен ротвайлер препоръчваната дневна дажба е около 450 г.

На прима виста докторът ти си е в час и ти дава правилни съвети.

здравей, честно казано ти си най-близо до всички съвети давани ми от доктора. а него не го сменям, защото изглежда доста спокоен и самоуверен. имам му доверие, но все нещо ме гложди отвътре, знаете как се трепери по мъниците:) наистина рот яде пръст отвреме на време, храним го само с висок клас храни- пурина проплан за малки, от съвсем скоро изпробваме на даймънд, но по принцип не му вземаме храна от 2-3 лв. даваме му и топ 10. аз също си мисля, че просто не е достатъчно пораснал и развит все още, дори физиономията му е детска. успокойх се малко, благодаря на всички angelpik

#1179 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 02:26 PM

Зравейте всички, ето малко снимки и от мен

Прикачени файлове

#1180 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 02:27 PM