Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 11 July 2007 - 10:28 PM
Публикувано: 11 July 2007 - 10:46 PM
Публикувано: 11 July 2007 - 11:45 PM
Сега е малка и е нормално на игра да хапе, но трябва да я отучиш. Успех 1super 1super 1super
Yanko_pld, някъде бях чела, че по зоомагазините има специални капки за този проблем с накапване на мястото, където искаш кутрето да ходи. Попитай там. Аз съм ползвала по примитивен начин: като се изпишка, обирам с парцал и оставям парцала, където искам да ползва за тоалетна. В мамент, в който видя, че се върти и търси място хващам и слагам кученцето при парцала. И то става, като разбира се веднага хвалиш мъничето с БРАВО или лакомство. Ако направи беля съм се карала. Но и затова си трябва упоритост и търпение.Имала съм толям успех. Желая и ти да го постигнеш
Стискам палци и на двама ви super best super best super best

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 12 July 2007 - 12:05 AM
Публикувано: 12 July 2007 - 08:55 AM
Прикачени файлове
-
DSC000623322.JPG (72.89K)
Брой сваляния: 35
Публикувано: 12 July 2007 - 11:06 AM
Цитат
Купи няколко гумени играчки от някой зоомагазин, защото са по-здрави и вместо ръцете давай да хапе тях. Кучето скоро ще започне да сменя зъби и ще има още по-голяма нужда да хапе и гризе. Когато се научи да си играе с играчките, най-вероятно ще спре да си играе с каквото и да било друго от интериора вкъщи. При мен поне така се получават нещата. Големият ми пес мога да го оставям още от 7-8 месечна възраст сам в стаята ми, колкото време да се наложи, без да се притеснявам, че ще наръфа всичко, което види. Но освен с играчките не съм позволявал да играе с друго... е той е доберман, но те нещата са едни и същи и за добермана и за ротвайлера, че и за други...
Поздрави!
Публикувано: 12 July 2007 - 03:38 PM
Публикувано: 12 July 2007 - 05:35 PM
А при биенето на ваксините кученцето трябва да е напълно здраво - за малките кученца често срещано е разстройството. Имайте го предвид, защото някои док. не му придават такова значение. (love)
d) За ръфане и хапане кученцето трябва да има играчки, а не вашите крака и ръце. Нормално е да ви скачат и да ви хапят, това ще го правят и ако са заедно с братчетата и сестричетата си. За тях това е игра и нормален процес в общуването си с вас. Затова вие трябва да им покажете какво е позволено и какво не. Позволявайте им лекичко да ви хапят, но при силното хапане кажете ясно НЕ. Дано да съм била ясна в обясненията си. r) r) r)
Поздрави и успех!!!

Публикувано: 12 July 2007 - 07:09 PM
предварително се извинявам ако в предишните страници си качвал,но ти казах че не съм чел всички r)
Публикувано: 12 July 2007 - 08:22 PM
Нямам актуална снимка на моята рот., последната е от преди 3год., но ще пратя, като намеря къде съм я сложила.
Поздрави!

Публикувано: 12 July 2007 - 11:41 PM
Публикувано: 13 July 2007 - 07:50 AM
Правилно ли разбрах, че кученцето като се изпишка и ти тогава го водиш в банята??? bl) При свършен факт няма какво да прави в банята и всичко се обезмисля. А ако и тогава му се караш съвсем го объркваш.
Прави се точно обратното - когато го усетиш, че ще пишка - бързо в банята при опиканият парцал (той трябва постоянно да стои там, колкото и да ти мирише). Така сред своята миризма инстинктивно се изпишква или из.ква. И следва "БРАВО". Ще видиш, че след време сам ще тича в банята.
Сетих се и нещо друго - на мястото, където не е трябвало да пишка, но вече е свършил белята, след като го почистиш пръсни малко дезедорант, за да убие миризмата на кученцето. Така вероятността след време точно там пак да пишка, защото вече я е маркирал, е по-малка.
А за карането - не бързай. Предлагам ти първо да научите пишкането в банята и след като си сигурен, че е научил какво трябва да прави, тогава вече му се карай - със сигурност вече ще знае къде е сгрешило и защо му се караш.
Поздрави и дано да съм ти била полезна!!! Стискам палци 1super

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +