Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1561 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2007 - 12:19 PM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1562 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 01:37 PM

Аз още не съм ви казал снощи си намерихме страхотна компания за игра.Компанията се състои от Голдънът Ричи,Ротвайлера Бруд,НОК-Ийзи и Корина естествено.Днес Корина толкова се умори че неможеше да ходи.А сутринта като я разхождах видях едно момиче с куче което беше май Санбернар което си е рядкост за Стара Загора

#1563 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2007 - 02:03 PM

Цитат

Интересува ме още нещо кви са тия работи докато е малко да не го къпя и верно ли е тва че не трябва да му влиза вода в ушите,питането ми е такова:на 50 дни е може ли да го къпя въднъж в седмицатаи ли не и има ли проблем ако вечер го оставям да спи на терасата ??

Малките кученца са крехки и със слаба имунна система, затова и при тях има такава голяма смъртност. При едно къпане много бързо могат да настинат, а тази настинка да се задълбочи в нещо по- голямо. Yanko_pld, не бързай да къпеш малкия. Изчакай още 1-2 мес. да поукрепне малко и тогава. Ако искаш да го поизчистиш, забърши го с влажна кърпа.
Кучетата се къпят 2 пъти годишно с препарати ( сапун, шампоан и т.н.), защото тяхната кожа не е като човешката и след измиване, на козината и трябва много време за да се възстанови. А иначе през топлите дни може всеки ден да се мие, но без препарати.
Може да спи на терасата ( сега е топло), но да не е на течение. И да не ляга директно на цимент или плочки. Да има някаква постелка. Ако терасата ти е остъклена спокойно го оставяй, но през деня трябва да има задължително сянка и прясна вода.

Yanko_pld, малкият е голям бонбон w) Да ти е жив и здрав и много да се забавлявате cheers
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1564 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 July 2007 - 02:07 PM

Цитат

ето малко сним4ици на бебока

galla, ти каква я мислеше, а тя каква стана!!!
Бебока ти е много сладък w) Да ти е жив и здрав и да станат големи приятели с Ромон. cheers
User's Signature

#1565 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 July 2007 - 02:13 PM

Ето една снимчица от нас. Тук сме "маалко" разгонени и опаковани b)

Прикачени файлове

User's Signature

#1566 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 July 2007 - 02:15 PM

И още една - Чакаме кюфтетата да полетят към нечия уста

Прикачени файлове

User's Signature

#1567 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 02:29 PM

И ние сме разгонени сега се вардим от тази мъжка компания l)

#1568 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 06:20 PM

хора кажете аз мисля 4е е на добре но незнам два пати приближих пи4ер4ето до рамко и тои запо4на да го души по 4урката и да го облизва навсякадеи маи това е знак 4е 6те се разбират предполагам кво 6те кажете bl) b)
User's Signature

Качена снимка

#1569 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:14 PM

Моля ви се, кажете ми, полезно ли е да си храня кучето само със суха храна, има ли опасност много да наедрее, че тя и без това е едра ?

#1570 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:22 PM

според мен няма опасност да наедрее даже напротив ще е стегната и привлекателна b)

#1571 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:26 PM

мисля че имам проблем когато си играем с кученцето (на 50 дни) и често ме захапва силно може би не си знае силата, освен това ръмжи и като ми захапе ръката или играчката и почва да си мърда главата,всякаш иска да отхапе-това агресия ли е и мислите ли че е проблем ??

#1572 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 July 2007 - 09:27 PM

Не, разбира се, няма проблем. Все пак зависи с каква храна храните, има кучешки храни, които са много нисък клас - обикновенно те са най евтините, продават ги в малките квартални магазинчета насипни, по 1.00 - 1.50 килограма - виж, тях избягвайте. Търсете реномираните марки храни, качеството им е доказано.

Като правило - хубавата суха храна е по балансирана, ако храните с нея, кучето ви по трудно би качило килограми. Спазвайте мерките за хранене - за всяка една марка храни те са различни в зависимост от възрастта и килограмите на кучето.

И повече движение .. кучето има нужда от движение. Ако е голямо, в смиъл по голямо от година и половина, не е проблем да имате и един гладен ден - пропуснете храненето, няма да му стане нищо.

При мен, въпреки че нямам куче от вашата порода, съм забелязал, че много по лесно контролирам теглото с суха храна, отколкото когато му готвя. С готвено - качва видимо за два, три дни, докато с суха храна стои по добре, жизнен и активен.

Ако мислите, че кучето не е в форма - спортувайте ! Теглена на гума, тичане с колело, тичане заедно ще помогнат да "вкарате" кучето в оптималните му килограми.

Успех ! 1super

#1573 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:27 PM

Цитат

Моля ви се, кажете ми, полезно ли е да си храня кучето само със суха храна, има ли опасност много да наедрее, че тя и без това е едра ?

Има си специални храни за кучета с наднормено тегло, роял канин и бош имат, до калкото зная.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#1574 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 10:43 PM

Цитат

Ето една снимчица от нас. Тук сме "маалко" разгонени и опаковани b)

хахаах как си я опаковала , аз на моята я оставям така, тя не цапа толкоз

галла оде са щзе туи малкото?

някои има ли проблем с жлезата (при жеснките кучета) много са чеши и трябва да и бият инжекции на всеки три-четри месеца горе долу...от ко са далжи това?моята кат беше малкоа ми казаха, че трябва да се изтиска(ветеринарния каза) , а преди няколко месеца един "кучкар" ми каза, че нетрябвало, а са яизтискали само заради пари...

#1575 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 12:20 PM

Цитат

мисля че имам проблем когато си играем с кученцето (на 50 дни) и често ме захапва силно може би не си знае силата, освен това ръмжи и като ми захапе ръката или играчката и почва да си мърда главата,всякаш иска да отхапе-това агресия ли е и мислите ли че е проблем ??

Не, разбира се, че не е агресия. Куче на тази възраст не може да проявява агресия. То си мисли само за игра и за нищо друго. Може да проявява доминантност вече, но не и да я демонстрира с агресия. По този начин просто си си играят. Хапят и дърпат, като си въртят главата, а понякога и ръмжат. То си им е заложено.
Истински агресивно, кучето може да започне да бъде едва към 5-6 месец и не по-рано, защото тогава вече е пред фаза пубертет и изпитва по всякакъв начин заобикалящият го свят. Скоро след това идва периода на страха и той е най-решаващ според мен. Ако от 7-8 месечна възраст до година и нещо се изгради правилна психика на "справедлив, но винаги победител" тя остава за цял живот. Друг фактор за агресията при възрастни кучета от такъв тип порода е социализацията. Но и за нея е рано. Тя трябва да започне от 3 месечна възраст с постоянни разходки във всякаква среда - с хора и животни и да се наблегне на нея докато кучето стане поне на половин година. После могат и да се намалят разходките и срещите с нови неща, ако е свършена работата както трябва преди това.

#1576 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 02:27 PM

tok4ev,мога само да ти благодаря за изчерпателния отговор cheers bravoS

#1577 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 02:40 PM

Цитат

някои има ли проблем с жлезата (при жеснките кучета) много са чеши и

зна4и на моя рамо му бяха излезли рани4ки(екземи)по кожата заради това 4е не го бяхме водили да му истискват жлезите(ама никои не ни бе6е казал преди това 4е трябва да се правят такива работи)и запарви пат му ги истискаха като бе6е на 6 месеца и лекаря след това каза 4е на всеки 2 месеца трябва да се води да му се истискват.та кажете и на мене това вярно ли е и ва6ите ротове на колко време ги водите да им правят тази профилактика
User's Signature

Качена снимка

#1578 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 03:06 PM

НА Корина и се наложи да я истискват веднъж и то беше там някъде на 5-6 месеца.И до сега не ни се е налагало да се изтисква,да чукна на дърво

#1579 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 03:27 PM

ама не се ли налага да се истискват на определен период или 4ак ако стане не6то и аз незнам вса6тност какво bl)
User's Signature

Качена снимка

#1580 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 July 2007 - 03:47 PM

nok Възпалението на жлезите, разположени от двете страни близо до ануса, се получава, когато кучето води заседнал живот, вследствие на което може да се запушат изходните им канали. В такъв случай секретът, изпускан от аналните жлези, не изпълнява функцията си да размеква фекалните маси, задържа се в жлезите и се превръща в сиво- кафеникава, неприятно миришеща материя. Попадналите отвън или чрез изпражненията микроорганизми намират добра среда за развитие и размножаване в аналните жлези и още повече ги възпаляват.
Ето защо е необходимо кучето редовно да се извежда на по-продължителни разходки и периодично да се преглежда състоянието на аналните жлези от вет. лекар.
Храненето с хляб също спомага възпалението на жлезата. rungrey
User's Signature

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема