Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 15 August 2007 - 07:44 PM
Цитат
ротовете са номер едно :)
ние ся са врЪштаме от расходка. bravoS
Голямо спортуване падна. Играхме с камани, вЪртяхме гуми и се качихме до дванадесетия етаж
Имах кувството че прасе дишаше oleeee
Кога е "създадена" породата ?
Публикувано: 15 August 2007 - 09:40 PM
Публикувано: 15 August 2007 - 10:21 PM
Публикувано: 15 August 2007 - 10:25 PM
или кучески консерви за бебета
с една дума трябва да яде качествено ,но да не се прекалява за да излезе нешто от него
Публикувано: 16 August 2007 - 07:04 AM
Публикувано: 16 August 2007 - 07:17 AM
Цитат
и го поудра малко и го рита от това може ли да го е намразил ве4е или още е рано за омраза
не разрешавай на детето си грубости с животните.те ще го запомнят.след това вариантите са два-или ще намрази децата или ще се страхува от тях.за ротвайлера е по вероятно първото.това са моите впечатления.моят дог израстна с братовчед ми.детето беше на 6год.играеха си като две дечица,но малкия винаги е внимавал да не нарани кучето.сега дога е 70кг-два пъти колкото детето и пак си играят като преди.много е добър с всички деца.като го видят по улицата всички му се хвърлят по врата,дърпат го,щипят го ,но той не ги закача.като види зор-бяга.още не късно да станат най-добрите приятели.обясни на малкия,че това е живо същество и че трябва да се отнася с кученцето така както иска да се отнасят със самия него.
това е моя съвет.ако искаш довери ми се. super best r)
Публикувано: 16 August 2007 - 08:39 AM
Цитат
drumi80,
За храненето - Между 2-4 месечна възраст малкото куче се храни 5 пъти на ден през интервал 3-3,5 часа, когато започне четвъртия месец - 4 пъти дневно, а в периода от 6 до 12 - 3 пъти. След навършване на 12 месечна възраст храненето се намалява на 2 пъти ( сутрин и вечер ). На 14-18 месечна възраст растежът и развитието на младото куче спират и е добре след този период животното да се привикне към еднократно хранене ( обикновено вечер ).
Количеството и качеството на храната е необходимо да се коригира съобразно общото състояние на кучето, което трябра да се поддържа винаги в добра кондиция.
Аз моето куче, което е на 4,5 г. храня и сутрин и вечер и задължително минимум 30 минути след разходка, защото може да получи превъртане на стомаха, което често се случва при едрите породи.
Щом на храната, която си му взел пише, че трябва да му даваш 200 гр. значи, че това му е дневната дажба и е добре да я разделиш на съответният брой хранения.
Друг съвет - не му давай кокали за ядене. Много е малък. Можеш от месарските магазини да потърсиш от свинските кокали, които ( незнам точно как им викат ) са дълги около 20 см и от двата края имат ябълки, по които има хрущяли. Точно тази част става за ядене, не за наяждане( без да се притесняваш ), а и в същото време си чеше зъбките. Голямо удоволствие е за всяко куче. Щом огризка хрущяла, вземи му кокала и го изхвърли.
Но всякакви други, особено пилешки - тръбни са опасни за неговата възраст, а дори и за зрели кучета.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 August 2007 - 08:57 AM
Цитат
drumi80,
Не го тупвай и не позволявай детето ти да му посяга. Ако продължавате така, това със сигурност ще доведе до големи проблеми и за тях ще си отговорен само ти.Не отричам боя, но той не решава проблемите. Така само ще го озлобите и ще стане с доста неуравновесен характер, а това в последствие може да ви донесе куп неприятни случки.
Когато кученцето направи нещо, което не трябва, с ясен и твърд тон му кажи НЕ. Ако не ти обърне внимание и продължи, повтори с НЕ. Ако пак не се получи, го хвани за мъртвата кожа на врата и го раздрусай. Използвай този метод всеки път, щом не спира при команда НЕ. Трябва да си много търпелив и настоятелен. По този начин много по лесно би те разбрало и без бой.
В по предишен мой пост ти бях обърнала внимание, че много неща вече са написани и много добре обяснени. Не е лошо да ги прегледаш.
Поздрави и успех!!!

Публикувано: 16 August 2007 - 09:44 AM
сега като видях по-добре снимките, изобщо не ми се струва , че на Троя и е нестандартно опашлето. Много е добре, а и тя е още малка.
Ако не се лъжа, беше писала, че е на 2 месеца, а виждам, че я разхождаш вече ?!?

Публикувано: 16 August 2007 - 11:23 AM
а drumi наистина трябва да обясни6 на сина си за ку4ето за6тото сега моя като види малки деца ги лае таикато на улицата която живея има малки деца и постояно го дразнят а те не осазнават какво то4но правят.а ина4е като ме видят с него на улицата не могат да сварят да се пребират в тях.и об6то взето заради тези ддеца сега моя рамо не може да понася де4урлигата s)
Публикувано: 16 August 2007 - 11:52 AM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +