Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 20 August 2007 - 04:15 PM
искам да ви попитам, като кученцата ви бяха малки, как гиоставяхте сами вкъщи и имало ли е проблеми, защото това много ме притеснява
аз нямам още куче, но щях да си взимам този юни, но го отложих докато започна да живея сама. Прочела съм всичко възможно за обучение и дисциплина в форума, но това така и не ми стана ясно. Вие оставяли ли сте ги сами под 4 месечна възраст
Другия въпрос е, повечето от развъдниците дават кученцата си на 2 месеца, но на мен ми изглеждат мнооого големи на 2 месеца, имам чувството, че няма да имам време да му се нарадвам докато е малко, можете ли да постнете снимки на вашите 2 месечни ротчета да преценя колко са големи. Мерси
аз нямам още куче, но щях да си взимам този юни, но го отложих докато започна да живея сама. Прочела съм всичко възможно за обучение и дисциплина в форума, но това така и не ми стана ясно. Вие оставяли ли сте ги сами под 4 месечна възраст
Другия въпрос е, повечето от развъдниците дават кученцата си на 2 месеца, но на мен ми изглеждат мнооого големи на 2 месеца, имам чувството, че няма да имам време да му се нарадвам докато е малко, можете ли да постнете снимки на вашите 2 месечни ротчета да преценя колко са големи. Мерси
Публикувано: 20 August 2007 - 05:09 PM
infetka ето го рамко на около 35 40 дена(не сам сигурна)сас приятелката му която бе6е с 10 дена по голяма от него.аз моя си го взех на толкова маи на 35 ия ден и сега е голяма здраво 10 месе4но мом4е w)
Прикачени файлове
-
Sasha_i_Ramon.jpg (83.9K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 20 August 2007 - 05:41 PM
Здравей infetka,
Желателно е кученце да се вземе, когато е около 2 месеца, защото през това време е с братчетата, сестричките и майка си. Всички са заедно, играят си, хапят се и си ръмжат, а мама ги учи да бъдат кучета. Това се казва социализация и е много важна при изграждането на характера на малкото кученце. Това е причината да се задържат до два месеца при мама, което повярвай ми не е изобщо лошо.
Когато малкото отиде при новите си стопани също е добре да не е самичко, но това в днешният напрегнат ден е почти невъзможно. Ако не можеш да му осигуриш присъствие, трябва задължително да му оставиш много играчки, за да се занимава с нещо през времето, в което не спи и е само. Добре е и тогава да бъде в помещение, където да не е с ценни мебели и да няма кабели, но в никакъв случай това да не е банята.
Това е общо взето.
Желателно е кученце да се вземе, когато е около 2 месеца, защото през това време е с братчетата, сестричките и майка си. Всички са заедно, играят си, хапят се и си ръмжат, а мама ги учи да бъдат кучета. Това се казва социализация и е много важна при изграждането на характера на малкото кученце. Това е причината да се задържат до два месеца при мама, което повярвай ми не е изобщо лошо.
Когато малкото отиде при новите си стопани също е добре да не е самичко, но това в днешният напрегнат ден е почти невъзможно. Ако не можеш да му осигуриш присъствие, трябва задължително да му оставиш много играчки, за да се занимава с нещо през времето, в което не спи и е само. Добре е и тогава да бъде в помещение, където да не е с ценни мебели и да няма кабели, но в никакъв случай това да не е банята.
Това е общо взето.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 20 August 2007 - 05:59 PM
Цитат
Забравих да ти покажа един вариант за гушкане с твоят дог
Абре тез не бяха ли хищници... как става тоз номер, че и аз искам да прегърна един тигър и да си го гледам в къщи.... ;)
Публикувано: 20 August 2007 - 06:03 PM
Цитат
infetka ето го рамко на около 35 40 дена(не сам сигурна)сас приятелката му която бе6е с 10 дена по голяма от него.аз моя си го взех на толкова маи на 35 ия ден и сега е голяма здраво 10 месе4но мом4е w)
35 дена е много малко е... то рамкото е легнал ..толкоз е малак , че не варви...иначе са мн игриви
аз моита я взех на 45 дена
мисля , че това е желана "дата" даже ако е оште по големо ште е по добре
ште е свикнало с чужда храна и оште др работи
Публикувано: 21 August 2007 - 07:37 AM
Цитат
Абре тез не бяха ли хищници... как става тоз номер, че и аз искам да прегърна един тигър и да си го гледам в къщи.... ;)
те наистина са хищници.можеш да си гледаш такова котенце ама ми се стува,че ще ти бъде трудно с храненето-все пак те ядат по 5-6 кг. месо на ден.може и да се справиш ако имаш кланница.и другото мн. важно нещо е ,че трябва да си преместиш къщата някъде в гората/иначе съседите няма да са много съгласни с твоя домашен любимец/ l) ако все пак решиш да си вземеш тигърче-обади се.ИСКАМ И АЗ ДА ГО ПОГУШКАМ b)
Публикувано: 21 August 2007 - 07:47 AM
Цитат
нямам още куче, но щях да си взимам този юни, но го отложих докато започна да живея сама. Прочела съм всичко възможно за обучение и дисциплина в форума, но това така и не ми стана ясно. Вие оставяли ли сте ги сами под 4 месечна възраст
Другия въпрос е, повечето от развъдниците дават кученцата си на 2 месеца, но на мен ми изглеждат мнооого големи на 2 месеца, имам чувството, че няма да имам време да му се нарадвам докато е малко, можете ли да постнете снимки на вашите 2 месечни ротчета да преценя колко са големи. Мерсиискам да ви попитам, като кученцата ви бяха малки, как гиоставяхте сами вкъщи и имало ли е проблеми, защото това много ме притеснява
аз
Другия въпрос е, повечето от развъдниците дават кученцата си на 2 месеца, но на мен ми изглеждат мнооого големи на 2 месеца, имам чувството, че няма да имам време да му се нарадвам докато е малко, можете ли да постнете снимки на вашите 2 месечни ротчета да преценя колко са големи. Мерсиискам да ви попитам, като кученцата ви бяха малки, как гиоставяхте сами вкъщи и имало ли е проблеми, защото това много ме притеснява
аз
кученцето трябва да остане при майката колкото може по-дълго.освен,че се социализира то получава от кърмата на майкаси първата и най-важна"ваксина".имунните тела се предават през кърмата.т.е. колкото по голямо бебе си вземеш толкова по здраво и силно ще бъде то.и не се притеснявай ще имаш достатъчно време да му се радваш.зависи от теб колко време ще му оттделяш.според мен поне в началото не трябва да го оставяш само.то ще има нужда от твоята нежност и любов.та то ще бъде отделено от мама и от средата в която е свикнало.и ако все пак решиш да оставяш бебето си в къщи- трябва да бъде постепенно.за 10мин.,за 30мин, за 1 час и задължително да си наблизо поне в началото
Публикувано: 21 August 2007 - 11:12 AM
толкоз позволява да го дигнеш моито кюфте w)
Прикачени файлове
-
Picture_012.jpg (87.53K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 21 August 2007 - 11:13 AM
не си даваме топката worthy
Прикачени файлове
-
Picture_013.jpg (62.27K)
Брой сваляния: 38

Вход

Темата е заключена