Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#2081 Потребителят е офлайн   Kolangi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2007 - 02:21 PM

Да ви се похваля-днес ни биха първата ваксина. Малиии това явно боли. Идеше ми да изкормя доктора. Кученцето изпищя каточели му режеш крак. s)

#2082 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 August 2007 - 02:42 PM

Цитат

Да ви се похваля-днес ни биха първата ваксина. Малиии това явно боли. Идеше ми да изкормя доктора. Кученцето изпищя каточели му режеш крак. s)

Kolangi, понеже скоро обсъждахме този проблем, мислех че си прочела предишните постове.

Боцкането се усеща, но не е лошо самото кученце да свързва ходенето при доктор с нещо приятно за него. Всяко кученце - от 3-4 мес. възраст - запечатва първите си впечатления от външният свят. Дали ще види добро или лошо зависи от теб, въпреки че някои случки са не можеш да предвидиш...... Когато го запознаваш с неща, които са нови за него, не е лошо да си приготвиш разни лакомства и да го забаламосваш, докато в случаят доктора го боцка. Дори бих ти препоръчала, при следващата ваксина първо да позволиш на докторите да го поглезят - да го галят, гушкат, или да му дадат лакомство и чак тогава да го боцнат. Разбира се и ти трябва да го разсейваш докато му бият ваксината, за да не следи докторите, а и така градиш връзка помежду ви. Добре е да не изпитва неприязъм към вет.кабинети, защото по нататък дори и при год.ваксина, ще ти трябва помощник и намордник r)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2083 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 02:44 PM

Хммм моя никога не е пищял... и няма как та нали доктора му ги бие освен, че много внимателно, а и във кожата на гърба, те са само подкожни и не би трябвало така да го боли s) , моя само се е попикавал от страх на масата cl) ;)

#2084 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 02:52 PM

Ние не сме имали проблеми.Ама пинчерката надушва клиника и почва да се дъпра

#2085 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 August 2007 - 02:54 PM

jikata01, да прав си, че зависи и от доктора как ще бие инжекцията. Но и кучето, ако е неспокоино и недоверчиво към доктора, трябва първо да се поуспокои, защото от страх се е свило, а може и да трепери. А нали знаеш, че страхът е най- лошият враг - дори и да не го боли, само док. да се доближи и то почва да пищи. Затова казвам, че е добре кучето да не свързва док. с лошо и да получи от него ласки и доверие, че нищо лошо няма да му се случи. А и до това време малкото е било в къщи и е виждало само познати за него хора. А чичо доктор е нов и му прави нещо ..... big_duel
User's Signature

#2086 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 03:14 PM

Цитат

jikata01, да прав си, че зависи и от доктора как ще бие инжекцията. Но и кучето, ако е неспокоино и недоверчиво към доктора, трябва първо да се поуспокои, защото от страх се е свило, а може и да трепери. А нали знаеш, че страхът е най- лошият враг - дори и да не го боли, само док. да се доближи и то почва да пищи. Затова казвам, че е добре кучето да не свързва док. с лошо и да получи от него ласки и доверие, че нищо лошо няма да му се случи. А и до това време малкото е било в къщи и е виждало само познати за него хора. А чичо доктор е нов и му прави нещо ..... big_duel

ти недеи тйи... те си разбират
моита кат влезем са радва дават и "солети" галят я ама кат са доближат до одзаде и почва са варти и ако я хванеш почва да хапе, не признава кои кои е
ние я оправяме Ъ човека. единия я хвашта за педните лапи др даржи наморника 9штото го сваля), а третия с каишката...иначе не става

#2087 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 August 2007 - 03:29 PM

Darkyx, ако обърна внимание, аз говоря за свикване и приемане към вет. кабинетиот във времето когато е малко едно кученце , а не обратното.
User's Signature

#2088 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 06:02 PM

ми моята като малка доктора и се радва и я гали но това не помогна и досега като го види и го лае b)

#2089 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 06:47 PM

аде да кажа и при нас как стоят не6тата при доктора.зна4и рамко от малак 4и4о доктор го глезе6е и сега тои много му се радва като го види.когато му биха ваксините винаги ги понася6е мажката и не скемте6е(тои доктора все ми вика6е 4е за него това е все едно комар го ухапало)но скоро когато ходехме на преглед лекаря ре6и да му види жлезите как са и нали аз го даржя от пред а доктора от зад си вар6и работа и то4но като свар6и рамон се изварна и поне4е да го ухапе но добре 4е бяхме с наморник ина4е 4и4о доктор 6те6е да го преглежда следва6тия пат с една рака(грубо казано).а малкия 4арли днес го водих но не6то маи не харесва доктора.това им бе6е третата сре6та и по4на да го хапе.не6то му бе6е изнервен oleeee
User's Signature

Качена снимка

#2090 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 August 2007 - 08:25 PM

И аз ще ви разкажа една случка с моята Нора по тази тема, която обсъждаме сега:

Бяха минали горе-долу около 7-10 дни от както правехме първите разходки. Мъжът ми решил да я разходи пред блока и понеже има зеленина, далече е от улицата и т.н. решил да я откачи от повода. Изведнъж от храстите изскочило едно бездомно куче, сдавило я и избягало. Всичко е станало за броени секунди, дори не е имал време да реагира и да изгони другото куче. След това я огледал добре, нямало кръв и рани, но след 5 мин. лапата се издула, а кучето започнало да куца и да скимти. Веднага на доктор - прегледи, снимки и...... счупена лапа и гипс.
Понеже като малка беше голяма беснотия и въпреки, че не и давахме да ходи и скача, най - редовно си сваляше гипса. Всяка седмица по два пъти ходехме в кабинета, за да и сложат нов гипс. И понеже вече знаеше много добре какво я чака, започваше се едно голямо дърпане да влезе в кабинета. А щом я качвахме на масата следваше едно връзване на муцуната, главата и се заклещваше в едни шини, застопорени за масата, единият доктор и държи предните, мъжът ми задните лапи, аз почти съм легнала върху нея, за да не се гърчи в стремежът и да се отскубне. А другият доктор я превързва и гипсира през това време. Тогава беше малка и слава богу всичко мина и сега това е само един лош спомен.
Разказвам ви това, за да ви кажа, че след всичките тези премеждия и лоши спомени за нея, все пак не я е страх от доктори и дори е много щастлива когато ги види. Разбира си, че при някаква манипулация е малко неспокойна, но това си е в реда на нещата. А аз самата съм много доволна от нея и нямам никакви притеснения.
User's Signature

#2091 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 08:44 PM

леле dmm голяма битка е било.тя твоита неокротима бе. d) зна4и ако сравнявам рамко с нея тои моя кат ангел4е послу6ен r) ама доло горя явно сме на едно дередже харесваме докторите като ни лигавят ама станат ли работите до боцкане и прегледи ве4е не са толкова добри bl)
User's Signature

Качена снимка

#2092 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 August 2007 - 08:58 PM

М-даааа galla, моята беше много щура и игрива като малка, сега дори ми се иска да е такава ама нтц. Като навърши 2 години и се кротна. Сега е доста уравновесена и много послушна и ...............нямаме проблеми с докторите и сега, точно защото всичките тези мъки, които изживя не и повлияха.
User's Signature

#2093 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 07:46 AM

здравейте.имам проблем.искам да науча троя да яде само гранули,но тя си иска друга храна.държах я известно време само с гранулите,но чак ми става жал за нея.няколко пъти и правих попарки сс сирене или с пастет-горката ги яде все едно,че е за последно.не знам какво да правя.притеснявам се,че с другата храна по-късно може да я отровят.дайте ми съвет.КАКВО ДА ПРАВЯ?!?!?!?!?!? s) worthy

#2094 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 08:14 AM

Моята Хера е много интересна като отидем на доктор - яко се спича, опва ушите назад. А в момента, в който човека с бялата престилка тръгне към нея, "маймуната" както си седи почва да се мести и да се крие зад краката ми. Мисли си че ще се оттърве ама НЕ... иначе кротува, не е агресивна към докторите като я опипват или бият инжекция. oo

#2095 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 August 2007 - 08:20 AM

Иренче,
Вземи 500-1000 гр. чисто телешко месо и хубаво го свари. Като изстине го нарежи на много много ситно, да стане с големината на трици. Когато я храниш, освен гранулите сложи и от месото, но много малко - горе-долу 1/2 лъжичка. Разбъркай с ръце хубаво месото и гранулите. Ако пак не иска добави още от месото. Ако и тогава не иска да яде, изчакай 15-20 минути и яла какво яла махаш купата. После и я слагаш, когато и е следващото хранене. И мисля, че ще се получи. Целта е да я залъжеш с месото и да свиква със суха храна. После постепено намаляваш слагането на месо, докато останат само гранули. Аз съм го правила и се е получавало.
Всъщност можеш и с друго месо да пробваш, но с чисто телешко е най-добре.

А за лошите намерения на хората - това докато свят светува ще го има. Решат ли да сторят зло, не можеш да ги спреш, но ти не си мисли такива неща r)
User's Signature

#2096 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 08:58 AM

dmm,тя и сега ги яде като не и давам друго,но като ме погледне с този невинен умоляващ поглед-кой може да му устои r) . а какво ще стане ако я храня основно с гранули и от време на време и слагам по малко месце за разнообразие.дали няма да спре да си яде гранулките и да си иска месцето?ти как мислиш?

#2097 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 August 2007 - 09:07 AM

Аз останах с впечатление, че не иска изобщо гранули.
Ами пробвай, според мен дори е желателно да разноорбазяваш храната. Например през деня и давай гранули, а сутрин и вечер готвено, но щом си яде и така гранулите по-добре не ги смесвай с меса, а да ги яде чисти.
User's Signature

#2098 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 09:13 AM

ок.така ще направя.вижте колко сме порастнали.имам чувството,че расте с всяка минута

Прикачени файлове

#2099 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 09:14 AM

без да искаммммммммм.съжалявам.забравих да я смаля bash сорииииииииииииииииии

#2100 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 August 2007 - 09:14 AM