Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 07 September 2007 - 08:01 PM
Аз живея в къща с голям двор и искам да попитам като порасне ротвайлера ,разбира се в първите му няколко месеца ще го държа в къщата но после ако го изкарам да си живее на двора в кучешка къщичка и го вържа дали ще се озлоби?Разбира се няма да е постоянно вързано и ще го разхождам не само из двора а и из квартала.Двора е голям обаче няма да е хубаво да го пускам да си се разхожда в двора защото оградата не е много хубава и може да направи някоя дупка и да се промуши под оградата и да излезне на улицата s) Та за това искам да попитам дали ще се озлоби ако го държа вързано в двора bl) Благодаря за вниманието b)
Публикувано: 09 September 2007 - 08:47 AM
Цитат
Аз живея в къща с голям двор и искам да попитам като порасне ротвайлера ,разбира се в първите му няколко месеца ще го държа в къщата но после ако го изкарам да си живее на двора в кучешка къщичка и го вържа дали ще се озлоби?Разбира се няма да е постоянно вързано и ще го разхождам не само из двора а и из квартала.Двора е голям обаче няма да е хубаво да го пускам да си се разхожда в двора защото оградата не е много хубава и може да направи някоя дупка и да се промуши под оградата и да излезне на улицата s) Та за това искам да попитам дали ще се озлоби ако го държа вързано в двора bl) Благодаря за вниманието b)
bl) bl) някой да каже нещо по въпроса r)
Публикувано: 09 September 2007 - 10:47 AM
Аз също съм на мнение, че не трябва да седи вързано, което и да било куче в двора.
Споделям мнението на benyb. Ротвайлерът може да живее на вън, но е добре и да му осигуриш добри условия. Щом имаш голям двор, спокойно можеш да заградиш една част от него, достатъчна, за да си обикаля вътре. Направи здрава ограда, защото като порасне може да я събори и да е достатъчно висока, за да не я прескочи. Така ще си спокоен, че е безопасно и няма да има нужда от верига или въже за връзване ;)
Вътре, предполагам не е проблем да му сглобиш една къщичка и ....... това е общо взето.. ......
Ако го вържеш, опасенията ти за агресия са напълно основателни.
Ако имаш и други въпроси - питай b)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 September 2007 - 12:40 PM
Някой бил ли е на 06.09. в Пловдив на изложбата?
Ако има "оцевидци" на събитието, нека сподели с нас ....... и не разбрах имало ли е участници от нашата любима порода w) ?
От показаните снимки видях само тези двама сладури, но не разбрах нищо s)
benyb, едното ротче не е ли твое или греша?
Прикачени файлове
-
thumbbig_1_.jpg (45.95K)
Брой сваляния: 61

Публикувано: 09 September 2007 - 08:23 PM
Ако има дайте малко повече инфо - каде ще се провежда

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 09 September 2007 - 08:58 PM

Публикувано: 10 September 2007 - 08:54 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 10 September 2007 - 03:05 PM
Цитат
Ами да ти кажа как стоят при нас нещата. Моя също е навън, но не е вързан, а си има заградено място понеже не мога да го оставям на двора... Вътре си има къщичка и играчки, с които се занимава. Това, че е затворен обаче създава необходимостта от по-дълги разходки. Например моя го изкарвам средно 2 пъти по около 40-50 минути, но това е когато нямам много време, иначе и по час и нагоре по 3 пъти, но зависи колко съм зает ;) . Така, че това че е навън изобщо не означава, че трябват по-малко грижи, напротив...
Само един съвет: казваш, че като го вземеш известно време ще е у вас. Ако го вземеш сега ще трябва да го изкараш тъкмо в най-студените месеци и няма да успее да се пригоди и може да се разболее. За това или го вземи някъде декември за да може да укрепне до март примерно ако искаш възможно най-скоро да го вземеш. Аз моя го взех април накрая, роден е в началото на март и отначало също беше в нас, около месец. През деня го изкарвах беше навън в заграденото и из двора, още не правеше бели l) , а вечер го прибирах. И постепенно щом се покачиха температурите и нощем беше топло започнахме да го оставяме навън и си свикна в къщичката. Така когато настъпи зимата той беше станал вече на около 10 месеца и нямаше проблем със студовете. И сега е едно голямо и калено куче и мога смело да твърдя, че сигурно е доста по-издръжлив от кучетата, които живеят вкъщи. Дано да съм ти бил полезен ;) worthy
Публикувано: 10 September 2007 - 03:09 PM
Цитат
Хехехе, как се ядат кренвирши:)))
Представям си какво надяждане е било щом е изместен ротвайлер l)
Да са и честити титлите на Мира bgflag

Публикувано: 10 September 2007 - 03:35 PM
Цитат
Браво на леля Мира cheers cheers cheers Да продължава все така да обира наградите bravoS