Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#731 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2006 - 02:35 PM

Не май,а ще трабва да си го преодолееш:))Кучето ти не е глупаво и ясно осъзнава,че те е страх.Това използва и моето куче в лучката с кокала.Да не мислиш,че аз не съм изпитвала страх:)За това реших,че със строг нашийник и повод имам най-голям контрол.Не съм и бъркала в устата,просто като исках да го взема и тя започваше да ръмжи я вдигаш на строгия,докъто не пусне кокала сама.След това го взимах ,погалвах и и и го връщах.И така през 5 мин,докъто не започна доброволно да го дава.И само аз имах този проблем.Приятелят ми,който изобщо не го е страх от нея и тя го знае си и го взимаше без проблем,но поискам ли аз-ела да видиш:)За това моя съвет е- никакви компромиси.Изправяй се срещу проблемите и ги решавай докъто е малък. 1super

#732 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:37 PM

Моя грешка - не обърнах внимание :)

#733 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:37 PM

Цитат

Цитат

женска ли е?

при тях доминирането не е ли много по-слабо? изобщо има ли го?

Аз дасега не съм виждал и чувал женско куче да се зъби и да опитва да доминира над мъж, но божа работа.

Ето малко нови снимки (последните три от преди малко): http://philipp.web.a...net/berry/0y4m/

Всяко куче се опитва да се наложи на стопаните си,независимо от пола или породата.Какви зли пуделки има пред блока,моето куче бледнее,честно ви казвам:))))))))))))))))))))))))

#734 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:45 PM

Цитат

Не май,а ще трабва да си го преодолееш:))Кучето ти не е глупаво и ясно осъзнава,че те е страх.Това използва и моето куче в лучката с кокала.Да не мислиш,че аз не съм изпитвала страх:)За това реших,че със строг нашийник и повод имам най-голям контрол.Не съм и бъркала в устата,просто като исках да го взема и тя започваше да ръмжи я вдигаш на строгия,докъто не пусне кокала сама.След това го взимах ,погалвах и и и го връщах.И така през 5 мин,докъто не започна доброволно да го дава.И само аз имах този проблем.Приятелят ми,който изобщо не го е страх от нея и тя го знае си и го взимаше без проблем,но поискам ли аз-ела да видиш:)За това моя съвет е- никакви компромиси.Изправяй се срещу проблемите и ги решавай докъто е малък. 1super

още тази вечер ще го изпробвам с кокала 1super
ако утре не се включа във форума,значи съм нахапана b) шегичка де.
А нека питам и още нещо:от няколко седмици кучето има някакви корички по краката-това са като корички на стари,зараснали ранички.Наблюдават се в областта на предните му два крака.Водихме го на личния му ветиринарТой рече да го наблюдаваме две седмици и, ако се разрастват пак да отидем-най вероятно били гъбички?!Ние си ги наблюдаваме - не се разрастват, но и не намаляват. b)
Възможно ли е това да е от лежането на предните си два крака или наистина са гъбички?Имала ли си такъв проблем?

#735 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:49 PM

Не знам какво може да е.Защо не се консултирате с друг лекар,ако ви притеснява това.От лежане се образуват точно на "лактите"(ако мога така да ги нарека),когато се лежи на твърдо.И изобщо,защо не е направил някакви изследвания?За гъби?

#736 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:52 PM

ами точно там са...сега трябва да се притесня,че спи на твърдо ли?s)
И като споменах спане-той си имаше огроооомен кашон с балатум и постелка.За определено време всичко беше изпоядено.Сега си спи само на килимчето, но и него е взел да яде.Някакви идеи как да спре това унищожаване на мебелите?

#737 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:56 PM

И нашите постелки са на дупки:)Споко,ще му мине желанието с възрастта.Мъжките имат повече енергия и знам,че са по-големи рушители:)))А това,на лактите,ако е то твърдото,мажи ги с кремче някакво,здраве или вазелин,(такова ме бяха съветвали мен),но все пак трабва да знаеш дали не са гъбички!

#738 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:02 PM

Shery, по-добре се консултираи с още някой ветеринар. Ние имахме абсолютно същия проблем между двете предни лапи. Бях командировка, а мъжа ми не му обърнал достатъчно внимание. Ветеринаря му взе проби от коричката. Пи 10 дни антибиотик (за хора) - Линкомицин мисля, че беше. И отделно го мазах 10 дни с една паста. А ветеринаря ми каза, че тези "гъбки" не са съвсем безобидни и за хора. Снабдих се с много ръкавици за еднократна употреба за мазането и борбата започна. Сега нищо му няма. Но е гадно, че в листовката на антибиотика са описани силни отрицателни ефекти.

#739 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:05 PM

нашите постелки не са просто на дупкиb) той обича да ги прави от квадратни на овални - абсолютно всички си ги оформя по този начин.Куче със стил ще се окаже super best
другата му страст са торбички/ възможно най-мазни / , мокри кърпички и салфетки.голяма любов изпитва към тях.Караме се, НЕ-каме си....за сега не се вижда ефект.
днес отиваме на доктора за гъбичките.аз попитах, за да знам все пак - да не ни изпишат нещо за гъбички, а то да е просто мазолчета.Ти колко време маза твоето куче и изчезнаха ли му от вазелина?

#740 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:08 PM

Цитат

Shery, по-добре се консултираи с още някой ветеринар. Ние имахме абсолютно същия проблем между двете предни лапи. Бях командировка, а мъжа ми не му обърнал достатъчно внимание. Ветеринаря му взе проби от коричката. Пи 10 дни антибиотик (за хора) - Линкомицин мисля, че беше. И отделно го мазах 10 дни с една паста. А ветеринаря ми каза, че тези "гъбки" не са съвсем безобидни и за хора. Снабдих се с много ръкавици за еднократна употреба за мазането и борбата започна. Сега нищо му няма. Но е гадно, че в листовката на антибиотика са описани силни отрицателни ефекти.

благодаря Elha,ще го направя...
а за какви отрицателни ефекти става дума?

#741 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:09 PM

На моето изчезнаха,но си беше малко от лежане по плочките лятото:)Сега сме ок:)))Гледа да е меко и топло:)А ако успее да се добере до някои фотьоил без да я видя е най-щастлива:)Но за кратко l)

#742 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:25 PM

оооо,до фотьойла ли иска да се докопа?ние на нашия до сега не сме му позволили да се качва където и да е било от меката мебел...не, че не гледа с копнеж към дивана...
а как се преборихте с любовта към боклучките?

#743 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:50 PM

Антибиотика за гъбички е много силен и може да доведе до гастрит или колит (не помня), затова му го давахме с витамин C.
И нашия спеше на един фотьоил, но от постоянното му слизане и качване (със засилка) горкия фотьоил започна да се разглабя.
Ние лично още не сме се справили напълно с боклука. Но много помага ако в точния момент (когато налапва нещо, а е далече от теб) извикаш НЕ и го оцелваш с каишката. По този повод кучето ми вече има нова стратегия. Намира си нещо за хапване, подушва го и го подминава. Щом и аз подмина "плячката" то се връща малко назад и налапва "нещото" за секунди. n) Борбата е безмилостно жестока, няма да се отказвам, но за сега май и то не мисли да се откаже от дохранване по улиците... NNN

#744 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:53 PM

явно учат в едно училище wink и нашият използва тази стратегия.
Според мен това никога няма да бъде премахнато напълно...природа b)
а твоето куче колко е голямо?
колкото да приемането на хапчетата - в храната ли му ги слагахте?

#745 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:14 PM

Кучето от вчера е на 6 месеца. Той е невероятно лаком. Взимам хапчето с няколко гранулки в ръката си. Карам го да прави разни неща (седни, легни и т.н.) и му ги давам като награда. А той даже не ги дъвче, а направо ги засмуква. Това беше само с антибиотика, защото му делях капсулите и ги запушвах с хляб, ако ги сдъвче ще му загорчи и току виж ги изплюл. А витамин С и калция си ги дъвче като награда (пак седни, легни и др.). Сега само като чуе, че вадя хапче и тича. super best
А метода с хвърлянето не го видях от училище. Сама стигнах до него след много търчане по кучето. Ти къде водиш твоя разбойник?

#746 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:30 PM

охооо,че те са почти набори с нашия ....
а за училището имах предвид новата стратегия, която вашия е въвел /"Намира си нещо за хапване, подушва го и го подминава. Щом и аз подмина "плячката" то се връща малко назад и налапва "нещото" за секунди."/Пошегувах се,че са учили в едно училище.Иначе ние го караме на къщно обучение.В Сливен сме и се възпитаваме самостоятелно.Решихме,че така е по-добре.А вие къде ходите на училище.А как го научихте на команда "легни"?з когато му се карам и му давам команда "седни" той направо си ляга.Но това е само, когато разбере, че много съм ядосана.Иначе си изпълнява "седни" без проблем.

#747 Потребителят е офлайн   Rocco Икона

Публикувано: 10 November 2006 - 02:22 PM

Здравейте на всички!
Следя внимателно вашите съвети,мнения и преживявания с любимата ми порода!
Но нещо замлъкнахте от два дни.Имам въпрос:Как да разбера кога кучето ми ръмжи на игра и кога е сериозно?

#748 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 12:13 PM

Здравейте,
имам проблем и ще се радвам ако ме посаветвате нещо...
Имам женски рот и на 7ми роди 15 кученца. за съжаление от тях останаха само 5 - останалите умряха и някои от тях ги изяде. беше оставила едното настрани и аз го прибрах да го гледам. купихме специално мляко за бебета кученца, но ми се струва доста слабо не издава много звуци както останалите 4 които са при майката. Доста се притеснявам защото нямам опит в отглеждането на 4дневни кученца. ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  hera.jpg (5.05K)
    Брой сваляния: 96

#749 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 11 November 2006 - 12:41 PM

Хера , питай във ветеринарният форум тук http://dog.bg/f/index.php?act=SF&f=44. Кученцето трябва да го храните на всеки 1-2 ч и да е на много топло. Обезателно и да го изпишвате с мокричко памуче. Може да има проблем кученцето и вероятно да не оцелее.

#750 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 02:45 PM

Благодаря за съвета.
Аз го храня на 2 часа, но то само спи и се налага насила да му отварям устата за да захапи биберона... масажирам го преди и след хранене, а и вече няколко пъти се изака самичко. голямо мишленце е. Водих го на лекар, защото почна да диша през устата и се изплаших, но докторката ми каза, че нищо не може да се направи и може да не издържи много паленцето.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни