Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#1872 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2007 - 02:07 PM

Цитат

според мен такива коментари като "безмозъчна порода" , "боклуци "не бива да се чуват от човек , занимаващ се с кучета . А и това с опастността - може да се получи и при всяко друго куче и пак казвам въпрос на обучение .Аз имам САО БОК И 2 ротвайлера и мога да ти кажа по мои наблюдения БОК е много добър пазач / но стане ли въпрос за чужди хора , всеки е наясно какво става / в случая не е предимство чужд човек да ти бърка в устата на кучето . Все пак темата е за САО , нека не се увличаме

Извинявам се но аз не гледам просто общо взето кучета а гледам една от най социалните и интелигентна порода кучета най универсалната ако трябва друга порода да гледам нямаше да се занимавам професионално с селекционирането и развъждането и.А щях да си гледам едно куче просто там за пазач.Нищо повече.

#1873 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 02:10 PM

Азиатският вълкодав е познат у нас и в родината си като средноазиатска овчарка.От всички вълкодави в света азиатеца има най-законното право да носи тази титла.Боят с вълк е ужасяваща сцена,неговите зъби не прехапват кожата на опонента ,а я режат като бръснач.Твърде малко са кучетата,които магат да противопостоят на вълка в боя и тези кучета са носители на уникални качества.

Какво куче търсите?

Ако ви трябва силно,безтрашно,хармонично,здраво,мощно,непретенциозно,върно към своите и недоверчиво към чужди хора животно-спрете се на средноазиатеца.Тези кучета са създадени в едно от най-тежките за живот места,в огромния регион от Южен Урал и кавказките степина север,до склоновете на Памир и Устюр на юг,от Тяншан на изток,чак до западните брегове на Каспийско море.Почти 100-градусовата температурна амплитуда,нажежените пустини,засухата и вечния глад са създатели на особен тип хора,така и на особени кучета.Огромни,хитри животни,готови цели дни да тичат след коня на чобанина,да посрещнат степния вълк на бой,седмици наред да се хранят с по някоя суха пита хляб и след всичко това да са силни и изпълнени с енергия.Никой скотовъдец в тези условия не може да оцелее без такова куче.Туркмените го наричат "алабай"(пъстър,шарен,нещо като нашето"Шаро",казаците и киргизите "бай-тобет".Близка до тази порода се е запазила и при монголците.

Малко история съблазнила ме да гледам тази порода.

#1874 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 04:06 PM

Кутретата,които съм ка4ил са производство на Атанас Соколов.
Малките са с имена АСЛАН И ОКИЛ.
Баща---АТИЛА Маика-------БАГИРА
АТИЛА е син на ОХЛАМОН а БАГИРА е дъщеря на КАШАР.
Ако ти си толкова разбира4 ми кажи кое от тези ку4ета не ти харесва и защо??
И ми кажи как така ги определи като БОК,4е само това не разбрах.
И те моля да не даваш оценка на кутрета,които не си виждал нито си вийдал техните родители и прародители.Така 4е,аиде няма нужда.
Кутретата сме ги купили господине НЕ ГИ ПРОДАВАМЕ!!!!!!!!!!
Про4ети го внимателно и 4акам твоите аргументи с какво право ти ги оприли4и на БОК.
Изглежда си голям разбира4!!!!!

#1875 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 04:15 PM

Е сега ми стана ясно ти си от г-да КАРАКА4АНИТЕ,които им е навик да влизат в разли4ните форуми и създават само интриги.
Ясно ми стана като бял ден.Въобще ама въобще не му обръщаите внимание на тоо 4ЕРГАР понеже така развалиха и друг форум.
Много голям разбира4 си наистина само,4е не ти е мястото тука. bash bash

АИДЕ 4ИБА.

#1876 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:14 PM

Атила е син на Охламон и Илдъз.
А Багира е от майка Султана което Ване е много по важно и баща Кашар.

#1877 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:17 PM

Ване за тази Султана говоря нашата.

Прикачени файлове

#1878 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:38 PM

Да аз знам.
Само не мога да си помисля как могат да плюват кутретата!!!!

#1879 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:42 PM

Къща на Барзев ли си ,не знам,но защо пишеш простотии в темата.То е ясно за какво безмозъчие става въпрос,като чете постовете ти човек.Тези простотии иди ги разправяй на децата от детската градина,да азиатеца е чудесна порода ,но да разтягаш тука лакардии ,че се раждал социализиран,ще ни умориш от смях.БоК БИЛО БЕЗМОЗЪЧНО,ЗАЩОТО Е ПОПАДНАЛО В ЧОВЕК ,КОЙТО ГО МЪРЗИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕГО.Не забравяй,че кучето приема характера на стопанина си!!И не будалкай Ване Банско,че било по важно майката,пълни глупости за хора ,които си нямат представа за развъждане.Мъжкото е ръководещото,затова се иска задължително оценка отличен ,за да се пуска за разплод,докато женската може да е с много добър.Мъжкия предава повече от гените си на малките,много рядко е обратното.И престани да пишеш глупости за другите породи!!! fow
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1880 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 07:58 PM

абе стиа с тая злоба бе хора ... fow все пак това е саит за кучета !!!
Престанете с тия тънки намеци ... и коментари за тъпи кучета или за сбъркани породи .Все пак имайте малко сдържаност и добре си помислете преди да напишете следващата простотия !!!Това че темата е за САО , не значи че трябва да се отправят обиди за др породи . Надявам се да не съм засегнала някои хора

#1881 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 08:28 PM

Господин Бързев,
моля ви не се изказвайте неподготвено за Българското Овчарско Куче
или някоя от другите породи кучета!!!

Няма куче, което да се е родило научено на каквото и да е.
Вярно е че някои са по-бързо възприемчиви а други по-бавно.
Някои породи са по-подходящи за определена работа от другите,
но това не значи че тези другите няма да могат да я изпълняват.

За разлика от вас,
аз и много други "подвизаващи" се на страниците на този форум със сигурност имаме по-голям опит и то в отглеждането и развъждането на по няколко породи кучета,
но не се изказваме с обидни думи за породите които не харесваме или са ни разочаровали.

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#1882 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 08:31 PM

Стана тя каквато стана.

#1883 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 February 2007 - 10:12 PM

Цитат

Стана тя каквато стана.

Абе какво сте се захванали с момчето, като написах във вашта тема, че са използвани азиатци , какво стана МОДА ме изхвърли, Еми така е като в каращисани кучета има и кавказци как няма да са агресивни / делото на шута /
.
Имате си форум,/щото тука може някой прохождащ да се обърка и да си помисли , че двете са едо и също / копирайте си текста и там си водете полемики, относно породата си. Единственото с което ми допада тя е ДА Е БОК.
С метизацията се борете сами.

d)

#1884 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 12:01 AM

Нямам вина че вашите кучета хора мясът на Сао не съм одговорен за връзките който са правени и от който са излязли кучета наподобаващи на САО а друго винаги малките в повечето случая 70 процента дава майката тя е най важна за мен в селекциониране.Кажи ми колко шампиони са дали шампиони.

#1885 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 12:47 AM

Даротека,дотук не даде нито един пример за толкова търсената от него "метизация" между БОК и САО.Чул,недочул и пак не разбрал за кучето" Кожата" и връзките му с представители от други породи,единствено в тестване на характер и нищо повече.Чак пък и се изяви като участник в ъв форум БОК без да има ясна представа за събития които не го касаят.Явно недоволства от недоразвитата си задница на кучето и лоша визия,лошите оцинки от омразните му изложби ,в които "о,боже"нямал конкуренция и куп тормозещи го въпроси,които не може да сподели с друг освен с корифеи като:бат Брани-единствения отгледал азиат,и т.н.Аждар тъпоумен и гледащ единствено как да се спечелят парици от следващото кучило непобедими азиати от нашта Анка,както я нарече Мартен бг.Да видим колко от вас ще дойдат на БРФК изложбата на 3-ти март да докажат ЕКСТЕРИОР и поведение,социализация и визия на чистопородни азиати,с доказани родословия и самочувствие което ви липсва там,тук може да се надлъгваме непрекъснато!
Ицо

#1886 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 01:13 AM

Здравеите
много познавачи и професори се навъждат из тоя интернет,та чак да ти стане мило,едни се карат и дръсат като побеснели,други си говорят и пишат сами,можеби ви дразни това ,че не се караме и излагаме за глупости-за това как да се нарича породата или ,че моето е породно ,а на вуте кучето е кривокрако и страда от късогледство,щото дядо му е бил с диоптер N-3.Защо в съзнанието ни като българи винаги трябва да се противопоставяме един на друг и разделяме ,пренебрегваики другия и отричаики го само за да покажем себе си и своята глупост....
ouu
реметалк,това е във връзка с твоите изявления.

#1887 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 01:23 AM

Не,Акело,не ни дразни нищо освен необосновани догатки-с факти ще замълчим.Породата е една -Средноазиатска овчарка!Тюркменски алабай-такава призната няма,колкото и да им се иска на някои .

#1888 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 01:43 AM

А за Реметалк,гнева е обоснован,човека има прекрасен екземпляр от породата,красиво ,с излъчване ,с движения,но кастрирано от Събевата рука божия,незнайно поради какви обстоятелства и тестване на характера/може би не е реагирало на отворения с/у него чадър, или не е реагирал адекватно с/у картоненато прасе,или се е подхлъзнал по мостчето и е паднало в балоните......кой знае......или е потомък на някоя фалшива Карагъоз,Карагез,Карагиз или тем подобни на болната му фантазия????????

#1889 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 02:11 AM

Напълно съм съглсен с МАДЛЕНА (МИТЦО).
И съм сигурен че нито един от вас господа "специалисти" дискутиращи породата САО на страниците на този форум няма да си направи труда да изведе "перфектните" си екземпляри на някоя изложба.
И знаете ли защо, ами защото ви е страх че там ще ви кават в очите че "стоката" ви не струва и ще ви затворят големите усти.
Така скрити зад измислени псевдоними ви е много лесно,
пишете, обсъждате, хвалите, плюете - ама на яве не ви стиска да говорите.
Вальо (РЕМЕТАЛК) е напълно прав в напатките си към вас,
защото в момента Азиатецът е модерен и всеки бърза да въди и продава,
но никои не си тества животните за темперамент,
не ходи по изложби за да си вземат кучетата му необходимите оценки,
защото не иска "някакъв си там" съдия да му "ос.ре" любимеца,
че какъв е той да ви казва колко ви е ценно кучето.........

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#1890 Потребителят е офлайн   P.PETROV Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 09:15 AM

здравейте.много харесвам тази порода следя форума но несъм писъл защото нямам много време.искам да кажа че кучетата които показвате тук са страхотни и учасниците във форума явно си разбират от работата.те са тези които държат тази тема жива .в един момент обаче се появява някой,почва да обижда ,да изказва мнение да намесва други породи и всичко става каша.каква гадост s) моля ви оставете темата на любителите на тази порода.

#1891 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 09:46 AM

Само едно не ми е ясно.

До вчера пишеха двама,трима в този форум!
Но един пост,с доста критики и хоп,ще се счупим от писане!
За сетен път се убеждавам,че няма ли интрига,не е интересно!

Поздрави от мен!

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема