Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2481 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2007 - 08:32 PM

Пикасо аз не отричам,че отскоро се занимавам с тази порода,но и ти не ме познаваш за да даваш компетентни отговори дали разбирам или не.Според мене си по-възрастен от мен, може и от много по-дълго време да се занимаваш с породата,и това пак не ти дава право да даваш оценки кои разбира и кои не.
Казаха ти,че сега има литература има кучета и ученето става бързо ако имаш подходящ у4ител.Не мислиш ли??А за извинения мисля,че не никого не дължа!!
Относно това,че ме нападаш,че искам да създам интрига тука, не си въобще прав.Аз съм приятел, и с развъдчици от София,и от Пазарджик.Винаги съм бил против това да се карат, и да спорят кои е по-наи.Но ти даваш оценки,че в Пазарджик има по-добри ку4ета.Про4ети си постовете,и ще видиш.Така,че според мене ти дължиш извинение на някои хора. Чао.

#2482 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 09:38 PM

Цитат

Цитат

До Лайката:Вече нямаш думи,за това ли боравиш с картинки!Или така ти е по-изгодно?Чао.

Не виждам смисъл да си хабя думите,няма нищо градивно в повечето от постовете ви,явно на повечето им е по лесно да леят безкрайни приказки .?В това повечето явно ги бива,но да произведат и най важно да изведат истинско САО ги няма никакви.
Може да ме плюят ,колкото си искат,не могат да ме обидят,защото няма такъв съдия ,който да не го плюят.А това беше най голямата глупост която каза някой,че бил гледал и слушал,като съдел моя колега от Сърбия и той му бил идол.Ще му е идол докато изведе свое куче при него и след това ще бъде ония скапания съдия. Чао. angelpik

г-н Димитров,оня както казвате в поста си,съм аз!И да ви споделя,кучето което стана първо на спец.в Сърбия,е в БГ.и случайно аз се грижа за него!

Жив и здрав!!!

#2483 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 09:41 PM

Цитат

Цитат

Количеството,не означава качество. n)

количеството си е количество осбенно в търговията значи има седем хилки само на една снимка ,всички са хубави,и да има някое де няма да става то ше се разбере когато порасне нали?

знаеш ли каква е печалбата на един туркменски овчар? и колко може да изкара ако има две кучки(аз съм имал и повече)
в бг седемдесет агнета струват има ниама колкот еи тези на снимката ?кучета раждат и по два пъти годишно ако искаш?бре ти от една кучка можеш да направиш оборот повече от едно стадо ?разхода не като на 150 маикил
затва драги ниама да съхраниш нищо колкото и да се напъваш,ще плодиш.

когато парите са мотив нищо не става ,те са имали когато не са ги продавали?

Станах драги. b) Що не си гледаш овцете и не престанеш да дрънкаш простотий!
-За какви пари ми говориш петкане?Поканих ли те да ти подаря куче!Бъркаш ме с някой мой човек!

#2484 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 09:47 PM

Цитат

Цитат

Цитат

До Лайката:Вече нямаш думи,за това ли боравиш с картинки!Или така ти е по-изгодно?Чао.

Не виждам смисъл да си хабя думите,няма нищо градивно в повечето от постовете ви,явно на повечето им е по лесно да леят безкрайни приказки .?В това повечето явно ги бива,но да произведат и най важно да изведат истинско САО ги няма никакви.
Може да ме плюят ,колкото си искат,не могат да ме обидят,защото няма такъв съдия ,който да не го плюят.А това беше най голямата глупост която каза някой,че бил гледал и слушал,като съдел моя колега от Сърбия и той му бил идол.Ще му е идол докато изведе свое куче при него и след това ще бъде ония скапания съдия. Чао. angelpik

г-н Димитров,оня както казвате в поста си,съм аз!И да ви споделя,кучето което стана първо на спец.в Сърбия,е в БГ.и случайно аз се грижа за него!

Жив и здрав!!!

Разликата е огромна ,да се явиш на изложба с твое куче или да се грижиш за някое си куче.Грижи се, това не е лошо.!Съдията е добър само когато нащо куче е първо.Тази приказка е откакто има съдии.Със здраве.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2485 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:07 PM

Много си прав г-н Димитров.Приеми,че кучето е мое.
-На таз годишната специалка съдихте вие!Аз участвах!Кучето ми не стана първо.Нещо да чухте от мен по ваш адрес!?

Просто не желая да коментирам вашето съдийство!

Само ще ви кажа,че последните две години съм присъствал на почти всички изложби!
И доста съдий са съдили кучетата с които съм се явявал.Както Български,така и от Европата wink малко,или много съм понаучил някой нещица!

Но мисля,че е безмислено да се дълбае в тази тема за съдийството.

#2486 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:08 PM

Цитат

Пикасо аз не отричам,че отскоро се занимавам с тази порода,но и ти не ме познаваш за да даваш компетентни отговори дали разбирам или не.Според мене си по-възрастен от мен, може и от много по-дълго време да се занимаваш с породата,и това пак не ти дава право да даваш оценки кои разбира и кои не.
Казаха ти,че сега има литература има кучета и ученето става бързо ако имаш подходящ у4ител.Не мислиш ли??А за извинения мисля,че не никого не дължа!!
Относно това,че ме нападаш,че искам да създам интрига тука, не си въобще прав.Аз съм приятел, и с развъдчици от София,и от Пазарджик.Винаги съм бил против това да се карат, и да спорят кои е по-наи.Но ти даваш оценки,че в Пазарджик има по-добри ку4ета.Про4ети си постовете,и ще видиш.Така,че според мене ти дължиш извинение на някои хора. Чао.

значи ване ти и мен не познаваш ,ма имаш мнение за мен нали?ниама да казвам как си ме наричал?......без да си ме виждал ,съдиш за мен по писаниците ми и верно така трябва ,човек не е екстериор ,акъла ти мога да го преценя и от написаното тук,що се отнася за знанията ти и отношението ти към кучетата,дали си грозен само по снимка .хората са го казали ,посрещат те по дрехите(разбираи външноста) изпращат те по акъла,преценил те е човека ,писал си (описал си се)защо се сърдиш,вярвам ти че не лъжеш (това не се вижда по снимка по писаниците се вижда),но не съм сигурен че не грешиш
литературата ........хубаво е ,обаче с квотот и да се захванеш ,ще разбереш че от нея се почва за да навлезеш в материята само ,нататък е практика и стаж ,инак ставаш книжен плъх(не тигър)......в търкмения са го направили без литература ,предполагам не оспорваш труда им,но със стаж (традиции и опит трупан с години,векове)

дано не стана сложно за теб,както казваше един мои събеседник -секи ме разбира според интелекта си
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2487 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:09 PM

Цитат

Жив и здрав!!!

може би затова си харесъл съдията
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2488 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:18 PM

[quote] [quote name='Ak_Ezger' date='Aug 22 2007, 04:30 PM'] [quote name='pikaso' date='Aug 22 2007, 01:26 PM'] До АК-С какво са хранили и хранят кучетата в Туркмения,ми е все едно.Тук не е Туркмения и не сме в 19-20 век.
[/QUOTE]
bre tuk ne e tyrkmenia ama da gi testwash po turkmenski(dave bih kazal po amerikanski mojesh)da razprawiash ovcharite w tyrkmeniq taka i o naka ,da razprawqsh che chak ot edno wreme bilo taka(razbiram i predi 19 vek)
gordi ste i s kucheta deto ste dosyrnali ot tyrkmenia i sega ?

tyka ne e tyrkmenia ?kogato ti iznasia si q spomenawash? [/quote]
Брадър,вземи малко се образовай,с какво са хранели в Туркмения.Има снимки,видеоматериали и т.н.така като гледаш тези животни,мислиш ли,че са яли ярма и силаж?

Мани тия простотий бре човече Опитваш се да трупаш червени точки,но не се хаби,безмислено е wink

#2489 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:22 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Количеството,не означава качество. n)

количеството си е количество осбенно в търговията значи има седем хилки само на една снимка ,всички са хубави,и да има някое де няма да става то ше се разбере когато порасне нали?

знаеш ли каква е печалбата на един туркменски овчар? и колко може да изкара ако има две кучки(аз съм имал и повече)
в бг седемдесет агнета струват има ниама колкот еи тези на снимката ?кучета раждат и по два пъти годишно ако искаш?бре ти от една кучка можеш да направиш оборот повече от едно стадо ?разхода не като на 150 маикил
затва драги ниама да съхраниш нищо колкото и да се напъваш,ще плодиш.

когато парите са мотив нищо не става ,те са имали когато не са ги продавали?

Станах драги. b) Що не си гледаш овцете и не престанеш да дрънкаш простотий!
-За какви пари ми говориш петкане?Поканих ли те да ти подаря куче!Бъркаш ме с някой мой човек!

драги ,значи никога не си ми предлагал куче ,разбрах от теб че стрували между 500 и 1000 ,ако не тука в друг форум се написа едва ли не единствения които отглеждал"истински алабаи"в бг и си ревностен пазител на качествата ,ти или твои съмишленик се похвали че му дали две крави да заплодят на негово куче,същия на въпроса има ли брак каза че досега не се разочаровал от никое защото си планирал добре връзките(доста самонадеяно),аз пък ти казах че пет пари недавам (камо ли две крави )за вашите (и не само)кучета защото един господ знае преди колко поколения са били овчарски ..........мисля че ме беше поканил с кучетата ми да ми покажеш кво е куче ,мисля че беше казал (и ване банско пригласяше) че в бг нямало вече овчарски (от нашите),затва пук изцепи една снимка на която се виждаха сериозно изплашено (от нещо )стадо.......и две кучета в "естествена среда" в не естествена поза
коментара към снимката пък (които си бепше логичен)предизвика ........сензация в саитчето ви и обидни думи към коментатора
User's Signature

#2490 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:23 PM

Цитат

Цитат

Жив и здрав!!!

може би затова си харесъл съдията

Пак си в голяма грешка!
-Съдила ме и г-жа Бушняк,кучето ми стана второ,но съм доволен от съдийството и!
Когато има по добро куче от моето в ринга,няма да ме е яд!Просто ме бъркате с някой

#2491 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:27 PM

драги ако ти си ходил в ашхабад на ринга аз съм ходил при овчари по света .........никъде не видях гранули ,никъде

мангалите (като ги наричаш ядът ярмата )като гранули ,даже и месо да са яли ............а ти се чъдиш що не ти яло кученцето ...от жегите било ,от незнам кво било,а са ъ вас където и да нямаш климатик ,не е като при моите отвънка и денем и нощем , и пак ядът ,но така са хранени и родителите им и прародителите им
User's Signature

#2492 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:31 PM

Ей,Брадпит,ти лъжец ли ме искарваш!?Случайно да каза,че нещеш куче,защото щяло да изяде на децата дакела
Я се сабуди малко!

А дали даваш 5 пари за наше куче,не ми пука И не съм казвал никога,че моите кучета са единствени,я вземи си легни и се наспи хубавол Утрото е по мъдро от вечерта

А относно двете малки кучета при козите които живеят е Факт!!!И ти ли проговори езика на животните!Като каних другият всезнайко да отидем,що не пожела!?

Само моля,не ме искарвай,че лъжа!

Както ти казах,трудно ще натрупаш червени точици пред някой хорица,които се опитваш да сваляш

#2493 Потребителят е офлайн   danailov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:33 PM

Здравеи гн. Пикасо можеш ли да ми кажеш как се казва това куче ;)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Picture.jpg (92.99K)
    Брой сваляния: 101

#2494 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:35 PM

Цитат

-На таз годишната специалка съдихте вие!Аз участвах!Кучето ми не стана първо.Нещо да чухте от мен по ваш адрес!?

Само ще ви кажа,че последните две години съм присъствал на почти всички изложби!
И доста съдий са съдили кучетата с които съм се явявал.Както Български,така и от Европата wink малко,или много съм понаучил някой нещица!

Няма да продължавам диалога,не съм казал,че говориш против мен,това малко ме интересува,но мисля ,че достатъчно имам в главата за да разбирам намеци.И последно ще те питам на кои изложби си участвал през тези две години,не си спомням да са се явявали САО ПО ИЗЛОЖБИТЕ..И за финал ще ти кажа само ,че мене ме канят на ваши и подобни на вашите изложби (специалки),понеже всички са големи специалисти и другите съдии не искат да ви съдят ,защото вечно стават разправии,а знаят ,че аз не се впечатлявам от дърдорковци .И когато съдя никой не се обажда и не мърмори,там до ринга всички си траят ,но когато застанат зад монитора стават големи разбирачи и специалисти.Много интересно,задай си сам въпроса,защо не смеят да ме питат там,защо така съм им отсъдил кучето!?Сигурно сам ще си отговориш,защото веднага ще ги оборя и ще им докажа защо.Затова ,както казах е много лесно в нета да се оплакват,защото кучето го няма или пробутват разни измислени снимки.Хайде лека,а когато дойдеш на изложба се обади да обменим мисли.
User's Signature

#2495 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:43 PM

Цитат

Цитат

Няма да продължавам диалога,не съм казал,че говориш против мен,това малко ме интересува,но мисля ,че достатъчно имам в главата за да разбирам намеци.И последно ще те питам на кои изложби си участвал през тези две години,не си спомням да са се явявали САО ПО ИЗЛОЖБИТЕ..И за финал ще ти кажа само ,че мене ме канят на ваши и подобни на вашите изложби (специалки),понеже всички са големи специалисти и другите съдии не искат да ви съдят ,защото вечно стават разправии,а знаят ,че аз не се впечатлявам от дърдорковци .И когато съдя никой не се обажда и не мърмори,там до ринга всички си траят ,но когато застанат зад монитора стават големи разбирачи и специалисти.Много интересно,задай си сам въпроса,защо не смеят да ме питат там,защо така съм им отсъдил кучето!?Сигурно сам ще си отговориш,защото веднага ще ги оборя и ще им докажа защо.Затова ,както казах е много лесно в нета да се оплакват,защото кучето го няма или пробутват разни измислени снимки.Хайде лека,а когато дойдеш на изложба се обади да обменим мисли.

На въпроса ти кои кучета са посещавали изложбите:

Аю-Даг Алу -шапмион на България wink

Слава Ак-Арслан -шампион на България

специално тези две кучета,нямаха пропусната изложба!

Отделно на изложби са ходили поне още 10кучета,но не толкова редовно

Може да се поинтересуваш за първите две

Мисля,че другото е безмислено да го оспорваме!

#2496 Потребителят е офлайн   Сукера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:46 PM

Вече съм убеден че Дулитъл не е сам във вселената,БП също разбира езика на животните и сигурно по тази причина е обиколил овчите стада по света oleeee предполагам че е взимал интервюта от овците. dribble

#2497 Потребителят е офлайн   danailov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:52 PM

А и още нещо.гн Пикасо Понеже спомена за Вълко защо не го попиташ това кутре на колко светлинни години е от Джабай и от кой град съм го купил wink

Прикачени файлове

#2498 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:52 PM

Това не е отговор!Питах в кои изложби са участвали.А за шампион на България не ми говори ,когато се явява само едно куче и съдията вика хайде от мен да мине това не е работа.Със здраве,няма да отговарям повече,безмислено е.
User's Signature

#2499 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:58 PM

Цитат

Това не е отговор!Питах в кои изложби са участвали.А за шампион на България не ми говори ,когато се явява само едно куче и съдията вика хайде от мен да мине това не е работа.Със здраве,няма да отговарям повече,безмислено е.

Г-н,Димитров.

Явно е най добре да се оттеглиш лекичко b) както казъх последните две години нямат пропуснати изложби.
Трудно ли го пиша за разбиране.

Ще ви опресня,на специалката шампион стана Слава Ак-Арслан вие съдихте.

#2500 Потребителят е офлайн   danailov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 11:01 PM

Пикасо чакам отговор.

Прикачени файлове

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125