Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2601 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2007 - 02:17 PM

ПАЗАРДЖИК super best super best super best

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2602 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 02:19 PM

super best

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2603 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 03:35 PM

Цитат

ПАЗАРДЖИК super best super best super best

УРАААААААААААА bgflag bgflag bgflag

ЗАЩО НЕ ГО ПРОДАВААААААААААААААААШ?КАТО Е ОТ МЕЛЕЗИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ? super best wink

КАЖИМИИИИИИИИИИИИ,МОЛЯТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. super best super best super best И НЕ СИ ГЛЕДААААААААААШ ЧИСТОПОРОДНИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,ТУРКМЕНСКИИИИИИИИИИИ АЛАБАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ l) l) l) А,АЗ ДА ТЕ ОТЪРВАААААААААААААААА ОТ МЕЛЕЗАААААААААААААА wink wink wink

ЖИВ И ЗДРААААААААААВ!!!

#2604 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 06:00 PM

Цитат

rungrey

worthy тая снимка ще ме довърши ,обичам ги тези кучета ,които имал кучета в естествена среда да не ми показва ,бордер поведение на ,аи сао да е

"ЖИВ И ЗДРААААААААААВ!!!"
и господине виждам че сте набрали смеолст,ще ви помоля да не крещите чак толкоз ,направо сте си за предупреждение за пореден път нарушавате правилата

жив бъди
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2605 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 06:23 PM

http://a140123.obiav...i_Kucheta..html

абе този максимус имали нещо общо с този на подписа ти?
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2606 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 07:03 PM

Цитат

Цитат

rungrey

Това с умрелият вълк,сме го виждали l) много странно тия червени кучета гледат вълчо. wink
-Имаше един който разбираше езика на животните l) l) l) да сподели какво умуват тея кутрета над мъртвият вълчан. super best

п.с.само немога да разбера,защо качваш тези космалани в тази тема dribble

до колкото се сещам овчарят,чобанина,пастира,или още как то искате го наричайте,е млатнал кумчо-вълчо в китарата с камъче wink bravoS това го знам от кухнята wink bgflag bgflag bgflag

Живи и здрави!

А ти Ак Езгер що не вземеш едно камъче и да идеш в гората да пребиеш каквото и да е животно?Ако така се трепеха дивите животни на ловците що са им пушки,карабини и т.н.Да си ги трепят с камъни.Или що не вземеш да вържеш едно куче на разстаяние (защото на жълтите павета вълк няма да намериш, и той няма да ти дойде в краката) и да го мериш с камъчета да видим ще го утрепеш ли? oleeee

#2607 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 11:14 PM

Цитат

nono nono nono nono nono nono nono

Ти,неразбра ли,че ме бъркаш с някой!Май ти се ще да съм кучешки търговец. wink

#2608 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 11:16 PM

Цитат

Цитат

rungrey

worthy тая снимка ще ме довърши ,обичам ги тези кучета ,които имал кучета в естествена среда да не ми показва ,бордер поведение на ,аи сао да е

и господине виждам че сте набрали смеолст,ще ви помоля да не крещите чак толкоз ,направо сте си за предупреждение за пореден път нарушавате правилата

жив бъди

Г-н,или г-да b) аз винаги съм си бил смел!

#2609 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 11:22 PM

Цитат

Цитат

Цитат

rungrey

Това с умрелият вълк,сме го виждали l) много странно тия червени кучета гледат вълчо. wink
-Имаше един който разбираше езика на животните l) l) l) да сподели какво умуват тея кутрета над мъртвият вълчан. super best

п.с.само немога да разбера,защо качваш тези космалани в тази тема dribble

до колкото се сещам овчарят,чобанина,пастира,или още как то искате го наричайте,е млатнал кумчо-вълчо в китарата с камъче wink bravoS това го знам от кухнята wink bgflag bgflag bgflag

Живи и здрави!

А ти Ак Езгер що не вземеш едно камъче и да идеш в гората да пребиеш каквото и да е животно?Ако така се трепеха дивите животни на ловците що са им пушки,карабини и т.н.Да си ги трепят с камъни.Или що не вземеш да вържеш едно куче на разстаяние (защото на жълтите павета вълк няма да намериш, и той няма да ти дойде в краката) и да го мериш с камъчета да видим ще го утрепеш ли? oleeee

Г-жо Данди,и да се потупвате в челото,поинтересувайте се малко повечко за тази ИСТОРИЯ.После пак пишете.Това е просто приятелски съвет.

Вие,откъде знаете,че аз не съм свършил тази работа с камъчето и дивите зверове super best

Поздрави!

#2610 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 08:14 AM

Г-н Ак Езгер,ходил си в "кухнята",но не си знаел какво да гледаш, чул си ИСТОРИЯТА от "кухнята",но не си знаел какво да слушаш.Приятелски съвет,КК,КК в работни условия,отношение КК- хищник са ти непонятни и по добре не ги коментирай.

Ако ти знаеш историята от "кухнята",аз я знам от първоизточника,представи си.

Да не си ръсил камъчета на дивите зверове да се ориентират в гората па тях b) b) b)

Поздрави

#2611 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 06:24 PM

Цитат

Цитат

nono nono nono nono nono nono nono

Ти,неразбра ли,че ме бъркаш с някой!Май ти се ще да съм кучешки търговец. wink

че ти си ,ПИТАХ дали си същия.
User's Signature

#2612 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 06:26 PM

Цитат

Цитат

Цитат

rungrey

жив бъди

Г-н,или г-да b) аз винаги съм си бил смел!

клеветнико бъди жив ,такъв те искам само жив да си
User's Signature

#2613 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 06:34 PM

Цитат

Приятелски съвет,КК,КК в работни условия,отношение КК- хищник са ти непонятни и по добре не ги коментирай.

а чукни в гугле да видиш наи запазената,съхранената,порода вълкодави,колко кучета ще видиш до стадо ,виждат се ниаколко измежду няколко хиляди и то от преди години ,затва пък в саита му има "пастири"до кучкодави колкото щеш и едни приказки кои как ,кои защо .мале сбърках се.и тва са "работните" кучета с тестове за харктер за изложбените експонати да не говорим,сао е толкоз напред (и много в страни)че и двеста години няма му стигната за да се върне там от където е дошло а
имено от стадата .в този път задна няма драги наи добрия начин си остава да не се пипат маи
User's Signature

#2614 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 11:37 PM

Цитат

Искам да попитам средно азиатска овчарка и алабай едно и също ли е? r)

Уважаема, Силвия. Пълния и точен отговор на твоя въпрос е, ча "алабай" на езика на туркмените означава буквално шарен и това е местно туркменско название на овчарските кучета в района на Туркменистан. Самата държава е част от огромен район от много държави главно от бившия Съветски Съюз, но и някои съседни страни и прилежащи територии, обединени под името Средна Азия. Почти из цялата огромна площ на този район включващ изключително разнообразни климат и релеф от хилядолетия насам се развива овцевъдството, което е и основен поминък за повечето централно-азиатски народи. Навсякъде тези кучета са едни и същи макар с различни вътрепородни типове и варитет. Качеството не на всакъде е едно и също, но породата е една- Средноазиатска овчарка . През 1983г. като стар войник служих известно време в Средноазиатската част на Съветския Съюз в района на Ашулук и имах уникалната възможност да се запозная с породата, както в естествената среда на нейното разпространение, така и в клубовете на ДОСААФ в Москва и някои други градове. Тази събота и неделя по покана на колегите от Украйна съдийствах за пореден път на две техни изложби в района на Симферопол където видях много силни, но и по-незначителни екземпляри от породата Средно-азиатска овчарка. На първо място поставих кучето Амал на Георгий Онисченко и трябва да Ви кажа, че от това, което съм видял, неговите кучета са класа над останалите. Той показа и една вълшебна снежно-бяла кучка, която не отстъпваше на Амал. По-нататък ще покажа фотоси. Това е засега. Поздрав Стефан Попов съдия FCI ALL ROUND ! PS Организацията на изложбите беше на изключително ниво и аз горещо препоръчвам на всички любители на САО, а и на кучета въобще да участват на изложбите в Украйна, тъй като е близка до България не само географски, но и кото усещане, а и крайно време е вече да излезем от рамката " у нас, у нас и само у нас" а да си сверим постиженията с Украинските колеги, които са водещи не сомо в средноазиатците, но и в кинологията въобще. bgflag 1super
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2615 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 11:53 PM

Малко Пазарджишко производство женка майка Кара Кул Усул Бек и баща Тайр
на 1 година е Кучката казва се Тара

#2616 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 11:55 PM

1super

Прикачени файлове

#2617 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 11:56 PM

1super

Прикачени файлове

#2618 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 11:57 PM

1super

Прикачени файлове

#2619 Потребителят е офлайн   silviq petrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2007 - 01:43 PM

Цитат

Цитат

Искам да попитам средно азиатска овчарка и алабай едно и също ли е? r)

Уважаема, Силвия. Пълния и точен отговор на твоя въпрос е, ча "алабай" на езика на туркмените означава буквално шарен и това е местно туркменско название на овчарските кучета в района на Туркменистан. Самата държава е част от огромен район от много държави главно от бившия Съветски Съюз, но и някои съседни страни и прилежащи територии, обединени под името Средна Азия. Почти из цялата огромна площ на този район включващ изключително разнообразни климат и релеф от хилядолетия насам се развива овцевъдството, което е и основен поминък за повечето централно-азиатски народи. Навсякъде тези кучета са едни и същи макар с различни вътрепородни типове и варитет. Качеството не на всакъде е едно и също, но породата е една- Средноазиатска овчарка . През 1983г. като стар войник служих известно време в Средноазиатската част на Съветския Съюз в района на Ашулук и имах уникалната възможност да се запозная с породата, както в естествената среда на нейното разпространение, така и в клубовете на ДОСААФ в Москва и някои други градове. Тази събота и неделя по покана на колегите от Украйна съдийствах за пореден път на две техни изложби в района на Симферопол където видях много силни, но и по-незначителни екземпляри от породата Средно-азиатска овчарка. На първо място поставих кучето Амал на Георгий Онисченко и трябва да Ви кажа, че от това, което съм видял, неговите кучета са класа над останалите. Той показа и една вълшебна снежно-бяла кучка, която не отстъпваше на Амал. По-нататък ще покажа фотоси. Това е засега. Поздрав Стефан Попов съдия FCI ALL ROUND ! PS Организацията на изложбите беше на изключително ниво и аз горещо препоръчвам на всички любители на САО, а и на кучета въобще да участват на изложбите в Украйна, тъй като е близка до България не само географски, но и кото усещане, а и крайно време е вече да излезем от рамката " у нас, у нас и само у нас" а да си сверим постиженията с Украинските колеги, които са водещи не сомо в средноазиатците, но и в кинологията въобще. bgflag 1super

Много благодаря за отговора!Един познат има 4 средноазиатски овчарки и ме заведе да ги видя...много ми харесаха!От тогава съм доста запалена по породата.Той очаква скоро малки и каза,че може да ми даде,така че всеки,който знае нещо полезно за тях може да сподели,за да мога да осигуря доколкото мога комфорт на животинката и да бъда максимално полезна. ;) Предварително благодаря.
User's Signature

На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате изключителни?

#2620 Потребителят е офлайн   ARES_Bansko Икона

Публикувано: 07 September 2007 - 07:01 PM

Браво!!! bravoS super best

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »