Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2661 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2007 - 11:29 AM

Уважаеми колеги, не бива да изнервяме тона в едно толкова полезно място за общуване, какъвто е сайта, а би следвало това "полезно" всички ние да превръщаме в "приятно". По отношение на кучетата в Ягодово смело и без комплимент мога да кажа, че те нямат аналог като отбор не само в България и на Балканите, но и в Европа и по целия свят. Единствено в Русия и Украйна има няколко сравнително равностойни питомника и те се броят на пръстите на едната ръка, но в никакъв случай не казвам че са повече или по-добри! По отношение на кучетата в София, които познавам не лошо мога да кажа, че има много великолепни екземпляри и отлични развъдчици кото например Христо Костадинов Кирето и др. Центрове има в Перник, Кюстендил, Русе, Кърджали, Хасково, Гоце Делчев, Троян и др. и всички имат определени успехи, като някои от тях например Плевен са дали много на развитието на породата у нас. Стигаме и до Пазарджик от където знаете съм и аз самия макар и живеещ в София. Центъра е повече от отличен но не може и не бива да се използува думичката "най" в присъствието на такива центрове и развъдчици като по-горе изброените. Колкото до Поля на Вълко Стефанов уважаеми колега или колежке, тъй като не се подписвате с името си ще се обръщам така, искам да Ви поясня, най-напред че аз съм я закупил и внесъл в България по молба на Вълко, за да му я подаря заради нашето дългогодишно приятелство. Закупих я лично от председателя на републиканския клуб на ДОСААФ Паташов Павел Валентинович с оригинално родословие на Руската Федерация. Ксерокс копие имам при мен, а оригинала е или при Вълко или при Валери Илиев, който дълго време отглеждаше и развъждаше две нейни дъщери подарени му от Вълко и от мен. Дъщеря на едната от тях е Слава на Христо Костадинов, която за ман е едно от най- хубавите женски кучета у нас и която стана абсолютен победител на породата - ВОВ на специалката организирана от БРКСАО тази година на Панчарево. Деца на Слава праизведени от господин Костадинов станаха призьори в различните класове и извикаха възторга на зрители, участници, конкуренция и съдията. Естествено не само Поля има заслуга за получаването на тези чудесни кутрета, но и другите кучета, чиято кръв тече в тяхната кръв, като кучетата на Бранко илиев, Валери Илиев и не на последно място на Тошко Гергов. Но да се оплюва Поля от мой градски, или градска, който- която, дори не си обявява името , а се крие, зад ника си като кадъна зад фередже е меко казано неадекватно. Поля лека и пръст беше първото племенно високопородно куче от породата САО у нас с перфектен произход и родословие. Такива бяха и визията и невероятния и характер на неуморим атлет и непобидим боец. А какви движения имаше тя просто не мога да ви опиша. Аз съдя АЗИАТЦИ по цял свят включително в Украйна, Русия и никога и никъде ама никъде не съм видял куче с по-изящни и правилни движения. В момента наин правнук от Слава е най-хубавото младо куче в България поне за мен. Това е Хатар втори на Антон Филипов, който хем е със страшен характер, хем при своите 10 месеца и 62,5 кг. се движи "на пари" ката прочутата си прабаба. А Поля беше прочута с победите си това никой не може да отрече или просто не е на ясно. Вярно че имаше кучета по нея не дотам добри, от не достатъчно добре подбрани бащи, но има и такива като Аркан на Коцето от Пазарджик като Хатар на Тонката, като кучетата на Краси от Хасково и Ванката от Ямбол кучките на Петьо Попов, Кольо Спасов и Анчо Кирича от Пазарджик, кучките на В. Илиев, Х. Костадинов и Кирето и техните сестри в Троян и много други, които са чудесни представители на породата. Кучета по Поля се гледат и в Плевен, Перник, Гоце Делчев и почти всички центрове, развиващи породата и нейната кръв е една от най-разпространените у нас. В опита Ви уважаеми колега- колежке прозира незнание и ЛАИЗЪМ и моя приятелски съвет е да не коментирате нища и въпроси свързани с кинологията, които не са Ви известни. Поля е един голям късмет за породата у нас, който внесох в България през март 1993г. когато малко хора знаеха какво е Средноазиатска овчарка и още по- малко работеха с нея. Поздрави на всички любители на породата. Стефан Попов. victoryVVV 1super
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2662 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 06:05 PM

Г-Н П

#2663 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 07:20 PM

"Това е Хатар втори на Антон Филипов, който хем е със страшен характер, хем при своите 10 месеца и 62,5 кг. се движи "на пари" ката прочутата си прабаба. А Поля беше прочута с победите си това никой не може да отрече или просто не е на ясно"

какво значи страшен характер ,и как сте го разбрали че го има?с кои победи е била прочута поля ?

и друго понеже съм анонимен и ше ми заговриш в стил казал/а, видял/а,да те питам ,коя жена говори за себе си в мъжки род,или кои мъж вув женски?не се правете на по тъп от колкото сте ,за да обидите ниакои 'вежливо"
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2664 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 07:26 PM

ДО г-н Попов ,благодаря ви за лаконичния отговор ,защо си мислите че сьм от Пазарджик?Не знаете ли че когато човек се пише с име в мьжки род или прозвище то той е мьж!Така че не е нужно да ми пишете в двата рода-разбирам незнанието ви тьй като ви липсват часовете по бьлгарски език.Не разбирам, гневьт с който пишете,толкова яростно защитавате хора които не са допринесли с нищо за развитието на породата,обявявате някакви центрове-райони с някакьв интерес кьм кучета с отрезани уши и опашки,но в никакьв случай истински азиатци.Споменавате гр. Плевен на-последно място -вместо с него да започнете!!!Градьт в който разлространението на САО започва много по-рано от далечната 1993год. и Вие много добре го знаете тьй-като сте се учили от там и винаги сте искали да притежавате куче от този регион.Не знам кой ви е поканил да сьдите кучета в Русия и др. Републики от бивш СССР ,та Вие дори не познавате породата отблизо-казвам го вьв врьзка с вашите думи относно тази ПОЛЯ ,която лично сте закупил.Човек не трябва много да разбира за да види че това е всичко друго но не и САО!!!Или всичко щом е наше е хубаво-още повече когато и вие сте я внесли в Бьлгария и с това сте обьркали изцяло породата.Говорите за това какьв боец е била Тя-че сьс кой се е сбила?????Колко изложби е спечелила и сьс колко участници вьв тях се е борила?????За какви движения говориш -та всяко улично куче не повече от 35 кг. има сьщите,че и по-добри може би!!!Вие с кого ги сравнихте???Изброихте много нейни наследници-не грешиш ли ???Никаде по света не се правят изводи за наследство по майка,баба,пра-баба,или драги Вие сте нов откривателв развьждането на САО.Споменахте,че е голям кьсмет в развьждането на САО-ГРЕШИШ много!!!!!!!!!! Това ,че си се наложил като сьдия не означава че разбираш,гледал сьм как сьдиш и виждам колко малко разбираш,класираш кучетата по собственици и единствено исамо твои интереси .Защо по изложби на които Вие сте сьдия собствениците на САО като ви видят напускат ринга,защото знаят ,че няма да бьдят пра вилно отсьдени???Докога с това поведение на наши и ваши!!!Защо месиш кучетата в Ягодово-та те са истинските азиатци до които никога ти нямаше да стигнеш с твоите кьсмети в породата.Огледай се там и виж дали някое от тях прилича на кьсмета ти!!!Дано са ти отворени очите за по-дьлго време за да видиш,че тези кучета са от друга порода.Пожелавам ти приятно гледане и на ново запознаване с истинско САО.Чао.

#2665 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 11:27 PM

Цитат

Цитат

До сукера харесали ти отговора на ПИКАСО относно регистрацията на БОК.Много интересно едни ги наказват а други поощряват,не разбирам защо админа толкова брани интереса на София,управителя на БРКСАО,и членове на клуб София.До кога такова разделение-крайно време е да резберете,че САО в пз и регион са най-добрите,и ако мислите че може да ни докажете обратното моля заповядайте!!!Дано да не сте на чаша мастика и мозаците ви да са бистри за да не бьркате кучетата в цветове защото хората които раздават родословия безхаберно не трябва да правят такива елементарни грешки.Искарайте си главите.........Прогледнете оставете мелезите настрани,следвайте правилната насока в развьждането.Кучета като този Кум и разни негови наследнички и наследници,не подлежат на развьждане в породата САО.Всяко тяхно смесване с чистопородни екземпляри разваля представата за азиатци.Такива примери има не само в София,но и много в Пазарджик и някои др.части на БГ.Нека всички любители на САО следват нашата препорька за добро и чисто развьждане

Г-н Газар,ще те попитам и теб един въпрос,който доста хора питах:
Колко души пишете от този ник?Защото знам един който се подвизава с този ник и неговите писания,са доста по различни,но в същият контекст. wink

Моля,когато пишеш,пишете, плюваш/плювате на даден/и хора производството,първо да огледаш/огледате много внимателно какво отглеждаш/отглеждате,развъждаш/развъждате.Това е приятелски съвет. 1super

Не е гот,да вярваш/вярвате,на някой/някои който всячески се стреми/стремят да направи/направят някоя интрига и особенно да твърдите неща в които само вие си вярвате!Даже бих казъл заблождавате.

Както казах в предишни мой постове,аз се занимавам доста от скоро с тази порода,но зная какво искам!Ако имате някакви доказателства за вашите думи,МОЛЯ,аргументирайте се,но с ФАКТИ!Не с празни приказки.

Предполагам,както обикновенно аз ще обера негативите,но до този момент,нито съм излъгал някой в нещо,нито се опитвам да направя интрига.

Бъдете живи и здрави!!!

Както се вижда от писанията ми в предният пост,се съмнявах в един човек с ник Газар!!!Явно съм сбъркал ,за което искам да поднеса моите ИЗВИНЕНИЯ!!!

#2666 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 11:28 AM

Цитат

Приятели,КВ не е ПОРОДА.За какви родословия говорите.Това не е САО и няма нищо общо със САО,макар че много хора,дори и разбирачи ще го сбъркат с такова.Лошото е,че вече и в Украйна и в Русия има от тези кучета и с поголовният внос в нашата страна,може да стане голяма грешка.Пазете породата САО и не говорете глупости.

arkus, КВ какво означава?

#2667 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 10:39 PM

Цитат

До сукера харесали ти отговора на ПИКАСО относно регистрацията на БОК.Много интересно едни ги наказват а други поощряват,не разбирам защо админа толкова брани интереса на София,управителя на БРКСАО,и членове на клуб София.До кога такова разделение-крайно време е да резберете,че САО в пз и регион са най-добрите,и ако мислите че може да ни докажете обратното моля заповядайте!!!Дано да не сте на чаша мастика и мозаците ви да са бистри за да не бьркате кучетата в цветове защото хората които раздават родословия безхаберно не трябва да правят такива елементарни грешки.Искарайте си главите.........Прогледнете оставете мелезите настрани,следвайте правилната насока в развьждането.Кучета като този Кум и разни негови наследнички и наследници,не подлежат на развьждане в породата САО.Всяко тяхно смесване с чистопородни екземпляри разваля представата за азиатци.Такива примери има не само в София,но и много в Пазарджик и някои др.части на БГ.Нека всички любители на САО следват нашата препорька за добро и чисто развьждане

Колега като изключим кучетата от с.Ягодово и тези които сте закупили от там можете ли да покажете нещо качествено което вие от ПЗ регион сте произвели.Стига сте се надували с кучетата на човек,който вие още сто години да живеете не можете да стигнете неговата класа.И ако имахте малко увжение към същия,този човек благодарение на,който вие се биете в гърдите щехте да споменете и гр.Пловдив понеже ПРЕКРАСНИТЕ кучета идват от този регион ане от ПЗ. Моите уважения!!!И извинете ако съм разочаровал някой.Но истината въпреки,че боли трябва да си я казваме в очите bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag

#2668 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 10:51 PM

Цитат

ПАЗАРДЖИК super best super best super best

Колега извинявай,че така директно...........Но не излагаш ли региона с тоз тесноггръд миндил???????/ l) b) l) b) l) b) l)

#2669 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 11:09 PM

Колега покажи ти да видим кво имаш,ЗАТОВА ЗАЩОТО Е МИНДИЛ ЛИ КОЛЕГИТЕ ОТ СОФЕТО КАЗВАТ ЧЕ МИ Е НАИ КЛАСНОТО КУЧЕ,И ИСКАТ ДА ИМ ОБЯВА ЦЕНА.
но щом си много отворен нямам нищо на против да ми искараш едно осем месечно и да го тестваме.НА ДЕБЕЛИ И ГОЛЯМИ КУЧЕТА АЗ НЕ СЕ РАДВАМ.

НА ТАКИВА КУЧЕТА СЕ РАДВАТ САМО СЕЛЕНДУРИТЕ.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2670 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 08:04 AM

Kолега по спокоино го давай казах какво виждам на снимката...(едно куче на което краката му излизат от шията)тоест ГРАЖДАНИНО не видях гърди.Не съм сигурен,че в Софето изкат точно това,понеже там има много по класни САО.заразлика от ПЗ.Та както му казах на онзи по горе,като изключиме Пловдивските кучета и тези,които сте купили от там вие не можете да покажете нищо друго освен това което се вижда на снимката. Бъдете здрави и без нерви cheers

#2671 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 09:23 AM

От това което си написал ,виждам че нямаш ништо общо с породата.
Ще ти препоръчам да пишеш в някои друк фором.
ПО ТВОИ ИЗБОР
User's Signature

#2672 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 09:34 AM

Кире извиняваи прозто цитирах по памет това което малко по горе ти си написал.
Приеми моите извинения.
User's Signature

#2673 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 09:43 AM

Колега gn.Basar натебе явно ти харесват Ягодовските и Софииските кучета.
Въпрос на вкус.И ти да си жив и здрав.
User's Signature

#2674 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:42 AM

Господине по същата логика ми те и Пловдивските са купени от някаде неса излязли просто така както те са купени от някаде така и ние мсе си ги купили от там. 1super

#2675 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 12:13 PM

Цитат

Кире извиняваи прозто цитирах по памет това което малко по горе ти си написал.
Приеми моите извинения.

Благо,незнам защо ми се извиняваш?По точно,нещо немога да вдена за кое си ме цитирал?

#2676 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 12:30 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

rungrey

Това с умрелият вълк,сме го виждали l) много странно тия червени кучета гледат вълчо. wink
-Имаше един който разбираше езика на животните l) l) l) да сподели какво умуват тея кутрета над мъртвият вълчан. super best

п.с.само немога да разбера,защо качваш тези космалани в тази тема dribble

до колкото се сещам овчарят,чобанина,пастира,или още как то искате го наричайте,е млатнал кумчо-вълчо в китарата с камъче wink bravoS това го знам от кухнята wink bgflag bgflag bgflag

Живи и здрави!

Само не се сещам защо да не ги качвам.По същата логика искам да попитам вие защо пишете тук а не в темата ;МЕЛЕЗИ.

Уау.Браво бе г-н разбирачо.Я,виж какво гледаш в твоят двор и после светкай кой къде да пише!Още си много,много зелен и много зъблуден.

oleeee

Човек,който неще да се учи и да приема някой неща,а слуша тоя и оня,ще ме прощаваш,но си на грешната спирка wink

Жив и здрав!

Сега се сещам,че имаш едно мъжко кутренце което явно нете кефи и си мислиш кофти неща за него,що невземеш да ми го продадеш.Помисли над офертата не бързай. wink

Ето за това твое писание си мислех Кире.Но явно не си писал че искаш да го купиш,ето за това ти се извинявам.
User's Signature

#2677 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 12:54 PM

Г-да пишещи в този форум,пак започват някакви мереници,къде,кога,кой е по-по-най.Дайте да се престане с тези простотий интриги и прочие.
Ако има някой доказателства за метизация,мелезация,както ви е кеф,така го разбирайте,да сваля картите,но с ФАКТИ И ЯВНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!

Неща от сорта на тоя, или оня ,кучетата са мастий,или мелези са доста несериозни.Несериозни са,защото няма нищо на яве,сиреч:Няма факти и явни доказателства!

Давам пример със Слава Ак-Арслан(по майчина страна върви по въпросната Поля и оплютият Кум)Та господа,
Слава е била участник на толкова изложби за две години,че хората които оплюват родата и немогат да си представят.Но това е друга тема.
Също така са я съдили почти всичките БГ.съдий съдий от Македония,Сърбия и т.н.Е мамка му стара,защо един от тези специалисти не каза,че е мелез,метиз,кръстоска и прочие!?Защо!?Ами трябва да четеме разни неща от анонимни господа.Аз просто нямам думи...................

Нейната сестра Шака-Зулу Ак-Арслан,също е участничка на много изложби,но съм убеден,че даже и не сте я чували!Защото никой не ходи по-изложби,а само дрънка зад монитора.

И,ще ви уверя,че Шака-Зулу Ак-Арслан,е доста по-екстериорното куче от Слава.Много пъти е побеждавала Слава в ранна възраст.По преценка на собственика Шака отпада от селекция.
За Шака важи същото което споменах в по-горните редове!Никой от съдийте не спомена,че е мелез.

Чингиз Ак-Арслан,той съще има изложби зад гърба си!Същата работа.
Колкото и да сте изненадани братя и сестри Арсланови,Анчар,Арат,А Юрга и Акгуша също имат изложби зад гръбчетата им!Акгуша даже е млад Шампион на БГ.

Всичките кучета споменати от мен,неса внос,а са БГ.производство СОФИЙСКО АК-АРСЛАН
и всичките тези животни са доказани не само на изложби!!!

-Глави-породни!
-телосложения масивни здрави
-движения перфектни
-характер перфектен
и т.н.

който познава тези кучета по-отблизо,може да потвърди думите ми!

Искам тези анонимните,да ми обяснят като гледат тези животни на снимки(ако трябва и на живо ще ги по-кажа)
да ми обяснят кое не им е наред!
Защото г-да ако има лайна те изплуват,в случаят аз фекалий не виждам!!!

Кучетата споменати от мен,не са най-прекрасните от породата,но са си на 100%САО!

Ако,някой е на друго мнение да се обоснове,но с ФАКТИ!!!

БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ГЛЕДАЙТЕ ПО ТРЕЗВО НА НЕЩАТА!НЕ СЕ ВОДЕТЕ ПО-СЛУХОВЕ И Т.Н

#2678 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 12:58 PM

Благо,няма нужда да ми се извиняваш за каквото и да е!!!Аз не съм нито интригант,нито търговец и т.н.Аз съм трезвомислещ и се водя от факти които съм видял със собствените си очи!!!

Понеже спомена,че някой кучета са м....ти предложих да купя малкият,защото знам от къде произлиза и познавам характера на предците му.

Жив и здрав!!!

#2679 Потребителят е офлайн   bovser-beri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 01:11 PM

Просто исках да отбележа че някои господа като gn.Basar без да имат и капка познания плякат против дадено куче само за това че нее от София или Ягодово.
User's Signature

#2680 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 04:16 PM

Ак-езгер прочетох твоите писания относно вашето развьждане,и от това което си написал разбрах ,че чакаш някакьв отговор ,който в някаква степен да те удоволетвори.Разбирам раздразнението ви от писанията на Пикасо ,а аз кото не толкова добре запознат като него,но явно подьржащ го искам да ти кажа ,че това което Вие представяте на публиката не прилича толкова на вьпросните мелези тьй-като те са облагородени от някои от вашите не дотам лоши кучета.Питаш защо не приличат на тях-ами огледай се около теб и ще забележиш колко хора са мургави но и те не приличат на роми нали??? Дали някой се прави на анонимен или така трябва да бьде за да се изяснят един пьт завинаги всички тези неща мисля че е по добре ,ти не знаеш много работи за близките години които минаха толкова бьрзо с толкова много льжи,кражби,измами,взимане на заеми и после забравяне да се вьрнат и когато си ги поискаш ставаш лош ,кучетата ти се преврьщат в мелези,забравяш за участие в изложби -там се освиркват само твойте,така че не говори за фекалии ,защото в София мирише най-много.Не зная дали си ходил по сьбрания с тези хора които защитаваш,но това което са виждали други са само разправии,нечестни заплождания-обсьждане,дори стигане на бой.Явно си интелегентен човек,стараеш се да не обиждаш никой,поздравяваш хората,но с тази шайка която дружиш до никьде не можеш да стигнеш,няма как да ги промениш -на тях отдавна им е минало времето ,бьдещето е в рьцете на такива като нас!!!Радвам се че приемаш предизвикателства и си готов да отговаряш бьрзо и може би -достойно,което личи от писанията ти,запомни едно ПЛЕВЕН са пьрви ,а ПАЗАРДЖИК са най-добри защото така са се провьзгласили те,но това много лесно може да се промени-А ТИ ЗНАЕШ КАК СТАВА ТОВА И КЬДЕ!!!!!!!!!!!!!!
Този г-н Басар явно много харесва кучетата от Ягодово,ами това си е вьпрос на вкус и никой не трябва да му налага обратното,това е все едно да накараш
СТ.ПОПОВ да не харесва кучетата на ДАРИН К. или ИВАН Д. -та той е явен техен фен и затова толкова пьти са печелели само те.А г-н Басар да се замисли малко ако иска да има хубаво куче защо толкова често се подаряват тези толкова хубави кучета от Ягодово???Искам да ти кажа че най-дорото никога не се продава,а до колкото зная вьпросните те всички са купени от вьн -но това прави ли ги най добри?Говориш за ЧИНГИЗ-по една случайност сьм го виждал,говориш за едри крака,глава ,телосложение-приятел тези неща отсьтват при него,та той си е чист запьртясьл кавказ,а да не говорим за майката на СЛАВА и нейната сестра които имат-нямат 55-60 см.Крайно време е да спрем дотук ,да изхвьрлим нечистопородните животни и продьлжим напред в развитието на азиатците.Вярно мьчно човек се разделя с това което е свикнал, но в интерес на породата трябва да се направи.Толкова фалшиви родословия бяха направени,че в последно време дори самите собственици на кучета собс.производство не знаят потеклото на техните любимци.Такива неща като племенна книга ,формуляри за осьщ. врьзка винаги са липсвали и ще продьлжават да липсват защото в управлението на тази порода никога не е имало сериозни хора,които да дьржат на нея,а са се интересували от продажбите на кучета за да се забавляват по заведенията.Надявам се отговора ми кьм теб да е бил изчерпателен.
ЖИВ и ЗДРАВ.

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема