Публикувано: 14 September 2007 - 09:53 AM
Уважаеми, колеги кучетата и в София и в Пазарджик са много хубави, тъй като се гледат от хора, които са си сътрудничали дълго време и както в пазарджишкити кучета има много кръв от София така и в софийските има много кръв от Пазарджик. Аз лично съм участвал многократно в този процес и ще продължа, тъй като съм много далеч от местния патриотизъм, който тресе някои от нас и който е най-големия проблем за българина. Разбира се във всички райони има троянска кръв, а на по-късни етапи, но с не по-малка значимост, а напротив- плевенска и ягодовска. За софийска смятам не само кръвта на Ера и Бохор, но и тази, която внесе Валери Илиев, тъй като друг българин освен него няма заслуга за нея. За Пазарджишка смятям кръвта на Поля на Вълко Стефанов тъй като той е неин собственик и човек, който я разви като родител. По-късно тези развъдни направления се събираха нееднократно и дадваха отлични резултати. Какво лошо има в това. Какво лошо има в това, ча по- късно се появиха невероятните кучета от братя Гергови и още повече осъвършенствуват съществуващото поголовие, което си е жив късмет за България. Мисля че е време за по-мащабно мислене и отношение за да вървят нещата и породата. България по думите на Жората Онисченко има потенциала да бъде световна сила в азиатците, но трябва да се работи и да се излезе на международна сцена. А не да са плюят съдии като Иван Димитров, който е най-доказания български съдия и моя милост, който в азиатците има много стаж и ги познава и съди от исконните им места на раждане и разпространение до страни, които сега започват дейност с породата. Трябва много да се ходи и гледа, да се работи и изучава за да си изясниш една толкова сложна и мащабна дейност, като селекцията на САО. За това най-важни са селекционните мероприятия в нашата си страна, провеждани от БРКСАО и БРФК, където можем лесно да си сверим часовниците. Развъждайте по документи абстрахирайте се от това кой каква кръв носи, а акцентирайте върху това кой с кого какво ще даде и работете творчески. И помагайте на г-жа. Янакиева защото много работи момичето и много направи за породата и клуба у нас и не е изчерпана още , а може да бъде много полезна и в бъдеще. Ако сме умни и почтенни и с малко по-интелегентен подход към това, което ни дават като възможности кучетата, които имаме благодарение на труда и сериозните вложения на Тошко и Цеци Гергови , а и на другите, които внесоха качествени животни в комплект с отличната работа на клуба, скоро ще имаме най-добрите племенни азиатци извън Украйна и Русия, а защо не и на едно ниво с тях или ще се случи това, което стана с плевенската популация, която в един момент беше номер едно и кучета от нея като Басар, Басар2, Мечо и др нямаха аналог никъде, а в последсвие изгубиха своя блясък и първенство. Ето за това аз не се срамувам да помоля да заплодя на водещо куче какъвто е случая с Джай на Т. Гергов и кучката на Е. Гичмен. Въпроса е да се получи хармония в отношенията и покриване на изискванията на собственика на партньора по заплождането и се прави крачка напред в селекцията и развитието на популацията. А тези, които плюят по форумите не са никъде и в нищо и остават анонимни за дейността със САО. Намират място за изява единствено тук във форума, но пак под знака на ананимността защото все нещо не им достига и все някой им е виновен. Бъдете здрави и се опитайте да работите в екип на принципа на взаимоуважението и ако това стане, резултатите няма да закъснеят. victoryVVV Мараба Кире! Кога ще покажеш моята любимка да видим как се развива? Най-вероятно пак ще ми напълни душата. Ако можеш моля те пусни фотоси пък и ще я видим надявам се на следваща изложба, да напълни очите на зрителите, както беше на специалката на Панчарево! 1super

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!