Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#3021 Потребителят е офлайн   pampers Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2007 - 05:11 PM

Тишо,познаваш ли Минчо-Празников? :->) :->) :->)
[/quote]
[/quote]

На хубавото на ли знаеш, какво се казва:
ЕВАЛА-АААААААААААААААА БРЕ-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

#3022 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 06:17 PM

;D :->)
Я им пусни малко снимки на Снежният рис да им скриеш шаибите на всички. :->) :yahoo: :->) :->) :->) :->)

#3023 Потребителят е офлайн   muki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 08:31 PM

айде памперс даваи да видим барс.
поздрави от гоцето.

#3024 Потребителят е офлайн   pampers Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 08:52 PM

ЗДРАВЕЙ МУКИ, НЯМАМ В МОМЕНТА НОВИ ФОТОСИ.

#3025 Потребителят е офлайн   Akelo1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 09:08 PM

здравейте
Поздравления за хубавите ку4ета показани във форума.Наистина има произведени много класни екземпляри в България,невероятни ку4ета браво ,поздрави на вси4ки.

Пс Муки прати ми телефона си на ли4ни.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  aaa.jpg (69.35K)
    Брой сваляния: 424

#3026 Потребителят е офлайн   Akelo1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 09:43 PM

Басар 1,8 месеца

Прикачени файлове

• Прикачен файл  11.jpg (59.23K)
    Брой сваляния: 412

#3027 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 10:19 PM

Пафкаа ти кога си доиде бе дете?? :P

#3028 Потребителят е офлайн   Akelo1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 10:39 PM

Е бре разбоиник Бански-драго ми е , Преди 3 дена.Ти как си?

#3029 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 11:50 PM

:yahoo:
Качена снимка

#3030 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 05:16 PM

Здравейте на всички!Аз много харесвам тази порода :blink:Имам един глупав въпрос, но винаги ми е било интерсно.Защо им се реат ушите и опашката?

#3031 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 11:59 PM

За да са по грозни и по страшни !!!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#3032 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 01:21 AM

Цитат

Здравейте на всички!Аз много харесвам тази порода :blink:Имам един глупав въпрос, но винаги ми е било интерсно.Защо им се реат ушите и опашката?
Здравейте, колега. Похвален е интереса Ви към САО и откровението и непосредствеността, с които питате.  Ще се опитам да отговоря разбира се от своята гледна точка.  Преди всичко това е древна традиция. Тя обаче се корени в една сериозна логика актуална и в наши дни. Знае се че азиатеца е служебна порода използувана за охрана на стадата овце най-вече от нападения на хищници основен, от които се явява вълкът. По причина на това че кучетата на овчарите често влизат в схватки с този опасен хищник, ушите се отстраняват още от най-ранна възраст, тъй като са слабо и мвого уязвимо място. Освен това не може да не се спомене, че мнозинството от тези кучета са подлагани още от незапомнени времена на проверка на характера и борбеността, което в последствие е прерастнало в много популярно съревнование особенно у народите на Средна Азия и прилежащите и територии.  При тези двубои, които не рядко протичат с особенна ожесточеност, ушите са не само уязвимо място, но и удобно място за провеждане на ефективен, болезнен хват на атакуващото куче и винаги са лошо травмирани. В съвременния "КИНОЛОЖКИ" вече свят на кучетата има нова- не по-малко аргументирана мотивация на отрязването на ушите. Най-напред искам да спомена че изключително сложните изисквания към формата в различни ракурси и изражението на главата на азиатеца не е възможно да бъдат реализирани с не купирани уши. След това но с не по-малко значение е и факта, че след купировката, всяко едно куче започва да носи главата си по-добре, по-високо и по-наперено, което решително се отразява на неговия гръбначен стълб, на неговия формат, на неговата кинематика, а от там доста сериозно и положително на характера, активността, и поведението му.  По отношението на рязането на опашките, също има логични обяснения, но те са повече от естетическа, отколкото от функционална гледна точка и също са свързани с отколешна традиция. Всеизвестна е една от най-древните статуи на куче намерена в района на Геок Тепе, която представлява здраво куче с набито тяло и отрязани уши и опашка. В страни които се населяват от различни народи със съвсем различни произход, култура и език, като Афганистан, Киргизия, Узбекистан, Туркмения, Таджикистан, и др. тази традиция е еднаква навсякъде. Опашката, когато е отрязана дава по-спортна, по-събрана и компактна, по-бойна визия на кучето. Според местните вярвания на народите от Средна Азия, родените  с вродена късоопашатост кучета "наричани у нас ГУДЖУЦИ" се смятат за дар от Аллах и изглеждайки добре, са извикали стремежа да бъдат имитирани.  Освен това трябва да се знае че се оставя една част от опашката за която да може да се направи хват от собственика при тестуването, но част от опашката се оставя и за да може да се определи състоянието и темперамента на кучето особенно по време на единоборство. Когато тя е навирена нагоре това е добър знак, но когато кучето свали своя флаг знаем за какво става въпрос. Това е накратко обяснението на повсеместното рязане на ушите и опашките на САО, без което за мен лично един азиатец изглажда меко казано упростен. Такова е и мнението на моите именити колеги и приятели водещи имена в породата като Елена Мычко, Анна Бушняк, Ирина Веселова, Фарида Болкунова, Светлана Радюк, Татяна Ягодкина, Игор Берчанский, Риваз Хамасуридзе, Георгий Онисченко, Аслан Абашидзе, Николай Палий и много, много други изявени личности в дейността със САО, които макар и често да имат различия във възгледите си по този въпрос са абсолютно единодушни. Може би има и други мнения, а може би и някои важни допълнения, но това е накратко моя поглед по този проблем. Проблем защото се чува че Международната Федерация готви ограничения върху рязането на уши и опашки. Поздрави     Стефан Попов.  
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3033 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:50 AM

От една страна - лошо.Хубави са ми азиатци с купирани уши.
От друга страна- добре.Да спрат да ни лъжат че всяко куче е САО само защото някой му е отрязал опашката и ушите на някакво куче.
Това пък- лошо за съдиите.Как ще дават победа в група ако на изложбата има испански мастифчета и азиатци с уши?
Ще трябва да стават съдии- селекционери.

#3034 Потребителят е офлайн   mimeto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 03:19 PM

Стефан Попов - председател НКБОК,много ти благодаря за изчерпателната информация :blink:

#3035 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:49 PM

;D Абе хора,никога в Азия не са рязали опашките по причина да държат песовете си за тях  ;D

#3036 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:52 PM

Цитат

Освен това трябва да се знае че се оставя една част от опашката за която да може да се направи хват от собственика при тестуването,
:huh:

#3037 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 08:02 PM

Цитат

Цитат

Освен това трябва да се знае че се оставя една част от опашката за която да може да се направи хват от собственика при тестуването,
:huh:

Еи HUR СМАЗАН ти си голям интригант цифра време те гледам как се заяждаш с хората но твоят приятел доги не се сеща да те спре,както  ще направи със мен след малко,но ве

#3038 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 08:12 PM

Та изках да кажа,че не ми пука дали ще ме бамне но това твойто на нищо не прилича и най отговорно мога да ти заявя,че ти си най големия пумияр в този форум и мястото не ти е тук.С тия мастий дето ми ги пускаш не впечатляваш никой.Или се дръж прилично или си...............

#3039 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 09:30 PM

Басар е прав!!!Защо мода не го бамва тоя или са прекалено гъсти и може да си пише каквото иска!!!Тоо качи 2-снимки и после си праи квото си иска в този форум.Наи-лошото е,че се опитва да създаде интрига!!Ако имаш нещо към Попов обади му се вижте се и се уточнете кво се праиш на професор тука.
Ама очи в очи не е толкова лесно нали??  :huh: :angry:

#3040 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 10:56 PM

Ето една две снимчици,да се охладят страстите,че нещо пак се сгорещихте ;D

Прикачени файлове

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151