Средноазиатска овчарка
Публикувано: 19 January 2008 - 04:10 PM
Оо, майчето дето е рода на кучето на mitzo.. ;D
За татето нямам думи! Може да разплаче всеки любител на азиатците :'(
Дадли,
честно, от подобна връзка никога не бих си взела куче и не бих се интересувала.. Това кое кучило ти е? Първо?
И един личен съвет.. Кастрирай ги и им намери хора дето да им се радват като на животинки..
пс. Живи и здрави да са ти! ;)
пс2. родОсловие се пише, освен ако нямаш предвид условната рода.. ;D
За татето нямам думи! Може да разплаче всеки любител на азиатците :'(
Дадли,
честно, от подобна връзка никога не бих си взела куче и не бих се интересувала.. Това кое кучило ти е? Първо?
И един личен съвет.. Кастрирай ги и им намери хора дето да им се радват като на животинки..
пс. Живи и здрави да са ти! ;)
пс2. родОсловие се пише, освен ако нямаш предвид условната рода.. ;D

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 19 January 2008 - 06:00 PM
:wub:
Причината за мнението ми е в селекционните решения, на които са плод /кучетата ти/ и критериите на хората, които са ги произвели.
Имам едно животно. По-добро, още на пръв поглед, от горепосочените две е пътя на селекционните решения на специалисти в развъждането на азиатци с туркменска кръв. За другото е рано да споделям мнение.
Какво разбираш под "тест"? /за да ти отговоря конкретно на въпроса/
Ти как взе решение да заплодиш тази кучка с точно този мъжкар? Какви са ти очакванията? :blink:
Причината за мнението ми е в селекционните решения, на които са плод /кучетата ти/ и критериите на хората, които са ги произвели.
Имам едно животно. По-добро, още на пръв поглед, от горепосочените две е пътя на селекционните решения на специалисти в развъждането на азиатци с туркменска кръв. За другото е рано да споделям мнение.
Какво разбираш под "тест"? /за да ти отговоря конкретно на въпроса/
Ти как взе решение да заплодиш тази кучка с точно този мъжкар? Какви са ти очакванията? :blink:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 20 January 2008 - 10:50 AM
Здравей те!
Не забравяй те предназначението на /САО/АЛАБАЙ/ и т.н.!!!
За тези животни от тази порода има един единствен тест.
Не си мисли,че твойта кучка е добро животно
има две много не приятни забелешки,който са основни критерий.
Ако е била прекрасна няма да у вас.
ТОВА НИКОГА, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ ТЕ!!!
Има още, много да учите!
Лек и успешен ден!
Извинете ме ,че ви изгубих времето с .............................!
Не забравяй те предназначението на /САО/АЛАБАЙ/ и т.н.!!!
За тези животни от тази порода има един единствен тест.
Не си мисли,че твойта кучка е добро животно
има две много не приятни забелешки,който са основни критерий.
Ако е била прекрасна няма да у вас.
ТОВА НИКОГА, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ ТЕ!!!
Има още, много да учите!
Лек и успешен ден!
Извинете ме ,че ви изгубих времето с .............................!
Публикувано: 20 January 2008 - 09:40 PM
Маркиране на територия:
Източник: http://www.zoomania....nt/view/570/51/
При Багира нещата не стоят точно така. Често припокрива вече маркирано място със своята урина. Интересното е, че в старанието си да го прави от по-високо често се случва да вдига един от задните си крайници без да заема приклекнала поза. Задължително след всяка маркировка рие със задни крайници /няма разлика в честотата на маркировка по време на еструс, по-скоро в претенцията към мястото/
Цитат
Женските изучават миризмата, оставена от мъжките, но много рядко пристъпват към нейното припокриване със собствената си урина. Като правило, кучката избира мястото, където ще уринира. За разлика от мъжките, женските изпразват пикучния си мехур наведнаж, без да задържат урина за бъдещи маркирания. При някои женски сме наблюдавали повдигане на един от задните крайници по време на уриниране, независимо от приклекналата поза, която заемат. Когато женската е разгонена, ако надуши маркировка на мъжко куче, уринира в близост до нея. По време на еструс женската уринира многократно по своя маршрут, оставяйки върху по-голям диапазон своята миризма.
Източник: http://www.zoomania....nt/view/570/51/
При Багира нещата не стоят точно така. Често припокрива вече маркирано място със своята урина. Интересното е, че в старанието си да го прави от по-високо често се случва да вдига един от задните си крайници без да заема приклекнала поза. Задължително след всяка маркировка рие със задни крайници /няма разлика в честотата на маркировка по време на еструс, по-скоро в претенцията към мястото/

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 21 January 2008 - 01:00 AM
Багира не спира да се разхубавява!
Изглежда и някакси по...зряла.
Изглежда и някакси по...зряла.
Публикувано: 21 January 2008 - 09:32 AM
Пак до некво желязо си я вързала. Търсиш си белята...
Май е качила някой килограм? Или е от зимната козина?
Публикувано: 21 January 2008 - 11:10 AM
Цитат
Пак до некво желязо си я вързала. Търсиш си белята...
Aз "белята" съм си я намерила ;D Ами порциона й не е променян. Изглежда е сложила край на височинния си растеж..
пс. Днес отново се прости с яденето. Пак е наказана. Утре ще видим.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 21 January 2008 - 12:02 PM
Цитат
Цитат
Какво е съгрешила тая мома?
Позволява си своеволия. :namigam: