Цитат
Средноазиатска овчарка
Публикувано: 22 February 2008 - 09:24 PM
А,ама те май бяха МОЙ!
Публикувано: 22 February 2008 - 09:41 PM
Забравили,че съм ДЕБИЛ и МРЪСНИК!
А снимките са от преди месец,не гледайте на снимките какво пише!
ИМПЕРА в момента е още по налята,а СИБИР Е НА "СПЕЦИАЛНА" диета и натоварвания!Знаеш защо :angry:!
Публикувано: 23 February 2008 - 07:29 PM
Йорк е ваден от Сирма,дъщеря на Ирма-внос от Туркмения
баща Йор от развъдник Гард от Москва.
По въпроса за тестовете му-те не могат да се преброят на пръстите с които разполагаш,много повече са.Кучето съм го произвел аз.Има няколко братя с по-хубав екстериорен вид.Поздрави!
Публикувано: 24 February 2008 - 10:25 AM
Цитат
Йорк е ваден от Сирма,дъщеря на Ирма-внос от Туркмения
баща Йор от развъдник Гард от Москва.
По въпроса за тестовете му-те не могат да се преброят на пръстите с които разполагаш,много повече са.Кучето съм го произвел аз.Има няколко братя с по-хубав екстериорен вид.Поздрави!
Здравейте!
Така нищо не ми говорят тези имена.. Съгласете се, че не е възможно човек да помни всички представители на дадена порода и то с популация като тази на САО. Ще съм благодарна ако разкажете повече и пуснете снимки тук, за да онагледите разказа си.
Поздрави и на вас!
пс. Имам страст към туркменските кучета и се интересувам от всички, чиито корен е именно в Туркменистан.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 24 February 2008 - 06:38 PM
1.баща на Йорк:Йор
баща на Йор:Янчар-Ваня-Гард
родителите на Янчар са Ак-Таш от Ашкабат и майка Рангли пак от Ашкабат
майка и баща на Ак-Таш:Аждар,шампион на Русия и Туркмения 1992г. и Карабаш,собственик на двете кучета е Алтъев,ако ти говори нещо.
Рангли от Ашкабат с баща Кара-Ципок и майка Кара-Гес.Собственик и на двете кучета е Нурягдиев.И още имена в родословието-Бабур 87,собственик:Алтъев;Кенек 89 собственик Обрезов;Юлбарс 85 собственик Алтъев;Гоюнчи 85 собственик Алтъев;Пелен 83 Рабьiшко/Табунова/
майка на Йор:Г-Айна-Гард
баща на Г-Айна-Гард е Сартай шампион на Русия за 93г. питомник "Руска Легенда"
баща на Сартай-Жасур,майка Тармаз
майка на Г-Айна-Гард е Сайрис 92г питомник "Гард".Баща Арас,майка Прима,закупена от Грузия.И още Рижий,собственик Рабьiшко;Сарьi-Анур на Рабьiшко
2.майка на Йорк:Сирма
баща на Сирма-Таир
баща на Таир -Басар,кучето е брат на Рахмет на Мелниченко,а Рахмет е от Акбай,син на Ак-Гуш.Майката на Басар е Акбалек на Мелниченко
майка на Таир - Юта,внесена от Русия с баща Акил 92г и майка Гизи 91г
майката на Сирма е Ирма 93г.
баща на Ирма е Дархан 91г с баща Байнак 86 и майка Дика 84г
майката на Ирма е Солли-Ульба 90г. с баща Шамшир 83г и майка Озаркуль 82г.
прадеди на Ирма:Елбарс;Аладжа82г. Туркмения;Черний Екимен 75г. на Киризов;Коралли на Киризов;Аждар;Байнак;Алладин;Баркуль
прапрадеди на Ирма:Каплан;Гаюнчи;Ашдар;Хешер,всички от Туркмения;Елбарс;Аладжа;Акбай със собственик Амангельдьiев;Акбай;Ганджик;Гарун-Бей;Ракша;Бекир;Тики-собственик Ягдьiев
Ако искаш,можеш сама да си нарисуваш родословното дърво на Йорк.Поздрави!
Слави,ти също можеш да нарисуваш родословието на кучето си /Йорк/.
Публикувано: 25 February 2008 - 12:06 PM
Цитат
1.баща на Йорк:Йор
баща на Йор:Янчар-Ваня-Гард
родителите на Янчар са Ак-Таш от Ашкабат и майка Рангли пак от Ашкабат
майка и баща на Ак-Таш:Аждар,шампион на Русия и Туркмения 1992г. и Карабаш,собственик на двете кучета е Алтъев,ако ти говори нещо.
Рангли от Ашкабат с баща Кара-Ципок и майка Кара-Гес.Собственик и на двете кучета е Нурягдиев.И още имена в родословието-Бабур 87,собственик:Алтъев;Кенек 89 собственик Обрезов;Юлбарс 85 собственик Алтъев;Гоюнчи 85 собственик Алтъев;Пелен 83 Рабьiшко/Табунова/
майка на Йор:Г-Айна-Гард
баща на Г-Айна-Гард е Сартай шампион на Русия за 93г. питомник "Руска Легенда"
баща на Сартай-Жасур,майка Тармаз
майка на Г-Айна-Гард е Сайрис 92г питомник "Гард".Баща Арас,майка Прима,закупена от Грузия.И още Рижий,собственик Рабьiшко;Сарьi-Анур на Рабьiшко
2.майка на Йорк:Сирма
баща на Сирма-Таир
баща на Таир -Басар,кучето е брат на Рахмет на Мелниченко,а Рахмет е от Акбай,син на Ак-Гуш.Майката на Басар е Акбалек на Мелниченко
майка на Таир - Юта,внесена от Русия с баща Акил 92г и майка Гизи 91г
майката на Сирма е Ирма 93г.
баща на Ирма е Дархан 91г с баща Байнак 86 и майка Дика 84г
майката на Ирма е Солли-Ульба 90г. с баща Шамшир 83г и майка Озаркуль 82г.
прадеди на Ирма:Елбарс;Аладжа82г. Туркмения;Черний Екимен 75г. на Киризов;Коралли на Киризов;Аждар;Байнак;Алладин;Баркуль
прапрадеди на Ирма:Каплан;Гаюнчи;Ашдар;Хешер,всички от Туркмения;Елбарс;Аладжа;Акбай със собственик Амангельдьiев;Акбай;Ганджик;Гарун-Бей;Ракша;Бекир;Тики-собственик Ягдьiев
Ако искаш,можеш сама да си нарисуваш родословното дърво на Йорк.Поздрави!
Слави,ти също можеш да нарисуваш родословието на кучето си /Йорк/.
Благодаря за изчерпателната информация!
Наистина сериозен отговор /единственият такъв, който съм срещнала в раздела "Кучета пазачи на стадата"/.
Ако ми остане малко свободно време ще се постарая да илюстрирам отговора ви със снимки, с които разполагам от интернет.. :palec:
Ще се радвам ако и вие окажете някакво съдействие.
Относно така наречените "тестове", или по-точно "проверка на реакция към себеподобен от същата категория" малко гледните ни точки се разминават..
Моето мнение:
Няма овчар, който да допуска кучетата му да стигат до единоборство. В наши дни това се представя като "традиция на източните народи", което според мен е неправилно. Коренът на тази традиция е създаден от хора, които се радват на животните които отглеждат и "възпроизвеждат" според личните си критерии.. При среща със свой "колега", при засичане на стада в самотния овчарски живот си е цял празник да премериш сила с човек, от друг район на определена територия. Рядкост е стадо да е охранявано само от едно куче. Там представянето е било отборно.
Впрочем.. Ако едно куче само охранява стадо и покрай това стадо мине друго куче, което не представлява реална заплаха за стадото едва ли ще се стигне до единоборство. Може би просто ще бъде прогонено. /или според мен поне така е правилно/ Рана, предизвикана в подобна среда и условия, както и климат /жега/, може да коства живот на чобанския пес. За това според мен е нормално кучета, работещи в такива условия да избягват единоборството, когато това не представлява реална заплаха. Посочено е, че азиатците имат активно-отбранителна реакция.
В последните около 20 - 30 години тази традиция се изменя смислово. В резултат на това е създадено ново направление в селекцията на азиатците, именно по бойни качества и характеристики. Неминуемо, както и днес може да се отбележи дори и с просто око, това изменя породата и нейното предназначение. За сметка на развитието на една група качества, изостават други - личното ми мнение е, че е във вреда, а не в полза на която и да е порода.
Тепърва предстои отчитане на грешки в работата на доста от развъдчиците, които се занимават с овчарски кучета и работят единствено в горепосоченото направление.
Поздрави!

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 25 February 2008 - 06:55 PM
Цитат
Прочетох го в стандарта преди да започна да се занимавам пряко с каквото и да е.
"ОСОБЕННОСТИ НА ПОВЕДЕНИЕТО: тип висша нервна дейност - уравновесени и спокойни, преобладаващ тип на реакция - активно отбранителен.
Недостатъци: отсътствие на изразена eнергичност, плахост.
Сериозни недостатъци: излишна възбудимост,страхливост."

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 25 February 2008 - 07:00 PM
Цитат
Цитат
Прочетох го в стандарта преди да започна да се занимавам пряко с каквото и да е.
"ОСОБЕННОСТИ НА ПОВЕДЕНИЕТО: тип висша нервна дейност- уравновесени и спокойни,преобладаващ тип на реакция- активно отбранителен.
Недостатъци: отсътствие на изразена энергичност, плахост.
Сериозни недостатъци: излишна възбудимост,страхливост."
Ето там е разликата между нас,ти си го прочела аз съм го видял с очите си.
Публикувано: 25 February 2008 - 07:07 PM
Цитат
Цитат
Прочети си горния пост и сама ще си отговориш.
Този ли?
"Не знам от къде черпиш тази информация за САО, но аз отглеждам азиатки от 88г. и от опит знам, че техните реакции са нападателни срещу себеподобни."

Вълк вълка не хапе.