Публикувано: 04 April 2008 - 12:28 PM
За да стане ясно..
Единственият мъжкар в България, към който имам претенции за евентуално съешаване с моята кучка е Кара Келе Хак. /с уточнение преди вноса на трите кутрета от Довлет/
Първо, защото считам, че е подходящ като произход.
Второ, защото ми харесват линиите на главата му /което според моите си хипотези е израз на определени заложби/.
Трето, защото ми се искаше да проверя работата на Горохов до този момент /да изкараме на по-преден план работата на братя Кяризови/.
Четвърто, защото мисля, че не е добре отгледан /както във физически, така и в психически аспект/, единствено чрез негово поколение мога да докажа.
Беше ми отказано категорично.
За това и пропуснах второто разгонване на Багира след навършване на двугодишната й възраст.
Тази година ще оставя така да отмине.. В памет на мерака си и на "способността" на българите да си сътрудничат, да подпомагат по-младите ентусиасти.
Продължавам по пътя на мераците си.
Целта ми е една да върна чистопородните алабаи в естествената им среда територията на Туркменистан и в естествената им дейност охрана на стада.
За сега няма да придавам общественост на своите планове в селекционно отношение поради лични съображения.
Единственото, което ще споделя с вас е, че със сигурност планирам връзка с Ровшан, или негов син /или син на Роваят сестра му/, за да си уточня за работата на развъдчиците, които са вземали решения, за да имам това прекрасно животно за другар.
Защо не ме интересуват другите САО и по специално тези на Николай Събев, Петьо Графа, техни партньори и Жоро от Перник /включвам го в тази група, защото по кръв неговите кучета са много близки до тези на г-н Събев/ и всички останали развъдчици в България /тук с едно уточнение - *не съм проверявала подробно произхода на двете внесени кутрета от г-н Костадинов и отговорника по развъдната дейност на БРКСАО г-н Кирил Стоев/.
В себе си те обединяват аборигенна кръв на прекрасни и доказали се животни /поне по изписаното и изговореното за тях/, но от различни региони на Централна Азия.
Аз имам желанието да се насоча само към кучета с чисто туркменски корени и произход. Оказва се, че имам тази възможност.
С времето останалото ще си дойде на мястото.
Само да сме живи и здрави.
:blink:
Вълк вълка не хапе.