Средноазиатска овчарка
Публикувано: 11 October 2006 - 10:30 PM
Дог.
Обясни за какви функций става дума.
Публикувано: 11 October 2006 - 10:37 PM
Публикувано: 11 October 2006 - 10:44 PM
Защо мислиш,че кучето трябва да е като чирус,за да върши някъква работа?
Щото съм останъл с такива впечатления от твойте постове!
Публикувано: 11 October 2006 - 10:55 PM
Прикачени файлове
-
b_2004_09_15_25650a5507.jpg (39.67K)
Брой сваляния: 195
Публикувано: 12 October 2006 - 11:54 AM
Въпросното куче не ми харесва - лично и единствено мое мнение. Харесва ми на снимка, да, прекрасно е, но не мога да си го представя как ще тича и издържа дълго време. Прекалено масивно, по скоро огромно. Липсва ми тази линия на азиата, типична само за него, елегантност, хармония в всичко .. всичко тук е някак си прекалено засилено, може би затова не ми допада. Пак казвам - мое мнение.
Публикувано: 12 October 2006 - 12:34 PM
Цитат
Въпросното куче не ми харесва - лично и единствено мое мнение. Харесва ми на снимка, да, прекрасно е, но не мога да си го представя как ще тича и издържа дълго време. Прекалено масивно, по скоро огромно. Липсва ми тази линия на азиата, типична само за него, елегантност, хармония в всичко .. всичко тук е някак си прекалено засилено, може би затова не ми допада. Пак казвам - мое мнение.
Я да питам?
Кучето работи с овце.Колко дълго разстояние,изминават овцете?При паша?
Щот се си мисля,че не повече от 6 7км.
С тия линий,ми звучиш като един човек.На който няма да споменавам името.
Качи някоя снимка на АЗИАТА,С ПРОСЛОВУТИТЕ ЛИНИЙ.Ако имаш под ръка.
п.с.не искам да си мислиш,че се заяждам.просто искам да видя и други виждания. 1super
Публикувано: 12 October 2006 - 04:48 PM
свободолюбиви и хитри животни
Прикачени файлове
-
1wdogs2.jpg (36.65K)
Брой сваляния: 169
Публикувано: 12 October 2006 - 07:03 PM
Цитат
свободолюбиви и хитри животни
Аз също съм на това мнение. 1super
Но някой хора, искат не манекени, а незнам как да го кажа. bl) Нямам думи.
Това е порода за сериозни хора !
Не е компаньон!Нито служебно куче!Неможе човек от този гладиатор,да иска да ходи ред да сяда,да ляга,да прави куп глупости,които неговия собственик се сети.
Това стане ли, значи вече не е САО! А някъква нова заводска порода!
По мой наблюдения много хора спомагат, горенаписаното да стане факт!
п.с.Който иска САО да прави всичко което стопанина иска,по добре да си вземе малиноа или НОК.
Публикувано: 13 October 2006 - 02:51 PM
Цитат
Цитат
Я да питам?
Кучето работи с овце.Колко дълго разстояние,изминават овцете?При паша?
Щот се си мисля,че не повече от 6 7км.
С тия линий,ми звучиш като един човек.На който няма да споменавам името.
Качи някоя снимка на АЗИАТА,С ПРОСЛОВУТИТЕ ЛИНИЙ.Ако имаш под ръка.
п.с.не искам да си мислиш,че се заяждам.просто искам да видя и други виждания. 1super
а я да те питам теб виждал ли си какво разстояние изминават овцете, дано впечатленията не са ти от съседския двор. и после мислиш ли че кучето минава тяхното разстояние и мислиш ли че издържливо само ако търчи по ъмнаиси километра на ден. ами ако му се наложи да си върши работата (нали се сещаш за какво говоря) след целия ден или по точно покраи стадото и вечер вместо да полегне с него постоянно обикаля предусещаики нещо и така цяла вечер а на сутринта се почва наново и това за една купичка попара.
нямам снимки и не знам какво трябва да е, но ти сигурно си виждал стари снимки виж какви са. не ти трябва някои да ти казва, сам се убеди.

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 13 October 2006 - 09:26 PM
Цитат
нямам снимки и не знам какво трябва да е, но ти сигурно си виждал стари снимки виж какви са. не ти трябва някои да ти казва, сам се убеди
Petko
E Нема Азиатец дето да търчи по цял ден, без да тръчка си върши работата, като лежи на едно място докато пладнуват овцете /защо да се хаби /. Азиата доколкото прочетох е за охрана на стадото, а не да го пасе .Има си чобан за тая работа . Само че ако си направиш труд да се разровиш по сайтовете ще намериш информация, за това как стадото се води само от кучета от място до място с МАКСИМУМ един човек/ако има /. Не съм виждал овца /освен сготвена/ та за това не знам какво става в действителност victoryVVV
Публикувано: 14 October 2006 - 10:56 PM
Цитат
Не зная, може би аз не разбирам колкото вас. Нямам азиат, просто се интересувам от породата, любител. За мен това не е заводска порода, а уникално запазена аборигенна порода. Мисля, че съм го писал някъде - породата отдавна се е разделила на кръвно развъжаде, в което се развъжадт само кучето по кръв без компромиси, на заводско развъждане, където се набляга на екстериора и на развъждане по работни качества. Всеки сам си избира кое и как. Лично аз, ако въобще някога си избирам азиат, бих избрал да е азиат по кръв.
Кучетата, които харесвам и ми допадат като тип са по сухи, по елегантни - пак казвам, мое мнение. Голямото, масивното, тежко куче може да бъде достигнато като размер и маса - но никога не можеш да заставиш това куче да работи. То няма резерви, няма елегантност в движенията, няма възможност да надскочи себе си, така, както би го направил азиата. Няма гъвкавост, няма възможности за повече - то изчерпва всичко, за да се движи. Но има хора, които харесват и такива кучета. Аз лично - не. Разбери ме правилно - природата е създала това куче. Човека, колкото и да се мъчи, да създава, да си избива комплексите с мощ и тежест, няма да направи нещо по хубаво. Просто няма. Виж старите кучета от породата и там ще откриеш отговора на въпросите ти. 1super