Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#621 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 October 2006 - 09:28 PM

WOW !

Това азиат ли е ? Той е огромен, това .. някакси ми изглежда прекалено. Думата функционалност къде ще отиде ? Впечатлява, но не ми харесва, поне на мен.

#622 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 October 2006 - 10:30 PM

Кучето,не е толкова огромно!Просто главата е доста голяма.Както и на всички песове от питомник Сабур!

Дог.

Обясни за какви функций става дума.

#623 Потребителят е офлайн   Сукера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 10:32 PM

Великолепна глава,подвес,но удължен формат на тяло.Според теб колко високо това куче????Има невероятно излЪчване bravoS b) b)

#624 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 10:37 PM

Не повече от 75,76см.Поне аз така мисля.

#625 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 10:38 PM

Кучето е среден ръст,просто когато се снима по от близо,а жената е зад кадър то изглежда по едро.

#626 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 10:44 PM

Искам да питам Дог?

Защо мислиш,че кучето трябва да е като чирус,за да върши някъква работа?

Щото съм останъл с такива впечатления от твойте постове!

#627 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 10:55 PM

ето тук се вижда големината.

Прикачени файлове

#628 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2006 - 11:54 AM

Зависи от работата, за която го ползваш в крайна сметка. Ако говорим за порода, която трябва да изминава големи разстояния на ден, да може да тича и да е издръжлива - тогава прекалено голямо, огромно куче не би следвало да е типичен представител на породата си. Не казвам чироз, всяко едно куче има оптимална кондиция, това зависи не само от породата, а от самото куче според мен и кучето трябва да се поддържа в тази форма.
Въпросното куче не ми харесва - лично и единствено мое мнение. Харесва ми на снимка, да, прекрасно е, но не мога да си го представя как ще тича и издържа дълго време. Прекалено масивно, по скоро огромно. Липсва ми тази линия на азиата, типична само за него, елегантност, хармония в всичко .. всичко тук е някак си прекалено засилено, може би затова не ми допада. Пак казвам - мое мнение.

#629 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 12:34 PM

Цитат

Зависи от работата, за която го ползваш в крайна сметка. Ако говорим за порода, която трябва да изминава големи разстояния на ден, да може да тича и да е издръжлива - тогава прекалено голямо, огромно куче не би следвало да е типичен представител на породата си. Не казвам чироз, всяко едно куче има оптимална кондиция, това зависи не само от породата, а от самото куче според мен и кучето трябва да се поддържа в тази форма.
Въпросното куче не ми харесва - лично и единствено мое мнение. Харесва ми на снимка, да, прекрасно е, но не мога да си го представя как ще тича и издържа дълго време. Прекалено масивно, по скоро огромно. Липсва ми тази линия на азиата, типична само за него, елегантност, хармония в всичко .. всичко тук е някак си прекалено засилено, може би затова не ми допада. Пак казвам - мое мнение.

Я да питам?

Кучето работи с овце.Колко дълго разстояние,изминават овцете?При паша?

Щот се си мисля,че не повече от 6 7км.

С тия линий,ми звучиш като един човек.На който няма да споменавам името.

Качи някоя снимка на АЗИАТА,С ПРОСЛОВУТИТЕ ЛИНИЙ.Ако имаш под ръка.

п.с.не искам да си мислиш,че се заяждам.просто искам да видя и други виждания. 1super

#630 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 04:48 PM

Виждам ,че коментирате функционалност при Сао и неиното предназначение.ще споделя моето мнение и виждания.ще спомена ,че Сао не е нито изложбено куче,нито манекен с красива походка,още повече бегач на дълги разстояния,не е послушен домашен любимец ,които да мачкаш по цял ден,не е и звяр с които да избиваш комплекси.Това е изключително "твърдо" куче с горд и сводолюбив характер,с изключително развито чувство за собствена територия,където е готово да прояви чудеса от смелост.Изключително верно към стопанина.Всички тези качества е развило през многото години селекция ,развиваики се в сурови условия близки до естествения подбор.Сега отглеждаика Сао в днешните условия искаме да превърнем Сао в всичко онова което не е Градско куче,което постепенно губи наи ценното за породата Сао-неповторимия характер.Всеки които си взима куче от тази порода трябва да има в предвид,че трябва да се справи с трудния характер на Сао(особено женските,мъжките са по лесни за контрол),тъи като тези кучета са доста
свободолюбиви и хитри животни

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1wdogs2.jpg (36.65K)
    Брой сваляния: 169

#631 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 05:15 PM

b)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  kl.jpg (24.33K)
    Брой сваляния: 197

#632 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 05:20 PM

bl)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1111.jpg (138.75K)
    Брой сваляния: 197

#633 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 05:26 PM

n)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  111.jpg (108.56K)
    Брой сваляния: 187

#634 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 05:29 PM

(love)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rey.jpg (215.55K)
    Брой сваляния: 178

#635 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 05:56 PM

Хора,развъдник Дан Колов продава малки 50дневни кученца
баща Шахрияр-Шах
майка Бойса Берта ПроектІІ
тел.0877 381431
Иван Джунев

#636 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 07:03 PM

Цитат

Виждам ,че коментирате функционалност при Сао и неиното предназначение.ще споделя моето мнение и виждания.ще спомена ,че Сао не е нито изложбено куче,нито манекен с красива походка,още повече бегач на дълги разстояния,не е послушен домашен любимец ,които да мачкаш по цял ден,не е и звяр с които да избиваш комплекси.Това е изключително "твърдо" куче с горд и сводолюбив характер,с изключително развито чувство за собствена територия,където е готово да прояви чудеса  от смелост.Изключително верно към стопанина.Всички тези качества е развило през многото години селекция ,развиваики се  в сурови условия близки до естествения подбор.Сега отглеждаика Сао в днешните условия искаме да превърнем Сао в всичко онова което не е Градско куче,което постепенно губи наи ценното за породата Сао-неповторимия характер.Всеки които си взима куче от тази порода трябва да има в предвид,че трябва да се справи с трудния характер на Сао(особено женските,мъжките са по лесни за контрол),тъи като тези кучета са  доста 
свободолюбиви и хитри животни

Аз също съм на това мнение. 1super

Но някой хора, искат не манекени, а незнам как да го кажа. bl) Нямам думи.

Това е порода за сериозни хора !

Не е компаньон!Нито служебно куче!Неможе човек от този гладиатор,да иска да ходи ред да сяда,да ляга,да прави куп глупости,които неговия собственик се сети.

Това стане ли, значи вече не е САО! А някъква нова заводска порода!
По мой наблюдения много хора спомагат, горенаписаното да стане факт!

п.с.Който иска САО да прави всичко което стопанина иска,по добре да си вземе малиноа или НОК.

#637 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 02:51 PM

Цитат

Цитат

Я да питам?

Кучето работи с овце.Колко дълго разстояние,изминават овцете?При паша?

Щот се си мисля,че не повече от 6 7км.

С тия линий,ми звучиш като един човек.На който няма да споменавам името.

Качи някоя снимка на АЗИАТА,С ПРОСЛОВУТИТЕ ЛИНИЙ.Ако имаш под ръка.

п.с.не искам да си мислиш,че се заяждам.просто искам да видя и други виждания. 1super

а я да те питам теб виждал ли си какво разстояние изминават овцете, дано впечатленията не са ти от съседския двор. и после мислиш ли че кучето минава тяхното разстояние и мислиш ли че издържливо само ако търчи по ъмнаиси километра на ден. ами ако му се наложи да си върши работата (нали се сещаш за какво говоря) след целия ден или по точно покраи стадото и вечер вместо да полегне с него постоянно обикаля предусещаики нещо и така цяла вечер а на сутринта се почва наново и това за една купичка попара.

нямам снимки и не знам какво трябва да е, но ти сигурно си виждал стари снимки виж какви са. не ти трябва някои да ти казва, сам се убеди.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#638 Потребителят е офлайн   ablai Икона

Публикувано: 13 October 2006 - 09:26 PM

Цитат

а я да те питам теб виждал ли си какво разстояние изминават овцете, дано впечатленията не са ти от съседския двор. и после мислиш ли че кучето минава тяхното разстояние и мислиш ли че издържливо само ако търчи по ъмнаиси километра на ден. ами ако му се наложи да си върши работата (нали се сещаш за какво говоря) след целия ден или по точно покраи стадото и вечер вместо да полегне с него постоянно обикаля предусещаики нещо и така цяла вечер а на сутринта се почва наново и това за една купичка попара.

нямам снимки и не знам какво трябва да е, но ти сигурно си виждал стари снимки виж какви са. не ти трябва някои да ти казва, сам се убеди

Petko

E Нема Азиатец дето да търчи по цял ден, без да тръчка си върши работата, като лежи на едно място докато пладнуват овцете /защо да се хаби /. Азиата доколкото прочетох е за охрана на стадото, а не да го пасе .Има си чобан за тая работа . Само че ако си направиш труд да се разровиш по сайтовете ще намериш информация, за това как стадото се води само от кучета от място до място с МАКСИМУМ един човек/ако има /. Не съм виждал овца /освен сготвена/ та за това не знам какво става в действителност victoryVVV

#639 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2006 - 10:48 AM

Качена снимка d) Това е снимка на песове в Ирак,със сигурност народна селекция.Дали първоначално САО не било близо до тях като конструкция?Качена снимка d) Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#640 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2006 - 10:56 PM

Цитат

А някъква нова заводска порода!

Не зная, може би аз не разбирам колкото вас. Нямам азиат, просто се интересувам от породата, любител. За мен това не е заводска порода, а уникално запазена аборигенна порода. Мисля, че съм го писал някъде - породата отдавна се е разделила на кръвно развъжаде, в което се развъжадт само кучето по кръв без компромиси, на заводско развъждане, където се набляга на екстериора и на развъждане по работни качества. Всеки сам си избира кое и как. Лично аз, ако въобще някога си избирам азиат, бих избрал да е азиат по кръв.

Кучетата, които харесвам и ми допадат като тип са по сухи, по елегантни - пак казвам, мое мнение. Голямото, масивното, тежко куче може да бъде достигнато като размер и маса - но никога не можеш да заставиш това куче да работи. То няма резерви, няма елегантност в движенията, няма възможност да надскочи себе си, така, както би го направил азиата. Няма гъвкавост, няма възможности за повече - то изчерпва всичко, за да се движи. Но има хора, които харесват и такива кучета. Аз лично - не. Разбери ме правилно - природата е създала това куче. Човека, колкото и да се мъчи, да създава, да си избива комплексите с мощ и тежест, няма да направи нещо по хубаво. Просто няма. Виж старите кучета от породата и там ще откриеш отговора на въпросите ти. 1super

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни