Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#972 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2006 - 03:32 PM

Не е вярно твърдението но Доги,че Азиата не се чувства добре в различна среда.Напротив,не му пука от средата,даже от всички изброени породи е най-приспособим. Малко изместихме темата към защитата и реакцията,а тя беше за агресията.Сладур и Даротека,споделиха мненията си,които са интересни и можем да си извадим поука от техните наблюдения.Азиата ще те защити,което е несъмнено,но някой наблюдавал ли е необоснована агресия,дори към стопанина си,ако е имало такава,какво я е породило?Възможно ли е лекарствени медикаменти/химия/,да се отразят на психиката?Възможно ли е,Азиата по някакъв начин да не харесва стопанина си?Имаше разказан случай,при който куче отгледано от малко, проявява агресия към собственика,той го продава и то тръгва с новият собственик все едно го познава от години и никога не проявява агресия към него.Какво мислите и какво знаете,пишете.

#973 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 December 2006 - 04:23 PM

Arkus

Относно медикаментите не знам какво да ти отговоря, трябва да ги ползваш нееднократно за да може да се каже какъв е ефекта върху песа. Лично ние ползваме Гренафорин, антибиотик, йод и понякой път въглен на прах. Нямам опит за други /стимуланти/ понеже преследвам целта кучето да е член на семейството ни /като цяло независимо от произхода/, не ме интересува колко кила е как ще се "джаса" ит.н . Интересуваме нуждата, която изпитваме един от друг.
Преди време когато бидех новобранец и вадехме родословията на мойте мелезаци /единия от който е произведен от кучето на Председателката на клуб БРКСАО/ ми се разясни надълго и нашироко за стопани на куче от породата САО от Бояна или Драгалевци, които от развитата агресия на любимеца им се принудили да го хранят през дупка или нещо такова. Това мисля, че е някакъв фолклор за който може евентуално да се поразпита и ако действително има такова нещо може да снемем инфо от собствениците /ако се намерят/ и после да коментираме тяхните грешки или пък /разните химий/, ако са използвали такива.

#974 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 December 2006 - 04:24 PM

arkus, твърдението ми се базира на мои наблюдения на проведени тестове в Сърбия преди 2 години. Имаше специалка и там се провеждаха тестове, на които за мое учудване породи, които са кучета пазачи - азиат, шарпланинец, кавказвка овчарка - се представиха не съвсем добре. Въпреки че стопанина им бе зад тях, те не "скочиха" на дразнителя, който връхлиташе с камшик. Напротив - много от кучетата тръгнаха да се крият зад стопаните си. С това не искам да кажа нищо. Доколко е вярно, вие можете да кажете, аз не развъждам кучета от породата и моля мненията ми да се вземат като на субективен фактор.

Но подобен тест може да се направи и на някоя специалка тук, ако имате желание. Просто идея, в Сърбия го правят.

#975 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 04:38 PM

Цитат

Въпреки че стопанина им бе зад тях, те не "скочиха" на дразнителя, който връхлиташе с камшик. Напротив - много от кучетата тръгнаха да се крият зад стопаните си.

Dog убеден съм, че вината не е в кучето, просто характера на САО особено в населените места ти налага да му наложиш големи ограничения и по този начин вдъхваш на песа не респект, а неувереност.

Цитат

..но подобен тест може да се направи и на някоя специалка тук, ако имате желание

Дог за последните 10 години е имало само 2 специалки, хората по улиците не са и чували за породата....., така че през следващите 10 години може и да се направи нещо като изложба ...... cheers

#976 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 06:25 PM

Цитат

bravoS

И аз съм убеден понеже и аз съм виждал за какво става въпрос.

victoryVVV

Ване,говоря специално за кучето на Даротека!

#977 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 06:32 PM

Дог,ако искаш може да организираме някой тест на ръкав?Да видиме дали ще се скрият?! ;)

Може аз да извадя мое куче,обаче ти ще сложиш ръкава,даже и камшик ще ти дам. super best

И после ще коментираме!Става ли азиат или не?!

#978 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 06:42 PM

Ей Сладур това не е в приоритета на Дога, той е коментатора, по някой път безпристрастен b) , Може да го поканим някой път като такъв, Все пак съм убеден, че това което той коментира отговаря на истината и причината се корени предимно в стопаните, защото не може да се явиш на изложба с дивак b)

А ти ако имаш някакво инфо за посещението на Патински напиши, за да се ограмотиме и ние с "родословните мелези"

#979 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 07:00 PM

Аркус,.

Ако собственика,се държи кретенски с кучето си,през малкото време в което са заедно,може и да го изкльопа l) Без значение,че той се води собственик!

Щот сигурно собственика може да има човек,които да се грижи за даденото куче? bl
и втози случай човечеца,който полага грижи за животинката,става стопанин!Не този който е дал примерно 2000долара за нея.Той се води собственик не стопанин!
) 1super

А човечето наречено собственик,какво прави?Примерно се надува,че има куче еди си какво,от еди си къде.И така наречения собственик,решава,че трябва да накара тази животинка да скача на въже l) Обаче тъй като кутрето никога не е скачало на въже,и винаги е било подритвано,от собственика,подчертавам собственика,не стопанина!То незнае какво трябва да направи! bl) СОБСТВЕНИКА,е ядосан и си го искарва на душицата!Но тъй като този СОБСТВЕНИК,не е стопанина,то решава да го гризне.Де да знам това е само мое предположение.

Знам ли странни работи стават по земята. b) wink bgflag

п.с.Има много четящи!Никой освен мен и Даротека,не отговарят на въпросите на Аркус,и затова предлагам на Аркус и Даротека да си пишеме на лични. l) l) l) nono nono nono nono nono

#980 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 07:03 PM

Кой е този Патински? nono

#981 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 09:21 PM

Интересно Даротека къде и кога се яви на която и да е изложба-било то на БРФК,или специалка?Непрекъснато плаче за такива,а никой никъде не го е виждал като изложител/та дори и на котка/.Има виртуални изложби,посещавай ги.Или стигна само до Малоконарската тренировъчна база?
Да агресивни са ни кучетата,сега им хвърляме храна през прозорците.

#982 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 10:01 PM

Даротека се яви на една специалка, втората поред организирана от клуба за 10 -я му сезон. Грешката ми е че казвам "специалка", а то си беше "ШУТАЛКА" разбирайте шутовщина, беше и на изложба на БРФК с едно куче участник - неговото та се научи как се взимат САС, БОБ и т.н. при липса на конкуренция/други участници/, взе та и отиде на събранието на БРКСАО да види и там простотия. Е какво повече да кажа, да правя интрижки ли, да ама не мога щото се имам за доста начетено копеле и не мога да падам толкова ниско, но винаги има едно НО /чудя се като ми остане малко свободно време дали да не се разтърся за документите на тоя клуб по държавните институций, защото освен платената такса към БРФК и съдебно решение друго няма/,
bravoS
Колкото до

Цитат

Малоконарската тренировъчна база?
Аз съм друга бригада и не ги разбирам тия работи, но ако намекваш за някакви двубой с кучета /както бе писано по горе/ е много интересен факта как досега клуба не е взел мерки срещу това, защото съм много далече от мисълта , че се прави със знанието на председателското тяло. 1super , та в този аспект би било наложително да се излезе с изявление от страна на клуба в което се осъждат тези действия, а това автоматическите те изключва от редовете на публиката 1super

#983 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 10:42 PM

Хора!Дайте да не се дърляме!

Аре да си пишеме за песовете.
Има зададени въпроси от Аркус,аре чакаме повече отговори,не да се караме!Да правиме кефа на Сульо и Пульо,Пижо и Пендел!!!

п.с.давайте въпроси,свързани с САО. 1super

#984 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 11:13 PM

Хех за тва ви писах един ден не трябва да се караме и да си пре4им един на друг,а напротив да си помагаме!!!
Ама изглежда тука по4ти вси4ки се познавате ли4но и знаете кои какъв е и кои какво може а??
Прав ли съм??Не се караите ве хора направете си едно ядро което да определя правилата а не вие да си ска4ате един сре6ту друг.
А ако сте толкова мъже на 4естта 6то не излезете и да се разберете по-мъжки бе.
Леле, леле говорете показваите пи6ете ама не сре6ту вас самите.
Сладур,аз те имам за сериозен мъж които отдавна е надживял тия работи като;
кои кво е имал кво е направил.Фатката е сега да се работи и да имаме.
Извинявам се ако съм обидил някои с не6то.
Сладур аз на съм виждал ку4ето на Даротека,но съм виждал други азиати кво правът на такъв тест.Аз за тва казвам 4е имам представа.А 6том ти казва6 4е ку4ето му е сериозно и никога няма да го изостави в които и да е момент на нужда аз раз4итам на твоита преценка и се съгласявам 4е е така без да споря. b)

#985 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 11:52 PM

Ване,радвам се за топлите приказки! 1super Аз не твърдя,че нямаш представа от тези работи!Ставаше въпрос,за песа на Даротека.Затова тека ти отговорих.
Ако съм те обидил,Сори.Приеми моите извинения. cheers

Просто съм виждал това куче многократно,поради простата причина,че аз имам негов брат!А Даротека ми е приятел!

Та мисълта ми беше,че това куче ще защити Даротека,във всяка една ситуация!
-Просто бях свидетел,за това го твърдя.Потвърждавам го и сега!
Както казва Даротека,това куче е част от неговото семейство!И връзката им е уникална!Който ги познава ще потвърди думите ми! 1super

А до това,че трябва да се убединим,няма лошо.И аз съм за!
-Но хора много,характери различни,виждания за тази порода също различни.
Просто някой път,колкото и да искаш не се получава.

п.с.Специално аз,покрай тази порода се запознах с доста хора.С много голяма част от тях съм в прекрасни отношения,и ще продължавам да бъда! Просто имаме сходно мислене по въпроса! 1super

Даже мога да го заявя публично,че тези хора ги обичам като родни братя!Надявам се и за вбъдеще да е така. worthy
-Те си знаят кои са!

Поздрави на всички!!!

cheers

#986 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 08:07 PM

Е,даротека явно трябва да се поосведомиш,че освен съдебна регистрация,булстат и данъчен номер друго не е необходимо или си толкова начетен,че си над Държавните институции и БРФК.Или те е яд,че имаш развъдник а нямаш легитимно производство.Илиев каза,че ти е оправил кучката с костно брашно,толкова ли не я харесваш?А относно конкуренцията в ринга,можеш да прегледаш изложбите проведени от БРФК за2006г. и да видиш,колко е имало в други градове освен в София
Аз съм друга бригада [B] -вашата интригантска бригада наброява 2ма члена и внимавайте по Коледа,че на Нова година припадате от изпитите количества и едвам ви спасяват!По-малко алкохол и по-малко интриги няма да навредят на теб и Сомор.
А относно "тренировъчната база",Клуба никога няма да се бърка в традициите на хора,които се занимават с нещо истинско,милеят за породата,веселят се,обменят опит и ти пак не си там.А там по принцип интриганти не са желани,тъй че твойта бригада ще си остане с ходенето на Витоша и бомбастични хвалби

#987 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 09:22 PM

Ей хора,за пореден път ви моля,да не се караме.А да пишем за породата!

#988 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 09:28 PM

Цитат

Цитат

Малоконарската тренировъчна база?
Аз съм друга бригада и не ги разбирам тия работи, но ако намекваш за някакви двубой с кучета /както бе писано по горе/ е много интересен факта как досега клуба не е взел мерки срещу това, защото съм много далече от мисълта , че се прави със знанието на председателското тяло. 1super , та в този аспект би било наложително да се излезе с изявление от страна на клуба в което се осъждат тези действия, а това автоматическите те изключва от редовете на публиката 1super

Daroteka ли къв си там не ме интересува ма щи кажа две думи само първо тука сме се събрали да разговаряме за породата а не за друго и второто несе меси в работи които неса ти ясни изобщо ,защото много преувиличаваш с думите и замесваш хора и неща който изобщо нете интересуват и нете бъркат. Мисля че бях достатъчно ясен.Ако гледаш някакъв азиатец покажи снимки и разкажи нещо за него в този форум това трябва да правим а ако искаш да се караш по добре недей пиши нищо а се изясни някаде другаде с този човек когото ти пречи.Кучетата трябва да ни сабират а не разделят.

#989 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 09:47 PM

Сладур имаш ли сегашни снимки на твоята женска за да я видиме 1super

#990 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 09:50 PM

Еи я стига бе!!!
Вие маи сте полудели!Вместо вси4ки да сме едно цяло вие се заяждате като малки деца!Ако имате не6то да си казвате сре6тнете се и си го кажете като мъже.Кво се джавкате тука??Показваите корегираите гре6ките които са допуснати като цяло,но престанете с тия думи.Вие трябва да сте ве4е професионалисти и да сте ги надживели тия работи.
Еи Сладур я малко поуспокои страстите на твоите приятел4ета.
Събери ги пиинете и си побъбрете уто4нете гре6ките и стига с тия препирни.
Ако искате елате и на Банско,и тука 6те ги уто4ним само не се караите бе хора.
Вие сте мъже бе,не сте на по 15.
6те ме разобедите да си взема ку4е от тази порода колкото и да ми е на сърцето.Не разваляите вси4ко.
Поздрави от Банскоооо!!!! victoryVVV cheers

#991 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 09:51 PM

Малко снимки.

Прикачени файлове

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49