Средноазиатска овчарка
Публикувано: 08 December 2006 - 11:37 AM
Публикувано: 08 December 2006 - 01:06 PM
Цитат
Не бе човек.Не се съмнявам в твоите писания,освен килата!
Просто знам някой работи,та затова. 1super
Публикувано: 08 December 2006 - 01:08 PM
Цитат
Благодарско!Радвам се,че ти харесва!
А за връзката с Даг,има още доста време.Само да сме здрави! 1super
Публикувано: 08 December 2006 - 01:35 PM
Цитат
На 100% съм убеден,че агресията се предава по наследство!
-Виждал съм агресивни родители и поколения,от тях.Които също не им отстъпват.
Абсолютно!Може да се забележи в ранна възраст.Казвам го от личен опит.
-Какви са признаците?Еми дества си като голямо куче.Пази си територията лае,скача по оградата.С две думи иска да хапе.
Веднага давам пример:
-моита кучка беше на 5 мес.пусната в двора,в двора съм аз жената,децата и какво се получава.
Кума ми тръгва да влиза,казвам недей щот ще те хапне,той се смее l) била малка!Влезе.Спусна се и го захапа за задника!
За работата на ръкав:
-По желание на собственика!Но трябва да се има в предвит,че не е ташак работа!После трябва да се внимава много!Не,че от всяко куче става хапач.Но да се има в предвит!
Друг случай,от миналата седмица.
-Разхождам едно от кучетата ми.Кучето е на 15мес.вървиме си бавно и спокойно.
Както си вървиме,стигаме до един пиян,чак насран от пиене човечец.
Та дадения господин реши,че трябва да пребива мен и кучето. l)
И какво се получава,тръгва към мен псувайки и с някъкви махове на ръцете,да ни пребива l)
Е повярвайте закова на място,като скочи кучето!Пиян,ама се осъзна какво ще се случи.
Размина се буквално на сантиметри!След което похвалих кучето,погалих го и се оспокои,и си продължихме по пътя.
Имам куче което няма агресия към хора.Даже на разходка се радва почти на всеки.
Но вкъщи си пази територията!
-Пробвах го с един приятел около месец.И останах изключително доволен!
п.с.Дано съм бил полезен,с моите отговори?
ПОЗДРАВИ! 1super victoryVVV super best bgflag bgflag bgflag
Публикувано: 08 December 2006 - 04:24 PM
Срещал ли се е тук с наши развъждачи и ако да споделете де - кой кучета са показани какви са били коментарите и т. н. . Ще се радвам да прочета нещо предполагам и другите участници в този форум.
bgflag
Все пак и тука произведеното не е лошо.
Публикувано: 08 December 2006 - 08:11 PM
Трябжа само да вървим напред и само напред без да се джавкаме по-междуси.
И наи-важно да не си пре4им един на друг а да си помагаме.
Сладур ку4етата ти са отли4ни продължаваи в цъ6тия дух.
Много поздрави от Банско на вси4ки и приятно изкарване на студентските празници и не се напиваите много еи.
Публикувано: 08 December 2006 - 08:44 PM
Прикачени файлове
-
_____1.jpg (66.88K)
Брой сваляния: 155
Публикувано: 08 December 2006 - 08:45 PM
Прикачени файлове
-
_____2.jpg (78.76K)
Брой сваляния: 112
Публикувано: 08 December 2006 - 09:16 PM
Публикувано: 08 December 2006 - 10:24 PM
E мога да опиша само мойте наблюдения и базираното върху тях, може да се смеем може и да плачем всеки е свободен да избира. Аз изписвам личното си мнение
Написано е че САО е "служебно, караулно, охранително и всичко въртящо се около това" куче. Задавам си въпроса както пита Аркус "има ли стоп на човек", не мисля, че има такъв освен, ако не е създаван изкуствено /насилствено/, но на таково куче не трябва да се има доверие. Злоба няма - просто има обект за охрана /бил той територия, човек или нещо друго към което е приучено кучето това може би все пак има резон с характера на стопанина.
Няколко пъти писах, че Азиата е проблемен в големия град, лесно се адаптира, но още по лесно създава проблеми.
Вълкодава като бебе до 11 м го разхождах без проблем в паркови условия, свободен с отработване на основните команди. До 6 месечна възраст го пазих от посегателството на по големите песове, два пъти се подлагах да ме хапят другите кучета с цел да го защитя. Около седмия до към 9-я месец другите мъжкари го "доминираха" като луди.От 10 -я месец до сега се налага като доминант постоянно на мен ми прилича на разчистване на сметки за което не го поощрявам допълнително, но не му и налагам "физическа " забрана.
Аркус нямам време сега, но мисля че не трябва да се приучва на ръкав...
Темата е интересна хубаво е да се развие зад ане се правят експерименти bravoS
Публикувано: 08 December 2006 - 10:41 PM
Аре давайте.Доста хора качвате снимки,дайте сега мнение де!
Публикувано: 09 December 2006 - 09:11 PM
Цитат
Темата е интересна хубаво е да се развие за да не се правят експерименти
Според мен е грешно кучето да се приучва на ръкав в традиционния смисъл, действието е традиционно за НОК и близки породи, захапване, / дърпане, борба/ до освобождаване на ръкава. Всички знаем, че Сао придърпва, каква е реакцията сваля ръкава и почва да го тресе, Атакуващия в този момент е свободен да действа както иска.
извод от мен
Целта е да се неутрализира нападателя, а не да се търси нещо което да се свали от него и да се тресе
Публикувано: 09 December 2006 - 09:51 PM
Но при всички случаи търсенето на контакт с кучета при тези упражнения помага. Както за правилното възпитание на кучета, така и за правилното възпитание на стопанина. Така че ако разглеждаме въпроса комплексно - да, по добре е стопанин и куче да се занимават, ако имат желание. САО е куче, което ще удовлетвори нуждите на всеки желаещ да спортува с него, но той ще си остане азиат и никога няма да бъде малиноа или немска овчарка.
Публикувано: 09 December 2006 - 10:19 PM
Цитат
Приемаме че /ръкава/ не е спорт и СаО няма да удовлетвори нуждите за спорт ако не усети необходимост или пък връзката е голяма за да достави удоволствие.
Научих си песа да плува като влязох във водата до кръста пролетта от немай къде./беше ужасен/, но пък го возих на трамвай и не гледа тъпо Скача си 2 метра защото като беше малък се катерих като коза пред него и никога не съм го бесил , но знае че където отивам той е смен
Убеден съм че САО не е само териториално куче, просто се нуждае от обект за охрана. Базирам се на личен опит . не цитирам никой просто знам че ще даде всичко за да защити статута в глутницата която сме изградили
Тук говоря за куче което е отгледано от бебе с 24 внимание и връзката ни е перфектна, това се отнася за тия дето четат и после коментират некъде си
Публикувано: 10 December 2006 - 02:21 AM
За ВЪЛКОДАВА съм убеден,че ще те защити на 1000% при всяка ситуация,щот съм го виждал. wink super best

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +