Средноазиатска овчарка
Публикувано: 01 August 2006 - 03:44 PM
Публикувано: 01 August 2006 - 04:54 PM
А за родословието - обясни на човека това , което съм написал по-горе ... Ако се засекат част от "параметрите" , нещата ще станат по-ясни !
Предварително благодаря !
Поздрави !
Публикувано: 01 August 2006 - 05:01 PM
http://moloss.com/breeds/stuvx/s007
В края на отворената страница има две малки САО с уши и опашки !!
Публикувано: 01 August 2006 - 10:12 PM
Публикувано: 02 August 2006 - 06:13 PM
Цитат
Така че изявления от рода нежелан са неприемливи, пишете за кучета, не за хора и техните проблеми.
Публикувано: 02 August 2006 - 06:29 PM
Цитат
или мъж с малко тегло, все тая?
моето лично тегло е с 6 кг повече от това на песа, има случаи когато ме сваля от раз.
Аз сам поел отговорност и я нося заедно с последствията , но не знам дали си давате сметка какво е да се води азиатеца , много лесно може да го привърже да се държи като коте, ама няма да е от тава порода защотото му се променя характера.
Публикувано: 02 August 2006 - 10:47 PM
Тук не става въпрос,за огромни кучета.Тук става въпрос,за породата САО.
Сигурен съм на 100%,че куче между 50 и 70кг.от породата САО реше ли да тръгне,
тези девойки,да не им цитирам имената няма да одържът песа!
Та ако щете до утре да ме обеждавате,връзка куче стопанин,и послушание!
Говориме за САО не за друга порода куче! ;)
Публикувано: 02 August 2006 - 11:42 PM
Не става дума за това. Едно куче е трудно за удържане в смисъла, който влагаш. Независимо дали е азиат или кавказец или друго куче от овчарските породи. Виждал съм мъж как ляга в опита си да спре куче самоед ... въпроса е да можеш да предвидиш ситуацията, да прецениш правилно и да знаеш какво можеш да очакваш от кучето си. Не зная .. примерно хендлерката на Юзбаш е 40 килограма, а кучето бе абсолютно контролируемо в ръцете и при наличието на още поне 20 кучета от породата на разстояние 2 метра от него.
Въпрос и на преценка на кучето - трябва ли да тръгва или не. Тръгне ли - трудно би удържал азиат, пък ако ще и Катошоу да си b)
Публикувано: 03 August 2006 - 03:16 PM
добре дошъл,
ще се радвам да споделите вашият опит и познания
с чисто сърце мога да кажа, че във вашият развъдник имате едни от най - красивите кучета, които някога съм виждал
особено Ахмет w)
а виждам, че и Аспен и Анди са станали страхотни красавци
Публикувано: 03 August 2006 - 11:00 PM
Цитат
Даротека , Аспенката е около 40 кг , аз - над 70 ... сваля ме и ме повлича , когато си поиска d) ... Иска го средно по 1-2 минути на час , но и това ми стига ... Обикновено противодействам на нейното дръпване , но жегата е голяма , човек се разсейва ...
Обикновено се случва , когато сме се разходили , натичали и т. н. и аз обърна посоката и кажа " Прибираме се !" Рядко в този случай е вързана , но ако е , тръгва със свръхсветлинна скорост ... Ако е пусната , се "юрва" в момента , когато чуе щракването на карабинката на повода ...
Дайте съвет ... вариантът на Андрей Сиделников - шляпване с пръчица по носа при всяко дръпване опитахме преди месец - не ни помогна ... само дето ми се сърди цяла седмица ... При слабо , но постоянно теглене ми помогна същият Андрей Сиделников ... 5-6 - кратни подръпвания на повода (само колкото кучето да усети , че е вързано) , вместо само едно - две или опит за задържане със сила ...