Публикувано: 08 June 2007 - 11:13 PM
Не зная кой се подписва със "СЛАДУР" но му благодаря от сърце за безценната фотография и съм безкрайно учуден как е стигнала до него. Кучето на снимката, на която сме с Жората Онисченко е по-неголемия от двамата братя, който спечели изложбата. На този кадър не е излязъл обаче обема му, защото кучето е изключително яко на живо, но нали знаете че снимките понякога дават различна представа. Иначе е почти осемдесет килограма и с много по-мощна визия. Вчера говорих с Онисченко и се разбрахме да дойде в България на Варненската Седмица на Кинологията, която за четвърти пореден път се организира от БРФК и ще се обедите че съм верен в оценките. Жора обеща, че ще доведе четири от своите кучета и едно малко женско за наш приятел. Така че за всички любители на азиатците ще бъде изключително интересно и полезно да дойдат тъй като ще присъстват и други от най-добрите представители на САО. Това разбира се важи и за всички любители на кучета под егидата на FCI, БРФК и разбира се и на БРКСАО. Моя личен съвет към сериозните любители на САО и още от сега да се запишат и да си запазят места за участие на този изключителен форум. От целия свят валят поръчки за запазване на места и участия така че побързайте за да не сте в неудобното положение на последния. Няма да е нескромно като кажа че Българската Федерация прави най-доброто и значимо мероприятие на Балканите, което е уникално и за целия свят и на него Вие, уважаеми колеги ще се почувствате наистина щастливи със своите любимци. Ще има много специалки и не е никакъв проблем да си направим такава и за САО. За сведение миналата година участвуваха около 600 кучета повечето по три и повече пъти. Тази година те по мое скромно виждане ще са над 1000 и с много, много силно азиатско присъствие. Миналата година участващите изложители и кучета бяха от 22 страни, като азиатци имаше от три плюс българските. Тази година обаче ще е нещо уникално в историята, защото както разбирам от колегите от бившия Съветски Съюз те искат да си дадат среща на "наутрална" територия и да мерят сили на независима земя при независими съдии. Дори да не се класира като победител в такова изпитание достатъчно е човек да намери сили и смелост да се изправи срещу елита пък ако се получи победно класиране още по-добре а и още по- скъпа ще е победата. На специалката на БРКСАО тази година на Панчарево, видях поне четири пет кучета от супер качество. Не говоря за победителката, която въобще не подлежи на коментар, не говоря за отличния мъжкар в открит клас говоря най-вече за младата смяна от която за мен лично най-много се открояваше второто женско кутре при бебетата, а и някои други. Отлични кучета има и на няколко места в страната, които по незнайни причини не регистрираха участие на специалката, но аз съм убеден че това ще се надживее имайки предвид че в повечето случаи става въпрос за високо интелегентни и с не малки възможности хора, които хвърлят не малко сили и средства за любимата порода. Имайки предвид какви кучета се внесоха и произведоха напоследък в България съм убеден че ако сме единни бихме могли на такъв форум да впечатлим и най-притенциозните критерии в прекрасната порода. Само трябва да сме заедно, по правилата и организирани !!! Ваш С. Попов. Член на УС на БРФК и национолен клубен съдия на БРКСАО. bgflag И не забравяйте : дръжте се здраво за БРФК, БРКСАО и помагайта и подкрепяйте работата на госпожа Мадлена Янакиеива защото тя е мотора и основателя на организираната- планова и грамотна дейност с азиатците и би могла да свърши още много ако и се подаде ръка! bgflag 1super bgflag

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!